Moodle Hosting: De beste og verste vertene for klasserommet i 2020.

Sammenlign Moodle Hosting

Moodle er et kursstyringssystem, som lar deg lage online-kurs. Du trenger spesialisert hosting for det. ikke alle verter gir det.


Moodle er bygget på Linux-Apache-MySQL-PHP (LAMP) -stakken, så du må være vert i det miljøet. Det er også nyttig å ha Moodle tilgjengelig som ett-klikk-installasjon. Men hvis du vil gjøre ting veldig enkelt, kan du få en dedikert Moodle-vertsplan.

Vi vil gi deg alle detaljene nedenfor, men hvis du bare leter etter en solid vert, her er de 5 beste for Moodle-hosting:

 1. Siteground
  – Stor, funksjonsrik LAMP-hosting med eksepsjonell støtte
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. InMotion Hosting
 5. HostPapa

Hvordan valgte vi de beste vertene for Moodle?

Vi tok alle webplanene som tilbyr LAMP-hosting som også gir enkel installasjon av Moodle. Deretter kombinerte vi dem med ekspertanmeldelser av over 1500 vertsplaner og mange tusen brukeranmeldelser.

Hva du lærer

Moodle er en plattform for å lage læringssystemer. Hvis du vil skrive et kurs for å lære PHP å sette det på nettet, er Moodle en av de beste måtene å gjøre det på.

Men Moodle krever en tapt vertskapskraft. Så i denne artikkelen skal jeg finne ut hva Moodle er, og hjelpe deg med å finne den rette verten for det.

Hva er den beste verten for Moodle Hva er den beste verten for Moodle

Hva er Moodle Hosting

Normalt refererer CMS til et online innholdsstyringssystem. Men når det refereres til grunnlaget for et læringssted, blir CMS Course Management System.

Og et av de mest populære er det modulære objektorienterte dynamiske læringsmiljøet eller, mer enkelt, moodle.

Moodle er en open source plattform for produksjon og distribusjon av e-læringsmateriell.

Det brukes av høyskoler og treningsavdelinger fordi det kan tilpasses til mange formål, og det er også sikkert, slik at resultater og kursopphold forblir privat.

Moodle Home

Moodle’s Developer

Martin Dougiamas, en australsk programmerer og lærer, har bygget en lojal følelse for programvaren sin siden Moodle ble første gang utgitt i 2002.

Dougiamas ‘læringsteorier og utviklingsarbeid understøtter tusenvis av kurs over hele kloden, og han jobber på heltid med prosjektet.

Hva betyr Moodle?

Moodle står for Modulært objektorientert dynamisk læringsmiljø. Det er et av mange virtuelle læringsmiljøer (VLE-er) som brukes til å distribuere kurs online.

Disse kursene er rettet mot folk som allerede studerer i klasserommet, i stedet for folk som tar hele kurset sitt på nettet. Den er bygd for interaktivitet.

Hvordan velge en Moodle Hosting Provider

Selv om Moodle-hosting teknisk sett ikke er en type hosting, er det noen ting du må ta i betraktning og noen spesifikke funksjoner du må se etter når du velger en vert for et Moodle-nettsted.

Og selv om mange verter tilbyr disse funksjonene, er det også noen som er dedikerte til Moodle-webhotell.

Uansett er det avgjørende å vite hva du trenger fra en vert for at utdanningsstedet skal fungere ordentlig.

Kapasitet

Den første tingen å vurdere er kapasitet. Hvor mange studenter vil få tilgang til og bruke nettstedet ditt samtidig?

For mange, og uten en god vert, og Moodle kan løpe ganske sakte, noe som resulterer i en dårlig brukeropplevelse for studentene dine.

Forsikre deg om at verten din kan ta imot flere brukere på nettstedet ditt på en gang og i høye brukstider.

Kompatibilitet med Moodle

Neste, sjekk hvilken versjon av Moodle du vil bruke. Alle versjoner av Moodle fungerer best i en standard Linux-, Apache-, MySQL- og PHP- eller LAMP-infrastruktur.

Sjekk at verten din ikke bare tilbyr LAMP, men oppdaterer den regelmessig for å følge med i nye versjoner av disse komponentene, men av CMS du vil bruke.

I tillegg velger du en vert som lar deg tilpasse PHP- og MySQL-konfigurasjonene for å imøtekomme Moodle. Ikke alle verter lar deg gjøre det.

Kontrollpanel og komprimering

Velg en vert som tilbyr et kontrollpanel som du kan komprimere filer på 20 megabyte eller mer. Dette vil gjøre det lettere for deg å bytte verter i fremtiden, hvis du noen gang bestemmer deg for å gjøre det.

Forsikre deg også om at Moodledata-mappen ikke er lagret i den offentlige mappen, også for fremtidig enkel migrering.

Hvis alt dette virker litt forvirrende eller bare mye å holde oversikt over, se etter en vert som tilbyr dedikert Moodle-hosting.

På den måten vil du vite at de har tenkt på alt, og alt du trenger å bekymre deg for er å lage pedagogisk innhold av høy kvalitet for studentene dine.

Student Working, via Pixabay Student Working, via Pixabay

Mange gode vertsalternativer å velge mellom

Når du vurderer hvilken webhotellleverandør du skal velge for Moodle-hosting, vil du se på hva slags installasjonsalternativer de inkluderer.

Mange vertspakker fra selskaper inkluderer ett-klikk installasjoner av applikasjoner som Moodle.

Bluehost og A2 Hosting har for eksempel ett-klikk-installasjoner av appen. Dette vil gjøre installasjonsprosessen mye enklere for folk som er mindre teknisk tilbøyelige.

Moodle Hosting-eksempel: A2 Hosting

Mange webverter vil støtte funksjonene som er nødvendige for å kjøre Moodle. For eksempel gir A2 Hosting noen av de beste tilleggsfunksjonene som Moodle hosting krever.

Siden Moodle noen ganger kan oppstå problemer med ytelse, er det best å velge en leverandør som kan supercharge applikasjonen med høyhastighetsservere.

Det er her A2 Hosting vil gi deg noen av de beste ytelses spesifikasjonene for den laveste prisen.

A2 Hosting kan faktisk øke hastighetene på nettstedet ditt med så mye som 20 ganger raskere enn konkurrentene.

De tilbyr Turbo Server-alternativer for litt høyere kostnader som resulterer i disse hastighetsøkningene.

En annen flott ting med A2 Hosting er deres ubegrensede ressurser. Med ubegrenset lagring og båndbredde, bør ikke e-læringsprogramvaren få problemer med ytelsen når trafikkkravene øker.

Typer av hosting for Moodle

Delte hostingplaner gir kanskje ikke kraften som trengs for å være vert for store nettsteder for læring på nettet, for eksempel universitetskurs som opplever store påmeldinger.

Skjønt, vil de være dekkende for mindre online læringstjenester. For mer kraft, vil du sjekke ut VPS-planer fra vertsleverandører.

E-poststøtte

I likhet med A2 Hosting har Bluehost også delte planer med ubegrensede ressurser. Og hvis du ønsker å kunne sende e-post med Moodle, må hostingleverandøren gi deg e-poststøtte.

Spesifikt trenger du tilgang til en SMTP-postserver, som de fleste vertsbedrifter tilbyr.

Mange hostingplaner inkluderer flere, om ikke ubegrensede, e-postkontoer med dem. Bluehost er bare en leverandør som gjør dette. Med selskapet vil du også ha tilgang til andre e-postløsninger som videresendingsregler og kontofiltre.

For å sikre at e-postmeldinger blir behandlet riktig, må du konfigurere cron-jobbene fra Bluehost-kontrollpanelet. Dette kan gjøres ved å følge instruksjonene i Bluehost kunnskapsbase eller ved å dra nytte av deres kundestøtte 24/7 for å få hjelp med dette.

Dedikert Moodle Hosting

Noen webverter er Moodle-partnere, noe som betyr at de er sertifiserte leverandører av Moodle-tjenester.

En av disse er Moonami Learning Solutions. De tilbyr Amazon Web Services (AWS) skyhosting for å drive Moodle-nettstedet ditt på.

Fordi de bruker AWS, er det skybaserte nettstedet ditt skalerbart, og gjør det i stand til å håndtere alt fra 500 til 10 000 studenter.

Moonami inkluderer gratis migrering av null-nedetid og en dedikert prosjektleder som hjelper deg med alt.

TMD Hosting

Hvis det er en dedikert Moodle-vert som du leter etter, sjekk ut TMD Hosting.

TMD er en annen Moodle-partner som tilbyr sertifisert hosting av plattformen. De tilbyr fullstyrt Moodle-hosting som støttes av en imponerende 99,99% oppetidsgaranti.

Selskapet vil ta seg av Moodle-installasjonen og migrere ditt eksisterende læringssystem (LMS) til deres servere gratis.

De gir deg også tilleggsmoduler og moduler som du kan bruke til å forbedre e-læringsportalen for studentene dine. Det beste med TMD Hosting er at det er ekstremt rimelig.

InterServer

Et annet alternativ for spesialisert hosting for e-læringsplattform er InterServer. De gir deg optimalisert hosting for Moodle på deres standard sky Linux OS.

Denne planen kommer også med en gratis Cloudflare CDN for å redusere lastehastigheter på nettstedet ditt for brukere over hele verden.

Cloud hosting lar verter tilby billigere løsninger som fremdeles leverer kraften som nettsteder for læring trenger.

webhotellkupong

Ser du etter en god del Moodle hosting?
SiteGround – rangert som nr. 1 av våre lesere – tilbyr funksjonsrik Moodle-hosting. Du kan for øyeblikket spare opptil 67% på disse kvalitetsplanene. Bruk denne rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Hvorfor Moodle?

Hovedfokuset for programvaren er nettbasert samarbeid, og hjelper aktive elever med å ta i seg kursutstyr lettere, og sikre at online kurslevering er sikkert.

I tillegg har Moodle noen andre sofistikerte funksjoner som er viktige for distribusjoner av e-læring som plagieringdeteksjon og en mobilvennlig utgang.

Studentene får tildelt brukernavn og passord og kan sikre seg på kurs, sette opp profilen sin og se gjennom resultatene; lærere kan gjøres til administratorer på sine kurs.

Moodle kan også brukes til å sende inn oppgaver og se forhåndsinnspilt innhold, for eksempel forelesninger, samt interaktive forelesninger og diskusjoner.

I tillegg, med tillegg som Wimba, kan elever og lærere spille inn stemmekommentarer og laste ned lydinnhold.

Disse funksjonene er designet for å støtte muntlige oppgaver, og bedre engasjere elever som foretrekker auditiv læring fremfor lesing.

Mobil Moodle

De nyeste versjonene av Moodle støtter de fleste mobile enheter, inkludert Android, iPhone og iPad.

Når det gjelder nettleserkompatibilitet, anbefales Google Chrome; noen funksjoner fungerer ikke i eldre versjoner av Internet Explorer.

Moodle standarder

Moodle er designet for å overholde SCORM, som står for referansemodellen for delbart innhold.

SCORM er en standard som brukes av de fleste større e-læringsverktøy, pluss støtteprogramvare; det lar disse verktøyene utveksle data med hverandre. Finn ut mer om SCORM på utviklerens nettsted.

Noen veiledere trener i Moodle og oppnår sertifisering som beviser deres kunnskap om verktøyet.

Den nåværende versjonen av denne sertifiseringen kalles Moodle Course Creator Certificate (MCCC).

Tilpasse Moodle

Moodle-temasideMoodle-temaer.

Som ethvert moderne online system, kan den grunnleggende plattformen i Moodle utvides med bolt-ons og oppgraderinger.

Disse pakkene kan installeres sammen med den sentrale Moodle-programvaren for å forbedre funksjonaliteten.

Alternativer for tilpasning av Moodle

Tilpasningsalternativer for Moodle kommer i følgende former:

 • Temaer er malpakker som endrer hvordan kurset ser ut
 • Plugins forbedrer funksjonaliteten til Moodle ved å legge til flere funksjoner skrevet i PHP
 • Språkpakker hjelper veiledere med å tilby kurs på elevens lokale språk
 • Dreanweaver er en egenutviklet webutviklingspakke som kan brukes til å lage og administrere Moodle-sider
 • Moodle er åpen kildekode, slik at du kan endre den underliggende koden.

Moodle’s åpen kildekode gjør den veldig fleksibel og utvidbar. De fleste endringer kan gjøres i administrasjonspanelet; de som ikke kan vanligvis hackes sammen ved hjelp av PHP.

Temaer er et av de kraftigste alternativene for å tilpasse Moogle. Temaer kan også endre utseendet på et helt nettsted, og la selskaper legge til egne farger og merkevarebygging.

Noen organisasjoner utvikler sine egne temaer basert på bootstrap-innhold, så det er enkelt å tilpasse temaet til eget bruk.

At plugins er skrevet i PHP, hjelper mye. Det hjelper ikke bare med å lage dine egne, men det betyr at det er mye som har blitt bidratt av brukerfellesskapet.

Moodle Krav

Servere via Pixabay Servere via Pixabay

Hvis du leter etter en webhotellkonto for Moodle, trenger du Linux, Apache, MySQL og PHP for en jevn installasjon.

Moodle sin egen dokumentasjon sier at dette er den “sikreste” måten å installere den på, og det er enorm støtte for LAMP-stabelen.

Moodle kan også installeres på Windows eller Mac som et frittstående programvare – ideelt hvis du vil gi den en prøvekjøring før du overleverer den til systemadministrasjonsteamet.

Ett-klikk kontra DIY-installasjon

Hvis du vil installere Moodle til en hostingkonto, men leverandøren din ikke gir deg installasjoner med ett klikk, vil prosessen bli litt mer komplisert.

Mange hosting selskaper tilbyr nyttig kundestøtte for å lede deg gjennom dette.

Hvis du ikke er så flink med de tekniske tingene, kan det være lurt å bytte til en hostingleverandør som integrerer enkle applikasjonsinstallasjoner.

Databaser og PHP

Men hvis du fortsatt vil ta dette, er det et par ting som må gjøres før du starter.

Først vil du forsikre deg om at verten din leverer en database som MySQL eller MariaDB.

Verten må også støtte PHP. Du må kanskje konfigurere PHP i kontrollpanelet.

For at Moodle-nettstedet skal fungere, trenger du også en rekke PHP-utvidelser installert.

Hvis du er usikker på om du har dette med din vertsservice, ikke bekymre deg. Moodle vil se etter disse utvidelsene mens du installerer, slik at du kan installere nødvendige skript før du fortsetter.

Du kan også snakke med hostingleverandøren deres om skriptinstallasjoner som er inkludert.

Endelige installasjonsoppgaver

Resten av prosessen kan fullføres ved å følge instruksjonene på Moodle nettsted.

Selv om uerfarne nettbrukere vil finne det mye enklere å velge et vertsfirma som gir en ett-klikk installasjon av applikasjonen.

Moodle behov:

 1. Bare 160 MB lagringsplass for kjernefiler – men husk at du trenger plass til multimedia og innhold lastet opp av studenter
 2. Linux eller Windows
 3. Et sikkerhetskopisted med tilstrekkelig plass (helst på et eksternt sted)
 4. 256 MB server-RAM (igjen, bare et minimum – Moodle anbefaler 1 GB for hver 10-20 samtidige brukere)
 5. MySQL, PostgreSQL, MSSQL eller Oracle support (MySQL eller PostgreSQL anbefales)
 6. PHP
 7. Ekstern sikkerhetskopiering for å lagre kopier av studentene sine
 8. En webserver
 9. En moderne nettleser.

Kort oppsummert, her er hva Moodle trenger minst mot det den trenger for å løpe optimalt:

Egenskap

Minimum

anbefalt

Operativsystem Alt som kjører programvaren oppført nedenfor Linux
Internett server Apache, IIS, lightttpd, nginx, cherokee, zeus og LiteSpeed Apache eller IIS
PHP 5.3.2 Den nyeste (stabile) utgivelsen
database MSSQL, MySQL, Oracle, PostgreSQL MySQL eller PostgreSQL
Nettleser Firefox 4, Internet Explorer 8, Safari 5, Chrome 11, Opera 9 Den siste versjonen av nettleseren du ønsker, pluss de nødvendige plugins for innholdet ditt

Du kan bli fristet til å få den rimeligste hosting for ditt Moodle-oppsett, men husk at når studentkroppen skalerer, må du også skalere nettstedet ditt.

Det er best å huske på når du velger webhotellpakken.

Mens mange webhotellfirmaer tilbyr Moodle som et 1-klikks installasjonsprogram, vil ikke alle av dem oppfylle disse kravene på sine billigste planer.

Ekstern sikkerhetskopiering blir sjelden tilbudt på noen webhotellplan, og vil kreve et mer komplisert oppsett enn et vanlig nettsted.

Vi anbefaler å velge en virtuell privat server (VPS) eller dedikert server, men ta en prat med verten din før du går inn.

Fordeler og ulemper

All programvare har gode og dårlige poeng, og Moodle er ikke annerledes. Så her er en liste over de beste og verste tingene med det.

Pros

 • Moodle er helt gratis å bruke
 • Siden Moodle ble utviklet som et CMS for utdanningssamfunnet, utmerker det seg å tilby de ønskede tjenestene for dette publikummet.

Ulemper

 • Brukere må tilpasse Moodle tungt for at det skal være nyttig.
 • Moodle regnes ikke som en nøkkelferdig plattform, eller en som er klar til å gå etter installasjonen.

Denne siste con er kanskje en biggy. Med mindre du er ganske teknisk tilbøyelig, kan du finne deg i posisjon til å måtte ansette en tekniker for å sette opp systemet ditt.

Dette kan fremdeles være en god løsning. Det er mange Moodle-eksperter rundt omkring, og de kan som regel komme deg i gang på litt tid (og kostnad).

Våre valg: De tre beste vertene for Moodle

Det kan være veldig vanskelig å vite hvor man skal begynne å lete etter en Moodle-vert. Det er derfor jeg gir mine tre favorittverter for å komme i gang.

Du kan sammenligne dem med andre verter, og begge ser på mange verter og begrense listen over verter du er interessert i.

iPage

Det desidert mest kostnadseffektive Moodle-vertsalternativet er iPage.

Selskapet har noen av de billigste hostingprisene
tilgjengelig, og de kaster inn et gratis domenenavn og Google-markedsføringskreditter med miksen.

Selv om iPage tilbyr 24/7 kundeservice som kan være nyttig når du setter opp Moodle, tilbyr de ikke en oppetidsgaranti som andre hostingleverandører gjør.

Dette kan være et problem. Det er absolutt verdt å se nærmere på.

iPages hjemmeside

InMotion Hosting

For noen av de raskeste hostinghastighetene og en garanti på 99,9% oppetid, kan InMotion Hosting være det beste alternativet for ditt Moodle-nettsted.

Selskapet har bedre resultater enn iPage, med raske SSD-stasjoner
driver sine tjenester.

Du kan til og med velge plasseringen til serveren nettstedet ditt er vert på. Og de gjør det enkelt å installere Moodle med et ett-klikks installasjonsprogram.

De har til og med dekket e-post- og databasebehovene dine, samtidig som de gir en fantastisk, 90-dagers pengene-tilbake-garanti
.

InMotion hjemmeside

InterServer

For optimalisert Moodle-hosting har InterServer alternativer for dette.

De gir også noen billige VPS
skyvertplaner hvis Moodle-nettstedet ditt trenger høyere ytelse enn delte planer gir.

Disse VPS-planene er lett skalerbare hvis du opplever at nettstedene dine krever enda mer ressurser.

Dette vil gi deg høyere ytelse for Moodle-nettstedet enn iPage-planer. Men dette vil også koste mer enn iPages hosting.

InterServer hjemmeside

webhotell tilbud

Ser du etter den rette Moodle-verten?
InterServer tilbyr Moodle-hosting med høy ytelse. Deres unike “prislås-garanti” betyr at prisen aldri vil øke. Akkurat nå kan du spare stort på planene deres. Bruk denne rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Moodle ofte stilte spørsmål

 • Hva er Moodle?

  Moodle er et gratis open source-program designet for å lage online-kurs. Navnet er et akronym. Bokstavene står for Modular Object Oriented Dynamic Learning Environment. Moodle er et læringsstyringssystem, eller LMS.

 • Hva gjør Moodle?

  Moodle lar lærere lage private online leksjoner for ethvert læringsmiljø. Programvaren er veldig tilpassbar, og kan brukes til å tildele bestemte leksjoner til studenter, lage online-kurs eller til og med lage opplæring for bedrifter.

 • Hvor mye koster Moodle?

  Moodle er gratis. Det er lisensiert under GNU General Public License.

 • Må Moodle brukes i et klasserom?

  Nei. Moodle kan brukes til fjernundervisning også.

 • Hvordan installerer jeg Moodle?

  Moodle LMS er veldig lik en CMS. Det er installert på samme måte: enten manuelt eller ved å bruke et enkelt-klikk-installasjonsprogram, hvis verten leverer dette anlegget.

 • Trenger jeg teknisk kunnskap for å bruke Moodle?

  Nei. Moodle har et dra-og-slipp-grensesnitt. Hvis du har brukt et CMS, bør du være komfortabel med det.

 • Er Moodle sikker?

  Moodle er like sikker som alle andre nettapplikasjoner. Du kan herde sikkerheten ved å kjøpe og SSL-sertifikat for Moodle-serveren din, og oppmuntre lærere og elever til å lage sterke passord. For å begrense misbruk er det lurt å revidere administrator- og lærerpålogginger regelmessig, og fjerne eventuelle som ikke lenger er nødvendige.

 • Kan jeg merke Moodle med skolelogoen?

  Ja. Moodle har et temasystem, slik at du raskt kan endre utseendet til nettstedet ditt for e-læring. Temaer kan lastes ned fra internett, eller opprettes i henhold til dine egne farge- og merkevarebehov.

 • Hva er ressurser i Moodle?

  Ressurser er filer som kan legges til Moodle-leksjoner for å gi bakgrunnsinformasjon eller forskningsmateriell. Moodle støtter filvedlegg (inkludert bilder og PDF-er), HTML-innhold, IMS-pakker og URL-er.

  Du kan organisere ressurser i mapper og legge til etiketter for å beskrive eller kategorisere dem.

 • Hva er en IMS-pakke?

  IMS-pakker er containere som inneholder en blanding av læremateriell. Disse innholdspakkene kan opprettes av lærere, kjøpes fra leverandører eller bygges inn en applikasjon som Udutu. Disse pakkene kan importeres direkte til Moodle.

 • Hva er SCORM?

  SCORM er en standard for pakket læremateriell. Den kan lagre quizresultater og karakterer i et format som Moodle kan tolke.

 • Hva er plugins?

  Plugins legger til Moodle ekstra funksjoner. Det er godt over 1 000 plugins tilgjengelig på det offisielle depotet, https://moodle.org/plugins/.

 • Er det noen ulemper med Moodle?

  Moodle fungerer best når den brukes til en klasse eller en organisasjon. Det skal ikke være så bra for store organisasjoner med mindre du investerer i en dedikert server.

 • Hva er kravene for Moodle-hosting?

  Moodle kan kjøre på en Linux-delt hostingplan, men dette egner seg egentlig bare for noen få klasser eller et lite online kurs. Det er lurt å velge en vert som tilbyr en enkel oppgraderingsrute hvis du synes at delt hosting ikke er tilstrekkelig.

  Hvis du forventer at hele skolen eller høgskolen din skal bruke Moodle, kan du starte med en VPS og være forberedt på å flytte til en dedikert server etter hvert som trafikken til nettstedet øker.

 • Hva er alternativene til Moodle?

  Alternative applikasjoner for LMS inkluderer Blackboard, Schoology, Edline, Canvas, Edmodo, Lore og iTunes U.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map