De beste SSL-sertifikatene som er vert: Hvem er det beste for nettstedet ditt? [Oppdatert: 2020]

Sammenlign SSL Hosting

SSL-sertifikater er kritiske for mange nettsteder som e-handelsbutikker. Men det er mange typer SSL-sertifikater, og ikke alle vertselskaper tilbyr de beste med hostingplanene sine.


Når du velger en SSL-vert, er det best å få en dedikert IP-adresse med planen din. Ellers vil du ha sterk samlet hosting med sikre servere.

Vi gir detaljer om hver anbefalte vert senere i dette innlegget, men for de som ønsker en sniktitt, her er de 5 beste vertene for SSL-hosting:

 1. Siteground
  – Tilbyr gratis Let’s Encrypt-sertifikater samt betalte oppgraderinger
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. InMotion Hosting
 5. WP-motor

Hvordan valgte vi de beste vertene for SSL?

Vi har gjennomgått over 1500 hostingplaner fra over 380 hostingleverandører og valgt de som tilbyr de beste alternativene for SSL-sertifikat. Vi kortlistet deretter vertene som tilbyr dedikerte IP-adresser enten med sine nåværende planer eller som tilleggsprogram à la carte.

Til slutt spurte vi virkelige brukere. Ved å bruke vår enorme database med over 1 million ord uavhengige kundevurderinger, har vi identifisert de 10 vertene for SSL-hosting.

De 10 beste SSL-hostingene for deg & Din nettside

Vurdering
Selskap
Startpris
link
Siteground $ 3.95
(Fakturert som $ 3,95 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
Bluehost $ 2.75
(Fakturert som $ 2,75 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
A2 Hosting $ 3.92
(Fakturert som $ 3,92 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
InMotion Hosting $ 3.99
(Fakturert som $ 3,99 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
WP-motor $ 30
(Fakturert som $ 30 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
HostGator $ 2.75
(Fakturert som $ 2,75 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
GreenGeeks $ 2.95
(Fakturert som $ 2,95 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
HostPapa $ 2.95
(Fakturert som $ 2,95 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
LiquidWeb $ 15.83
(Fakturert som $ 15,83 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå
GoDaddy.com $ 1
(Fakturert som $ 1 per måned) ⓘ Prisene i er omtrentlige, basert på gjeldende valutakurser. Verten vil sannsynligvis belaste deg i USD, eller til en annen valutakurs.

Vanlig pris: – Kom deg av!

Besøk verten nå

Hvordan få det beste SSL-hosting

Hvis du har brukt litt tid på internett i det siste, har du kanskje lagt merke til at betryggende grønn hengelås i nettleserens URL-bar mens du surfer på nettet.

De pleide å dukke opp bare når du kjøpte noe i en netthandel, men de har dukket opp på nettet i det siste. Det er en grunn til dette, som du vil se.

Disse websidene bruker HTTPS i stedet for vanlig gammel HTTP. Bak kulissene gjør SSL-sertifikater den utbredte distribusjonen av HTTPS mulig.

Men hva gjør de, og hvordan kan du få en til nettstedet ditt? Og kan du virkelig få en gratis?

Hvorfor SSL er viktig

Så du har sett disse hengelåsene i URL-linjen. De skal indikere at forbindelsen din er sikker. Men hva betyr det egentlig?

Med et SSL-sertifikat blir forbindelsen mellom datamaskinen og webserveren kryptert. Dette betyr at dataene som går mellom datamaskinen din og serveren, er krypterte til enhetene ikke er krypterte.

Hvis noen avlyttingslytter klarer å avskjære forbindelsen, er alt de vil se søppel.

Sikkerhet

Hvorfor vil du ha kryptering? Tenk på alle viktige data du sender over nettverket du vil beholde fra nysgjerrige øyne: passord, kredittkortdetaljer, kattebilder. SSL-sertifikater gir trygghet for at den som er i den andre enden er legitim og ikke noen hacker som utfører et “mann-i-midten” -angrep som later til å være et ekte nettsted.

Det er flere grunner til å forsikre deg om at du bruker HTTPS nettsteder:

 • Beskyttelse mot falske Wi-Fi-hotspots
 • Beskyttelse mot avlytting via Wi-Fi-nettverk
 • Beskyttelse av sensitive data: passord, kredittkortnummer og så videre
 • Beskyttelse mot overvåking
 • Beskyttelse mot “mann-i-midten” -angrep nevnt tidligere

Dette er viktig hvis du bruker enheten din via offentlig Wi-Fi. Du vet aldri hvem som får en bestilling av kredittkortnumre sammen med kaldt brygget deres i den lokale kaffebaren. Noen angripere vil til og med late som om de er et reelt Wi-Fi-nettverk og slurper opp intetanende brukerdata.

De satser på at du ikke vet forskjellen mellom et falskt nettverk og kaffebarens Wi-Fi når du velger nettverkene fra rullegardinmenyen. Det lønner seg å være litt paranoid om gratis Wi-Fi.

Kryptering av tilkoblingen vil gjøre alle data som blir oppfanget ubrukelige for en angriper.

SSL-sertifikatleverandører gir også et utvidet sikkerhetsnivå med organisasjonsvaliderte (OV) og utvidede valideringssertifikater. Med disse sertifikatene vil leverandører ta skritt for å bekrefte at enhver organisasjon som prøver å skaffe seg et sertifikat er den de sier at de er gjennom omfattende revisjoner.

E-handel

Den største applikasjonen for SSL-sertifikater har historisk sett vært e-handel. SSL-sertifikatet beskytter et selskap som ønsker å selge varer og tjenester på nettet på flere måter.

Krypteringen mellom en virksomhets webserver og en kunde er kryptert med SSL. Dette beskytter viktig informasjon, for eksempel kredittkortnummer, som vi tidligere har opprettet.

Det viser seg at brudd på data er litt dårlig for bedriften, med mindre du er Experian.

Hvis du ikke er et quasi-monopol, må du holde nettstedet ditt sikkert hvis du vil ha noe håp om å holde kundene dine.

SSL-sertifikatet som krypterer tilkoblingen, beviser også at du virkelig er den du sier du er, og ikke noen phishing-nettsteder som prøver å løpe av med folks kredittkortnummer selv.

OV- og EV-sertifikater er nødvendige for å overholde PCI-standardene (Payment Card Industry). Du vil ikke kunne behandle betaling uten dem.

SSL-sertifikater hjelper deg også med å skille seg ut i resultatene av søkemotoren, noe som bringer oss til søkemotoroptimalisering (SEO).

SEO

Hvis du ser alvorlig på å markedsføre virksomheten din på nettet, har du sannsynligvis minst en godkjent kjennskap til SEO. Det er praksisen med å strukturere innhold på en måte som siden vil lande i nærheten av eller nær toppen av søkeresultatsiden når folk søker etter bestemte ord.

Idealet er å være det første resultatet. Hvis dette ikke lykkes, vil innholdsleverandørene i det minste være på første side. Hvis de lander på andre sider, kan de like gjerne ikke finnes.

Algoritmene som Google og andre søkemotorer bruker er deres hemmelige saus. De gir noen retningslinjer, men de liker å holde eiere av nettstedet på tå. Søkemotorer endrer stadig algoritmene sine for å hindre folk i å spille systemet med websider av dårlig kvalitet.

En ting som øker troverdigheten til et nettsted er et SSL-sertifikat. Google vet at de besøkende bør være trygge med disse resultatene, siden nettsteder som gidder med et sertifikat har vist at de er legitime.

Google ønsker ikke at kundene dine skal overføre personopplysningene sine til hackere mer enn du ønsker at de skal gjøre.

Av disse grunner, hvis du får et SSL-sertifikat for nettstedet ditt, er det en god sjanse for at søkemotorer vil gi det mer vekt i rangeringen.

SSL: Hva er i et navn?

Mens uttrykket SSL er mye brukt, har protokollen blitt avskrevet til fordel for TLS. Det er en slags komplisert historie.

Med de fleste sikkerhetsprotokoller, etter hvert som sikrere versjoner er utviklet, øker de bare versjonsnummeret. Da SSL traff versjon 4.0, ble den av en eller annen grunn omdøpt til TLS versjon 1.0.

Navnet ser ut til å ha satt seg fast, sannsynligvis fordi alle de sertifikatmyndighetene sprer begrepet rundt så mye.

Så ikke bli forvirret. Når du hører folk som refererer til TLS, må du bare huske at TLS og SSL faktisk er likeverdige.

Slik fungerer SSL

Med alle grunnene til at du kanskje vil ha et SSL-sertifikat, la oss diskutere litt om hvordan SSL faktisk fungerer bak kulissene, uten å bli for tekniske.

handshaking

Når en nettleser ber om en HTTPS-side, er det en prosess mellom nettleseren og webserveren kjent som et “håndtrykk.”

Dette håndtrykket innebærer å sende et sertifikat og nettleseren kontrollerer ektheten.

Her er trinnene:

 1. Serveren identifiserer seg med klienten.
 2. Klienten identifiserer seg til serveren.
 3. Klienten autentiserer serversertifikatet og sender en “pre-master secret” til serveren.
 4. Serveren dekrypterer hovedhemmeligheten.
 5. Klienten og serveren etablerer en kryptert økt.

Tenk på nettleseren som en nærbutikk og serveren som noen som prøver å kjøpe et tilfelle av øl. Kontorist er forpliktet til å sjekke IDen til alle som prøver å kjøpe alkohol, så den ber beskytteren om å oppgi den. Ekspeditøren sjekker deretter for å forsikre deg om at ID-en er autentisk.

Hvordan offentlig nøkkelkryptering fungerer

Offentlig nøkkelkryptering

La oss se noen ID

Nettleseren har en liste over forhåndsgodkjente CAer som den bruker for å avgjøre om et sertifikat er gyldig. Etter at nettleseren godtar sertifikatet, etableres en sikker økt. Denne prosessen med å validere et sertifikat er kjent som en “håndtrykk.”

Dette er åpenbart et forenklet eksempel, men det skal gi deg en grunnleggende ide om hvordan det faktisk fungerer.

Det er litt mer komplisert bak kulissene. En server sender faktisk ikke sertifikatet over. SSL benytter seg av offentlig nøkkelkryptografi, et stort gjennombrudd helt tilbake til 1970-tallet. Serveren har to kopier av sertifikatet: en offentlig nøkkel og en privat nøkkel.

Den offentlige nøkkelen er den som blir sendt rundt. Den er tilpasset den private nøkkelen, som forblir trygg og sikker på serveren. Hvis du gjør det på denne måten, reduseres risikoen for at sertifikatet blir kompromittert.

Signer her

For å faktisk få et sertifikat, må du installere en Certificate Signing Request (CSR) på serveren din. Dette vil generere nøkkelparet.

På samme måte som ID-en er sertifisert av en stat eller en nasjonal regjering, er det forskjellige sertifikatmyndigheter (CAer) som vil “signere” et sertifikat, og garantere for deres autentisitet.

CA lagrer den offentlige nøkkelen, mens den private nøkkelen forblir på serveren din. Noen av de mest kjente CA-ene er Comodo, DigiCert, GoDaddy og GlobalSign.

Det er mulig å “signere” et sertifikat, men når brukeren besøker et nettsted med et, får de en feilvarsel om at nettstedet kan være utrygt. I de fleste tilfeller vil nettleseren til og med blokkere den.

Med alle nettangrepene ser nettleserprodusenter at de ikke kan være for forsiktige.

Hvordan få sertifikater

Siden færre faktisk administrerer sine egne webservere i disse dager, er det mer sannsynlig at webhotellfirmaet vil ta seg av dette for deg. Hostingleverandøren din vil sannsynligvis også tilby et sertifikat, kanskje til og med kaste et gratis som en fordel for tjenesten.

Hvis du trenger en, er det tredjeparter som gjerne vil selge deg et sertifikat.

Vi ser på de forskjellige alternativene du har for sertifikater senere.

Typer SSL-sertifikater

Vi skal nå se på hvilke typer SSL-sertifikater som er tilgjengelige.

La oss først se på komponentene i et SSL-sertifikat.

Mens vi har snakket om et enkelt SSL-sertifikat, er det faktisk tre sertifikater involvert.

Standard sertifikater

Den første er rotsertifikat. Dette sertifikatet er av CA.

Det andre er server sertifikat. Hvis navnet ikke er for opplagt, er dette sertifikatet det som er installert på webserveren din.

For å binde disse to sertifikatene sammen, mellomattest benyttes. Dette fungerer som en mellomting mellom serversertifikatet og rotsertifikatet.

Nå skal vi se på hvilke typer sertifikater du kan få.

Fullmaktssertifikat

Denne brukes mindre ofte på nettet, men denne typen sertifikater brukes på en proxy-server. En slik server kan brukes i et selskap for å filtrere utgående og innkommende internettrafikk.

Det kan også brukes av folk som vil skjule opprinnelsen til nettrafikken. De vil kanskje gjøre dette for å få tilgang til ressurser som kan være blokkert i landet deres.

Delt sertifikat

Et delt sertifikat blir, som navnet antyder, delt mellom forskjellige mennesker.

I forbindelse med en webhotellleverandør kan dette være blant kundene på en bestemt fysisk server eller på tvers av en hel hostingleverandør, i det minste de som ikke har egne sertifikater.

De er vanligst på delte hostingplaner. Som med delte hostingplattformer, er de best egnet for folk som nettopp starter på nettet eller driver et nettsted som en hobby.

Hvis du er fornøyd med å drive et mindre nettsted og ikke planlegger å selge noe over nettet, vil du sannsynligvis være fornøyd med et delt sertifikat.

SSL Type NettstørrelseVisitorsWebsite Type
Delt SSLSmå til middelmådige nettstederLavt volumFritid eller hobby
Gratis privat SSLSmå til mellomstore nettstederModerat volumAlvorlig, ikke-e-handel
Betalt privat SSLStørre eller voksende e-virksomheterHøyt volumE-handel eller tilknyttet selskap

Gratis SSL-sertifikater

Er det mulig å få et SSL-sertifikat gratis? Du tror kanskje at dette kan være for godt til å være sant, men det er mer en realitet hver dag.

Hvor får du gratis SSL-sertifikater

Det er to typer gratis SSL-sertifikater: gratis sertifikater fra leverandøren din eller sertifikater fra Let’s Encrypt, nevnt senere i denne artikkelen.

Et sertifikat fra leverandøren din kan være et delt sertifikat som er nevnt tidligere eller et dedikert til nettstedet ditt under en dedikert hostingplan.

Fra hostingleverandøren

Det blir mer vanlig at leverandører tilbyr gratis SSL-sertifikater. Mange tilbydere deltar i Let’s Encrypt-prosjektet. Siden det koster dem ved siden av ingenting, gir det mye mening for tilbydere å gi dem bort.

Et lignende prosjekt er CACert. Det er et lignende prosjekt med lignende mål: spre HTTPS så bredt som mulig gjennom automatiserte sertifikater.

Hovedforskjellen fra Let’s Encrypt er at CACert er et samfunnsbasert prosjekt.

Hva med Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt er et prosjekt for å få nettsteder til å bruke HTTPS så mye som mulig. Dette trekket kommer ut av en bekymring for Internett-personvern i kjølvannet av cyberattacks og avsløringer av internettovervåkning fra US National Security Agency, inkludert spionering etter sentrale allierte.

En hindring for utbredt bruk av HTTPS har vært utgiftene til SSL-sertifikater. Kostnadene i både tid og penger har vært utenfor rekkevidden til mindre nettstedsoperatører. I det siste ble det hovedsakelig brukt til e-handelssider for å oppbevare kredittkortinformasjon.

Let’s Encrypt støttes av mange store hostingleverandører og andre internettbedrifter.

La oss kryptere logoen

Hvordan fungerer kryptering

La oss kryptere innebærer ganske enkelt å installere et klientprogram på en webserver. Et sertifikat utstedes i 90 dager. Det kan virke som om kort tid, gitt at de fleste SSL-sertifikater er gyldige i et år eller mer, men disse sertifikatene fornyes automatisk uten menneskelig innblanding.

Prosjektets suksess kan måles med antall nettsteder som bruker HTTPS over vanlig gammel HTTP. Det ser ut til at nesten alle større nettsteder bruker HTTPS som standard i disse dager.

Hvem bruker Let’s Encrypt?

Hvis du sjekker sertifikatene til nettstedene du ofte besøker, kan du bli overrasket over hvem som bruker gratis SSL-sertifikater generert av Let’s Encrypt.

Store nettsteder som Mashable og PC Gamer magazine bruker Let’s Encrypt.

Disse nettstedene har leserteknologi, men det viser rask aksept av Let’s Encrypt og gratis SSL-sertifikater. Let’s Encrypt hoppet inn blant de ti sertifikatmyndighetene i en undersøkelse fra W3Techs fra mai 2018.

IdenTrust, som er et kryssskilt for Let’s Encrypt, er for øyeblikket topplasseringen. Dette viser hvor raskt Let’s Encrypt sprer seg.

Siden mange webhotellleverandører deltar i prosjektet, drives sannsynligvis deres gratis SSL-sertifikater også av Let’s Encrypt.

Hvorfor betale for SSL-sertifikater med Let’s Encrypt?

Så med gratis, automatisk oppdaterte SSL-sertifikater, ville du fortsatt gidd å kjøpe et sertifikat?

Siden et privat SSL-sertifikat alt er obligatorisk for ethvert nettsted som ønsker å behandle betaling med kredittkort, ser det ut til at betalte private sertifikater ikke vil gå bort snart. Finansnæringen beveger seg saktere enn teknologiverdenen. De er sannsynligvis ikke klare til å godta gratis SSL-sertifikater på en stund.

Foretak trenger fremdeles egne sertifikater

Noen store selskaper vil sannsynligvis foretrekke å kjøpe sine egne sertifikater. Kostnaden for et sertifikat er en dråpe i bøtte for et Fortune 500-selskap. IBM, Amazon og andre vil sannsynligvis sole seg i den gløden av troverdighet som det å ha sine egne sertifikater medfører.

Fasttelefoner og stordatamaskiner er ikke blitt fullstendig fortrengt i bedriftsverdenen, og det ser ut til at de vil bruke sertifikater signert av slike som DigiCert i lang tid.

Private sertifikater og gratis SSL-prosjekter har forskjellige mål. Det siste er ment å fremme sikkerhet generelt. For store selskaper er sikkerhet ment å beskytte deres virksomhet og deres troverdighet.

Hvis du håndterer brukerdata, for eksempel pålogging eller betalingsinformasjon, vil du ønske deg noe mer robust enn et enkelt Let’s Encrypt-sertifikat.

Mange leverandører tilbyr garantier til kjøpere av sertifikater hvis nettstedene deres blir hacket.

De og deres aksjonærer forventer at IT-staben vil gå en ekstra kilometer, og det inkluderer private SSL-sertifikater. EV- og OV-sertifikater forsvinner ikke snart.

Tre store verter for SSL

Fordi SSL er så viktig for moderne nettsteder for sikkerhet og SEO, vil webhotellleverandører som er verdt saltet deres, gjøre det enkelt for eiere av nettstedet å integrere SSL-sertifikater på nettstedene sine.

Siteground

SiteGround er et eksempel på en slik hostingleverandør.

De har en gratis lagring basert på Let’s Encrypt, men de har også betalte alternativer
som markedsføres til virksomheter.

Disse sertifikatene har garantier i tilfelle noe dårlig skulle skje med et nettsted.

Disse har alternativer som bør glede enhver, alt fra små nettsteder til e-handel.

Shopify

Hvis du ikke har lagt merke til det enda, er SSL ganske viktig for netthandel.

Hvis du selger ting over internett, kan det være lurt å vurdere en vert som spesialiserer seg på netthandel.

Shopify er en av dem. Blant andre funksjoner tilbyr de gratis SSL-sertifikater
på tvers av alle planene deres.

InMotion Hosting

InMotion Hosting er en annen hostingleverandør som hopper på gratis SSL-båndtvang.

De tilbyr gratis sertifikater
på tvers av alle webhotellplanene deres.

Ulempen er at disse gratis sertifikatene må pekes på InMotion sine servere, ellers fungerer de ikke.

Hvis du håndterer kundedata, anbefaler de også at du går med ditt eget sertifikat over en dedikert IP.

webhotellkupong

Ser du etter mye om sikker hosting?
SiteGround – rangert som nr. 1 av våre lesere – gir gratis SSL-sertifikater og avansert sikkerhet. Vi har arrangert at du kan spare opp til 67% på disse populære planene. Bruk denne eksklusive rabattlenken
for å få tak i avtalen.

Sammendrag

SSL-sertifikater fungerer bak kulissene for å muliggjøre sikker surfing og betaling via nettet. SSL-sertifikater verifiserer ektheten til innehaveren, noe som er avgjørende for SEO og e-handel. Let’s Encrypt tilbyr gratis SSL-sertifikater, men mange bedrifter vil fortsatt trenge sine egne sertifikater.

SSL-sertifikater Ofte stilte spørsmål

 • Hvor lenge varer et SSL-sertifikat?

  Det avhenger av sertifikatmyndigheten du har valgt å gå gjennom og planen du valgte.

  På samme måte som å kjøpe et domenenavn eller hosting-pakker, tilbyr de fleste SSL-sertifikatmyndigheter forskjellige nivåer og lar deg kjøpe forskjellige tidsrammer for dekning.

 • Hva er Public Key infrastruktur (PKI)?

  En PKI er et selskap eller en tjeneste som administrerer nøkler og sertifikater, slik at besøkende og servere på nettet kan kommunisere over et pålitelig nettverk. PKI gir et middel til å bekrefte identiteten til nettstedet du besøker.

 • Hvordan kan et delt SSL-sertifikat sammenlignes med et privat SSL-sertifikat?

  Et delt sertifikat bruker vertsens domenenavn, i stedet for ditt eget domenenavn. Hvis du prøver å bruke ditt eget domenenavn med det delte sertifikatet, genererer det en advarsel når besøkende går til nettstedet ditt.

  Så lenge du bruker det delte servernavnet for kontoen din, vil besøkende imidlertid ikke motta popup-meldingen.

  Dette oppsettet brukes vanligvis når du ikke trenger å kunngjøre den sikre tilkoblingen offentlig, og det ikke anbefales for e-handelsnettsteder, der kunder vil forvente å se domenet ditt oppført på sertifikatet.

  Private SSL-sertifikater bruker ditt eget domenenavn, slik at besøkende på nettstedet ditt vil se ditt domene tilknyttet sertifikatet, noe som skaper et mye høyere tillit på nettstedet ditt.

  Private sertifikater er spesielt viktige hvis du ber om sikker informasjon, for eksempel kredittkort.

 • Hva sjekker nettleseren min når den kobles til et SSL-nettsted?

  Når nettleseren din identifiserer og SSL-nettstedet, vil den sende en forespørsel om SSL-sertifikatet og bekrefte at det ikke er utløpt, ble utstedt av en klarert Certificate Authority og blir brukt av nettstedet det ble utstedt for.

  Hvis noen av disse sjekkene mislykkes, vil nettleseren din vise en advarsel for å gi deg beskjed om at nettstedet ikke er sikret av SSL.

 • Hva slags data kan sikres ved hjelp av SSL?

  SSL er ikke spesifikk for en bestemt type data, men bruker i stedet offentlig nøkkelkryptografi for godkjenning og en hemmelig nøkkelkryptografi med digital signatur for å sende og motta data. Enhver type data kan sikres fra tekst til bildedatabaseinnhold.

 • Hva skal jeg gjøre hvis jeg mistet SSL-passordet?

  Det er viktig at du beholder passordet du brukte til å opprette SSL-sertifikatet, fordi dette private passordet er den eneste måten å bekrefte deg og nettstedet ditt. Hvis du mister passordet, må du opprette et nytt SSL-sertifikat.

 • Kan jeg ha mer enn ett SSL-sertifikat per IP-adresse eller på en enkelt webserver?

  For å gjøre det, må hosting-serveren støtte Server Name Indication (SNI).

  Inntil nylig kunne ikke flere SSL-sertifikater installeres på en enkelt IP-adresse, så hvis du hadde virtuelle verter for å være vert for flere domener fra en enkelt IP, kunne du bare installere ett SSL-sertifikat.

  Med SNI kan du nå inkludere vertsnavnet når du sender informasjon om en SSL-bekreftelse. Hvis du gjør det, kan en enkelt IP-adresse støtte flere SSL-sertifikater.

  Før du går denne ruten, må du ta kontakt med leverandøren din for å forsikre deg om at SNI støttes.

 • Godtar alle nettlesere SSL?

  Det er alltid et unntak, men du bør føle deg ganske trygg når du velger SSL, fordi det dekker over 99% av internettbrukere.

  SSL-er støttet av følgende populære nettlesere (blant andre): Chrome, Firefox, Internet Explorer v5.01 og nyere, Safari, Opera v7 og nyere, og Sony PlayStation.

  En komplett liste er for uttømmende til å ta med her, men med mindre noen fremdeles bruker Windows 3.1-maskinen sin for å gå på nettet, støtter nettleseren deres sannsynligvis SSL.

 • Som utviklet SSL?

  SSL ble opprinnelig utviklet av Netscape på begynnelsen av 1990-tallet; Imidlertid var det ikke før v3.0 ble utgitt i 1996 at SSL mottok generell aksept, etter en fullstendig redesign for å overvinne de mange sikkerhetsfeilene som plaget tidligere versjoner..

 • Kan jeg tildele bare noen kataloger til å ha SSL-sertifisering, eller må jeg sikre hele nettstedet?

  Det avhenger av oppsettet som serververten din gir, og programvaren du har installert for å være vert for nettstedet ditt.

  I de fleste tilfeller kan du utpeke et underdomener som skal brukes som det sikre nettstedet ditt, og bare aktivere SSL for det nettstedet.

  Du kan for eksempel sette opp et generelt nettsted, www.cool-site.com, som ikke har SSL-sikkerhetsprotokoll på plass. Når du trenger å samle informasjon fra de besøkende, kan du sende dem til underområdet ditt, secure.cool-site.com, der informasjonen deres vil være sikker.

 • Hvilket nivåkryptering får jeg når jeg kobler til et SSL-sertifisert nettsted?

  Det avhenger av en rekke faktorer.

  Først krypteringsnivået som kreves av SSL-sertifikatet nettstedet har fått.

  Deretter funksjonene til nettstedets serververt.

  Og til slutt vil nettleseren du bruker påvirke krypteringsnivået du mottar.

  Selv om nettstedet og serveren gir sterk 256-biters kryptering, hvis du bruker en eldre nettleser som bare kan støtte 128, vil informasjonen din ikke motta samme nivå av kryptering som andre som besøker det samme nettstedet..

  For å få det sterkeste krypteringsnivået, hold deg til pålitelige nettsteder og hold nettleseren din oppdatert.

 • Hvordan sammenligner SSL med TLS?

  Teknisk sett var SSL forgjengeren til TLS.

  De fungerer på samme måte: begge krever at dataene blir sikret med et passende krypteringsnivå, begge krever en sertifikatmyndighet (CA) for å garantere identiteten til et nettsted, og begge er avhengige av et “håndtrykk” mellom nettleseren og CA for å bekrefte nettstedet.

  TLS gir en rekke ekstra sikkerhetstiltak som SSL 3.0 ikke ga, og fjerner mange sårbarheter i den eldre standarden. Ikke bli forferdet hvis du prøver å registrere deg for TLS-beskyttelse og bare finner CAer som gir SSL.

  De to navnene brukes om hverandre, så når du registrerer deg for SSL, registrerer du deg faktisk for SSL / TLS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me