Subversion (SVN): En introduksjonsguide og ressursliste [Plus End of the World Infographic]

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Hvis du noen gang har jobbet med et gruppeutviklingsprosjekt uten versjonskontroll, vet du hvor mye av en katastrofe det kan være.

Hvis en bruker kan gjøre endringer i hvilken som helst fil når som helst, hvordan håndterer du alle disse endringene?

Du kan ikke – ikke uten en slags versjonskontrollprogramvare.

Programvareversjonskontroll lar deg administrere og spore endringer i kildekoden, uansett hvor mange kokker som er på kjøkkenet, samt opprettholde nåværende og historiske versjoner av filene, websidene og dokumentasjonen..

Du vet at versjonskontroll er nødvendig – men hvilken programvare bør du bruke?

Hva er undergraving?

Subversion (også kalt SVN) er en av de mest populære versjonskontrollprogramvarene: den brukes på nesten halvparten av alle open source-prosjekter.

SVN er åpen kildekode og tilgjengelig gratis. Det er blitt brukt i mange store prosjekter, inkludert Apache Software Foundation, Free Pascal, FreeBSD, GCC, Mono og SourceForge. SVN ble først utviklet i 2000 av CollabNet, som et alternativ til den så populære Concurrent Versions System (CVS).

Subversion oppbevarer alle filene dine, inkludert en fullstendig historie over alle endringer, i en sentral database på filserveren din, kalt et depot. Ved å bruke en Subversion-klient på sine egne datamaskiner, kan utviklere som jobber med prosjektet se på disse filene og alle endringer i dem.

Hver person med tilgang til prosjektet har sin egen arbeidskopi av hver fil. Arbeidskopien kalles noen ganger en “sandkasse”, fordi du kan gjøre de endringene du ønsker uten å forplikte dem til depotet.

Alle filer i depotet kan merkes som tilhørende en bestemt versjon, og du kan deretter opprette hvilken som helst versjon av prosjektet ditt med bestemte koder..

Du kan også bruke Subversion til å opprettholde separate versjoner av prosjektet ditt. Hovedversjonen kalles “bagasjerommet”, og andre separate versjoner kalt “grener” kan også opprettes og vedlikeholdes separat. Du kan også slå sammen grener tilbake i bagasjerommet. Grener blir ofte brukt til å teste ut nye funksjoner, og deretter slått sammen i bagasjerommet når de er stabile.

Hvorfor bruke undergraving?

Subversion har noen få fordeler i forhold til andre populære versjonskontrollsystemer som Git.

For det første, det faktum at alle prosjektets filer blir lagret på en enkelt filserver, i stedet for å dupliseres på hver enkelt brukers datamaskin, gjør Subversion mer skalerbar for store prosjekter. Når et prosjekt har kommet inn i hundrevis av gigabyte, er det ikke mulig for hver utvikler å beholde alle filene på hver sin datamaskin.

Å holde alle filene i en sentral database betyr også at Subversion-klienten kommer til å kjøre raskere på datamaskinen din, siden den bare henter informasjonen den trenger fra databasen i stedet for å jobbe med alle filene samtidig..

Subversion er også et godt valg for nybegynnere å bruke. Den har en ren kommandolinjesyntaks som er enkel å lære, og gir nok innebygd sikkerhet og abstraksjon for nybegynnere og gjennomsnittlige brukere.

Ressursstyper

Klar til å komme i gang med å administrere versjoner med Subversion? Sjekk ut disse ressursene for å lære mer og bli profesjonell.

Lær mer om undergraving

Er du ikke sikker på om Subversion er riktig for deg? Finn ut mer om styrker og svakheter og hvordan den kan sammenlignes med annen versjonskontrollprogramvare.

 • Versjonssporing med subversjon (SVN) For nybegynnere: denne grunnleggende guiden vil gi deg en oversikt over hvordan Subversion-klienten fungerer.
 • Subversion vs Git: Myter og fakta: en liste med 12 myter og fakta om Git og Subversion, slik at du kan sammenligne de to med et åpent sinn.
 • Ofte stilte spørsmål om Apache Subversion: denne FAQ besvarer dusinvis av vanlige spørsmål om Subversion.

Installere Subversion

Før du kan komme i gang, må du installere programvaren. Dette er hvordan.

 • Installasjon av Subversion på Ubuntu, med Apache, SSL og BasicAuth: grunnleggende instruksjoner for hvordan du installerer SVN på Linux.
 • SVN – Miljøoppsett: alle kommandoene du trenger for å få Subversion installert og konfigurert.
 • Subversion – Community Help Wiki – Offisiell Ubuntu-dokumentasjon: hvordan sette opp Subversion alias SVN på Ubuntu.
 • Sette opp Subversion på Windows: hvordan få en liten Subversion-server og klient til å gå på Windows.

Ved hjelp av Subversion

Når SVN er installert, bruk disse opplæringsprogrammene for å lære hvordan du bruker alle funksjonene.

 • SVN-veiledning: denne ultimate online guiden vil lede deg gjennom de grunnleggende konseptene til SVN, hele veien gjennom å løse konflikter og forgrening.
 • Slik bruker du Subversion: en guide for WordPress-pluginutviklere fra WordPress Codex.
 • Subversion Basics – Apache OpenOffice: instruksjoner om å utføre grunnleggende utviklingsoppgaver ved å bruke Apache Subversion.
 • TortoiseSVN: En Subversion-klient for Windows: en komplett guide for hvordan du bruker TortoiseSVN, en gratis og åpen kildekode Windows-klient for Apache Subversion.

videoer

Se disse videoopplæringen for å se SVN i aksjon.

 • Lær å installere SVN på fem enkle minutter! Pluralsight: se hvor enkelt det er å installere SVN på en Windows-server i dette utdraget fra John Somnezs kurs “Introduksjon til SVN.”
 • Sette opp SVN for nybegynnere: nok en enkel tutorial om hvordan du konfigurerer SVN for første gang.
 • Grunnleggende opplæring i SVN: en enkel å følge opplæring for nybegynnere om hvordan du bruker SVN.
 • Subversion vs Git: denne videoen viser deg de viktigste forskjellene mellom disse to populære versjonskontrollapplikasjonene.
 • SVN-Branching-Trunk-branch-tags-step-by-step: en tutorial om bruk av tags, branching og fusjonering med SVN.
 • Best Practices for Subversion (SVN): få mest mulig ut av SVN ved å følge disse beste praksisene.

bøker

For mer dyptgående læring, sjekk ut disse bøkene på SVN.

 • Versjonskontroll med subversjon (2008) av Pilato, Sussman og Fitzpatrick: en gratis bok om SVN skrevet av noen av utviklerne av selve Subversion.
 • Pragmatic Guide to Subversion (2010) av Mike Mason: en nybegynnervennlig, lettlest bok for raskt å komme i gang med å bruke Subversion.

Nettbaserte kurs

 • Comprehensive Subversion: hvordan sette opp et komplett utviklingsmiljø med Apache Subversion SVN.
 • Grunnleggende om programvareversjonskontroll: et komplett kurs i læring av programvareversjonskontroll, inkludert oversikter over Subversion og fire andre populære versjonskontrollsystemer: Perforce, Team Foundation Server, Git og Mercurial.

Ta kontroll over utviklingen med undergraving

Med disse ressursene er du nå klar til å begynne å spore versjoner og ta kontroll over utviklingsprosjektene dine ved å bruke Subversion.

Videre lesing og ressurser

Vi har flere guider, veiledninger og infografikk relatert til koding og utvikling:

 • Subversion Hosting: finn ut hvilke webhotellfirmaer som tilbyr gode tilbud som inkluderer Subversion.
 • Ubuntu Primer: lær alt om en av de mest populære Linux-distribusjonene – en utmerket base for MantisBT-hosting.
 • Objektorientert programmering: Lær om det store utvalget av objektorienterte programmeringsspråk – noen kan overraske deg.

Ville Internett overleve verdens ende?

Har du noen gang lurt på hva en stor katastrofe vil gjøre med internett? Ta en titt på infografien vår, ville Internett overleve verdens ende? Det er mulig vi alle kan bli ødelagt, men internett ville leve videre.

Ville Internett overleve verdens ende?
Ville Internett overleve verdens ende?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map