Den beste SQLite-verten: Hvem er riktig for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Sammenlign SQLite Hosting

SQLite-databasesystemet støttes av mange hostingleverandører. Kontakt verter direkte for å bekrefte support: de annonserer vanligvis ikke det på nettstedet deres.


Se etter funksjoner som indikerer kvalitetshotell: raske serverhastigheter, høy oppetid, sterk sikkerhet og kvalitetsstøtte. Mange verter tilbyr SQLiteManager, et populært verktøy for å administrere SQLite-databaser.

Vi vil gå nærmere inn på SQLite-hosting, men hvis du bare vil vite de beste vertene, her er de:

 1. Siteground
  – Rask servere, ekspertstøtte, avansert sikkerhet
 2. A2 Hosting
 3. HostGator
 4. GreenGeeks
 5. LiquidWeb

Hvordan valgte vi de beste vertene for SQLite?

Fra en liste over hundrevis av verter som støtter SQLite, valgte vi de med overlegen hastighet, sikkerhet og teknisk support.

Vi valgte å tilby SQLite-verktøy. Deretter refererte vi til tusenvis av brukeranmeldelser fra vertsdatabasen vår.

Sammenlign SQLite Hosting

SQLite Hosting

Hva du lærer

Hvis du allerede har sjekket MySQL-vertsammenligningstykket, vil du bli kjent med hva som kommer. På denne siden lærer du om hvorfor SQLite er verdt å bruke, hvordan det er best å bruke det og hvor det er best å bruke det.

Videre vil du bli tilbudt en liste over sunne alternativer, siden ikke alle har de samme behovene.

En introduksjon til SQLite

Når et nettsted trenger å lagre store biter med data som kan ordnes i en tabell eller en graf, henvender de fleste utviklere seg til databaser. Det er et enkelt konsept, så gammelt som å programmere seg selv. SQL-grensesnittet og styringsprogrammene lar deg gjøre det skape, adgang og få til disse dataene.

Hva er SQLite og hvordan brukes databaser?

Databaser har mange bruksområder, fra organisering av brukerkontoer til å holde oversikt over salgsdata, og mange nettsteder inneholder dem. MySQL og relaterte programmer kan imidlertid være forvirrende, vanskelig å sette opp og for kompliserte for et oppstartsprosjekt.

SQL er Strukturert spørrespråk, et programmeringsspråk som brukes til å kommunisere med et relasjonsdatabasesystem. Det er ikke det eneste språket for å gjøre det, men det (uten tvil) det mest populære.

SQL hjelper med å administrere data

MySQL-skjermbilde

Det består av et datadefinisjonsspråk som spesifiserer den generelle strukturen for data som skal lagres, og et datamanipuleringsspråk som kan brukes til å legge til, redigere eller hente data.

SQL implementeres av en rekke populære databasesystemer, for eksempel MySQL, MariaDB og PostgreSQL. Den angir ikke bare en måte å bygge en database på hvordan du skal samhandle med det. Utviklere av hvert databasesystem velger hvordan de skal implementere SQL-standarden.

Hva er SQLite?

Hvis du får problemer, kan du vurdere å bruke SQLite i stedet. Det er raskere, mer allsidig og kan være lettere å jobbe med. I tillegg til å være det relativt enkelt å installere, mange apper som sudo apt-get for Ubuntu og NuGet for Windows kan håndtere pakkene for deg. Det er som en mini-MySQL uten hodepine.

SQLite skjermbilde

Lett, relasjonsdatabase

SQLite er et lett relasjonsdatabasesystem basert på SQL-standarden. Den brukes primært til lokal og innebygd lagring, og også tidlig utvikling og prototyping. En håndfull av avanserte funksjoner er ikke inkludert, men det er ellers et fullt fungerende databasesystem.

Åpen kilde

SQLite er Open Source-programvare, og koden er i Public Domain. Etter noen estimater er det det mest distribuerte databasesystemet i verden. Selv om programvaren er åpen kildekode og kan brukes så mange ganger som nødvendig med en enkelt lisens, er den det ikke åpent bidrag.

Hva er et relasjonsdatabasesystem?

Et relasjonsdatabasesystem er et datalagringsprogram som lagrer informasjon i en serie sammenhengende tabeller. Disse systemene er populære, selv om de i mange tilfeller erstattes av hierarkiske databaser og nettverksdatabaser.

Er det andre typer databasesystemer?

Selv om det er andre ikke-relasjonelle former for databaser (for eksempel såkalte “NoSQL” -systemer som MongoDB), har relasjonsdatabasestyringssystemer (RDBMS) blitt det mest brukte. Generelt de mest populære systemene brukt av 2018 er:

 • Oracle
 • MySQL
 • MS SQL Server
 • PostgreSQL
 • SQLite
 • IBM DB2

Du har massevis av levedyktige alternativer å velge mellom som bruker. Å ha en pålitelig RDBMS er absolutt nøkkel, fordi det er viktig, ofte sensitive data er involvert.

Hvordan er SQLite forskjellig fra andre RDBMS-programmer?

De fleste databasesystemer kjører i en klient-server-konfigurasjon. Databasesystemet og dets data er atskilt fra programmet som bruker det til datalagring. De klient sender SQL-spørsmål til RDBMS-serveren, og server returnerer dataene (etter å ha utført kommandoer for å legge til, redigere eller slette noe).

Hva er fordelene med SQLite?

Det er en rekke fordeler med denne klient-server-modellen for databestyring. For eksempel, flere applikasjoner kan lese og skrive til den samme databasen.

Imidlertid er det også ulemper. Oppsett kan være komplisert. Det kan være vanskelig å koordinere kommunikasjonen mellom applikasjonen og databaseserveren. Det totale minnet og lagringsfotavtrykket til databasesystemet er ganske høyt.

Hvordan SQLite skiller seg ut

SQLite er annerledes ved at det ikke er et eget program. Heller enn å kjøre en databaseserver som en applikasjon må ringe som klient, SQLite er et programmeringsbibliotek som kan inkluderes i en applikasjon. Databaseforespørsler kjøres deretter som interne funksjonssamtaler, i stedet for serverforespørsler, og selve datalagringen er en enkelt fil som sitter i vanlig fillagring.

Denne tilnærmingen gjør SQLite raskt og bærbart, med en åpenbar avveining av funksjoner og kraft. Av disse grunner brukes det ofte til applikasjoner som innebygd lagring og rask prototyping.

SQLite-funksjoner

SQLite-funksjoner

SQLite er en funksjonsrik, lett og bærbar RDBMS. Selv om det mangler noen ting i dette småskala SQL-rammeverket, er det kommer med noen få fine funksjoner andre databaser støtter ikke.

 • ACID-kompatibel
 • Datalagring av en fil
 • Støtte for store data
 • Liten kodebase
 • Støttes fullt ut på de fleste operativsystemer
 • Fullstendig selvforsynt
 • Offentlig domene

SYRE

Transaksjoner på SQLite er atomiske, konsistente, isolerte og holdbare. Dette hjelper deg med å garantere gyldighet av databasetransaksjoner. Selv om transaksjonen blir avbrutt av et krasj, eller det er systemfeil, vil systemet gjøre det bra å holde ut.

Lagringsdata for en fil

Lagringsdata for én fil betyr at systemet lagrer en fil som flere brukere kan få tilgang til. Dette hjelper deg med eliminere duplisering av data og øker også arbeidernes effektivitet. Dataduplisering kan føre til kjedelige oppgaver til å rydde opp i en database, fryktet av oss alle.

Støtter store data

Prøver du å lagre enorme mengder informasjon? SQLite har du dekket med støtte for databaser opp til en terabyte i størrelse. Mange nettsteder og bedrifter har omfattende data, enten det er ressurser eller bare nødvendigheter.

Å ha muligheten til å lagre store mengder data er en side, noe som eliminerer bekymring og ekstra kostnader.

Liten kodebase

Det inkluderte biblioteket er mindre enn 500 KiB. Den lille kodebasen gjør det lettere å lære og for nybegynnere å bruke.

Fullt støttet på de fleste operativsystemer

Uansett hvilket operativsystem du bruker, vil SQLite sannsynligvis fungere. Systemet støttes fullt ut på Windows, Linux, Mac OSX, Android og iOS. Dette er en massiv oppside, og eliminerer et stort antall kompatibilitetsproblemer.

Fullstendig selvinnholdet

SQLite er et selvstendig system og har ingen avhengigheter og ingen ekstern database. Dette gjør det enkelt å laste ned og enkel bruk systemet på nesten ethvert operativsystem. Faktisk inneholder kildekoden bare en enkelt kildekode.

Offentlig domene

SQLite er Public Domain Ingen premium-lisenser nødvendig, forklarer SQLite det selv.

Dette betyr ingen lisenser nødvendig i det hele tatt for å bruke til noe formål. I følge nettstedet deres: “Alle står fritt til å kopiere, endre, publisere, bruke, kompilere, selge eller distribuere den opprinnelige SQLite-koden, enten i kildekodeform eller som en kompilert binær, til ethvert formål, kommersiell eller ikke-kommersiell, og på noen måte. ”

Funksjoner som ikke er inkludert i SQLite

Det er viktig å innse at SQLite ikke er en fullstendig kompatibel implementering av SQL-standarden og det ikke alle funksjonene er inkludert.

De fleste av disse er enten unødvendige for den typiske SQLite-brukeren, for kompliserte eller rett og slett ikke blitt implementert ennå.

SQL-handlinger støttes ikke

Her er noen kommandoer som er støttes ikke av SQLite:

 • RETT YTRE JOIN og FULL YTRE JOIN
 • DROP COLUMN, ALTER COLUMN, ADD CONSTRAINT og de fleste andre ALTER TABLE-kommandoer
 • FOR HVER STATEMENT utløser
 • Skriv til VIEW (de er skrivebeskyttet, selv om dette kan bli hacket med triggere)
 • TILGJENT og GJENNOM, fordi tillatelse er meningsløs (det er ingen klient).

SQLite vanlige bruksområder

Vanlige bruksområder for SQLite

SQLite er et så allsidig, men likevel brukervennlig program i mange situasjoner. Mens forgjengerne MySQL og PostgreSQL kan være kraftigere, holder SQLite opp og er ofte det bedre valget for visse utviklere.

5 grunner til at utviklere ofte velger SQLite:

Her er noen av hovedfaktorene utviklere tar hensyn til når de tar spranget med SQLite:

 1. Lagring av applikasjonsdata, i stedet for å skrive til ting som XML, JSON og CSV
 2. Intern lagring av enheter og dingser
 3. Innholdslagring for små nettsteder
 4. Hurtig prototyping
 5. Dataanalyse med SQLite3 kommandolinjeskall
 6. Datalagring på serversiden

Selv om disse ulempene kan virke mindre, eliminerer de absolutt massevis av små, irriterende problemer for teknologer og databaseeksperter.

SQLite vs. MySQL / PostgreSQL

Hvis du fremdeles ikke er sikker på om SQLite er det riktige valget for deg, kan du ta en titt på denne hurtigtabellen som sammenligner de tre grunnleggende funksjonene. Det er det, selvfølgelig, flere forskjeller i funksjon og teknologi enn de som er oppført nedenfor, men dette bør peke deg i riktig retning.

Funksjoner

SQLite

MySQL

PostgreSQL

Brukervennlighet

Enkelt for nybegynnere å sette opp og bruke; ingen konfigurasjon nødvendig

Mellomprodukt; noe avansert programmeringskunnskap som trengs

Avansert; skal bare brukes av dyktige programmerere

Opptreden

Lett

Standard

Kan skattlegges

popularitet

Høyt og stigende i popularitet

Ekstremt populært

Noe; brukes av mange store selskaper, men ikke så populært på grunn av dens kompleksitet

skalerbarhet

Begrenset (data må passe på en stasjon)

Høyeste skalerbarhet

Moderate (ytelsesproblemer)

Operativsystemer

Linux

Windows

Mac

Android

iOS

Solaris

BSD

VxWorks

* Port enkelt til andre operativsystemer

Linux

Windows
macOS / Mac OS X

Ubuntu

Solaris

Debian

Rød hatt

SUSE

IBM AIX
FreeBSD
HP-UX

Linux

Windows

Mac OS X

FreeBSD

OpenBSD

NetBSD

AIX

HP-UX
IRIX

Solaris

Tru64 Unix

UnixWare

Objekt orientert?

Noe

Nei; relasjons

Noe

brukeradministrasjon?

Nei

Ja

Ja

Selvstendig (filbasert)?

Ja

Nei

Nei

samtidighet

1 forfatter; ubegrensede lesere

Begrenset; problemer med samtidig lese-skriver

Ja

Åpen kilde?

Ja

Ja

Ja

Egnet for

Lokale applikasjoner, testing, videospill

Når du trenger mer krefter enn MySQL, utvikling av nettsteder, rask skalering av nettsteder eller apper

Når du trenger den mest robuste SQL-databasen der ute, kraftige applikasjoner, big data, skrivetunge operasjoner

SQLite fordeler og ulemper

SQLite fordeler og ulemper

Fortsatt konflikt om hvorvidt jeg skal velge SQLite eller en klientserverdatabasemotor? Denne listen skal hjelpe deg med å bestemme om det er riktig for dine behov.

SQLite Pros

 • Fungerer bra på de fleste små til mellomstore nettsteder
 • Rett fram, smertefri installasjon
 • Server-mindre, i motsetning til klient-server-prosesser
 • Raskere og lettere enn klient-server-kataloger
 • Ingen administrasjon eller konfigurasjon nødvendig
 • Flott for enmannsprosjekter

SQLite Cons

 • Begrenset skalerbarhet
 • Ikke egnet for nettsteder med mye trafikk
 • Én forfatter per fil; begrenset samtidig forfatterstøtte
 • Mangler noen avanserte funksjoner
 • Ikke bra for store, raskt voksende prosjekt

SQLite beste verter

Hosting Alternativer for SQLite

SQLite er ikke et program som skal vert, men er i stedet et programmeringsbibliotek som er inkludert i eller kompilert til en annen applikasjon.

Når det er sagt, er det fortsatt viktig å finne riktig vert. Ikke alle støtter SQLite, og noen (spesielt delt hosting) lar deg ikke installere dine egne filer eller snakke med serveren i det hele tatt.

Vurder dine generelle behov

SQLite er et veldig populært RDBMS, så bare å støtte det er ikke nok for å få en vert til å skille seg ut. Se etter en som passer best til behovene av nettstedet ditt først og fremst. E-handel verter for butikker, image hosting for medie-tunge nettsteder, og så videre.

Derfra kan du undersøke for å se om de har det du trenger. Du kan spørre direkte om det er SQLite-støtte, eller prøve å finne dokumentasjon på egen hånd.

Velg en vert for SQLite

Sittende fast? Her er noen få vert forslag for å komme i gang med forskningen din. Disse nettstedene er allsidige og laget for å passe et stort publikum, men det er mange nisjeverter der ute hvis dette ikke er en kopp te.

A2Hosting

A2 Hosting for SQLite

Med sin utviklervennlige holdning får A2Hosting en stor tommel opp. Planene er billige, det tilbyr ubegrensede ressurser fra delte til dedikerte servere, og viktigst av alt, SQLite er forhåndsinstallert på alle servere! Hvis den ikke er oppdatert, hjelper den deg til og med å få den nyeste versjonen i gang.

Dev-verktøy inkluderer SSH-tilgang, støtte for programvare som PHP, og programmeringsspråk som Python. Totalt sett er A2Hosting et stort antall utviklere nye og gamle.

Siteground

SiteGround for SQLite

Sist men ikke minst kommer SiteGround, et balansert valg med anstendige priser, ressurser og utviklervennlighet. Selv om det kanskje ikke har A2s ekspansive devkit, er SiteGround bare en generelt bra alternativ.

SQLite ser ut til å være litt mer komplisert å sette opp, men full støtte er der. Denne tjenesten har mange funksjoner som er rettet mot nybegynnere, så de som fremdeles sanser programmeringsferdighetene deres kan være mer komfortable her – men erfarne devs vil glede seg over verktøy som iscenesettingssteder eller ubegrensede databaser.

SQLite-konklusjon

Final Roundup: SQLite oppfyller dine behov?

De fleste nettstedene vil integreres godt med SQLite. Mens store prosjekter og de som vokser raskt vil trenge skalerbarhet og kraft som en RDBMS som MySQL gir, vil de fleste nettsteder klare seg bra på den kompakte, effektive SQLite.

Med mindre du planlegger å bruke delt hosting, burde det ikke være for vanskelig å finne en vert som støtter den. I det minste skal du være i stand til å finne en som lar deg installere dine egne applikasjoner.

Andre funksjoner i SQL

 • MySQL
 • PostgreSQL
 • MS Access
 • MSSQL
 • mariadb

SQLite ofte stilte spørsmål

 • Hva er SQLite?

  SQLite er et programmeringsbibliotek som brukes til å lage, spørre og oppdatere en selvstendig, serverløs, lettvektsdatabase som ikke krever noen konfigurasjon. SQLite-databaser er relasjonelle og er en nesten fullstendig implementering av spørrespråket for SQL-databaser.

 • Hva er et relasjonsdatabasestyringssystem (RDBMS)?

  SQLite-databaser er relasjonelle og SQLite kan beskrives som et relasjonsdatabasestyringssystem (RDBMS). Relasjonsdatabaser lagrer informasjon i tabeller, der hver tabellrad inneholder relaterte data. En RDBMS er et databasestyringssystem designet for å opprette, spørre og redigere en relasjonsdatabase.

 • Hvordan er SQLite forskjellig fra MySQL og andre RDBMS-er som bruker SQL?

  Den største forskjellen mellom SQLite og andre RDBMS som MySQL, MSSQL og PostgreSQL er at SQLite ikke lagrer databasen på en databaseserver.

  I stedet oppretter SQLite en databasefil som er lagret lokalt, rett ved siden av resten av applikasjonsfilene. Dette gjør SQLite noe enklere for en utvikler å samhandle med siden databasetilgang administreres med filtillatelser og databasen lagres lokalt (på samme server eller datamaskin som applikasjonsfilene).

  Andre SQL-databaser bruker en klientservermodell der databasen er inneholdt på en databaseserver og får tilgang til en eller flere applikasjoner som ikke er på samme server. Tenk på SQLite som en lett SQL-implementering for lokal lagring i stedet for en tradisjonell RDBMS.

 • Hvorfor skal jeg bruke SQLite?
  1. SQLite er veldig enkel å bruke. Du trenger ikke å installere det. Du laster bare ned SQLite, kjører den og bruker den.
  2. Det fungerer faktisk ganske bra, selv under ganske tung bruk.
  3. Kildekoden er offentlig, hvilket betyr at bekymringene dine for å drive lovovertredelse er ekstremt minimale.
 • Er det ulemper med å bruke SQLite?

  Siden en SQLite-database er en fil, kan den bare endres av en bruker om gangen. Selv om systemet er veldig raskt, hvis du må ha samtidig brukere som redigerer databasen uten å ha forespørsler i kø, trenger du et annet system.

  SQLite har også en størrelsesgrense, og som sådan egner det seg kanskje ikke for big data applikasjoner.

  Til slutt anbefaler utvikleren å bruke det på nettsteder som ser færre enn 100 000 sidevisninger per dag – selv om SQLite-nettstedet selv bruker SQLite, kjører helt fint og ser 500k + treff per dag.

 • Er SQLite en “lite” implementering av SQL?

  “Lite” i SQLite betyr at det er en lett RDBMS (liten i størrelse og krever minimale serverressurser), det betyr ikke at det er en begrenset eller “lite” implementering av SQL. Selv om SQLite ikke er en fullstendig implementering av SQL og mangler et par avanserte SQL-funksjoner, er det samme tilfelle for mange andre ledende SQL-implementeringer inkludert MySQL.

 • Kan jeg bruke SQLite med WordPress, Drupal og Joomla?

  Drupal kan bruke SQLite rett ut av boksen. Det er en gratis programtillegg tilgjengelig som gjør det mulig å bruke SQLite-databaser med WordPress. Selv om det er uttrykt en viss samfunnsinteresse i å legge til støtte for SQLite til Joomla, fungerer det på dette tidspunktet ikke med SQLite.

 • Hvilke apper bruker SQLite?

  SQLite brukes til side-lagring av mange webapplikasjoner. Den brukes også til lokal lagring på klientsiden. For eksempel aktiverer de fleste større nettlesere SQLite som et format for lokal applikasjon for webapplikasjoner, rammer for webapplikasjoner som Ruby on Rails og Django fungerer med SQLite, stasjonære applikasjoner inkludert Skype og Adobe-produkter bruker SQLite, og de fleste store datamaskinoperativsystemer inkluderer SQLite.

 • Hvilke nettprogrammeringsspråk gir bindinger for SQLite?

  De fleste store programmeringsspråk som gir bindinger for SQLite. For eksempel kan SQLite brukes med alle følgende programmeringsspråk: PHP, Python, Ruby, Java, JavaScript, Swift, C, C #, Haskell, Smalltalk, Perl og mange flere.

 • Hvordan får jeg SQLite?

  Hvis du prøver å få SQLite til ditt lokale utviklingsmiljø eller å kjøre på en privat server (VPS eller dedikert server), kan du laste ned SQLite fra det offisielle prosjektnettstedet. Hvis du vil bruke SQLite på en delt server, må verten legge til støtte for det. Ta kontakt med verten din for å diskutere muligheten eller velg en vert som allerede støtter den.

 • Tilbyr alle verter SQLite-databaser?

  De fleste verter tillater oppretting og bruk av SQLite-databaser. Imidlertid tilbyr ikke alle verter SQLite, og de som ikke har støtte for det spesifikke programmeringsspråket eller rammeverket du planlegger å bruke.

  Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med verten (eller vertene du vurderer) om du vil bruke SQLite og ikke er sikker på at den er tilgjengelig.

 • Hvordan vil jeg vite om en vert tilbyr SQL-databaser?

  De fleste verter reklamerer ikke for at de støtter SQLite-databaser fordi de bare ikke er så populære som andre databasesystemer som MySQL, PostgreSQL, MSSQL, MariaDB og så videre..

  Hvis du vil finne ut om en bestemt vert støtter SQLite, må du først forsikre deg om at de støtter programmeringsspråket eller rammeverket du planlegger å bruke. Ta deretter en titt på supportforumet og kunnskapsbasen for å se om de har indikert at de støtter SQLite. Til slutt vil du sjekke direkte med verts kundesupport-teknikere for å bekrefte at de tilbyr SQLite-støtte før du registrerer deg på den stiplede linjen.

 • Er SQLite gratis?

  Ja. SQLite er helt gratis. Kildekoden er i det offentlige. Dette betyr at du kan bruke SQLite til ethvert formål, til og med kommersielt, uten lisens.

 • Trenger jeg en SQLite-lisens??

  Generelt, nei, du trenger ikke en lisens. Koden er public domain og er gratis å bruke til ethvert formål. Du har imidlertid lagt merke til at SQLite-nettstedet tilbyr ganske dyre lisenser, men. Disse tilbys selskaper som føler at de trenger noe som heter “garanti for tittelen.” Hvis du ikke er opptatt av slike ting, kan du bruke SQLite gratis til alle formål.

  Merk: dette er ikke juridisk rådgivning. Hvis du har spørsmål om dette problemet, bør du rådføre deg med en advokat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map