Studentavsnitt 508 Definitive Guide: Gör din webbplats tillgänglig för alla användare

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


År 1973 antog USA: s regering en omfattande lagstiftning som kallas Förenta staternas arbetskraftsrehabiliteringslag. Avsedd att hjälpa personer med funktionsnedsättning ger denna lagstiftning finansiering för

… yrkesrehabilitering, stödjande anställning, självständigt boende och kundhjälp (och) tillåter en mängd olika utbildnings- och tjänsteskönsmässiga bidrag som administreras av Rehabilitation Services Administration.

När teknologin avancerade, och både arbetsplatsen och samhället som helhet genomgick betydande förändringar, utvecklades också behovet för funktionshindrade. För att främja lika tillgång till Internet och relaterad teknik för alla, tilllade regeringen avsnitt 508 till lagen om arbetskraftsrehabilitering 1998.

Vad är avsnitt 508?

Som ändrat genom lagen om arbetskraftsinvestering från 1998 (P.L. 105-220), avsnitt 508

… kräver federala myndigheter att utveckla, anskaffa, underhålla och använda elektronisk och informationsteknologi (EIT) som är tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar – oavsett om de arbetar för den federala regeringen eller inte.

Kort sagt kräver federala lagar att myndigheter skapar och använder elektroniska enheter, och innehåll som utvecklats för att användas med dem (t.ex. webbplatser, mediefiler etc.), som personer med funktionsnedsättning lätt kan komma åt. Denna lista innehåller, men är inte begränsad till:

 • Telefoner, smarta telefoner och mobila enheter
 • Tablet, bärbar dator och stationära datorer
 • Tv, DVD-spelare och videoproduktion
 • Internet- och intranätwebbplatser
 • Programvara och operativsystem
 • Innehåll på DVD och CD
 • Online-utbildning
 • Webbseminarier och telekonferenser
 • Teknisk support callcenter
 • Webbplatser och verktyg för fjärråtkomst
 • Användarguider för programvara och verktyg
 • Kopiatorer, skrivare och faxmaskiner
 • Miniräknare
 • Lab-utrustning

Att kräva federala myndigheter att skapa tillgängligt innehåll och tillhandahålla hjälpmedel för anställda, gäster och andra stöder regeringens uttalade mål att göra dess program och tjänster så inkluderande som möjligt. Allt statligt innehåll och enheter som kan användas eller nås av allmänheten måste också följa.

Titta närmare på hur myndigheterna implementerar avsnitt 508:

Vem måste följa avsnitt 508?

På federal nivå måste alla byråer följa avsnitt 508 (förutsatt att efterlevnaden inte överbelastar byråns resurser). Ansvaret för efterlevnaden av standarderna i avsnitt 508 delas av flera parter, inklusive:

 • Innehållsskapare och författare: Människor som skapar innehåll som potentiellt kan distribueras via e-post, publiceras online eller delas via andra elektroniska medel (t.ex. sociala medier) är ansvariga för att deras innehåll är tillgängligt.
 • handledare: Ledningen ansvarar för att förklara vikten av avsnitt 508 och se till att deras personal får adekvat efterlevnadsutbildning.
 • Webbhanterare: Webbplatschefer ansvarar för att deras webbplatser uppfyller avsnitt 508-standarder.
 • Projekt- och programledare: Projekt- och programchefer måste inte bara övervaka efterlevnaden, utan se till att de har lämnat tillräckligt med tid för revideringar i sin tidslinje.
 • Kontraktsansvariga:Alla kontrakt måste innehålla 508-kompatibla formuleringar, och alla som skickar ett kontrakt bör inkludera 508-kompatibla leveranser.

Förutom federala myndigheter måste alla statliga som mottar federala bidragspengar från programmet för statlig beviljande av hjälpmedelstekniklag också följa avsnitt 508. Programmet för statligt stöd till stöd till tekniklagen fungerar på statlig nivå och är utformat för att stödja konsumentdrivna projekt som tillhandahåller eller förbättrar anpassningsbara tekniska varor och tjänster.

Regeringens enorma köpkraft och lukrativa avtalssystem gör också efterlevnad till en attraktiv möjlighet för externa leverantörer, vars förslag måste uppfylla kraven för avsnitt 508 om federala projekt. Regeringen uppmuntrar aktivt företag att skapa enheter och tjänster som följer 508 för att nå största möjliga antal medborgare, både inom och utanför regeringen.

Entreprenörer som är intresserade av att uppfylla 508-standarder skickar in en frivillig mall för produkttillgänglighet (VPAT). Detta ”informationsverktyg” beskriver exakt hur produkten eller tjänsten uppfyller eller inte uppfyller kraven i avsnitt 508. Företag som erbjuder 508-kompatibla produkter och tjänster måste följa bästa praxis för VPAT-beredning och producera sin dokumentation på begäran. Därför placerar många företag sina slutförda VPAT: er direkt på skaparens webbplats, så att både myndigheter och konsumenter har tillgång till informationen efter behov.

Hur fungerar efterlevnad?

Det övergripande målet med lagen om arbetskraftsrehabilitering och i synnerhet avsnitt 508 är att ge lika tillgång för alla användare av enheter och innehåll. Följaktligen måste varje produkt, innehåll eller tjänst som vill följa (enligt avsnitt 1194.31) “jämförbar åtkomst”:

 • Till användare som är blinda eller har nedsatt syn och / eller som kan användas med hjälpmedel för synskador
 • För användare som är döva eller hörselskadade och / eller kan användas med hjälpmedel för hörselskador
 • Så användare med motoriska funktionshinder kan få och använda din produkt
 • Så användare kan använda din produkt utan att förlita sig på tal

Varje typ av innehåll och enhet har också mycket specifika regler för de funktioner som är nödvändiga för att det ska överensstämma. Till exempel kräver de flesta multimediainnehåll en textversion av visuellt eller ljudmaterial för att göra det tillgängligt för dem som kan ha syn- eller hörselskador.

Ta en titt på ett verktyg utvecklare kan använda för att göra sitt innehåll avsnitt 508 kompatibelt:

Uppnå ADA / avsnitt 508 efterlevnad av Ext JS 4.2 från Sencha på Vimeo.

Varför är överensstämmelse viktigt??

Världen blir en alltmer komplex och kopplad plats. När tekniken flyttar mer och mer handel, underhållning och kommunikation online kan personer med funktionsnedsättningar vara kvar. Att tillgodose behoven hos de olika befolkade är en del av ett verkligt inkluderande samhälle.

Och behovet av sådant boende är både verkligt och utbrett. Enligt en studie från 2012 vid Cornell University:

 • 6,4 miljoner människor i förenade stater har en synhinder.
 • 10,5 miljoner människor i Unite States har en hörselnedsättning.
 • 20,9 miljoner människor i Förenade stater har ambulant funktionshinder.
 • 14,8 miljoner människor i Förenade stater har en kognitiv funktionshinder.

Utan avsnitt 508 skulle bokstavligen miljontals människor ha en mycket allvarlig nackdel med att få åtkomst till regeringens information, utnyttja statliga program eller navigera på webbplatser, multimediainnehåll och dokument.

Utöver de potentiella juridiska konsekvenserna för federala byråer, eller de potentiella vinsterna för kompatibla entreprenörer, följer avsnitt 508 innehållet tillgängligt för alla. För utvecklare, artister, företagare och vem som helst som skapar och delar innehåll öppnar överensstämmelse i avsnitt 508 inte bara webb- och multimediainnehåll för potentiella kunder med funktionsnedsättningar, utan visar ett aktivt engagemang för mångfald och jämlikhet i Internetåldern.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map