Web-servere brukt i Web Hosting: Oversikt

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Finn hosting med disse funksjonene på webservere

 • Apache
 • Litespeed
 • Tomcat JSP
 • IIS 7.0
 • Nginx

Webservere og hosting

I 1989 ble den første webserveren, kjent som CERN httpd, opprettet, sammen med en nettleser kalt WorldWideWeb.

Da folk begynte å innse effektiviteten av å overføre data over det som nå er kjent som Internett, begynte flere operativsystemer å utvikle seg slik at alle bransjer, og til slutt, publikum, kunne utveksle data ved hjelp av datamaskiner.

webserver og hosting

Hvis du driver et nettsted, er det viktig å forstå hva webservere er, hvordan de opererer og hvilken rolle de spiller for å levere nettstedets innhold til besøkende..

Tross alt, uten webservere, ville ingen kunne få tilgang til nettstedet ditt.

hva er en webserver

Hva er en webserver?

Det er mulig du aldri har tenkt på hva som skjer når du skriver inn en URL i datamaskinens nettleser, eller klikker på et nettsted som er funnet i et søkeresultat. Faktisk kan det hende du bare tenker at når nettsteder vises på dataskjermen din, er det resultatet av en slags teknologisk magi.

Og for det meste er dette greit hvis du er en tilfeldig internettbruker som liker å bare bla gjennom og finne informasjon som interesserer deg.

Viktigheten av å forstå hvordan servere fungerer

Imidlertid, hvis du driver ditt eget nettsted, er det viktig å forstå webservere for å lykkes.

Denne kunnskapen vil hjelpe deg å få en bedre forståelse av hvordan nettstedets data blir levert til besøkende, og til og med hjelpe deg å velge riktig webhotell for å lagre alle nettstedets data.

Webservere er programmer som bruker HTTP (Hypertext Transfer Protocol) for å tjene filene som danner websider, for eksempel de som utgjør nettstedet ditt, til besøkende når de klikker på nettstedet ditt eller skriver inn nettadressen til nettstedet i nettleseren..

Jasmine Lawrence, en prosjektleder for Xbox Live, forklarer hvordan HTTP og HTML fungerer for å levere nettsider til datamaskinen din.

De kan levere de samme filene, eller forskjellige, til hundrevis av besøkende til enhver tid.

De er også en del av et større nett med programmer som hjelper til med å tjene e-post, laste ned File Transfer Protocol (FTP) filer og bygge og publisere websider som de du har på nettstedet ditt.

Hva operativsystemer bruker servere?

Servere kjører vanligvis på en av to operativsystemer, Linux eller Microsoft Windows.

De mest populære operativsystemene å kjøre webservere på er Linux, som er det de fleste vertsbedrifter gjør.

Du kan imidlertid finne noen webverter som vil være vert for nettstedet ditt ved hjelp av Windows-operativsystemet.

Det er to forskjellige typer webservere å være klar over: maskinvareservere og programvareservere.

Dessverre er det ikke alltid et tydelig skille mellom de to, noe som gjør ting forvirrende for folk som ikke forstår hva servere er og hvordan de fungerer..

Maskinvare vs programvare

Maskinvare-servere

En maskinvareserver er den faktiske datamaskinen som lagrer nettstedets data og leverer den til besøkende når de ber om det ved å klikke på nettstedet ditt.

Disse store datamaskinene ligger i datasentre som er bemannet av et sikkerhetsteam og andre sikkerhetstiltak som videoovervåking.

Denne videoen av HostDimes Florida datacenter gir deg utsikt over et datasentergulv med over 9000 servere. Du vil også se sikkerhetsfunksjoner som biometriske tilgangspunkter og karantene.

Datacenters er basert over hele verden. Dette gjør det lettere å levere innhold til et internasjonalt publikum hvis nettstedets data blir lagret på en server som er lokalisert nær målgruppen.

Det er fordi jo nærmere webserveren er besøkende som ber om å se nettstedet ditt, jo raskere kan den levere denne forespørselen.

Den fysiske serveren som huser nettstedets data, for eksempel HTML-tekst, bilder, CSS-stilark og JavaScript-filer, er det som kobles til internett og støtter utveksling av data mellom enheter koblet til internett, for eksempel datamaskinen din.

Hva er programvaretjenere?

Programvareservere er programvarene som kjører i bakgrunnen ved hjelp av operativsystemene Linux eller Microsoft Windows.

For eksempel er HTTP-serveren ansvarlig for å sende nettstedsfiler til besøkende, fordi den har muligheten til å forstå URL-er og HTTP-protokoller nettleseren bruker for å se websider og levere innhold til besøkende..

I tillegg tillater FTP-serveren å laste opp filer, og databaseserveren lagrer viktig informasjon relatert til nettstedet ditt, for eksempel kundedata som trengs for å drive en e-handelsbutikk og behandle transaksjoner.

Hvilken rolle spiller Content Management Systems (CMS)?

Til slutt er det programvare som kjører i bakgrunnen som krever bruk av brukernavn og passord for å få tilgang.

Dette inkluderer populære innholdsstyringssystemer (CMS) for eksempel WordPress.

Det viktige å huske er at programvaren “servere” faktisk bare er programmer som hjelper til med å levere nettstedinnhold til besøkende.

Brukt riktig betyr begrepet webserver faktisk den fysiske datamaskinen som inneholder programmet som lagrer nettstedets data.

hvordan webservere fungerer

Slik fungerer webservere

Nå som du har en god ide om hva en webserver er, er det på tide å se på hvordan de fungerer slik at du vet hvordan nettstedet ditt blir levert til interesserte besøkende.

Fysisk lagring

Hver bit av data som utgjør nettstedet ditt, lagres på fysiske webservere for sikring.

Når noen ber om å se websidene dine, enten ved å klikke på nettstedet ditt i et søkeresultat eller ved å oppgi URL-adressen, blir en forespørsel sendt til webserveren din som ber om dataene.

hvordan nettlesere fungerer

Hvordan nettlesere fungerer

Mens dette skjer, må nettleseren nettstedbesøkende din bruker, for eksempel Firefox, Chrome eller Internet Explorer, finne serveren som nettstedets data ligger på.

Hvis den har kontaktet serveren din i det siste, er denne prosessen enkel, spesielt hvis webinnholdet er hurtigbufret.

Imidlertid, hvis nettleseren ikke vet hvor serveren din er, kan det hende at den må slå opp sin IP-adresse i Domain Name System.

Uansett vil nettleseren finne serveren din og lese forespørselen som ble sendt av besøkende til nettstedet ditt.

Hvordan webservere sender data

Webserveren mottar alle forespørsler om å se nettstedet ditt og håndterer dem i henhold til webserverens konfigurasjonsfiler.

Dette kan bety å levere statiske filer til en besøkende, eller aktivere et annet program og vente på svar fra det.

Uansett er alle forespørsler om å se nettstedet ditt skrevet i HTML-tekst, som er et programmeringsspråk som forteller datamaskinens nettleser hvordan et nettsted skal formateres.

Gjøre data brukervennlig

Hvis du imidlertid mottok HTML-teksten på dataskjermen din som en besøkende som ba om å se et nettsted, ville du ikke forstå det.

Det er grunnen til at nettleseren må omorganisere HTML-teksten til en lesbar form, som besøkende ser som skrevet tekst og bilder.

optimalisering av webserver

Webserveroptimalisering

Webserveren din spiller en avgjørende rolle i å vise nettstedet ditt til besøkende.

Uten webserveren som inneholder alle dataene på nettstedet ditt, ville besøkende ikke kunne få tilgang til innholdet ditt i det hele tatt.

Det er viktig at webserveren din presterer bra, slik at den kan levere nettstedinnhold til besøkende så fort som mulig.

Her er noen av de beste måtene å sikre at serveren din gir besøkende til nettstedet en best mulig brukeropplevelse.

cache-innhold

Bufring av innhold på webserver

Cache av nettstedets statiske innhold, som er innhold som ikke endres ofte, er en fin måte å gjøre levering av nettstedinnhold til folk raskere.

Hvis webserveren din lagrer statisk innhold i det aktive minnet, blir alle forespørsler om å se at innhold fra besøkende blir levert øyeblikkelig, noe som eliminerer behovet for nettstedets besøkende nettleser for å omorganisere innholdet til lesbar form.

Bedrifter som tilbyr denne typen tjenester kalles innholdsleveringsnettverk.

Web-serverkonfigurasjon

Det er flere forskjellige typer webservere tilgjengelig for å lagre dataene på nettstedet ditt på.

Noen krever spesifikke operativsystemer for å kjøre på, og noen kan kjøre på alle operativsystemer, selv om de populære fortsatt er Linux og Windows.

For øyeblikket er de to mest populære webserverne Apache webservere, som kommer som en programvarestabel inkludert Linux, Apache, MySQL og PHP (LAMP), og Microsoft IIS (Internet Information Server).

Det er også andre webservere som NGNIX, Google Web Server (GWS) og IBMs Domino-servere.

Uansett hvilken webserver webhotellet ditt bruker, er det måter å optimalisere dem til å utføre i topphastigheter:

 • Skriv om detaljer om forespørsel før du sender dem til sekundære applikasjoner
 • Blokker forespørsler fra bestemte IP-adresser
 • Server forskjellige innhold basert på henvisende nettsteder, hovedsakelig for å forhindre hotlinking.

webserver hosting

Hvordan forholder webservere seg til webhotell?

Webhotell er prosessen med å lagre alle filene som utgjør nettstedet ditt. Webhotellfirmaer lagrer nettstedets data på webservere og hjelper dem med å levere nettstedinnhold til besøkende.

Hosting tjenester består vanligvis av alt vedlikehold relatert til selve serveren, inkludert sikkerhetskopier, rotkonfigurasjoner, katastrofegjenoppretting, sikkerhet og oppetid.

Det er imidlertid tilfeller, avhengig av hostingplanen du velger, som lar deg ha mer kontroll over serveren som lagrer filene på nettstedet ditt, inkludert alle relaterte vedlikeholdsproblemer.

typer hosting

Ulike typer hosting

Hvis du for eksempel velger a dedikert server hosting plan, der du leier en hel server for å lagre dataene på nettstedet ditt, har du kontroll over operativsystemet, maskinvaren og programvaren som brukes på den.

Du vil også kunne lagre en enorm mengde data uten å bekymre deg for serverens ressurser.

Når det er sagt, hvis du går med de rimeligere alternativene, som f.eks delt hosting eller VPS hosting, du vil ikke være ansvarlig for servervedlikehold. Snarere vil hostingleverandøren din være.

hva du bør tenke på når du velger vert

Hva du bør tenke på når du velger vert

Bare husk at når du bruker billige hostingplaner, er mengden tilgjengelige serverressurser begrenset og deles av andre nettstedseiere hvis nettsteddata er lagret på samme server som din.

Til slutt, uansett hvilken hostingplan du går med, så vet at dataene til nettstedet ditt blir plassert på store datamaskiner kalt servere som bruker spesialiserte, innebygde programmer for å levere nettstedets innhold til de som ber om å se det..

Nettservere ofte stilte spørsmål

 • Jeg får det fremdeles ikke – hva er en webserver?

  For alle nettsteder som eksisterer, i en eller annen form, eksisterer det et stykke teknologi som kalles en “webserver” – som venter på innkommende forespørsler om å se en webside.

  Til gjengjeld leverer serveren innholdet til nettadressen som først ba om innholdet.

  Brukere skriver inn en adresse eller klikker på en kobling, som sender en forespørsel til en webserver på den adressen. Deretter leverer webserveren innhold til brukerens IP-adresse.

 • Hvordan sammenlignes en webserver med en dataserver?

  Mens en webserver håndterer HTTP-forespørsler og utveksler dokumenter over nettverket, tar en dataserver lignende forespørsler, men i stedet for å sende dokumenter, sender den data.

  Vanligvis vil en webserver kommunisere med en dataserver for å lagre eller hente informasjon, i stedet for å gi den besøkende en direkte tilgang til dataserveren.

 • Hvordan forholder en webserver seg til “skyen?”

  For et nettskyvert nettsted kontrollerer skyleverandøren vanligvis webserveren og deler av webapplikasjonen – med mindre kunden bruker en “Virtual Server” – som er en emulert datamaskin som finnes inne i en datamaskin med høyere forankring.

  Begrepet sky kan gjelde for enten en normal webhotell også, så med hvilken som helst skyleverandør, bare husk å vite om du kjøper en server, eller et program på en server.

 • Hva er forskjellen mellom et nettsted og et webapplikasjon – og hvordan påvirker det en webserver?

  Linjen mellom et nettsted og en webapplikasjon er uskarp, men vanligvis er en webapplikasjon konstruert dynamisk basert på brukerinput.

  Når et nettsted har et brukerpåloggingssystem, er det en indikator på at det er en mer kompleks “applikasjon” som kjører på nettadressen den vises på.

  Noen ganger vil en nettapplikasjon snakke veldig tett med webserveren, for å sikre at når du besøker en bestemt del av nettstedet, blir viss informasjon relatert til brukeren sendt ut til hver enkelt bruker..

  Så hvis du skulle besøke en profilside, ville webapplikasjonen visst å sende tilbake profilinformasjonen din

 • Hva er en nettport og hvordan brukes de?

  Hver webserver kjører datapakker gjennom en forhåndsutpekt “port” som er assosiert med datamaskinens nettverksdriver. Som standard bruker nettsteder ofte port 80, og blir ikke sett når du surfer til et nettsted. Du kan imidlertid få tilgang til en nettport ved å skrive: og et nummer.

  Så hvis du kjører en webserver på datamaskinen din, kan du fortelle den at den skal kjøres på localhost: 8080 der 8080 er porten og localhost er det vennlige navnet på datamaskinens “hjemmeadresse”. Porter er nyttige for å sette opp raske datastrømmer, kjøre flere webservere samtidig, eller for å bruke nettverksprotokoller for annen programvare enn en nettleser, for eksempel Skype.

 • Hvordan installerer jeg en webserver?

  Dette avhenger drastisk av operativsystemet og webserverapplikasjonen det gjelder. For en Windows IIS-server kommer noen ganger programvaren forhåndsinstallert. Det samme er tilfelle med visse Java-maskiner, eller Linux-maskiner som kan være forhåndsinstallert med Apache.

  Noen webservere kan installeres via kommandolinjen i programmeringsspråk / grensesnitt som Python eller NodeJS. Ruby on Rails kommer vanligvis med Mongrel eller Passenger, nesten programmering av hvert språk vil ha en mest brukt webserver. Hver av dem vil kreve spesiell installasjon og verdsettelse av nettporter.

 • Har operativsystemet betydning for en webserver?

  Visning av innhold på et nettsted krever ikke at brukeren har samme operativsystem som nettstedet. For administratoren av det nettstedet må imidlertid en webserver velges som støttes av operativsystemet til datamaskinen som webserveren kjører på.

  For å gjøre ting mer forvirrende, kalles selve datamaskinen også en “server” – så du har en webserver på toppen av “serveren”. Webserveren er i seg selv et stykke programvare, slik at programvaren må være kompatibel med operativsystemet.

 • Hvordan fungerer webservere?

  En datamaskin kjører et operativsystem, på toppen av det operativsystemet, er applikasjoner. Vanligvis har en datamaskin også en nettverksbrikke som tillater inn- og utdata med internett. Noen ganger kan en datamaskin kjøre en webserver som et program. Selve datamaskinen har en IP-adresse (Internet Protocol) som vanligvis tildeles av en internettleverandør.

  Når et signal blir sendt ut til en bestemt IP-adresse, eller URL (URL) – som en URL bare “viderekobler” informasjon til en IP-adresse via en Domain Name Server (DNS). Så når en datamaskin snakker med en annen over et nettverk, oppstår en kommunikasjon mellom to IP-adresser (med noen omdirigeringer i mellom.)

  En webserver er programvaren som tolker den kommunikasjonen og sender tilbake relevant informasjon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map