The Best Media Hosting: Hvem er det beste for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Sammenlign Media Hosting

Hosting av media (bilder, lyd, video) er viktigere enn noen gang på nettet. Folk forventer at nettsider skal fylles med forskjellige typer medier fordi det bare er mer interessant. Men dette er et område der vertene varierer mye, og eiere av nettsteder må være veldig forsiktige.


Det kan være vanskelig å være vertskap for media fordi det krever mye lagringsplass, båndbredde og datakraft. Å få en “ubegrenset” plan fungerer ikke fordi de alltid har “rimelig bruk” -klausuler. I stedet vil det være nødvendig å få en plan som har den nødvendige makt til å være vert for media.

Nedenfor diskuterer vi de beste medieverttselskapene i detalj; men hvis du bare vil vite hvilke verter du bør vurdere, her er de 5 beste:

 1. Siteground
  – Kraftig skyhosting med stor støtte
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. HostGator
 5. GreenGeeks

Hvordan valgte vi de beste vertene for media?

Fra databasen vår med hundrevis av hostingplaner, trakk vi de som tilbyr den typen båndbredde, lagring og regnekraft som er nødvendig for å være vert for et medietungt nettsted.

Deretter rangerte vi dem basert på våre tusenvis av ekspert- og brukeranmeldelser for å komme frem til topp 10 medievertbedrifter.

Sammenlign Media Hosting

media hosting

Introduksjon til mediavert

De sier at et bilde er verdt tusen ord. Hvor mye er en video verdt? En million? Internett startet som en måte å dele dokumenter på – tekstdokumenter.

Men det gikk ikke lang tid før folk ville dele andre former for innhold, inkludert bilder, musikk og video.

I dag er det like sannsynlig at et nettsted har medier som ikke er tekst, som det sannsynligvis vil inneholde tekstinnhold. Så hvis du planlegger et medietungt nettsted, hvilke hostingshensyn trenger du å ta hensyn til?

La oss først se på hvilke typer medier du er vertskap for og hvilke vertsfunksjoner du trenger for å støtte disse mediene.

typer media hosting

Typer medier

Teknisk sett er alt media av en eller annen art, men når vi snakker om media når det gjelder webhotell, snakker vi vanligvis om ett eller flere av følgende:

Medietyper

eksempler

Bilder

JPEG, GIF, TIFF filer

Audio

MP3, WAV, AAC, Ogg Vorbis

video

Quicktime, YouTube, MP4

Noen mennesker kan inkludere kodebasert interaktivitet, for eksempel en HTML5 / Javascript-app eller CSS-animasjoner – men de tingene har ikke store hostingkrav bortsett fra de vanlige hensynene..

hvordan være vert for media

Hvordan være vert for media

“Media hosting” foreslår at en nettstedseier lagrer og leverer mange bilder, lydfiler og videoer, og gir dem til et publikum som sitt primære innhold – i motsetning til nettsteder som bare noen få medieressurser brukes til å supplere først og fremst tekstbasert innhold.

Hvis du stort sett tilbyr nettstedbesøkende tekstbasert innhold, trenger du sannsynligvis ikke å lete etter spesiell medievert.

Medievert på stedet eller på stedet?

Det kan virke opplagt, men det er to måter å håndtere mediehosting: vert medieinnholdet selv eller vert det et annet sted.

Det er fordeler og ulemper med hver, som vi vil se en grundig titt på nedenfor.

Hva er offshore media lagring?

Mediallagring på stedet refererer til lagring av mediefiler på et tredjeparts nettsted eller vert.

Det er ingen eneste medievertstjeneste som fungerer bra for alle typer medier – hvert format har sin egen primære tjeneste. Her er noen eksempler.

 • Video – YouTube eller Vimeo
 • Bilder – Flickr
 • Audio – SoundCloud

Alle disse tjenestene gir måter å legge inn medier som er vert for dem på ditt eget nettsted, og de har alle integrasjoner med de mest populære Content Management Systems som WordPress og Drupal.

Hva er medielagring på stedet?

Lagring på stedet eller lokal medier betyr at du lagrer video, bilder eller lydfiler direkte med din egen vert eller på serveren din. Dette gir deg full kontroll – på bedre eller verre.

tredjeparts hosting

Hvorfor bruke en tredjepartsleverandør av medievert?

Det kan ofte være en fordel å være vertskap for medieinnholdet ditt et annet sted, med en annen tjenesteleverandør enn din egen webhotellkonto.

Den største grunnen er å spare på båndbredde og lagring. Hvis du har en VPS-plan, betaler du sannsynligvis for begge disse eller har en månedlig kvote.

Men jeg har ubegrenset båndbredde og lagring – er jeg trygg?

På såkalt ubegrenset delt hosting kan du kanskje ikke få vite hva båndbreddegrensen din er, men du har nesten en. Hvis nettstedet ditt får mye trafikk, og de besøkende ser på mange videoer, treffer du grensen ganske raskt.

tredjeparts hosting fordeler

Fordelene ved å bruke tredjepartsmedievert

Avlasting av media til tredjepartsleverandører betyr også vanligvis at det vil bli servert mye raskere og mer pålitelig enn hvis du vert det fra ditt eget nettsted. Dette er av flere grunner:

 1. Lasting av innhold fra to steder er raskere, ettersom nettleseren kan koble inn lastingsressurser fra to kilder samtidig.
 2. Store medieleverandører har mye raskere tilkobling enn du kan få på en webhotellplan.
 3. De vil kunne diagnostisere problemer raskere.
 4. Disse leverandørene har optimalisert CDN-er for raskere levering.
 5. De ansatte har mer erfaring med å være vert for media effektivt.

Her er noen flere grunner til at du kan velge tredjeparts medievert.

Tredjeparts hosting er mer praktisk

Foruten hastighet, er det også stor bekvemmelighet med hensyn til format. Videoleverandører som YouTube og Vimeo genererer automatisk flere versjoner av hver video – forskjellige oppløsninger og størrelser – for å laste på forskjellige enheter eller med forskjellige nedlastingshastigheter.

Å replikere denne typen oppførsel på egenhånd – å generere forskjellige videoformater, tjene dem responsivt basert på mediaspørsmål – ville være et viktig selskap.

Flickr har en lignende funksjon, og genererer flere bildestørrelser for hvert opplastet bilde.

Tredjeparts hosting er mer pålitelig

Å ha noen andre som vert innholdet ditt betyr at det vil være mer pålitelig enn å rulle din egen hostingløsning.

YouTube har for eksempel eksistert i mange år.

De har bygd opp gode nettverk for å få innholdet ditt fra serverne deres til seere uten overdreven buffring eller droppet tilkobling. YouTube støttes av Google med datasentre over hele verden, så det er vanskelig å matche stordriftsfordelene.

Bedre oppdagbarhet

En annen fordel for tredjepartshotell er at det gir en mulighet for nye mennesker til å oppdage innholdet ditt og til slutt deg.

Alle medieverter har innebygde sosiale delings-, søk- og surfefunksjoner som gjør det mulig for mediene dine å havne foran mennesker som ellers aldri ville se det.

seo fordeler med media hosting

SEO fordeler

Det er også mulig at dette gir en SEO-fordel. Å spre innholdet ditt til respekterte mediasider gir deg muligheten til å plassere lenker tilbake til nettstedet ditt sammen med innholdet ditt.

Dette vil forbedre rangeringen din hos selskaper som Alexa. Det er ikke klart hvor mye vekt søkemotorer plasserer på denne typen ting, men det gir noen SEO fordeler.

Kostnader for medievert

Hvis ikke noe annet, bør du vurdere prisen. Det koster ikke noe å laste opp en video til YouTube.

Med muligheten til å vokse organiske publikum raskt, er det mye fornuftig å gjøre innholdet ditt tilgjengelig der. Du kan til og med tjene penger på videoene dine ved å la YouTube kjøre annonser før de starter.

Et tredje hybridalternativ for medievert

Du kan også velge det tredje alternativet for å være vert for innhold på nettstedet ditt og legge ut innhold på YouTube. I dette tilfellet kan du bruke YouTube som en slags forhåndsvisning av innholdet på nettstedet ditt.

For eksempel kan Netflix virke som en konkurrent til YouTube, men den legger ut trailere med nye show der for å lokke seerne til sin egen videotjeneste.

strømme video

Hva med streamingmedier?

Når nettet ble populært, ville nettsteder som distribuerer lyd eller video la brukere laste ned lyd- eller videofiler direkte fra nettstedet.

Problemet med nedlastinger er at de kan være trege, spesielt via modemkoblinger.

Det andre problemet er at folk da ville ha kopier av lyd- eller videofiler rotete harddiskene sine som de ikke ville ha. Sikkerhet kan også være et problem.

Skriv inn streamingmedium, som ikke krevde nedlasting.

webhotellkupong

Ser du etter seriøs medievert?
Liquid Web gir høy ytelse hosting og support i verdensklasse. Akkurat nå kan du spare opptil 50% på VPS-planene deres. Bruk denne spesielle rabattlenken
å starte streaming i dag.

Hva er streamingmedia?

Langs kom streamingmedier. Streaming lar brukere motta en lyd- eller videofil uten å måtte laste ned det hele.

En bruker kan se en film på Netflix, mens en annen kan lytte til musikk på Pandora eller Spotify.

En strøm kan enten være en forhåndsinnspilt mediefil som spilles av når det er brukerens bekvemmelighet, eller den kan direktesendt, for eksempel en spesiell hendelse.

Hva er fordelene med streamingmedier?

Streaming er så praktisk at det begynte å erstatte filmer på DVD og Blu-Ray for mange seere.

Tilgjengeligheten av set-top-bokser som Roku og Apple TV akselererer farten mot strømming siden seerne ikke trenger å sitte ved datamaskinene sine for å se på de siste showene på Netflix..

Folk var glade for å unngå for sent gebyr med den originale DVD-per-post inkarnasjonen av Netflix, og nå trenger de ikke engang å slippe platene i posten når de er ferdige med dem.

Er det ulemper med streamingmedier?

Ulempen med streaming er at det krever mye båndbredde.

En standarddefinisjonsvideo krever en tilkobling på omtrent 2 megabit per sekund for å unngå hopp eller buffering, mens en HD-video trenger omtrent fem megabit per sekund. Med 4K-video som kommer på markedet, trenger båndbreddebehov bare å øke i fremtiden.

media vert funksjoner

Funksjoner du må tenke på når du velger medievært

Hvis du er fast bestemt på å være vertskap for medieinnholdet på din egen hostingkonto, må du huske noen få ting, inkludert:

 • Krav til båndbredde
 • Krav til lagring
 • Enten innholdsstyringssystemet ditt er kompatibelt
 • Hvor mye trafikk du forventer til nettstedet ditt
 • Enten du planlegger å bruke en server eller opprette et CDN

båndbredde

Båndbredde og lagring er en funksjon av hostingplanen din – det er lurt å unngå unna delte hostingleverandører, da de ikke skalerer godt hvis du serverer mange videoer eller lyd.

En VPS-plan vil vanligvis være en bedre plan – spesielt en skalerbar sky-hosting-type plan som lar deg øke trafikken.

En skyhotellplan lar deg betale for mindre bruk i perioder uten belastning og å sprekke når du får mye trafikk. Du betaler ikke for båndbredde eller lagringsplass du faktisk ikke bruker.

Fleksibiliteten i skyberegning har drevet selv Netflix til å forlate de fleste av sine datacentre til fordel for Amazon sky hosting.

Lagringsbehov

Hvis du har et stort antall mediefiler, har du store lagringskrav.

Ideelt sett ville du ha ubegrenset lagring, men et meditungt nettsted med høy trafikk kommer ikke til å bli billig.

Hvis du planlegger å være vertskap for mange medier, vil du ha så mye lagringsplass for disk som du har råd.

Filbehandling

Innholdsstyring er en funksjon av programvaren du bruker. De viktigste innholdsstyringssystemene – WordPress og Drupal har god støtte for medihåndtering.

ZenPhoto er et godt alternativ hvis du bare vil vise bildene dine. MediaWiki fungerer bra hvis du vil bygge et mediebibliotek i sammenheng med en open source samfunnsinnsats.

Noen innholdsstyringssystemer fungerer bedre med visse verter, så dette er verdt å huske på når du velger verten.

Innholdsleveringsnettverk

Den siste tingen å vurdere med medievert er et Content Delivery Network eller CDN. En CDN prøver å forbedre ytelsen til mediastreaming ved å lokalisere servere som ligger geografisk nær brukeren ved hjelp av sofistikerte posisjonsalgoritmer.

Hvis du spesialiserer deg på streamingmedier, vil du enten ønske å lage et eget CDN eller avtale med en leverandør som Akamai som har mye erfaring med CDN-er..

Mange verter leverer CDN-er

En hostingleverandør med CDN vil være billigere enn å bygge ditt eget nettverk.

Å bygge et CDN-nettverk vil kreve at du skaffer deg dedikerte servere og plasserer dem i de relevante datasentrene i utvekslingspunkter og i ISP-er.

Det tar mye tid, penger og forhandlingsferdigheter. Hostingfirmaer som spesialiserer seg i media kommer til å være mye mer erfarne med dette enn et nettsted som bare er i gang i media.

Bygg ditt eget CDN

Du kan bygge et CDN over et skyenettverk for å bli kvitt noe av overhead siden du ikke trenger å koble opp fysiske servere.

Det er fortsatt bedre å starte mindre og deretter bygge nettverket gradvis etter hvert som nettstedet ditt blir mer populært, enten du bruker dedikerte servere eller skyservere.

Integrer CDN med hosting

Hvis du integrerer CMS eller vertsplanen din med et CDN, kan du administrere mediene dine som om den ble vert på ditt eget nettsted, men faktisk få det levert via CDN.

Dette gir noen av fordelene med tredjepartshotell (hastighet og båndbreddebesparing), samtidig som du lar deg beholde kontrollen over mediene dine.

topp verter for media

Topp 3 verter for Media Hosting

Med en mediaside er båndbredde og lagring hovedhensynene. Du vil ha mest mulig overføringer og lagring for minst mulig penger.

Hvis du bygger ditt eget nettverk, vil du ønske mer kontroll over omgivelsene dine enn delte planer vil gi deg. Skyplaner blir det du ønsker.

Hvis skyen er god nok for Netflix, bør den være mer enn god nok for deg hvis du er ny på å bygge et medietungt nettsted.

Siteground

Jeg liker SiteGround fordi den har en skyplan for inngangsnivå
med 20 gigabyte lagring og fem terabyte med overføringer til $ 60,00 per måned.

Du vil ikke kunne streame så mye som Netflix på det nivået, men du får 24/7 support for å få nettstedet tilbake på nettet hvis det er noen problemer. De har også et gratis CDN for effektiv gjennomføring.

skjermbilde fra siteground Hjemmeside

Bluehost

Bluehost har skyplaner som starter på $ 6,95 i måneden
.

Planene kommer med uovervåket båndbredde, noe som er spesielt tiltalende hvis du vil drive et streaming-nettsted.

De har også et CDN for rask streaming. Lagringsplass i uovervåket på de høyere planlagde skyplanene.

Dette er spesielt tiltalende siden mediefiler kan være store.

BlueHost hjemmeside skjermbilde

A2Hosting

A2 Hosting har ubegrenset båndbredde, men bare 20 gigabyte med VPS-alternativet
.

Denne ubegrensede båndbredden er nyttig for et populært medieside.

Til tross for begrensningene på lagringsplass, vil ytelsen være veldig bra siden A2 bruker SSD-stasjoner i hele sitt sortiment.

Dette vil bidra til å forbedre ytelsen når du laster ned eller streamer medier.

A2HostingHomepage skjermbilde

webhotellkupong

Ser du etter mye på streaminghotell?
SiteGround – rangert som nr. 1 av våre lesere – gir raske serverhastigheter og utmerket teknisk support. Akkurat nå kan du spare opptil 67% på disse populære planene ved å bruke denne eksklusive rabattlenken
.

Andre funksjoner i Spesialitet

 • Offshore
 • Virksomhet
 • Billig
 • Flere domener hosting
 • DDoS-beskyttelse
 • Student
 • Forex
 • Domenenavn
 • Sikre
 • Streaming lyd / video
 • Green Hosting
 • Ubegrenset nettsteder
 • SEO
 • Bilde
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map