Ubuntu Hosting: Hvor finner du Ubuntu VPS og dedikerte servere?

Sammenlign Ubuntu Hosting

Ubuntu er en av de mest populære Linux-operativsystemdistribusjonene. Det er en stabil og pålitelig plattform å være vert for servere og applikasjoner på. Men ikke alle vertsbedrifter bruker Ubuntu som standard operativsystem, så pass på.


Selv om Ubuntu er en populær Linux-distribusjon, kan det fortsatt være vanskelig å finne en god webhotellleverandør som bruker den. I denne artikkelen skal vi fordele det som er essensielt med Ubuntu-hosting og peke deg mot de beste vertene for det.

Vi vil gi deg detaljer om hver vert senere i dette innlegget, men her er en forhåndsvisning av toppvertene for Ubuntu:

 1. A2 Hosting
  – Ubuntu VPS-planer, stor oppetid, henvender seg til utviklere
 2. Flytende nett
 3. InterServer
 4. Namecheap

Hvordan valgte vi de beste vertene for Ubuntu?

Vi vet hosting. I over et tiår har vi gjennomgått mer enn 1500 vertsplaner fra 380 selskaper. Vi har en liste over verter som er best på å holde Ubuntu oppdatert og tilbyr forskjellige plantyper for denne distro. Deretter krysset vi for de beste leverandørene mot våre tusenvis av uavhengige kundevurderinger for å komme med de 10 beste vertene for Ubuntu.

Hva du lærer

Deutsche Telekom, LexisNexis, Bloomberg og Best Buy bruker den. Over 70% av skyen drives av den. Men det er andre ting å vite.

Hva er Ubuntu?

I denne artikkelen lærer du om Ubuntu hastighet, effektivitet og bemerkelsesverdig skaleringskraft. Du lærer om Ubuntu-hosting og hvordan du finner ut om det passer for deg.

Jeg vil anbefale noen topppresterende Ubuntu-verter, basert på min karriere som programvareingeniør. Videre skal jeg forklare hva du skal se etter når du velger en plan.

hva er ubuntu

Hva er Ubuntu?

Du har sikkert hørt om Linux, som er et vellykket Unix-aktig datamaskinoperativsystem. Det er det ledende operativsystemet på servere over hele verden.

I 2004 tok forretningsmannen og filantropen Mark Shuttleworth et team av utviklere fra det vellykkede distribusjonsprosjektet Debian Linux og gikk rundt utvikle en brukervennlig desktop distribusjon, kjent for verden som Ubuntu.

Hvordan er Ubuntu og Linux relatert?

“Ubuntu er et open source-operativsystem som kjører fra skrivebordet, til skyen, til alle internetttilkoblede ting” – Ubuntu

Ubuntu er en distribusjon av Linux (også kjent som en “distro” i parlance av Linux) – og er en av de hundrevis av distrosene som finnes. Distribuert av et selskap som heter Canonical, er det et eksempel på et kommersielt prosjekt basert på Linux-kjernen.

I stedet for å betale for operativsystemet, avhenger Canonical’s virksomhet av kommersiell støtte for produktene.

Det også hjelper selskaper og organisasjoner med å designe datasystemer med øye på effektivitet og kostnadsstyring.

Ubuntu-filosofien

Underliggende Ubuntu-filosofien er en dypt hevet sak som er delvis økonomisk og delvis sosial ved at den leverer gratis programvare som alle kan bruke på samme vilkår..

I motsetning til andre større Linux-distribusjoner, har Ubuntu en kvalitetsutgivelse for både sluttbrukere og utviklere som oppdateres regelmessig.

Andre distribusjoner tilbyr en gratis fellesskapsversjon sammen med en kommersiell versjon av høyere kvalitet, som er en slags ‘freemium’ modell.

Ubuntu er for alle

Ubuntu sier selv at navnet deres er en sørafrikansk filosofi som grovt sett oversetter til “troen på et universelt delingsbånd som forbinder hele menneskeheten.”

Tanken er at Ubuntu er programvare tilgjengelig for alle, lett tilgjengelig ved nedlasting via Ubuntu-siden.

ubuntu sky markedsandel

Spørsmålet som mange mennesker kan ha er om Ubuntu er det riktige valget for arbeidet deres.

Ubuntu er et rikt og kraftig operativsystem som støttes godt av samfunnet. Det har vært installert på et bredt utvalg av maskinvare fra personlige datamaskiner, til bærbare datamaskiner, til fullstendige enterprise-mega-servere.

Den er basert på Linux-kjernen, som er kjernen i operativsystemet.

Det betyr at drivere, patcher og alt som går inn i Linux også går inn i Ubuntu.

Ubuntu, imidlertid, har sine egne forskjellige funksjoner og stil.

Ubuntu-funksjoner

Ubuntu har et rikt grafisk brukergrensesnitt (GUI), som gjør det veldig brukervennlig.

I likhet med andre populære GUI-er som Windows, Android, Mac OS og mer, Ubuntu legger ut alternativer på en grafisk måte, med ikoner og menyer.

Disse guider brukeren gjennom opplevelsen med et museklikk og tastaturtype.

Ubuntu-kommandoer

Samtidig er alle de underliggende kommandoene og programmene som er en del av Linux fremdeles der.

Siden Ubuntu opprinnelig ble designet som et stasjonært operativsystem, støtter den ikke bare programvare som er designet for Linux, men den støtter en rekke applikasjoner, inkludert kommunikasjons-, medieprogramvare og produktivitetsapplikasjoner.

ubuntu-servere

Kraft, hastighet og hyperskala: Ubuntu-servere

Ubuntu Linux er så kjent som et stasjonært system at folk glemmer at det også er en ledende Linux-server.

Faktorer bak suksessen av Ubuntu Linux-server inkluderer:

 1. Den oppdateres to ganger i året, med hyppige oppdateringer i mellom.
 2. LTS-utgivelser støttes i fem år.
 3. Ubuntu fungerer bra med det populære CloudStack-miljøet.
 4. Kommersiell support er tilgjengelig gjennom Ubuntu Advantage.
 5. Styringsverktøy av høy kvalitet er tilgjengelige.
 6. Fungerer med all maskinvare og programvare.
 7. Det er ledende på hyperskala, og har ledende arbeidsmengder innebygd, inkludert Apache Hadoop og Inktank Ceph.

ubuntu sky markedsandel

Hva Linux støtter

Som alle Linux-distribusjoner, Ubuntu støtter populær open source serverprogramvare, inkludert WordPress, Nginx- og Apache-webserverne og MySQL og PostgreSQL-databasene.

Utviklere kan bruke alle vanlige programmeringsspråk, for eksempel PHP, Python, Ruby og Java.

Ubuntu-hosting er generelt rimeligere enn hosting på Windows eller kommersielle versjoner av Linux.

Ubuntu vs. Andre populære Linux-distribusjoner for servere

De kommandolinjegrensesnittet er viktig til å kjøre en server, og Linux har Windows fullstendig klassifisert i denne avdelingen.

CentOSUbuntuDebian
Tilgjengelighet / prisProprietærÅpen kildekode / gratisÅpen kildekode / gratis
StabilitetUtmerketFlinkUtmerket
Langsiktig støtte10+ år5+ årGjelder ikke

Ubuntu lar deg bruke noen av de populære kommandoskallene og kjøre skript under dem.

Hva er Snaps og Snapcraft?

Når du administrerer servere, er det viktig å installere programvare effektivt og sikre at den er sikker. Snap-pakke-miljøet gjør det. . . vel, et blunk.

Snaps er programvarepakker som inneholder et komplett programvaremiljø, slik at de eliminerer de fleste programvarekonfigurasjonsproblemer. Bare installer dem med én kommando, så er de klare til å kjøre.

Snapcraft gjør det enkelt å automatisk bygge og publisere gjenbrukbar programvare for ethvert Linux-system.

APT, som Ubuntu arvet fra Debian, fungerer fortsatt bra for distribusjon og oppdateringer, men Snaps fordeler gjør at det sannsynligvis vil erstatte APT over tid.

A History of Snaps

Snaps oppstod på Ubuntu, starter med versjon 16.04, men flere Linux-distribusjoner støtter dem nå.

Den samme snapten kjøres på alle støttede former for Linux, uten endringer. Det betyr et større publikum for snaps, og derfor mer av høy kvalitet.

Du kan spesifisere hvilke grensesnitt de har lov til å bruke, og gi dem tilgang til brukerfiler, internettet, eksterne enheter, og så videre som du vil.

Snap-pakker

En Snap-pakke er uforanderlig, noe som gjør det vanskelig for malware å undergrave den. Avinstallering er bare et spørsmål om å fjerne det.

Snap Store har mange pakker som er pakket.

Denne videoen gir en rask forklaring på hvordan Snaps skiller seg fra tidligere måter å levere programvare på Linux.

webhotellkupong

Ser du etter Ubuntu-hosting til rimelige priser?
A2 Hosting scoret nr. 1 i de siste hastighets- og ytelsestestene våre. Denne verten gir 3 Ubuntu VPS-planer med SSD-lagring. Spar opptil 50% på planene deres ved å bruke denne rabattlenken
.

Docker-containere

En lignende filosofi ligger bak Docker-containere. I likhet med snap, isolerer containere en applikasjon og inkluderer alt den trenger.

Beholdere handler mer om å effektivisere utviklings- og distribusjonsprosessen; Snaps handler mer om sandboxing-programvare for enkel installasjon og bedre sikkerhet.

Begge har sine bruksområder, og du kan blande dem på samme system.

Kjører en Open Source Cloud med Ubuntu

Hvis du liker ideen om å kjøre en åpen kildekoden sky, kan du gjøre det med Ubuntu. Den har full støtte for OpenStack, a gratis, open source plattform for sky infrastruktur.

Det var et av de første operativsystemene som støttet det, og startet i 2011.

Cloud-funksjoner

Den inkluderer moduler for alle de vanlige skyinfrastrukturfunksjonene, som for eksempel:

 • Nettverk
 • Serverbilder
 • Filsystemer
 • GUI-dashbord
 • Failover / utvinning

Den brukes på alt fra private skyer til verdensberømte kommersielle nettsteder. Canonical tilbyr support eller full ledelse for OpenStack på Ubuntu.

Ubuntu sin hastighet og effektivitet

Ubuntu er en veldig raskt operativsystem, hjelper deg med å optimalisere brukeropplevelsen og levere eksepsjonell ytelse når den kjører på en server.

Å kjøre Ubuntu i et vertskapsmiljø er en av de mest effektive plattformene å kjøre på, og det gir enorm verdi på grunn av denne effektiviteten.

Ubuntu er også kompatibel med mange enheter utover bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner, inkludert kameraer, MP3-spillere og skrivere.

Innebygde sikkerhetsverktøy

Ubuntu kommer med en hel pakke med innebygde verktøy inkludert verktøy som virusbeskyttelse og en innebygd brannmur.

Disse faktorene sammen med regelmessige sikkerhetsoppdateringer som er fritt tilgjengelige, gjør det høyt ansett for sin iboende sikkerhet.

Tilbyr Ubuntu gratis forsøk?

Ubuntu gjør det til og med enkelt å prøve hvis du er interessert. Du kan laste ned den gratis, installere den på en ekstern stasjon, CD, DVD eller USB-pinne og kjøre den når du vil uten å påvirke det eksisterende operativsystemet på din personlige maskin.

Hvilken type støtte er tilgjengelig for Ubuntu-brukere?

Et så kraftig operativsystem er flott når det er gratis, men dessverre er det mange som forventer at når noe er gratis, får du det du betaler for, spesielt når det kommer til støtte.

Det er ikke tilfelle med Ubuntu fordi både støtte og profesjonell opplæring er tilgjengelig fra og innen rekkevidde fra Canonical hvis du trenger det.

I tillegg til det Ubuntu-samfunnet er aktivt og responsivt til generelle behov.

Er Ubuntu et godt alternativ for vertsforhandlere?

Den største jobben til en vertsforhandler er holde kontroll over alle kundens nettsteder.

Flere verktøy er tilgjengelige for å gjøre det lettere å administrere flere Ubuntu-nettsteder. Vi har allerede snakket om Snap, som forenkler installasjon av programvare og unngår sikkerhetsproblemer.

Landskap: Canonicals verktøy for å administrere Ubuntu-servere

Landscape er Canonicals verktøy for å administrere flere installasjoner på VPS eller dedikerte servere.

Den lar deg konfigurere tilgang til maskiner, installere og oppdatere programvare og overvåke systemer.

Denne videoen forklarer Landscape ved å dele hvordan ett selskap bruker den til å administrere 10.000 Ubuntu-maskiner.

Den kan utføre Ubuntu-oppgraderinger på alle systemene som er under kontroll. Den krever betalt lisens hvis du administrerer mer enn ti systemer, men lisensen leveres med Ubuntu Advantage-støtte.

Zentyal: Open Source Management av Ubuntu-servere

Hvis du foretrekker å holde deg med gratis, åpen kildekode-programvare, lar Zentyal deg administrere tjenester gjennom et grafisk brukergrensesnitt.

Det er modulær design lar deg legge til funksjonene du velger, for eksempel nettverkskonfigurasjon, brukeradministrasjon og brannmurkonfigurasjon.

Easy Hosting Kontrollpanel: Gratis og åpen kildekode

Easy Hosting Control Panel (EHCP) lar deg administrere domener, kjøre sikkerhetskopier, installere programvare, administrere SSL og mer under Ubuntu.

Det er gratis og åpen kildekode, og en profesjonell versjon er tilgjengelig.

Hvilken Linux-distribusjon bruker webverten din?

Mange verter som standard for Linux-operativsystemer, men du bør sjekke for å se hvilken spesifikk distribusjon de bruker.

Sjekk hostingplanen din for å bekrefte om den støtter Linux-baserte operativsystemer og applikasjoner.

Hver distribusjon av Linux har sine egne særtrekk, men med mindre du har spesialiserte behov, kan du ikke gå langt galt med Ubuntu.

beste ubuntu-verter

Mine toppvalg: De beste vertene for Ubuntu

Når du ser etter Linux-webhotellleverandører, hvilke alternativer er bra? Les videre for de beste valgene våre.

A2 Hosting

a2 hosting ubuntu

A2 Hosting for Ubuntu.

A2 Hosting kan skryte av at det er “verten for Ubuntu-utviklere.”

Det gir tre Ubuntu VPS-nivåer til fornuftige priser
, med SSD-lagring og root-tilgang.

Du kan velge hvilken versjon av Ubuntu du foretrekker

Hvis du liker cPanel og Softaculous, er det ekstrakostnader.

EN 99,9% oppetidsgaranti, solid støtte, og datasentre over hele verden gir attraktiviteten til dette valget.

Namecheap

namecheap ubuntu

Namecheap Hosting for Ubuntu.

Namecheap er mest kjent som en domeneregistrator, men den tilbyr også et imponerende utvalg av webhotellplaner. Alle VPS-planene gir et utvalg av Linux-distribusjoner med root-tilgang, inkludert to versjoner av Ubuntu.

De kjører alle på RAID-10 SSD-lagring. Lisenser for cPanel og Softaculous koster ekstra. Administrerte planer er ikke tilgjengelige med Ubuntu.

ubuntu fordeler

Hva er fordeler og ulemper med Ubuntu?

Her er en kort oversikt over fordeler og ulemper å bruke Ubuntu.

Pros

 • Mye brukt, pålitelig, Linux-basert operativsystem med åpen kildekode
 • Betalt støtte tilgjengelig
 • Hyppige oppdateringer og langsiktige supportutgivelser
 • Verktøy for å administrere et stort antall systemer

Ulemper

 • Ubuntu inneholder en god mengde oppblåsthet (sammenlignet med mer strømlinjeformede Linux-distribusjoner) på grunn av sin vekt på å være brukervennlig.
 • Krever en viss grad av teknisk ferdighet / fryktløshet når det gjelder å finne ut av ting.

tips om webhotell

Ser du etter mye på Ubunty hosting?
Dreamhosts raske servere kjører Apache på Ubuntu. Du kan for øyeblikket spare stort på kvalitetsplanene deres ved å bruke denne rabattlenken
.

Nært beslektede funksjoner

 • Rød hatt
 • CentOS
 • Debian
 • Fedora
 • Cloud

Ofte stilte spørsmål i Ubuntu

 • Hva er Ubuntu?

  Ubuntu er en distribusjon av Linux-operativsystemet (OS).

 • Hva er Linux?

  Linux er et operativsystem basert på UNIX.

  UNIX fikk popularitet på 1970- og 80-tallet. Det er et multitasking, flerbruker OS som har et rykte for bunnsolid stabilitet. Unix har en veldig modulær utforming, med hvert element designet for å utføre spesifikke funksjoner svært godt.

  UNIXs flerbrukernatur innebærer at hver bruker er strengt adskilt fra andre brukere og fra kjernesystemet, noe som gjør det veldig vanskelig for virus eller malware å infisere hele systemet, eller for et feilaktig program å få ned OS.

  Linus Torvalds opprettet Linux-kjernen, eller kjernen i OS, i 1991 etter å ha blitt desillusjonert av lisensen til MINIX, et UNIX-lignende operativsystem han brukte ved University of Helsinki. I likhet med UNIX er Linux et multitasking, flerbruker OS som på samme måte har tjent et rykte for stabilitet.

 • Hva er en Linux-distribusjon (distro)?

  Fordi Linux-kjernen er gratis, er open source-programvare, selskaper og enkeltpersoner fritt til å bruke den til å lage sine egne versjoner, eller distroser, av Linux OS. Disse forskjellige distrosene er designet for å imøtekomme forskjellige behov og har ofte forskjellige filosofier.

 • Hvordan ble Ubuntu opprettet?

  I 2004 opprettet den sørafrikanske gründeren Mark Shuttleworth Canonical Ltd, et programvareselskap med mål om å utvikle og markedsføre Ubuntu, som debuterte i oktober samme år..

  Ubuntu var basert på den populære Debian-distro og Canonical rekrutterte en rekke Debian-utviklere for å bidra til å lage Ubuntu.

  Mr. Shuttleworth hadde selv jobbet som Debian-utvikler på 1990-tallet, noe som uten tvil viste seg å være en motiverende faktor for å basere Ubuntu på Debian.

 • Hva er målet med Ubuntu?

  Ubuntu, mer enn mange andre distrikter, er rettet mot forbrukermarkedet. Dette inkluderer stasjonære maskiner, nettbrett og smarttelefoner.

 • Hvilken rolle spiller Canonical i Ubuntu-utviklingen?

  I motsetning til noen distros, som er helt sponset og utviklet av et frivillig fellesskap, spiller Canonical en viktig rolle i å lede Ubuntu vekst og utvikling.

  Den fører tilsyn med utgivelser av OS hvert halvår, samt samarbeider med maskinvarepartnere for å sikre at Ubuntu kan bestilles forhåndsinstallert på maskinvare fra over 3000 forhandlere over hele verden.

  Canonical samarbeider også med kommersielle programvareselskaper, for eksempel VMware, for å sikre at applikasjonene deres kjøres på Ubuntu.

  Selskapet tilbyr også betalt teknisk support til enkeltpersoner og selskaper som er avhengige av Ubuntu.

 • Er Ubuntu fortsatt gratis og åpen kildekode med så mye kommersielt engasjement?

  Absolutt. Et av problemene som ofte har plaget andre Linux-distros, inkludert Debian, er mangel på rettidige oppdateringer og utgivelser. Siden alt arbeidet er helt samfunnsbasert, kan det være vanskelig å sette og opprettholde frister for nye funksjoner og utgivelser.

  I motsetning til Ubuntu, sysselsetter Canonical en rekke heltidsutviklere som supplerer arbeidet som er gjort av open source-samfunnet, og sikrer at Ubuntu er i stand til å gi ut to nye versjoner hvert år.

  Som nevnt ovenfor, gjør Canonical også enormt mye arbeid bak kulissene for å hjelpe Ubuntu til å bli adoptert. Sluttresultatet er et open source OS som har støtte, støtte og økonomiske ressurser til et selskap som er dedikert til å støtte Ubuntu og annen open source programvare.

 • Hvilken programvare følger med Ubuntu?

  Ubuntu kommer med en mengde forhåndsinnlastet programvare, hvorav mye vil være kjent hvis du kommer fra Mac eller Windows.

  Firefox er standard nettleser, selv om du kan installere Chromium (grunnlaget for Googles Chrome) via Ubuntu Software Center.

  Kontorbehov blir dekket av LibreOffice, en open source-kontorpakke som er kompatibel med Microsoft Office.

  Thunderbird er installert som standard for e-post, mens Skype er inkludert for chat og videokonferanser.

  Ubuntu har også utmerket støtte for kameraimport, samt fotoorganiserings- og redigeringsverktøy, som Shotwell og GIMP.

  Videoer og filmer kan spilles av i VLC. Canonical har inngått et samarbeid med Valve for å bringe Steam til plattformen, noe som gjør tusenvis av spilltitler tilgjengelig for Ubuntu-brukere.

 • Hvilken annen maskinvare er Ubuntu utviklet for?

  Ubuntu er også utviklet for nettbrett og smarttelefoner. Det har eksistert på skrivebordet lengst, med støtte for smarttelefoner og nettbrett lagt til senere.

  Canonicals mål har alltid vært å samarbeide med OEMs for å levere Ubuntu forhåndsinstallert.

  Mens det er over 3000 forhandlere over hele verden som selger Ubuntu-datamaskiner, jobber selskapet fortsatt med å duplisere det økosystemet med smarttelefoner og nettbrett, selv om noen telefoner som tidligere kjørte Android, kan kjøre Ubuntu.

 • Hva er fordelen med Ubuntu på nettbrettet eller smarttelefonen?

  Canonical gir Ubuntu sin hurtighet og plattformenhet som to hovedfordeler fremfor konkurrerende operativsystemer.

  Kjerneprogrammer kjører med normal hastighet, og gir gode resultater selv på avansert maskinvare. Siden Ubuntu kjører på datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner, er opplevelsen på alle plattformer samlet, i stedet for å bruke ett operativsystem for datamaskinen og et annet for smarttelefonen..

 • Er Ubuntu riktig for meg?

  Svaret på dette spørsmålet avhenger av et par faktorer, særlig hva prioriteringene dine er og kompetansenivået ditt.

  Hvis du vil ha en datamaskin, telefon eller nettbrett som er kjent, fungerer som forventet og har tilgang til den nyeste kommersielle programvaren på markedet, har du det bedre å bo hos Mac OS X, Windows, iOS og Android.

  Hvis du derimot heller vil bruke open source-programvare, ikke bry deg om litt av en læringskurve og ikke ønsker å være avhengig av et enkelt selskap for dine databehandlingsbehov, kan Ubuntu være noe for deg.

  Husk imidlertid at Ubuntu smarttelefon- og nettbrettstøtte fremdeles er begrenset.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me