Den beste webmailserveringen: Hvem er det beste for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Sammenlign Webmail Hosting

I dag tilbyr de fleste hostingplaner et utvalg av webmail-klienter og muligheten til å opprette dine egne kontoer. Men det er stor variasjon i forhold til kraften til webmail som følger med forskjellige hostingplaner.


Bare noen verter lar deg opprette så mange e-postadresser du trenger. Og mange verter begrenser størrelsen på filvedlegg, noe som kan være et stort problem hvis du trenger å sende store mediefiler via e-post. Endelig trenger du rikelig med e-postlagring.

Vi vil diskutere de beste vertene for webmail senere, men hvis du ikke bryr deg om detaljene, her er våre valg av de 5 beste webmail-vertene:

 1. Siteground
  – Ubegrensede kontoer, god hosting og support til gode priser
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. InMotion Hosting
 5. HostPapa

Hvordan valgte vi de beste vertene for webmail?

Vi har dekket webhotellbransjen i over et tiår. På den tiden har vi gjennomgått over 1500 planer og publisert anmeldelser av tusenvis av faktiske kunder.

Vi brukte denne anmeldelsen til å rangere vertene som tilbød flest e-postkontoer, vedleggsstørrelser og lagring.

Webmail Hosting

Webmail Hosting

Hva er Webmail?

E-post er et viktig kommunikasjonsverktøy som brukes over hele verden. De fleste hostingleverandører inkluderer støtte for en eller flere e-postkontoer med hostingpakkene.

Betydningen av webmail

Du får tilgang til webmail eller e-post ved hjelp av en kun-klient. Det har vært et viktig verktøy for travle fagpersoner slik en virksomhet på nettet blir stadig mer mobil.

Mange vertsleverandører inkluderer støtte for e-post som en del av standardpakkene. Som en av dagens ledende former for mellommenneskelig kommunikasjon, e-post er en viktig del av å drive et vellykket nettsted og virksomhet. En viktig del av enhver moderne e-posttjeneste er webmail.

Hvordan er webmail forskjellig fra tradisjonelle kunder?

Webmail-pålogging Slik ser innloggingsskjermen ut med webmail

Tradisjonelle e-postklienter er installert på maskinen din eller kjøres fra din lokale server. Webmail får du derimot (som navnet tilsier) direkte fra nettet via nettleseren på enheten din.

Webmail gjør det enkelt å ta posten “på farten” uten å måtte installere et spesifikt program. Det er ikke nødvendig å snakke med e-postinnstillinger på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. Du skriver bare inn nettadressen som er oppgitt av verten, oppgir brukernavnet og e-postadressen for e-post, så er du inne!

Webmails funksjonalitet

Som regel har webmail mange av de samme funksjonene som standard e-post, inkludert å komponere, svare, videresende og støtte for vedlegg. Mer avanserte webmail-kunder tilbyr også synkronisert arkivering med din stasjonære klient. Dette gir deg tilgang til ditt lokale arkiv fra din mobile enhet.

Webmail er e-post tilgang til ved hjelp av en nettleser. Takket være tjenester som Gmail og Hotmail, vil de fleste nettbrukere forstå hvordan dette fungerer. Nettverter tilbyr også webmail-tjenester slik at kundene deres kan logge seg på e-postkontoer uten å bruke e-postprogramvare. Men webmail er ikke lik hver hostingplan.

Begrensninger og nettlesertilgang

Noen webmail-kunder er imidlertid, krever konstant tilkobling til Internett for å fungere. Offline meldingsnedlastinger eller arkivering er derfor utenfor bildet.

Dette betyr at du kan ikke kunne lese e-post uten nett eller til og med komponere en ny melding siden nettleseren ikke kan laste inn e-postmiljøet for å gjøre det.

Hvorfor bruke Webmail?

De fleste av oss har en telefon eller nettbrett som ofte kobles til e-postserveren vår. Med angitte intervaller kan enheten koble seg til postkassen din, se etter nye meldinger og laste dem ned til enheten.

Du foretrekker kanskje Push-e-post. Det er her en ny melding er lastet ned så snart den kommer. Med IMAP kan du gjøre det synkronisere ditt syn på tvers av flere enheter.

Tilgang og verktøy for nettleser

Webmail er litt annerledes. Den lar deg få tilgang til e-postkontoen din ved hjelp av en nettleser. Webhotellfirmaer tilbyr verktøy for webmail. Du kan få tilgang til hvilken som helst postkasse uten å laste ned eller installere noe i det hele tatt.

Du vil normalt finne alternativer for webmail i programvarens kontrollpanelprogramvare. For mange verter er det det cPanel, men det kan det også være Plesk, eller vertens tilpassede kontrollpanel. Hvordan web-postsystemet fungerer, avhenger av hvordan verten har gitt det.

Fordeler og ulemper med Webmail

Fordeler og ulemper ved bruk av webmail-klienter

Webmail er praktisk å ha på kontoen din av flere årsaker. For det første logger du på med a enkel skjema: trykk bare på et brukernavn og passord. Webmail lar deg også sjekke meldinger fra hvor som helst. Det kreves ingen programvare for å bli installert.

Det er også noen ulemper med bruk av webmail, i motsetning til moderne e-postklienter.

 • Standardfunksjoner;
 • Sikkerhet;
 • Brukergrensesnitt;
 • Moderne funksjoner;
 • URLer;
 • sårbarhet.

Standardfunksjoner

Eller rettere sagt mangel på dem. Hvis du har en Gmail-konto, kan du bli overrasket over hvor få alternativer vertens webmail-programvare gir deg i sammenligning.

Sikkerhet

Igjen, eller mangel på det. Webmail-kontoen din leveres sannsynligvis ikke over en sikker server, med mindre du har konfigurert dette med verten. Det kreves ekstra oppmerksomhet med nettpost når du håndterer sikkerhet.

Brukergrensesnitt

Webmail-grensesnitt Brukergrensesnittet er ekstremt intetsigende, selv om RoundCube er et bedre eksempel

Generelt er det kjent at nettmailgrensesnitt er datert, kjedelig og ikke nødvendigvis attraktivt. Selv om funksjonalitet åpenbart er nøkkelen, er det fremdeles en hyggelig faktor å ha et attraktivt brukergrensesnitt.

Moderne funksjoner

De fleste webmail-klienter har ikke moderne funksjoner som HTML-formatering. Automatiske svar, forebyggingsinnstillinger og tidtakere mangler også.

Hvis du ønsker å gå over til nettpost fra moderne kunder, vil du kan bli overrasket!

webadresser

Webmail Access URL Clunky URL-er er vondt å kopiere, lagre eller få tilgang til

Lang, rotete og klumpete URL-er når du får tilgang til webmailen din. Dette er ikke akkurat nyttig for noen.

sårbarhet

Hastighetene kan være langsomme, avhengig av webhotellleverandøren. Dette er selvfølgelig ikke et generalistisk faktum, men kan oppstå som et problem.

Ingen av disse ulempene er avbrytere, men de gjør nettpost litt mindre behagelig å bruke.

Typer nettpost

Typer nettpost

Alternativene dine vil variere fra vert til vert. Her er fire av de vanligste:

 1. Squirrelmail
 2. RoundCube
 3. Horde
 4. SmarterMail
 5. RainLoop
 6. MailPile

Mange verter har også egne kundetilpassede kunder. La oss ta en kort titt på de seks webmail-klientene som er nevnt over.

Squirrelmail

Webmail - Squirrel Client Ekorn er en av de mest daterte webmail-klientene. Designet er så godt som fra 90-tallet

Squirrelmail har et veldig grunnleggende brukergrensesnitt. Det fungerer veldig bra på langsomme tilkoblinger, men er ikke veldig lett på øyet. På plussiden har det bransjestandard navigasjon, slik at du kan bruke den uten tidligere erfaring.

RoundCube

En open source webmail-klient. Den første stabile utgivelsen var utgitt i april 2014 etter åtte år i utvikling.

Horde

Webmail - Horde Client Horde har et relativt standard og funksjonelt grensesnitt. En tett konkurrent til RoundCube

En godt avrundet webmail-klient som har forskjellige quirks som ikke passer godt for alle. Det fungerer fint, men krever litt tålmodighet mens du lærer deg rundt.

SmarterMail

Et Windows-bare program som kan være nås via Plesk kontrollpanel. Ikke den mest glamorøse nettposten, men grunnleggende funksjonaliteter er nok.

RainLoop

En webmail-klient som krever ingen database for å kjøre – den har innebygd 2FA, sammen med godkjenning av sosiale medier. Sikkerhet er mindre et problem her.

MailPile

En relativt ny webmail-klient med fokus på personvern. Disse karene prioriterer kryptering og brukeropplevelse med en åpen kildekode. Igjen, hvis sikkerhet er din frykt, er MailPile et godt valg.

Få tilgang til webmailen din

Tilgang til webmail via cPanel Det er utrolig enkelt å få tilgang til webmailen din via cPanel – bare ett klikk

Når det er på tide å logge på e-postkontoen din på webmail, har du noen forskjellige alternativer. Disse alternativene avhenger av hvilken e-postleverandør du velger.

De fleste mennesker ender ikke opp med å bruke webmail-kontoene sine som den viktigste e-postløsningen. I stedet ender webmail som en sikkerhetskopi, eller som et verktøy for videresending av e-post.

Webmail Access via cPanel

Når det er sagt, kan du vanligvis få tilgang til webmail-klienten via vertens cPanel, eller hvilket som helst kontrollpanel de har installert.

Du finner en e-postkontofunksjon, og velg deretter ditt valgte webmailverktøy (profilert ovenfor). Du kan også få tilgang til webmail-klienten din via nettstedets domenenavn. For eksempel vil http://mysite.com/webmail ta deg til en innloggingsside for å få tilgang til e-posten din.

Webmail eller Desktop

Webmail Klienter vs Desktop Klienter – Enkel sammenligning

Et flertall av e-postbrukere har e-postkontoer med moderne webmail-klienter. Dette er Gmail, Hotmail og Yahoo, for å nevne noen. Mens disse klientene fremdeles er klassifisert som Webmail, de skiller seg fra de tradisjonelle nettmailklientene dine, levert av verter.

Webmail og skrivebord – side om side

Det nest mest populære valget for e-postbruk er kanskje en stasjonær klient. Populære inkluderer Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird eller Opera Mail. La oss se på hvordan en stasjonær klient sammenligner med en webmail-klient.

SikkerhetTilpassede domenerFlere kontoersynkroniseringAdgangOppbevaring
Desktop ClientDesktop-klienter er generelt sikre, selv om de også er avhengige av maskinens sikkerhet.Tillegg av tilpassede domener støttes gratis i de fleste tilfeller.Desktop-klienter støtter flere kontohåndtering.Primært tilgjengelig, selv om synkroniseringsprosessen tar betydelig lengre tid.Frakoblet modus er lett tilgjengelig, for å komponere eller arkivere.Generøse mengder lagring.
Vert WebmailYtterligere sikkerhetstiltak som 2-faktor autentisering kan være begrenset.Å legge til tilpassede domener kan koste ekstra, avhengig av hostingleverandør og plan.Du kan ikke få tilgang til to kontoer samtidig, selv om de er under samme tilpassede domener eller vertsplan.De fleste webmail-klienter som har vert, har mobilstøtte, derfor er det enkelt å få tilgang til kontoen din.Må være koblet til internett for å bruke alle funksjoner.Begrenset lagring, avhengig av oppsett og plan med verten.

Begge alternativene har overtaket i visse aspekter. Dessuten har brukere som ønsker å gjøre det beste ut av begge verdener en tendens til å lufte overfor nettklienter som Gmail eller Hotmail.

Hvordan hosting og webmail fungerer sammen

Valg av kunder Noen verter tilbyr deg valg mellom webmail-klienter, både før og etter innlogging

Når du registrerer deg for en vertstjenesteleverandør, har du også muligheten til det opprette en domenespesifikk e-postadresse. Også kjent som en forretningsadresse.

Opprette e-postadresser med webmail

Antall e-postkontoer og tilknyttede e-postadresser du kan opprette, avhenger av hostingplanen din. Noen planer gir mulighet for ubegrensede e-postkontoer, mens andre er begrenset basert på planen din.

Vanligvis vil de fleste nybegynnerleverandører inkludere ting som et gratis domenenavn og en tilknyttet e-postkonto.

Tilgangsskjema Hostingkontoen din

Så vil hostingkontoen din gi deg tilgang til webmail-klienten din.

Du har muligheten til å sette opp en e-postkonto som er knyttet til domenet ditt og: anstendig mengde lagringsplass og evne til å opprette sende og motta e-poster. Høres ut som en ganske god avtale.

Trenger jeg webpost-støtte?

De fleste av oss har en webmail-konto vi kan få tilgang til i en klype – for eksempel en ekstra Gmail-konto – og vi kan basse ut en rask e-post på sekunder.

Men kunne du få tilgang til viktig e-post på et par minutter ved å bruke den samme metoden? Det er fortsatt praktisk å ha tilgang til webmail til vertens e-postkontoer, selv om det er grunnleggende og litt lite attraktivt.

Du vet aldri når du glemmer telefonen, eller trenger å skrive ut noe fra en internettkafé på flukt.

Andre måter å få tilgang til Webmail

Det er andre måter å få tilgang til e-posten din via en tredjepartstjeneste, og du kan også sette opp forskjellige videresendingsregler. Men når løsningene går, er ingen av dem like pene. I nødstilfeller eller hastighet er det verdt å sjekke at webmail er inkludert i webhotellstjenesten din.

Favoritt webmail-verter

Mine 3 favorittverter med Webmail-støtte

InMotion Hosting

InMotion Hosting Webmail med InMotion Hosting

I bevegelse er et utrolig valg for en webmail-vert. Ikke bare har de noe av den beste støtten i spillet, men du kan opprette ubegrensede e-postadresser og ha ubegrenset e-postlagringsplass.

På toppen av det er det veldig høypresterende vert, til og med ned til de billigste planene.

Siteground

Siteground Hosting Webmail med Siteground Hosting

Hvis du med sikkerhet vet at du bare trenger webmail-hosting for et enkelt domene, da Siteground er et godt valg. Det er veldig nybegynner vennlig, gir førsteklasses støtte, og har svært god ytelse over hele linjen.

Nå vil en grunnleggende plan bare være utstyrt med begrenset lagring av e-postboksen, men du kan opprette ubegrenset e-postkontoer.

iPage

iPage Hosting Webmail med iPage Hosting

Hvis du leter etter et av de billigste inngangspunktene for webmail-hosting, kan du sjekke ut det iPage. Med iPage kan du opprette ubegrensede e-postadresser, pluss at du til og med får et gratis domenenavn når du registrerer deg.

Pluss at det er det innebygde funksjoner som autosvar-oppretting og videresending av e-post for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av den nye e-postkontoen din.

Hva du skal se etter i en webmail-vert

De fleste nybegynnere verter er utstyrt med nettposttilgang. Avhengig av hvilken vert du velger vil du få tilgang til en annen pakke med funksjoner. Nedenfor finner du noen av de viktigste webmailhotellene funksjoner du vil se etter:

 • Webmail tilgang via cPanel eller URL
 • Flere webmail-klienter tilgjengelig som Squirrelmail, Horde, Roundcube eller Smartermail
 • Evne til å legge til anti spam og virusbeskyttelse til din e-postkonto
 • e-post videresending via IMAP eller POP3 for å sende e-postmeldinger til din hovedinnboks
 • Mulighet for å legge til flere forretningsadresser uten tilleggsavgift
 • Evnen til å opprette ubegrensede domenespesifikke e-postadresser
 • Ubegrenset e-postlagringsplass

Andre funksjoner i e-post

 • Videresending av e-post
 • POP3
 • IMAP
 • SMTP
 • E-postlister
 • phplist
 • Tilpassede MX-poster
 • Postmann
 • SquirrelMail

Webmail ofte stilte spørsmål

 • Hva er nettpost?

  Webmail er en måte å få tilgang til e-posten din via en nettleser, i stedet for en e-postapplikasjon på datamaskinen din. Nettsteder som Gmail og Hotmail bruker et webmail-grensesnitt, men du kan også bruke et webmail-grensesnitt levert av en vertsleverandør.

 • Hvorfor bruker folk nettpost?

  Webmail lar deg få tilgang til e-posten din hvor som helst.

 • Finnes det alltid nettpost?

  Nei. Noen vertselskaper tilbyr ikke noen form for e-posttjeneste. Dette gjelder spesielt administrert WordPress og hosting av nettstedsbygger, når du ganske enkelt kan få en nettpålogging og lagringsplass for filer.

 • Hvilke funksjoner kan jeg forvente å få fra webmail?

  Webmail er iboende mer grunnleggende enn en full e-postapplikasjon. Du kan forvente å kunne lese, svare, videresende e-post og legge ved filer til en melding. Du skal kunne opprette en signatur og arkivere e-post i mapper.

  Webmail mangler vanligvis kompleks filtrering, etiketter, autosvar eller sikkerhetskopiering.

 • Kan jeg bruke webmail på en delt hostingplan?

  Normalt leveres webmail hvis verten tilbyr cPanel. Se på med liten skrift for pakken du er interessert i.

 • Er webmail sikker?

  Webmail er bare like sikker som webhotellserveren. Med mindre du kjøper et SSL-sertifikat, vil sikkerheten sannsynligvis være ganske grunnleggende.

 • Kan jeg bruke nettpost offline?

  Nei. Du må være koblet til internett for å logge på e-postkontoen din via en nettleser.

 • Hvilke webmail-applikasjoner vil bli gitt av min vert?

  Hvis du har en Linux-hostingplan med cPanel, vil du sannsynligvis bli tilbudt Squirrelmail, RoundCube og / eller Horde. Det er ingen reell forskjell mellom disse, så du kan bruke den du foretrekker.

  Hvis du ikke har Linux eller cPanel, kan du ta kontakt med verten for å se hva de gir.

 • Hva er ulempene ved å bruke webmail levert av et vertsfirma?

  Du vil sannsynligvis finne at nettmailgrensesnitt er mer grunnleggende enn e-postapplikasjoner. Hvis du bruker e-postadressen din for virksomhet, kan dette være begrensende.

  Å være vert for e-posten din på samme server som nettstedet ditt kan også være problematisk hvis det er et strømbrudd hos verten din. I dette scenariet vil en tredjeparts nettposttjeneste gi bedre kontinuitet.

  Og det kan hende du trenger tilgang til e-posten din via hosting-kontrollpanelet, noe som kan være irriterende.

 • Må jeg vite hvordan jeg programmerer for å bruke webmail?

  Nei. Verten din vil vanligvis sette opp webmail når den installerer hosting-kontrollpanelet.

 • Hva er kravene for webmail hosting?

  Du må ha nok serverplass til å lagre webhotellfiler og e-poster. Hvis postkassen din blir for stor, kan dette ha en innvirkning på diskplass på nettstedet.

 • Trenger jeg administrert hosting for å bruke webmail?

  Nei. Webmail leveres normalt som standard, selv om det er en god ide å ta kontakt med verten for å forsikre deg om det.

 • Hva er alternativene til webmail?

  Du kan bruke en e-post videresending som videresender meldinger til en annen e-postadresse. Du kan også hente e-post via POP3 eller IMAP, i stedet for webmail-grensesnittet. Et annet alternativ er hostet e-post, som Gmail eller Hotmail.

 • Er nettpost like bra som Gmail eller Hotmail?

  Gmail tilbyr en stor mengde gratis lagringsplass, og den kan oppgraderes til å bruke et forretningsdomener. Gmail er også mye mer funksjonsrikt, og grensesnittet kan være enklere å bruke avhengig av din egen personlige opplevelse.

 • Hvordan sammenlignes webmail med Microsoft Exchange som en e-postplattform?

  Microsoft Exchange er en e-postplattform i bedriftsklasse, som vanligvis har en internettilgjengelig frontend. Exchange har mange flere funksjoner enn bare e-post, og er best for selskaper som fullt ut har investert i Microsofts økosystem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me