Den beste PHP 5-verten: Hvem er det beste for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Sammenlign PHP 5 Hosting

PHP er et skriptspråk på serversiden som brukes på både dynamiske og statiske nettsteder. De fleste hostingleverandører støtter PHP 5 på oppover. Noen webverter lar deg velge den spesifikke versjonen av PHP 5 som du bruker.


Siden PHP avsluttet sikkerhetsstøtte for versjon 5 i slutten av 2018, se etter verter med sterk sikkerhet. De beste vertene kan gi deg råd om migrering til PHP 7, som tilbyr overlegen ytelse.

Vi diskuterer dette i detalj nedenfor, men her er ekspertenes beste valg for de beste PHP 5-vertene:

 1. Siteground
  – Utmerket teknisk support, avansert sikkerhet, raske servere
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. InMotion Hosting
 5. HostPapa

Hvordan valgte vi de beste PHP 5-vertene?

Vi analyserte hundrevis av verter som støtter PHP 5 og kontrollerte disse etter serverhastighet og ytelse, kvalitet på teknisk support, total verdi og avansert sikkerhet.

Vi rangerte disse etter tusenvis av brukeranmeldelser også, hentet fra vår omfattende database.

Hva er PHP-5?

PHP er et tolket språk, eller skriptspråk som brukes til å bygge dynamiske nettsteder og webapplikasjoner. Den har en lang og etasjes historie som det mest populære språket for nettutvikling, men det startet som noe ganske enklere.

Hvor startet PHP?

PHP startet som et enkelt verktøy for å hjelpe til med å bringe litt dynamisk innhold i HTML-filer. Dette var langt tilbake i 1994, og det ble kalt “Personal Home Page Tools” ?? (PHP-verktøy). Det var egentlig et program skrevet i C som lot deg legge inn variabelt innhold i HTML-filer.

Dette lar deg gjøre ting som dette:

<?php ekko $ post_title; ?>

<?php ekko $ post_content; ?>

Dette kan virke ganske enkelt nå, men tilbake i 1994 var det en stor avtale. Internett var virkelig fremdeles i sin spede begynnelse, og de fleste kodet hver side på et nettsted (for hånd!).

Ideen tok fart, og den ganske snart en håndfull “personlige hjemmesideverktøy” ?? ble PHP-språket. Etter hvert ble navnet rekursivt omdisponert til “PHP Hypertext Preprocessor.” ??

Siden den gang har det blitt flere store omskrivninger og utgivelser, mange og mange nye funksjoner lagt til, og har blitt et av de mest populære språkene for nettutvikling. Det anslås at rundt 40% av nettstedene kjører minst noen PHP-koder.

Hva er PHP nøyaktig?

Det er et programmeringsspråk. Det er et tolket språk, som betyr at PHP-kode ikke blir kompilert til en binær kjørbar, men heller tolkes ved kjøretid.

Denne typen språk kalles også et “skriptspråk”, og noen mennesker refererer til programmer skrevet på disse språkstypene som “skript” i stedet for “programmer.”

Den er fremdeles fokusert på nettet, men er i stand til å gjøre mye mer enn å sende innholdsvariabler til en HTML-mal. Det er et språk i full skala og kan oppnå omtrent alt annet språk.

Hvorfor er PHP så populær?

Mange anser PHP som veldig lett å lese og skrive. For eksempel har Mark Zuckerberg sagt at en av grunnene til at Facebook bruker PHP, er at det er lett å få ting gjort i PHP – det er “bra for å hacke på.”

På den annen side sier talsmenn for andre språk lignende ting. En mer sannsynlig forklaring på dens utbredte bruk er WordPress.

WordPress er et blogg- og innholdsstyringssystem. Det gir mer enn 23% av nettstedene på internett.

Mange PHP-utviklere begynte å bruke WordPress, og det er lett å gå fra å finpusse WordPress-temaer til å skrive plugins, til å bygge hele nettapplikasjoner.

Inngangsbarrieren for PHP er ganske lav, så mange mennesker lærer PHP. Mange lærer det, så da kommer mange prosjekt i gang med å bruke det.

PHP vokser opp

Tidlige versjoner av PHP var ikke et komplett språk og støttet ikke alle typer ting du vanligvis vil ønske å gjøre hvis du bygger en webapplikasjon. Og det var ytelsesproblemer.

Det er det som skjer når du prøver å løse et spesifikt problem. Det tar litt tid å gjøre en spesifikk løsning om til et generalisert verktøysett, og enda lengre tid å gjøre det om til et komplett verktøysett.

Men etter hvert skjedde det.

PHP 5

I 2004 ble PHP 5 utgitt. Med PHP 5 tror mange at språket nå virkelig var et programmeringsspråk i full forstand av begrepet.

Den største endringen i PHP 5 var støtte for objektorientert programmering.

PHP 5 og objektorientert programmering

Objektorientert programmering (OOP) er en måte å konseptualisere og skrive et program der dataobjekter inneholder både attributter og metoder for å samhandle med disse attributtene, så vel som med andre objekter..

Et eksempel på dette i webutvikling er et blogginnlegg. Attributtene til et blogginnlegg kan være tittelen, forfatteren, innholdet og så videre. Metoder kan omfatte å lagre den i databasen, redigere innholdet og vise det på siden.

Selv om OOP ble oppfunnet på 1960-tallet, ble det ikke mainstream for de fleste programmerere og programmeringsspråk før på midten av 1990-tallet. Da PHP ble oppfunnet, var fortsatt OOP en ganske ny idé.

Ti år senere, etter fire større versjoner av PHP, hadde objektorientert programmering blitt “den rette måten” å skrive programvare på, og den minimale støtten for OOP-konsepter i PHP 4 var bare ikke nok.

PHP 5 ga fullstendig støtte for objektorientering, sammen med en rekke andre forbedringer som virkelig endret måten folk skriver PHP-programmer og lot det konkurrere med andre språk som hadde begynt å dominere ‘seriøs’ nettutvikling.

webhotellkupong

Ser du etter mye på PHP5-hosting?
A2 Hosting kom på nr. 1 i de siste hastighets- og ytelsestestene våre. Du kan velge mellom flere PHP-versjoner med ubegrenset SSD-lagring og overføring. Bruk denne spesielle rabattlenken
for å spare opptil 50% på disse planene.

Nært beslektede funksjoner

 • PHP 7

PHP 5 ofte stilte spørsmål

 • Er PHP 5 bare for å lage nettsteder?

  Nei. PHP 5 kan brukes til å bygge nettsteder, kommandolinjeskripting eller desktop GUI-applikasjoner. Kommandolinjeskripting kan brukes til oppgaver som automatisk å generere offline bilder eller behandle tekstfiler. I motsetning til nettbaserte PHP 5-applikasjoner, krever dette ikke en nettleser eller server. Du trenger rett og slett tilgang til den kjørbare kommandolinjen. PHP 5 kan brukes til å bygge desktop GUI-applikasjoner som ligner alle andre moderne programmeringsspråk; for å gjøre det, må du først installere PHP-GTK-utvidelsen.

 • Siden PHP 5 er et programmeringsspråk, trenger jeg noen spesifikk programvare for å bruke det?

  Ja. De fleste webverter inkluderer støtte for PHP 5, men du kan også laste ned den nyeste versjonen fra PHP-nettstedet. Hvis du bruker PHP 5 for å utvikle nettsteder, trenger du tilgang til en moderne nettleser og et nettsted. Hvis du bruker PHP 5 for å utvikle append line applikasjoner eller desktop applikasjoner, trenger du ikke en nettleser eller en server, men du kan trenge flere utvidelser.

 • Er PHP 5 kompatibel med PHP 4?

  Ja. PHP 5 la til flere nye funksjoner, men forblir kompatible med tidligere versjoner. Det anbefales imidlertid at du går gjennom dokumentasjonen for PHP 5-migrering tilgjengelig på PHP-nettstedet, da noen funksjoner kan gå tapt når du migrerer fra tidligere versjoner..

 • Hvordan kan jeg rapportere et problem med PHP 5?

  Hvis du identifiserer et problem, bør du gå gjennom databasen på PHP-nettstedet for å sikre at det ikke allerede er kjent. Hvis feilen ikke allerede er i databasen, bør du bruke rapporteringsskjemaet som er tilgjengelig med feildatabasen.

 • I likhet med de fleste open source-programmer gis støtte for PHP 5 gjennom et enormt samfunnsnettverk. Det er en rekke ofte stilte spørsmål besvart på nettstedet deres, sammen med et stort dokumentasjonsbibliotek. Flere adresselister er tilgjengelige for å diskutere PHP-relaterte prosjekter. Det er en offisiell PHP-nyhetsgruppe, flere brukergrupper og en rekke lokale arrangementer tilgjengelig for programmerere som ønsker å bli mer aktive i PHP-samfunnet.

  PHP 5 kan brukes på alle større operativsystemer, inkludert Windows, Linux / Unix og Mac OS. Forkompilerte binære versjoner av installasjonsprogramvaren er tilgjengelig for Windows; For andre operativsystemer må du imidlertid laste ned kildekoden og kompilere den spesielt for systemet ditt.

 • Hvilke databaser støtter PHP 5?

  PHP 5 ble bygget for å støtte et bredt utvalg av databaser, inkludert SQLite, MySQL, MS-SQL, PostgreSQL, FrontBase, Mongo, Paradox, filePro og flere mange flere. Den inkluderer støtte for dBA, dbx, Open Database Connection standard og PHP Data Objects.

 • Må jeg velge HTML eller PHP hvis jeg designer et nettsted?

  Nei. PHP er et innebygd skript, noe som betyr at du kan legge det til i et HTML-skript, forutsatt at serveren din støtter PHP. Et nettbasert PHP-skript er egentlig og HTML-side med biter av PHP satt inn der dynamisk innhold er nødvendig. Du kan også legge inn HTML-kode i PHP-skript.

 • Hvilken funksjonalitet legger PHP til i HTML?

  PHP gir dynamisk funksjonalitet på nettsiden din. Den kan utføre beregninger som å bestemme dato eller håndtere matematiske ligninger. Den kan samle inn brukerinput, for eksempel å få en imperial måling for å konvertere den til metrisk, legge til informasjon i en adressebok eller la brukere legge ut til et forum eller nettsted for sosiale medier. PHP kan samhandle med de fleste vanlige databaser, og den kan brukes til å lage grafikk.

 • Finnes det alternativer som gir samme funksjonalitet som PHP?

  Selv om du ikke får nøyaktig samme funksjonalitet fra et program, kan mange av funksjonene PHP legger til nettutvikling fås gjennom andre kilder. PHP ble bygget på andre programmeringsspråk, inkludert C, slik at C kan brukes i stedet for PHP. Perl var et av de mest populære språkene for nettutvikling før PHP. Mens syntaxen er betydelig mer kompleks enn PHP, fortsetter den å være populær blant noen utviklere på grunn av dens strengmanipuleringsmuligheter. Seaside-rammen gir den samme dynamiske funksjonaliteten med objektorientert nettutvikling.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map