The Best AWStats Hosting: Hvem er det beste for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Hva er AWStats?

AWStats er et verktøy skrevet på Perl-programmeringsspråket som analyserer loggene på serveren din og genererer lettlest statistikk fra dem.


Kompatibel med hvilken som helst webserver, det gir deg et øyeblikk tilgang til filoverføringsstatistikken, nettstedstrafikk og besøkende informasjon, postserveraktivitet og mer.

Når det gjelder å sikre at virksomheten din har en vellykket online tilstedeværelse, er de viktigste og nøyaktige kildene til informasjon om nettstedet ditt loggfilene som genereres av nett-, post- og filoverføringsserverne..

Men disse loggene kan være tidkrevende å gjennomgå og er ofte satt opp for komfortabel lesing av teknikere snarere enn den gjennomsnittlige eieren av nettstedet..

Følgelig tilbyr mange vertsleverandører et slags statistikkverktøy som kombinerer aktiviteten på serveren din og genererer lette å lese diagrammer og grafer som gir deg den informasjonen du trenger – unike besøkende, nedlastinger av filer, kommentarer, mulig spam og hackeraktivitet osv. – på farten.

Et av de mest populære loggstatistikkverktøyene er AWStats, en gratis og åpen kildekodeløsning bygget i Perl-programmeringsspråket.

AWStats er allsidig, kompakt og funksjonsrik, og fordi den kan kjøres enten som en kommandolinje-Perl-modul eller et Common Gateway Interface (CGI) -skript, er det kompatibelt med bokstavelig talt alle hostingleverandører som støtter disse to språkene..

AWStats funksjoner

Ved hjelp av AWStats kan du generere rapporter for hvilken tidsperiode du angir: daglig, ukentlig, månedlig, årlig eller etter et tilpasset datoområde.

Nettrapportene som genereres viser deg detaljer om hvem som besøker nettstedet: nettleser, operativsystem (OS), IP-adresse (Internet Protocol), tidsbruk på nettstedet, hvilke filer de har sett eller lastet ned, enten de favoriserte eller bokmerke en side , og mer.

Du kan få data om antall og hyppighet av treff, slik at du kan finne ut hva som er populært på nettstedet ditt – og hva som ikke er det.

Applikasjonen har også rapporter for e-postserveren din (meldingstid og dato, meldinger som er sendt og mottatt, mulig spam, serverfeil, etc.) og File Transfer Protocol-servere (tilgjengelige filer, opprinnelsesland og IP-adresse til besøkende, tidsbruk spesifikke filer osv.).

I motsetning til mange andre populære webanalyseprogrammer er dataene som vises i sanntid, så det er ikke nødvendig å vente til neste dag for å finne ut hvordan det går med nettstedet ditt akkurat nå.

webhotellkupong

Ser du etter kvalitets AWStats-hosting?
A2 Hosting scoret nr. 1 i våre hastighetstester av toppleverandører. Leserne våre kan for øyeblikket spare opptil 50% på planene. Bruk denne spesielle rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Alternativer til AWStats

Å ha en objektiv og nøyaktig analyse av resultatene til nettstedet ditt er et av de viktigste verktøyene en webmaster kan ha, så det er ikke overraskende at det er et antall konkurrenter som tilbyr lignende funksjoner som AWStats.

Med veksten av Software as a Service (SaaS) er det mange tilbud for webanalyse som du kan betale for på abonnementsbasis, for eksempel Clicky Analytics.

Clicky er populært for å presentere nettstedets data på en veldig lett forståelig måte og gi deg handlingsdyktige data du kan bruke uten å være ekspert på data eller analyse.

Det er også Googles populære analysetjeneste, Google Analytics, nå et av de mest populære analyseverktøyene på nettet.

På den annen side er en av de viktigste appellene til programvare som AWStats at den er åpen kildekode og gratis, og at du kan installere programvaren på din egen server for å bruke dine egne datalogger i stedet for å stole på en egen tredjepartstjeneste.

Med det for øye er her de to populære populære analysesystemene på serversiden som er populære alternativer til AWStats:

 • Webalizer er et program som er tilgjengelig under en GNU General Public License, og som også er gratis å bruke. Etter å ha installert Webalizer på serveren din, vil den kunne rapportere statistikk ved å bruke webloggene, inkludert nettstedets antall besøkende, deres opprinnelsesland og mengden data som er lastet ned. I motsetning til AWStates, er Webalizer skrevet i C.
 • Sawmill Analytics tilbyr lignende funksjoner som AWStats, men det er ikke åpen kildekode; brukere må betale en engangsavgift for en programvarelisens.

Hvordan sammenligner Awstats med Webalizer?

Awstats og Webalizer har mange likheter. For eksempel rapporterer begge verktøyene om aktivitet registrert av serverloggfilene, noe som betyr at mye av informasjonen som presenteres av begge verktøyene vil være den samme.

Imidlertid er det noen forskjeller i hvordan verktøyene tolker dataene fra serverloggfilene dine, noe som kan føre til noen alvorlige gap i trafikkmengder når du bruker det ene verktøyet eller det andre.

Når du bruker Awstats, blir besøkende definert basert på IP-adresse og brukeragent.

Så for eksempel, hvis noen besøker nettstedet ditt på en IP med en brukeragent som identifiserer en nettleser, er det veldig sannsynlig at Awstats logger besøket som gjort av et menneske.

Når en bot besøker nettstedet ditt med en forhåndsdefinert IP og ingen nettleser assosiert med besøket, kan Awstats også behandle det besøket som en bot og ikke telle det for menneskelige besøk.

Til sammenligning tolker Webalizer også serverlogger, men den unnlater å fortelle forskjellen mellom botbesøk og menneskebesøk.

Awstats vil i det minste prøve å fortelle forskjellen mellom et menneske og en bot ved å holde botdefinisjonene oppdatert.

Det er ikke praktisk å forvente at Awstats vil kunne spore hver bot på nettet – men forhåpentligvis vil flertallet av bottrafikken din kunne skrubbes ut. 

Fordi Webalizer ikke prøver å fortelle forskjellen, er mange nettstedseiere som bruker det og deretter bytter til et annet Analytics-verktøy nedover banen ofte overrasket over å se en nedgang i trafikken nettstedet deres får.

Vær oppmerksom på at det heller ikke er din skyld – eller programvarens feil. De to verktøyene leser bare loggfilene dine på en annen måte.

En annen stor forskjell mellom Awstats og Webalizer er hvor mye tid programvarene bruker på å logge et besøk.

Mange ganger vil disse innstillingene føre til at Webalizer viser flere besøk Awstats – så mye som dobbelt så mange besøk.

Serverbasert Analytics vs Google Analytics

Google Analytics er et ganske robust verktøy for nettstedanalyse – det er veldig lite som andre open source analyseverktøy gir deg ikke tilgang til fra Google Analytics.

Det er imidlertid flere grunner til å være forsiktige med å legge alle analytiske eggene til nettstedet ditt i Googles kurv. La oss se på noen få av dem.

Google Analytics er et eksternt vert verktøy for nettstedsanalyse, noe som betyr at du ikke fysisk er vert for programvaren din på serveren din som leveres av nettstedets vert.

Fordi dataene er eksternt vert – du eier ikke det fysisk – gjør Google det, og gir dem muligheten til å bruke disse dataene de ønsker.

Som et alternativ, når du bruker et serverbasert nettstedanalyseverktøy, spores informasjonen din i serverlogger eller MySQL-databasen.

Når du lagrer dataene dine på serveren din, kan du opprettholde kontrollen over hva som gjøres med informasjonen.

Når du bruker et verktøy som er hostet for analyse av nettsteder, vet du også at dataene dine ikke blir brukt av eller delt med reklamefirmaer.

Vær oppmerksom på at vi ikke sier at Google Analytics bruker nettstedstatistikken din for det formålet, men det enkle faktum er at du ikke kan være 100% sikker på hva et eksternt vertslig analyseverktøy gjør med dataene dine.

AWStats Fordeler og ulemper

Hvis du ikke er sikker på om AWStats er det riktige valget for nettstedene dine, bør du vurdere følgende:

Pros

 • AWStats er 100% gratis og åpen kildekode.
 • Installasjon og oppsett er ikke komplisert; det er allerede inkludert i de fleste vertsplaner.
 • Alle dataene dine eies av deg og lagres på serveren din.

Ulemper

 • AWStats kan kreve mer teknisk kunnskap for å forstå hvordan du bruker rapportene.
 • Andre analysetjenester kan gi mer handlingsdyktige data.
 • En betalt tjeneste vil ofte omfatte kundesupport.

webhotell tilbud

Ser du etter mye på AWStats hosting?
Bluehost tilbyr en rekke planer som støtter AWStats. Du kan for øyeblikket spare opptil 65% på planene deres. Bruk denne rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Komme i gang med AWStats

Med sin nesten universelle kompatibilitet og tilpassbare format, kan AWStats legges til serveren din med minimal tid og krefter.

Selve programvaren tilbys som statistikkverktøy av mange vertsleverandører, og kan ofte finnes i cPanel-menyen.

Hvis AWStats ikke allerede er inkludert i hostingplanen din, kan du laste den ned fra AWStats-nettstedet. For å kunne installere programvaren, trenger du også tilgang til serverloggene, og støtte for Perl-moduler og CGI-skript.

De fleste verter aktiverer dette som standard. Hvis du er usikker på om AWStats er kompatibel med serveren din, kan du kontakte leverandøren din for mer informasjon.

AWStats ofte stilte spørsmål

 • Hva er AWStats?

  AWStats er programvare for analyser av weblogger som bruker webloggfilene som genereres automatisk av webhotellserveren for å gi analyser til besøkende på nettstedet ditt. Den kan generere detaljerte grafiske rapporter på nett-, streaming-, FTP- eller postserverstatistikk.

 • Hvorfor heter den AWStats?

  AWStats står for Advanced Web Statistics.

 • Som først utviklet AWStats?

  AWStats ble først opprettet av utvikler Laurent Destailleur, som gjorde det fritt tilgjengelig via SourceForge i 2000.

 • Er AWStats gratis?

  Ja, AWStats er gratis og åpen kildekode-programvare lisensiert under GNU General Public License (GPL).

 • Hvilket programmeringsspråk er AWStats skrevet på?

  AWStats er skrevet i Perl.

 • Hvem er AWStats beregnet på?

  AWStats er et serveradministrasjonsverktøy beregnet på nettverksadministratorer og andre med teknisk kunnskap og kompetanse som kreves for å bruke programvaren og generere rapportene.

 • Hvordan bruker jeg AWStats?

  Programmet fungerer som et CGI-skript, eller fra kommandolinjen. AWStats leveres ofte av webhoteller, og kan enkelt aktiveres fra cPanel-dashbordet. Når programvaren er aktivert, vil den begynne å samle inn data fra nettstedet ditt. Etter en periode (vanligvis omtrent 36 timer), vil du kunne generere rapporter med dataene AWStats har samlet.

 • Er AWStats kompatibel med min web hosting server?

  AWStats kan distribueres på de fleste operativsystemer, inkludert Windows og Linux-servere. Det er flere pakker tilgjengelig for forskjellige Linux-distribusjoner. AWStats fungerer på alle webhotellleverandører som gjør det mulig for Perl, CGI og weblog tilgang. Dette er standardfunksjoner som følger med de fleste webhotellplaner. Hvis du trenger å kjøre AWStats, kan det være lurt å dobbeltsjekke med hostingleverandøren før du kjøper en plan for å sikre at hostingplanen din oppfyller programvarens minimum installasjonskrav.

 • Hva slags data gir AWStats?

  AWStats kan generere rapporter som inkluderer antall besøkende på nettstedet ditt, varigheten av deres besøk, domener og land for besøkende, søkeord som brukes til å finne nettstedet ditt, de mest viste sidene, de vanligste inngangs- og avgangssidene, den travleste tiden av dagen og dagen i uken, og til og med besøksdata som ISP, type nettleser de bruker og skjermstørrelse. AWStats genererer rapporter som er grafiske og enkle å forstå, siden statistikken er forklart og illustrert.

 • Hvordan sammenligner AWStats med Analog?

  Analog er en annen gratis og åpen kildekode-nettlogganalysator, men i motsetning til AWStats, er den skrevet i C. Analog har ikke blitt oppdatert offisielt siden 2004. I forhold til AWStats bruker den færre bilder i rapportene. Analog rapporterer ikke om mange av de avanserte statistikkene AWStats gjør, for eksempel inngangs- og avgangssider, øktvarighet, skjermstørrelser med mer.

 • Hvordan sammenligner AWStats med Webalizer?

  Webalizer er også en gratis, åpen kildekode-nettlogganalysator skrevet i C. Den genererer rapporter som er mer visuelt orienterte enn Analog, men rapportene er ikke så moderne, brukervennlige og enkle å forstå som AWStats ‘rapporter. Som Analog mangler Webalizer også noen av de avanserte rapporteringsfunksjonene AWStats tilbyr.

 • Hvordan sammenligner AWStats med W3Perl?

  W3Perl er en nettlogganalysator som i likhet med AWStats er gratis, åpen kildekode og skrevet i Perl. W3Perl tilbyr noen få mer detaljerte statistikker i tillegg til alle dataene AWStats gir. W3Perl inkluderer også tilleggsfunksjoner som daglige automatiske e-postrapporter.

 • Hvordan sammenligner AWStats med Google Analytics?

  I motsetning til AWStats, som er programvare installert på webserveren din som henter dataene fra webloggfilene dine (serversiden), er Google Analytics nettbasert programvare som får dataene sine via Javascript og informasjonskapsler på nettstedet ditt (klientsiden). Dataene som innhentes fra begge deler vil være forskjellige på grunn av måten de er samlet på, slik at du kan få veldig forskjellige rapporter fra hver. AWStats ‘rapporterte trafikk har en tendens til å være mye høyere, siden den inkluderer roboter og gjennomsøkere, mens Google Analytics prøver å filtrere bort ikke-menneskelig nettrafikk. Mens AWStats først og fremst er ment for serveradministratorer, er Google Analytics målrettet mot et bredere publikum, selv om det fremdeles kan kreve litt teknisk ekspertise å bruke. Google Analytics har mange mer avanserte funksjoner enn AWStats, inkludert målsporing, måling av annonseeffektivitet og mer.

 • Hva er fordelene med å bruke serversides analyseprogramvare som AWStats?

  En fordel med analysesoftware på serversiden er at den vil telle alle brukere, mens hvis en besøkende har blokkert Javascript, blir de ikke talt av Google Analytics og annen Javascript-basert analyseprogramvare. Til sammenligning sporer analyser av nettlogger besøkende via IP-adresser og brukeragenter eller økt-IDer, som vil omfatte alle besøkende på nettstedet ditt, til og med roboter og gjennomsøkere, og gir et mer nøyaktig bilde av alt som skjer på nettstedet ditt.

 • Er det noen ulemper med å bruke serversiden analyse i motsetning til klientsiden analyse?

  Siden analyseprogramvare på serversiden teller all trafikken på nettstedet ditt, inkludert roboter, kan det være vanskelig å sortere ut hva de faktiske menneskelige besøkende gjør. Mange analyser av klientsiden gir mer avanserte data og flere alternativer for å generere rapporter og vise disse dataene på en rekke måter.

 • Bør jeg bruke serversiden eller klientsidenanalyse?

  Weblogganalysatorer (serversides analyse) har en tendens til å være rettet mot nettverksadministratorer, mens klientsidenanalyse er mer for forretnings- og markedsføringsformål. For å få et fullstendig bilde av hva som skjer med nettstedet ditt, så vel som handlingsrike, enkle å tolke og visuelt behagelige rapporter, kan du bruke både klientsiden og serversiden analytisk programvare, siden funksjonene deres kompletterer hverandre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map