Den beste dedikerte IP-hosting: Hvem er det beste for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Sammenlign dedikert IP-hosting

En dedikert IP-adresse gjør at nettstedet ditt kan skille seg fra naboene på samme server – og unngå å bli assosiert med andres dårlige oppførsel. Det gjør også enklere å sette opp et SSL-sertifikat. Ikke alle verter tilbyr imidlertid dedikerte IP-adresser.


I tillegg til å oppgi statiske IP-adresser, bør en god vert tilby et bredt utvalg av SSL-sertifikater, enkel administrasjon og hosting med høy ytelse.

Vi vil diskutere den beste dedikerte IP-adressen hosting i detalj nedenfor. Men foreløpig er de beste vertene:

 1. Siteground
  – Dedikerte IP-er tilgjengelig på alle høye ytelsesplaner
 2. Bluehost
  – Generøse ressurser med gratis dedikerte IP-er
 3. A2 Hosting
  – Flere dedikerte IP-er med rimelige planer
 4. InMotion Hosting
  – Skalerbar dedikert IP-adresse hosting
 5. WP-motor
  – Dedikerte IP-er med en WordPress-spesialistvert

Fordeler og ulemper med dedikert UP Hosting

Før du tar en beslutning, her er noen fordeler og ulemper med å velge en dedikert IP-vert.

Pros

 • Nødvendig for bestemte typer tilkoblinger
 • Eksklusivt rykte for din IP-adresse (ikke delt med andre
 • Gjør SSL-konfigurasjonen enkel

Ulemper

 • Koster mer enn delte IP-adresser
 • Uanmeldt for volumkopper kan skade IP-omdømmet hvis det ikke styres bra

Hvordan valgte vi de beste vertene for dedikert IP-hosting?

Vi har listet vertene som gir dedikerte IP-adresser. Neste, vi sjekket hvilke verter som tilbyr en rekke hosting-planer, inkludert VPS, sky og dedikerte alternativer. Vi prioriterte verter som tilbød funksjonsrik hosting med høy ytelse.

Vi tok denne listen og sjekket den mot kundevurderinger, og analyserte tilbakemeldinger fra tusenvis av virkelige anmeldelser.

Dedikert IP-hosting

Sammenlign dedikert IP-hosting

Hva du lærer

Hva er dedikert IP-hosting? Trenger jeg det for nettstedet mitt? Hvordan finner jeg den beste verten?

Dette er noen av spørsmålene vi vil dekke i denne artikkelen. Jeg skal forklare IP-adresser. Du lærer hvordan SEO er koblet til dedikerte IP-er. Og hvorfor noe som heter IPv6 er så viktig.

Og jeg vil dele anbefalingene mine for dedikerte IP-verter, basert på min karriere som programvareingeniør.

hva-er-dedikert-ip-hosting

Hva er dedikert IP-hosting?

Hver IP-adresse (Internet Protocol) er en identifikator som lar informasjon flyte over internett. En dedikert IP er en IP-adresse som utelukkende er din. Noen verter betaler ekstra for dem, og ikke alle trenger en.

Å ha en dedikert IP-adresse kan beskytte deg mot å få et nettsted forbudt hvis en av serverneurene dine blir fanget og prøver å sette en på søkemotorene..

Du kan også beskytte nettstedet ditt mot potensielle straffer av denne art ved å velge dedikert serververt og ikke trenger å bekymre deg for hva andre nettsteder kanskje gjør eller ikke gjør..

En annen fordel med å velge dedikert IP-hosting er at de fleste verter bare lar deg sette denne typen hosting opp når du allerede har satt opp et Secure Sockets Layer (SSL) sertifikat.

Dette gir kryptering til nettstedet ditt, som er et annet sikkerhetsnivå, og vil vises i nettadressen til nettstedet ditt med https: // i stedet for bare http: //. Denne skjermen lar brukerne vite at de er på et sikret nettsted.

Indirekte, ved å velge dedikert IP-hosting kan brukerne dine føle seg tryggere når de bruker nettstedet ditt, noe som kan være en løft for ditt merke og din virksomhet.

Om IP-adresser

En IP-adresse er et unikt nummer som identifiserer en maskin på internett. I IPv4-systemet består hver IP-adresse av fire grupper med sifre eller oktetter, atskilt med prikker.

En IP-adresse er som en husadresse. Denne videoen fra InMotion Hosting gjør konseptet enkelt å forstå.

Dette systemet gir oss 4,3 milliarder unike kombinasjoner. Ingen to IP-adresser kan være de samme. Hensikten med Domain Name System (DNS) er å konvertere domenenavn til IP-adresser.

På en delt server har alle nettsteder på den serveren samme IP-adresse, fordi de alle er på samme fysiske maskin.

For de fleste spiller ikke dette noe. Verten din omdirigerer trafikk til nettstedet ditt automatisk og omgår de andre, og det er ingen merkbar hastighetsforskjell.

Men å dele en IP kan bli et problem hvis:

 • Formering tar en stund, og du vil FTP inn på hostingkontoen din med en gang
 • Du vil kjøpe et SSL-sertifikat for å sikre nettstedet ditt
 • Du vil at folk skal kunne besøke nettstedet ditt ved å bruke en IP-adresse i stedet for et domenenavn
 • Du vil ha full kontroll over hva IP-en din brukes til
 • Hvis du har en dedikert IP, kan du gjøre mye mer med serveren din

Når du definitivt trenger en dedikert IP

Noen ganger er en dedikert IP den eneste måten å kjøre tjenester og applikasjoner du vil kjøre. For eksempel krever spillservere og chatservere ofte dedikerte IP-adresser.

Bedrifter som sender store mengder e-post kan også ha fordel av å ha en dedikert IP, siden den kan hvitelistes med mer selvtillit.

sni vs dedikert ip

SNI eller dedikert IP?

Hvis du ikke har en egen IP-adresse, men har ditt eget domene, kan du fortsatt bruke et SSL-sertifikat. Det som gjør det mulig er en protokoll som heter Server Name Indication (SNI).

Den lar flere domener hver ha et SSL-sertifikat på samme IP-adresse. Det er en mer økonomisk tilnærming siden den ikke krever en unik IP-adresse for hvert domene.

Det fungerer bare når klienten og serveren begge støtter SNI. Dette er ikke et problem med moderne nettlesere og servere, men eldre datamaskiner, inkludert alt som kjører Windows XP, vil ikke kunne validere et SNI-sertifikat.

Alle større webservere har støttet SNI i lang tid, men noen webapplikasjoner kan det ikke. Nettlesere som ikke er SNI-kompatible, skal kunne koble seg sammen sikkert, men de kan komme med advarsler.

seo dedikert ip

Er dedikerte IP-er en SEO-faktor?

Noen bloggere og SEO (Search Engine Optimization) selskaper hevder at dedikerte IP-adresser er bedre for SEO siden Google foretrekker nettsteder som ikke deler IP-er. Dette er ikke bevist av noen statistikk vi har sett, selv om det er et kontroversielt poeng.

Det kan være en liten hastighetsforskjell mellom delt hosting og andre typer hosting, men dette er ikke et direkte forhold siden delte hostingkontoer kan ha dedikerte IP-adresser. Serverhastigheten kan fortsatt variere avhengig av mange andre faktorer.

Vi har også sett påstander om at nettsteder med samme IP-adresse er mindre pålitelige. Igjen, det er ikke mye når det gjelder bevis for dette.

Google og SSL

Men de fleste av disse argumentene er nå opptatt fordi Google har sagt at det vil bruke SSL-sertifikater som en faktor i søkemotorrangeringene..

Siden du trenger en dedikert IP for et SSL-sertifikat, er det nå en bevist, om enn sekundær SEO-fordel med å ha en dedikert IP.

Svartelisting mot spam

Et beslektet problem er svartelisting mot spam. Hvis en annen kunde hos vertsbedriften din driver tungt spam, vil den sannsynligvis miste vertskontoen.

I mellomtiden vil imidlertid spam-trackere legge den IP-adressen på publiserte svartelister. Du kan være den neste som får den adressen. Det vil sannsynligvis falle av listen om en uke, men svartelistens abonnenter kan kanskje blokkere e-posten din til da.

webhotellkupong

Ser du etter den rette dedikerte IP-verten?
SiteGround er rangert som nr. 1 av våre lesere. Du kan for øyeblikket få spesielle priser på deres dedikerte IP-skyplaner ved å bruke denne rabattlenken
.

ipv4 vs ipv6

IPv4 kontra IPv6

IPv4 lar flere milliarder unike IP-adresser opprettes. Nå som alle bruker flere enheter, og flere tilkoblinger, og er vert for flere nettsteder, kan det tenkes at vi kan gå tom for IP-er.

IPv6-adresser vil bli lagret i AAAA-poster i DNS-postene våre. De er ennå ikke i vanlig bruk, men vil bli vanligere i løpet av de neste fem årene.

Vint Cerf, Chief Internet Evangelist hos Google, forklarer hvorfor vi trenger IPv6: “den neste versjonen av Internett.”

Med IPv6 er det åtte grupper med heksadesimale tall, atskilt med kolon. Dette systemet vil gi mange milliarder adresser, noe som gjør det langt enklere å tilordne unike IP-er til nettsteder. En IPv6-adresse er 128 bits lang, mot 32 biter for de gamle adressene.

Fordeler og ulemper med IPv4 og IPv6

Mange vertsfirmaer tilbyr allerede IPv6-adresser, men ikke alle rutere kan håndtere dem. Før du legger til en IPv6-adresse til kontoen din, er det best å undersøke fordeler og ulemper:

 1. Noen eldre rutere og DNS-servere ignorerer AAAA-forespørsler, noe som gjør lastetiden veldig treg siden klientmaskinen må vente på at forespørselen skal utløpe
 2. Det kan være mulig å spore enkeltpersoner på internett, øke personvern bekymringer
 3. Unike adresser betyr at det ville være lettere for annonsører å spore oss
 4. IPv6-adresser er mindre leselige, så de er vanskelige å skrive, huske eller distribuere
 5. Mange internettbrukere vet ikke hva de skal gjøre med en IPv6-adresse
Aspect
IPv4
IPv6
konfigurasjonManuell eller DHCPAuto-konfigurasjon
IP-biter32128
FormatDesimalheksadesimale
Kapasitet43 milliarder> 340 undekillioner
Nettverksbruk99%< 1%

Ingen serververter, bortsett fra svært eksperimentelle, er avhengige av IPv6 alene.

Du vil fremdeles ha en IPv4-adresse etter at du har lagt til IPv6. Kombinasjonen gir deg en unik IPv6-adresse med programvare som kan håndtere den, uten ekstra kostnader for en dedikert IPv4-adresse.

Nåværende servere og rutere har ikke avmatningsproblemet som plaget tidlige implementeringer.

nettverk sddress oversettelse

Nettverksadresse oversettelse

I en viktig forstand har vi allerede gått tom for IPv4-adresser. Det er flere enheter på Internett enn 32-biters statiske IP-adresser. Det som hindrer systemet i å kollapse er et triks som heter Network Address Translation (NAT). IPv6 trenger ikke eller bruker NAT.

Slik fungerer det:

 1. Et lokalt nettverk Tildeler private IP-adresser til enhetene sine, vanligvis av form 10.x.x.x eller 192.168.x.x.
 2. Ruteren oversettes dem inn i en offentlig IP-adresse for hele LAN.
 3. Det lokale nettverket holder orden av økter, slik at den vet hva innkommende pakker til enheten virkelig er beregnet på. Nettverket trenger ikke å skaffe seg mange knappe unike IP-adresser.

Denne tilnærmingen fungerer generelt bra, men det legger til ruteren overhead. Noen ganger forårsaker det problemer når en programvarelisens er knyttet til en server-IP-adresse.

Hosting planer på denne siden gir minst en dedikert IP-adresse gratis for kundene. Imidlertid tilbyr de fleste verter dedikerte IP-adresser som er veldig billige (så lavt som $ 1 / år) som tillegg.

beste dedikerte ip-verter

Topp tre verter for dedikert IP-hosting

Her er våre beste hostingleverandørvalg for dedikerte IP-hostingplaner.

Vert
Plan
Dedikerte IP-er
Oppbevaring
RAM
Startpris
SitegroundSky140 GB4 GB$ 80.00 / mo
A2 HostingVPS120 GB512 MB$ 5.00 / mo
InMotion HostingVPS375 GB4 GB$ 34.19 / mo

Siteground

SiteGround skyvertsplaner inkluderer et gratis domene og en dedikert IP-adresse. En dedikert server leveres med 5 IP-adresser, og SiteGround håndterer alle aspekter av administrasjonen.

siteground dedikert ip

Selv delte hostingkontoer kan oppgraderes til en fast adresse. SiteGround er et sterkt valg for en liten bedrift som leter etter internasjonalisering og støtte. Det er basert utenfor USA, noe som kan være et problem for noen kunder.

A2 Hosting

A2 Hosting bruker en à la carte-plan for dedikerte IP-adresser, slik at du kan kjøpe adresser slik du trenger dem og slippe dem hvis du ikke trenger dem lenger.

a2 hosting dedikert ip

Dedikerte servere har en dedikert adresse. Flere vertsserviceplaner for delt, VPS, dedikert og skyhosting er tilgjengelige. På minussiden må du administrere dine egne sikkerhetskopier.

InMotion Hosting

InMotion’s VPS-hosting og dedikerte servere har flere IP-adresser som en standardfunksjon, selv for den rimeligste planen.

inmotion hosting dedikert ip

Dedikerte servere kommer med kontrollpanelet cPanel og rask SSD-lagring. Du kan velge datasenter for å matche målgruppen. Hvis du leter etter Windows-hosting, finner du den ikke her.

webhotell tilbud

Ser du etter mye på dedikert IP-hosting?
Du kan for øyeblikket få en stor rabatt på InMotion Hosting sine dedikerte IP-planer. SSD-er er inkludert. Bruk denne rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Dedikerte IP ofte stilte spørsmål

 • Hva er en IP-adresse?

  I forbindelse med internett og webhotell er en IP-adresse en kodet numerisk sekvens som identifiserer en datamaskin eller enhet på internett unikt. En IP-adresse fungerer som en unik etikett for å identifisere og differensiere en enhet som er koblet til internett.

 • Hva er en IP-adresse som er vert?

  Webhotellservere har unike IP-adresser. Menneskelige brukere samhandler med adresser på internett med menneskelig lesbare “domenenavn” som WhoIsHostingThis.com. Datamaskinene som kjører internett bruker imidlertid ikke disse navnene. Snarere tildeles hver server en unik IP-adresse.

  Domenenavnservere på webhotellet ruter forespørsler om det menneskelige lesbare navnet til den aktuelle IP-adressen, basert på en indeks som matcher navn til adresser.

 • Har hvert nettsted sin egen IP-adresse?

  Nei, nettsteder har ikke unike IP-adresser. IP-adressen til et nettsted deles vanligvis med en gruppe andre nettsteder, avhengig av serveren den er vert på. En IP-adresse identifiserer en enhet – en server eller en klynge av servere. En enkelt server kan være vert for flere titalls, eller hundrevis av nettsteder.

 • Hva er en dedikert IP-adresse?

  En dedikert IP-adresse er en unik numerisk adresse som identifiserer en enkelt server, et sett med servere eller et domene. Med dedikert hosting vil webhotellfirmaer tildele deg en unik IP-adresse for kontoen din mot en ekstra avgift. Dette blir annonsert som “Dedikert IP-adressevert.” Alle nettsteder du vert gjennom den kontoen vil bruke den IP-adressen, men ingen andre vil.

 • Hvordan får jeg en dedikert IP-adresse?

  Du får en dedikert IP-adresse med en dedikert serververtsplan og de fleste VPS hostingplaner. Du kan også kjøpe en dedikert IP-adresse som et tillegg med mange delte hostingplaner, selv om dette avhenger av hostingleverandøren.

 • Hva er fordelene med en dedikert IP-adresse?

  Det er en fordel å ha en dedikert IP-adresse både når det gjelder sikkerhet og ansvarlighet. Hvis du driver en nettbutikk og vil ha et SSL-sertifikat, trenger du en dedikert IP-adresse.

  I tillegg favoriserer Google dedikerte IP-adresser, slik at du kan bli lettere funnet i søkemotorer med en dedikert IP-adresse.

 • Har nettstedet mitt en delt IP-adresse?

  Med mindre du har en dedikert IP-adresse på en dedikert server med et enkelt nettsted, deles nettstedets IP-adresse. Med en delt hostingplan plasserer for eksempel vertsfirmaet flere kundekontoer på samme server.

  Alle nettsteder på disse kontoene har samme databehandlingsressurser og samme IP-adresse.

 • Hva er ulempene ved å bruke en delt IP-adresse?

  Handlinger som blir gjort av delte IP-adresseiere kan føre til konsekvenser for andre IP-innehavere av samme klynge, noen av disse er blokkeringer og straff.

  Brannmurer bruker ofte IP-adresser for å identifisere spam, og Google sies også å straffe dårlig SEO på delte IP-adresser. I dette tilfellet kan andre brukere av den fornærmede IP-verdien lide konsekvensene.

 • Kommer en dedikert IP-adresse med dedikerte ressurser?

  Dedikerte IP-adresser og dedikerte ressurser har ingen direkte forhold. Det er ikke en standardkobling mellom fysiske (eller til og med virtuelle) datamaskiner og IP-adresser.

  Hvis du har en delt hostingplan, og du legger til en dedikert IP-adresse, er du fremdeles med på den delte hostingplanen. Den eneste fordelen du får er den dedikerte IP-adressen, ingenting annet endrer seg med tilgangen til databehandlingsressurser.

 • Er en “Dedikert IP-adressehotell” plan for en delt vertsplan?

  Dedikerte IP-hostingplaner er ofte delte ressurshotellplaner, da arten av den unike IP-en ikke er relatert til ressursene du har tilgang til..

  Med andre former for hosting, som en Virtual Private Server (VPS), vil du ha en unik IP-adresse uansett hva. Dette vil sannsynligvis bli nevnt i “funksjoner” -beskrivelsen av vertsplanen, men det er vanligvis ikke det viktigste salgsargumentet.

 • Hvorfor trenger jeg en dedikert IP-adresse?

  Du trenger en dedikert IP-adresse hvis du vil ha tilgang til nettstedet ditt uavhengig av DNS-oppsettet. Du kan også trenge en dedikert IP-adresse i tilfeller av spesialiserte programvareinstallasjoner.

  Hvis du er bekymret for å dele en IP-adresse de til ufortjent straff av andre brukere av IP-adressen din, kan det være lurt å investere i en egen IP.

 • Har WordPress-planer dedikerte IP-adresser?

  Avhengig av verten og planen, kan noen WordPress-planer ha en dedikert IP-adresse. I likhet med delte hostingplaner, tilbyr noen WordPress-planer også dedikerte IP-er som et tilleggskjøp.

  I tillegg tillater mange VPS-hostingplaner enkle ett-klikk-installasjoner av WordPress med en dedikert IP-adresse på plass.

 • Kan jeg få en dedikert IP-adresse med VPS-hosting?

  De fleste VPS-planer har minst en gratis dedikerte IP-adresse. I tilfelle av SiteGround, og A2 Hosting får du 1 gratis IP-adresse, mens du med InMotion Hosting får 3. Om din valgte vert tilbyr en dedikert IP-adresse med en VPS-plan, avhenger av inkluderingene i den spesifikke vertspakken.

  Du kan også kjøpe flere dedikerte IP-adresser med VPS-hostingplaner.

 • Hvorfor trenger jeg et SSL-sertifikat?

  Annet enn å representere et pålitelig og akkreditert nettsted for front-end brukere, er den vanligste årsaken til et SSL-sikkerhetssertifikat e-handel. Hvis du behandler kredittkort på nettstedet ditt, bør du virkelig ha et sikkerhetssertifikat inkludert i planen din.

  E-post, tekstmeldinger, medisinske poster, økonomisk informasjon og all annen type privat kommunikasjon bør også utføres via HTTPS.

 • Hva er forskjellen mellom delt IP og dedikert IP?

  Forskjellen er så enkel som hostingplan-typen. Delt hosting tildeler samme IP-adresse til alle nettsteder som er vert på en bestemt server. Dedikerte og VPS-hostingplaner tildeler en unik IP-adresse til hvert nettsted.

 • Hvor mye koster en dedikert IP?

  Hostingplanen du velger, bestemmer kostnadene. VPS-planer er den billigste måten å få en dedikert IP-adresse for nettstedet ditt (ca. $ 5 / måned). Cloud og dedikerte hostingplaner er vanligvis de dyreste planene med dedikerte IP-adresser (vanligvis over $ 50 / måned).

 • Hva er en ekte IP?

  En datamaskes “ekte” IP-adresse er den eksterne identifikatoren, som tilordnes av en ruter, nettverk, proxy-server eller VPN, etc. Hvis nettstedet ditt er vert for en dedikert IP-plan, tilsvarer IP-området til nettstedet sin “ekte” IP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map