Er A2 Hosting den beste Fedora Hosting for nettstedet ditt? – Her er hva vi tenker

Hva er Fedora Hosting?

Fedora Core – nå kalt Fedora – er mye mer enn et operativsystem, drevet av Red Hat som en åpen kildekode, ofte oppdatert programvaresamling. Sørg for at hostingleverandøren støtter det, og at du bruker et kompatibelt pakkehåndteringssystem for installasjon.


En kort historie om “Fedora Core”

Til å begynne med kan navnet “Fedora Core” for et operativsystem virke rart, helt til du får vite at det eies av programvareselskapet Red Hat, og ble en erstatning for sorter for Red Hat Linux, som ble avviklet i 2004. Fedora Core – nå ganske enkelt kalt Fedora – er i utgangspunktet et operativsystem, men teknisk sett er det en samling av generell programvare som inkluderer et operativsystem.

Hvordan fungerer Fedora som ditt serverbaserte operativsystem?

Fedora-programvaren er Red Hat Package Manager (RPM) -basert, noe som betyr at den er samlet i RPM-pakkehåndteringssystemet. Denne typen system sparer en systemadministrator problemer med å måtte installere og vedlikeholde programvare manuelt.
Fedora Core (eller Fedora) programvaresamling inkluderer som sagt:

 • et operativsystem
 • Mozilla Firefox (nettleser)
 • LibreOffice (en gratis, åpen kildekontor, som kan sammenlignes med Microsoft Office)
 • Empati (direktemeldinger)
 • GIMP (fotoredigering)

Alt i Fedora er åpen kildekode og fritt tilgjengelig, og gir det en tydelig fordel i forhold til andre programmer som har kostnader knyttet til dem.
Muligheten til å lage tekstbehandlingsdokumenter og regneark, for eksempel uten å måtte bruke hundrevis av dollar på den nødvendige programvaren, er ideell for studenter, oppstart og andre enheter som enten ikke kan eller ikke vil pådra seg disse utgiftene..
Selv om Fedora Core (Fedora) er RPM-basert, kan den også installeres ved hjelp av et annet pakkehåndteringssystem – Yum eller Yellowdog Update Modified. Uansett hvilket pakkehåndteringssystem du bruker, må du også sørge for at hostingleverandøren din støtter Fedora Core, eller Fedora. Dette vil sannsynligvis bety et Linux-operativsystem, og tilgang til serveren din for manuell opplasting.

Hvordan Fedora sammenlikner med andre open source-operativsystemer

Noe av det store ved å bruke Linux-servere er kraften du velger når du velger operativsystem. Hvis hostingleverandøren din støtter Fedora og du også har tilgang til serveren din for manuell opplasting, vet du sannsynligvis også at det er flere andre open source OS-alternativer på markedet. Hvis du har problemer med å bestemme deg mellom Fedora og andre open source OS-er som CentOS, Red Hat Enterprise eller til og med det vidt populære Ubuntu, kan du se på de korte sammenligningene nedenfor:

 • Fedora vs. CentOS: CentOS er mer sammenlignbar med Red Hat Enterprise (mer om det nedenfor), men det er gratis som Fedora. I motsetning til Fedora og Red Hat, kommer imidlertid støtten helt fra brukerfellesskapet – ikke Red Hat. Så hvis stabilitet er det du leter etter i en OS-løsning uten abonnementskostnader, kan CentOS være en god løsning. Hvis sentralisert distribusjon av support, er flere funksjoner og raskere utgivelser dine preferanser – Fedora hele veien.
 • Fedora vs. Red Hat Enterprise: Red Hat Enterprise er et kommersielt produkt utgitt av utviklerne bak Fedora. Mens Fedora er et gratis, samfunnsdrevet prosjekt, er Red Hat Enterprise et kommersielt prosjekt som er finansiert av et abonnementsgebyr for hver bruker. Fedora-utgivelser er mye hyppigere (hver 6. måned i motsetning til noen få år) med et bredere spekter av programvarepakker og oppdateringer. Fedora er mer funksjonsrik med større funksjonalitet enn Red Hat, mens Red Hat er et mer stabilt operativsystem.
 • Fedora vs. Ubuntu: Ubuntu er det mest populære operativsystemet som kjører på Linux-servere i dag, men Fedora anses generelt for å være en mer stabil og bedre ytelse, noe som gjør det mer ideelt enn Ubuntu for å kjøre en server. Mer ideelt, det vil si å anta at du er komfortabel med læringskurven som følger med Fedora. Begge systemene kan installeres enkelt med Windows, men Fedora har ikke muligheten til å integrere programvare for profitt, så ikke tenk på å integrere noe i systemet ditt hvis det ikke er open source.

Systemkrav til Fedora

VPS-hosting bør være tilgjengelig med Fedora-installasjoner, siden en KVM-hypervisor er inkludert i pakken. Sammenlignet med andre operativsystemer er Fedora veldig lett i kravene til å installere. Du trenger minimum 6 GB diskplass, 2 GB RAM og to prosessorer – en for Fedora, en for KVM. Forsikre deg om at hostingleverandøren din kan imøtekomme disse kravene innenfor budsjettet ditt før du går til Fedora som ditt foretrukne operativsystem.

webhotellkupong

Ser du etter den rette Fedora-verten?
A2 Hosting sored # 1 i våre nylige hastighets- og ytelsestester. Akkurat nå kan leserne spare opptil 50% på sine utviklervennlige planer.
Bruk denne spesielle rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Nært beslektede funksjoner

 • Rød hatt
 • CentOS
 • Debian
 • Ubuntu
 • Cloud

Fedora ofte stilte spørsmål

 • Det er en rekke Linux-distribusjoner der ute. Hvorfor skal jeg bruke Fedora? Vil det koste meg mer, eller spare meg for penger?

  Fedora er et gratis operativsystem basert på Linux-kjernen, utviklet av det samfunnsstøttede Fedora-prosjektet og sponset av Red Hat.

  Fedora inneholder programvare distribuert under en gratis åpen kildekodelisens og har som mål å være i forkant med slike teknologier.

  Fedora har et rykte på seg for å fokusere på innovasjon, tidlig integrere nye teknologier og samarbeide tett med oppstrøms Linux-samfunn.

 • Hva med alternativer som Red Hat og CentOS? Hvordan er Fedora annerledes?

  Fedora er samfunnsdrevet og gratis mens Red Hat er en kommersiell utgivelse som offisielt har blitt støttet av Red Hat i 7 år.

  CentOS er også basert på Red Hat-utgivelser, men det er et gratis samfunnsprosjekt.

  Imidlertid er det ingen profesjonell støtte for CentOS eller Fedora, selv om de begge har store og dynamiske samfunn.

 • Vil Fedora hosting koste meg ekstra? Må jeg betale for ekstra funksjoner?

  Fedora er en gratis utgivelse, så det er ingen lisens- eller abonnementsavgift. På delte hostingplaner bruker du vertsens Fedora, og det koster ingen ekstra kostnader. Du trenger heller ikke å betale for ekstra open source-funksjoner som finnes i alternative Linux-distribusjoner.

 • Hvor mange mennesker bruker Fedora?

  Linux-markedet domineres av distribusjoner fra Mint, Ubuntu og Debian, med Fedora rangering på femteplass (omtrent). Foretaksmarkedet er fortsatt dominert av Microsoft, mens Red Hat Enterprise Linux (RHEL) på Linux-plassen har dobbelt så stor markedsandel som alle andre Linux-distribusjoner kombinert.

 • Er ikke Fedora i utgangspunktet det samme som RHEL?

  Ikke egentlig. Fedora støttes av Red Hat, men det er noen få vesentlige forskjeller.

  Fedora er oppstrøms Red Hat Enterprise Linux (RHEL) og brukes ofte som et bevis for grunnlag for teknologier som senere vises i Red Hat.

  RHEL er sertifisert av myndigheter og kan distribueres på flere produkter. Siden det er et kommersielt produkt, har det også profesjonell støtte, i motsetning til Fedora.

 • Kan jeg bruke cPanel på Fedora? Hva med alternative kontrollpaneler?

  Ja, du kan bruke cPanel og WHM på Fedora-servere, så lenge de oppfyller maskinvarekravene. De fleste store kontrollpaneler skal ikke ha problemer med å jobbe i et Fedora-miljø.

 • Hvilke programmeringsspråk støttes på Fedora? Hva med skriptspråk?

  Husk at Fedora er et Linux-miljø, så Microsoft Windows-spesifikke språk og rammer støttes ikke. Fedora støtter imidlertid praktisk talt alle vanlige programmerings- og skriptspråk som kan kjøres på Linux, inkludert Ruby, PHP, Perl, Python og mange andre.

 • Er det noen ulemper med Fedora? Alt jeg burde bekymre meg for?

  Det er ingen åpenbare ulemper sammenlignet med andre Linux-distribusjoner. Fedora er imidlertid en gratis utgivelse, så du får ikke betalt teknisk support. Hvis du ikke føler behov for teknisk support av høy kvalitet, kan du bruke den (eller et av flere alternativer). Det hele avhenger av dine behov og ferdigheter.

 • Jeg er for tiden på Ubuntu – er det en grunn til at jeg bør flytte til Fedora?

  Ikke egentlig, de fleste bedrifter bruker ikke lenger Ubuntu – de har flyttet til Red Hat eller CentOS for utvikling. Hvis du er en profesjonell, gir Red Hat mer stabilitet, overlegen støtte, oppdateringer og mer. Hvis du er en hobbyist, kan du prøve Fedora først, i tilfelle det oppfyller alle dine behov.

 • Hvor mange selskaper bruker Fedora?

  Fedora har vanligvis ikke vært nært knyttet til næringslivet, et markedssegment som vanligvis er dominert av Red Hat. Bedriftsbrukere bør være klar over at Fedora er ment for nyskapende strømbrukere som er interessert i de nyeste funksjonene.

  På den annen side er det ingen grunner til ikke å bruke Fedora, og det er også en serverdistribusjon av Fedora nå tilgjengelig.

 • Hva med Fedora livssyklus og oppdateringer?

  Fedora-prosjektet slipper nye versjoner av Fedora omtrent hver sjette måned og gir oppdaterte pakker til disse utgivelsene i cirka 13 måneder.

  Når en utgivelse når punktet der den ikke lenger støttes, eller det opprettes oppdateringer for den, blir den betraktet som End of Life (EOL).

  Nye pakker i SCM er ikke tilgjengelige for distribusjon X etter Fedora X + 2 utgivelse, og nybygg er ikke lenger tilgjengelige.

 • Hvilke hostingfirmaer bruker Fedora?

  Listen er rett og slett for lang – Fedora VPS-hosting er fremdeles populært fordi den er rimelig (100% gratis åpen kildekode), tilbyr mange nye funksjoner, men også på grunn av dets nære forhold til det kommersielle motstykket RHEL. Fedora får mange nyeste funksjoner direkte fra sitt forhold til RHEL.

 • Hva er den største ulempen ved å bruke Fedora i et servermiljø?

  Det største problemet er mangelen på langvarig støttedistribusjon, som Ubuntu LTS. For øyeblikket tilgjengelig Fedora 21 Server (første utgivelse av Fedora Server) skal ha en levetid på 18 måneder, mens nåværende Ubuntu LTS og Ubuntu Server LTS distribusjoner begge har en levetid på 5 år.

 • Hvordan installerer jeg Fedora på serveren min?

  Det kommer an på hva slags server og hostingplan du vil bruke.

  Hvis du er interessert i en delt plan eller VPS-hostingplan, kan du ikke endre operativsystemet og må holde deg til alternativene gitt av verten.

  Hvis du konfigurerer din egen server eller installerer Fedora på dedikert maskinvare, er mange guider tilgjengelige på nettet, og du bør ikke ha noen problemer med å sette den opp.

 • Hva med Microsoft-støtte? Hva om jeg trenger MS SQL, eller MS Access?

  Fedora kan ikke støtte proprietære Microsoft-teknologier, standarder og språk. I tilfelle du absolutt trenger spesifikke Microsoft-teknologier, er det eneste alternativet å få en Microsoft-vertsplan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map