PHProjekt: Lär dig gratisverktyget som hjälper dig att hantera komplexa projekt

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


PHProjekt är en öppen källkodsprojektledning som publiceras under GNU: s offentliga licens. Gruppverktyget över plattformar skapades i slutet av nittiotalet av det tyska företaget Mayflower GmbH.

Komplett guide till PhProjekt

Men supporten avbröts 2012 och all källkod publicerades på GitHub. Den senaste versionen av PHProjekt utvecklad och släppt av Mayflower är 6.2.1. Det rullades ut i slutet av 2012.

Historia

Den ursprungliga versionen av PHProjekt skriven av Albrecht Gunther, som lanserade programvaran i slutet av 1990-talet till en viss framgång. Gunther skulle fortsätta att förfina sin projektledningsapplikation och släppa uppdaterade iterationer under de närmaste åren tills han så småningom samarbetade med det tyska företaget Mayflower GmbH.

Från och med 2006 blev Mayflower den främsta utvecklaren och distributören av PHProjekt och arbetade nära med Gunther för att ytterligare förfina och utvidga programvaran.

Mayflower Abandons PHProjekt

Med lanseringen av denna senaste iteration av gruppvaran övergav Mayflower vidareutvecklingen av projektet, och PHProjekt existerar idag som ett open source-projekthanteringssystem med plug-ins och patches som utvecklas och släpps från en mängd oberoende programmerare.

Trots Mayflowers övergivande av programvaran är PHProjekt fortfarande ett populärt gruppprogram och ingår fortfarande i ett antal autoinstallatörer inklusive SimpleScripts och Fanastico.

Funktioner

Även om PHProjekt kan ha avbrutits fortsätter applikationens många funktioner och användarvänlighet att göra det till ett populärt applikationsföretag.

Allt som behövs för att installera och köra de senaste iterationerna av PHProjekt är en webbserver, PHP 5.2.4 (eller bättre) och MySQL 5 (eller bättre). PHProjekt stöder en mängd vanliga protokoll, inklusive XML / SOAP, LDAP och WebDAV, och är tillgängligt för 38 språk och 7 typer av databaser.

PHProjekt är en modulär applikation som består av mer än ett dussin komponenter, inklusive följande funktioner:

Funktionslista

 • Administration: förbjuder tillgång till lösenord godkända projektledare. Tillåter administratörer att hantera grupper och projekt, tilldela och övervaka uppgifter, övervaka forumaktiviteter, skapa uppgiftslister och utfärda projektpåminnelser.

 • Kalender: stöder enkel- eller grupplägen. Administratörer kan schemalägga händelser, tilldela projekt och skapa profiler för frekventa användare och grupper. Stöder e-postpåminnelser och SMS-aviseringar.

 • Contact Manager: ger en tabellvy över alla projektmedlemmar. Administratörer kan importera och exportera kontakter i flera format och sortera eller filtrera dem efter kategori. Kontakter kan hållas personliga eller publiceras till det större samhället. Kontakthanteringsfunktionen ger också en synlig historik för alla kontakter med relaterade anteckningar och kommentarer.

 • Tidkortsystem: den här funktionen gör det möjligt för administratörer att ställa in arbetsdagar för projekt, notera vilka medlemmar som är “på jobbet” och vilka medlemmar som har loggat ut. PHProjekt’s tidkortsystem ger också en månatlig resultatöversikt över alla medlemmar.

 • Projekt: den här funktionen ger en lista över alla befintliga projekt i en lättläst trädstruktur. Projektledare kan tilldela uppgifter och förfallodatum och noga övervaka pågående delprojekt. Projektets framsteg kan ses med Gantt-diagram, där projektmodulen spårar status för pågående uppdrag.

 • Chatta: administratörer och medlemmar kan hålla i ständig kontakt med varandra, även när du arbetar från olika platser. Diskussioner kan arkiveras för senare referens.

 • Forum: den här funktionen kompletterar chattmodulen, vilket möjliggör enkelt samarbete mellan teammedlemmar och projektledare.

 • Begär Tracker / Help Desk: gör det möjligt för administratörer att tilldela och spåra projektbegäranden. Ger automatisk bekräftelse via e-post för slutförda förfrågningar och upprätthåller en sökbar kunskapsbas för lösta förfrågningar.

 • Mail Client: PHProjekt’s mail client stöder flera konton, vilket gör det möjligt för teammedlemmar att skicka och ta emot fax- och SMS-meddelanden.

 • Filer: PHProjuts filkomponent tillhandahåller lättanvända filter- och sorteringsfunktioner för alla lagrade filer och dokument. Administratörer kan begränsa åtkomsten till alla filer, och dokument kan exporteras i flera format inklusive PDF, Doc, XLS och XML.

 • Sökningssystem: ett helt integrerat söksystem stöder fulltextsökning per modul, samt en total webbplatssökning.

Robust och utbyggbar

PHProjekt är robust projekthanteringsprogramvara, skriven i PHP, och eftersom det är öppen källkodsprogramvara är det gratis att använda och anpassa efter dina behov. Allt du behöver för att det ska fungera är en värd som stöder PHP och tillhandahåller minst en MySQL- eller PostgreSQL-databas.

PHProjekt är en modulär applikation och innehåller många moduler för att lägga till mer funktionalitet i systemet. Modulerna inkluderar ett tidskortsystem, en gruppkalender, kontakthantering, filhantering, chat och forum, ett röstningssystem, e-postklient, bokmärken, att-göra-listor, påminnelser och anteckningar, bokmärken, helpdesk-tjänster. Ett antal andra moduler finns också tillgängliga.

Tack vare relativt grundläggande systemkrav kan PHProjekt installeras på de allra flesta servrar som används idag. Allt du verkligen behöver är PHP-stöd och en SQL-databas och gruppvaran kan installeras. PHProjekt installeras vanligtvis på Linux-, Apache-, MySQL-, PHP- eller LAMP-servrar, men kan också installeras på Microsoft Internet Information Services (IIS) -server.

PHProjekt är oberoende av operativsystemet, så det kan köras på antingen Windows eller Linux eller nischoperativsystem. Programvaran är tillgänglig på engelska, tyska och spanska.

Online-resurser

PHProjekt är lättillgängligt från olika bilinstallatörer och webbhotell. Applikationen är öppen källkod och är gratis för användning och modifiering av alla användare. Även om applikationen är enkel att installera och relativt intuitiv i sin design, kommer de som använder programvaran att dra nytta av följande online-handledning:

 • PHProjekt.com: detta var den officiella webbplatsen för projektet när det var aktivt. Detta arkivbild från januari 5 2013 är mest användbart för forumet som innehåller mycket användbar information.

 • Installera PHProjekt med Softaculous i cPanel: den här korta videon förklarar hur du installerar PHProjekt med Softaculous installationsverktyg i cPanel.

 • PHProjekt 6 – Användarvy: den här korta videohandboken ger en enkel översikt över PHProjekt-applikationen med tonvikt på användarens interaktionssynpunkt. Medan videon är långt ifrån djup, hjälper den först användarna att bekanta sig med programmets grundläggande gränssnitt och funktioner. Denna korta handledning är specifik för PHProjekt 6.0.2.

 • PHProjekt 6 – Hur man skapar en modul: denna korta självstudie går första gången användare genom processen att skapa en ny modul i PHProjekt 6.0.2. Videon förklarar hur man skapar en modul, lägger till användare och ändrar och definierar koder och mallar.

 • PHProjekt på Microsoft IIS: publicerad 2008, denna arkiverade kopia av Microsofts korta guide leder användare genom installation och konfiguration av PHProjekt-gruppvaruprogrammet för användning med Microsoft IIS webbserver. Även om det är något daterat, ger denna korta tutorials stillbilder användbar information till alla som är intresserade av PHProjekt-applikationen.

 • PHProjekt-vanliga frågor om användare: även om det inte är en handledning eller användarmanual, adresserar den här enkla PDF de flesta vanliga frågor om PHProjekt-applikationen och dess många funktioner och funktioner. Första gången användare av applikationen bör hitta den här guiden användbar för att utforska allt som PHProjekt kan ge projektledning.

 • PHProjekt WikiBook: detta är en bra, om stram introduktion till hela systemet.

PHProjekt-värdshänsyn, installation

Den relativa enkelheten hos PHProjekt och dess beroende av allmänt använda tekniker gjorde det till en relativt populär gruppvarulösning i vissa kretsar. Det är därför många värdföretag fortfarande erbjuder det som en del av sina planer.

Många delade webbhotellplaner inkluderar PHProjekt i deras skriptförvar med ett klick, så om du inte anser dig själv vara tekniskt kunnig kan du komma igång utan teknisk kunskap. Kontakta din webbhotell för att ta reda på om PHProjekt är tillgängligt – både SimpleScripts.com och Fantastico De Luxe inkluderar detta skript som ett alternativ.

Om du är lite mer tekniskt kunnig kan du installera skriptet på egen hand med värdens cPanel för att skapa en databas och sedan filöverföringsprotokoll (FTP) för att ladda upp skriptets filer till din webbplats.

Filen måste dekomprimeras till en lämplig mapp utanför de som HTTP har åtkomst till. Sedan måste du konfigurera och konfigurera applikationen och köra konfigurationsskriptet.

Se naturligtvis till att databasanvändaren som valts för PHProjekt har alla rättigheter att ladda filer och att webbservergruppen kan skriva i tmp, loggar och ladda upp kataloger.

Trots att stöd för PHProjekt är begränsat, finns manuella installationsguider för Windows och UNIX-baserade miljöer tillgängliga online. Installationen är relativt enkel oavsett operativsystem.

PHProjektalternativ

Groupware är perfekt för enskild freelancer som jonglerar med flera projekt, men det fungerar också bra i en miljö där flera människor måste arbeta tillsammans på mindre delar av ett större projekt.

Det modulära tillvägagångssättet som används i PHProjekt innebär att många funktioner är valfria, minskar röran eller lägger till funktionalitet för att skräddarsy den perfekta projektledningslösningen för din organisation.

Med inga nya iterationer eller bugfixar i pipeline föll det till öppen källkodssamhälle för att ge fortsatt stöd för PHProjekt. Även om programvaran tekniskt har avbrutits av sina ursprungliga skapare, är den fortfarande allmänt tillgänglig och fortsätter att användas.

Fortfarande har bristen på fortlöpande utveckling av Mayflower lett till att många användare söker efter alternativ till PHProjekt. Lyckligtvis finns det ett antal hållbara alternativ till PHProjekt för företagare och ledningsgrupper att välja mellan.

Alternativ projekthanteringsprogramvara

Även om PHProjekt kan ha en lång historia i branschen är det inte den enda projekthanteringsprogramvaran på marknaden. Det finns en mängd olika alternativ, av vilka många matchar eller överträffar PHProjekt: s prestationsprofil. Vissa av dessa applikationer är, som PHProjekt, gratis och open source. Andra är licensierade som Software as a Service (SaaS) och kräver att användare betalar en prenumerationsavgift.

 • Odoo: projektledning är bara en av de affärsapplikationer som finns tillgängliga för användare av Odoo. Programvaran är helt kompatibel med både Windows och Linux-plattformar och kan utökas till andra operativsystem om det behövs. Odoos projektledningsprojekt gör det enkelt för teamchefer att organisera och schemalägga projekt. Live chatt och e-post tillåter kollaboratörer att förbli i ständig kommunikation medan de arbetar. Funktioner inkluderar Gantt-diagram, en Kanban-vy och analytiska grafer för att spåra projektets prestanda. Odoos community-utgåva är gratis och öppen källkod, med avancerade alternativ som kräver betald prenumeration.

 • Taiga: en kostnadsfri och öppen källkodsprojektledning som utvecklats främst för nystartade företag och mindre företag. Mjukvaran innehåller standardprojekthanteringsfunktioner som backlog, uppgifter, sprints och problem. Taiga integreras sömlöst med GitHub och GitLab, vilket gör den till en idealisk passform för utvecklare. Programvaran är mycket anpassningsbar och har utformats med ett enkelt och intuitivt gränssnitt.

 • OrangeScrum: ett av de främsta verktygen för öppen källkod för projektledning. Detta gratis program är enkelt att installera och är tillgängligt för operativsystem Windows, Linux och Mac. Funktioner inkluderar en scrum-taskboard, resursplanering, framstegspårning och Gantt-kartvyer. OrangeScrum stöder snabb fildelning via Dropbox och Google-enhet. Programvaran är gratis och öppen källkod, men professionellt support och underhåll finns tillgängligt mot en årlig avgift.

 • ProjectLibre: detta marknadsförs som det fria, öppna källkodsalternativet till Microsoft Project. Det är kompatibelt med Linux, Windows och Mac. Programvaran stöder grundläggande uppgiftshantering, resursallokering och spårning av projekt. ProjectLibres huvudfunktioner inkluderar Gantt-diagram, resurshistogram och WBS / RBS-diagram. En molnbaserad version av programvaran är för närvarande under utveckling.

 • OpenProject: ett fullständigt projekthanteringsapplikation med ett mycket intuitivt användargränssnitt. Programvaran stöder Agile och Scrum teamwork och arbetsflöde från flera platser. OpenProject ger fullständigt stöd för hela projektets livscykel. Det erbjuder förbättrade funktioner för uppgiftshantering, tidslinjerapportering och tids- och kostnadsanalys. Lednings- och teammedlemmar kan använda de integrerade wikifunktionerna för att förhandsgranska och redigera uppgifter, jämföra utvecklande innehåll och övervaka projekt.

 • Asana: detta främjar komplett och enkelt samarbete mellan fjärrarbetare och ledning. Plattformens funktioner stöder effektiv projektplanering och uppgiftshantering genom e-postintegration, fildelning och status och milstolpsspårning. Det okomplicerade gränssnittet gör Asana till en idealisk passform för projektledare med begränsad datorkunskaper. Det finns ett gratis alternativ för nystartade företag och små företag med färre än 15 deltagare, medan större organisationer kommer att krävas att betala en prenumerationsavgift.

 • Basecamp: en webbaserad projekthanteringsapplikation designad för att integreras med mobila enheter. Applikationen gör det möjligt för projektledare att enkelt schemalägga och spåra alla viktiga milstolpar, tidsfrister och händelser genom ett intuitivt gränssnitt. Teammedlemmar kan enkelt samarbeta via realtidschatt, anslagstavlor och kommentartrådar. Dokument och filer kan lagras på distans för enkel hämtning av administratörer eller teammedlemmar. Teamledare kan schemalägga automatiska kontroller för att övervaka framstegen för alla tilldelade uppgifter och kan komma åt vanliga framstegsrapporter från teammedlemmarna. Även om Basecamp kanske saknar några av de mer avancerade funktionerna i andra, dyrare projekthanteringsapplikationer, gör tillgängligheten av tillägg från tredje part plattformen mycket anpassningsbar och passar bra för små till medelstora företag.

Slutsats

Medan PHProjekt inte längre utvecklas eller underhålls av Mayflower GmbH, är det fortfarande populärt nog att ta emot patchar och plug-ins från en öppen källkodsgrupp av professionella programmerare och entusiastiska hobbyister.

Det förblir gratis för användning eller modifiering och kan enkelt laddas ner från olika webbhotell. PHProjekt är en lätt applikation och visas vanligtvis som en installation med ett klick.

Konkurrerande projekthanteringsapplikationer kan ha tagit centrum sedan PHProjekt avbröts 2012, men mjukvaran fortsätter att adopteras av företag som letar efter ett effektivt och lättanvänt projektledningssystem.

Projektledningsprogramvara kan vara ett effektivt verktyg för företag av alla typer och storlekar. Men som alla verktyg är det viktigt att välja rätt för jobbet.

PHProjekt har länge varit go-to-lösningen för mindre organisationer som behöver projekthanteringsprogram. Men med PHProjekt som inte längre är i utveckling kan det vara dags att företagare och projektledare tittar på alternativen och bedömer vilken plattform som är rätt för deras organisation.

Ytterligare läsning och resurser

Vi har fler guider, självstudier och infografik relaterade till kodning och utveckling:

 • MantisBT Introduktion och resurser: ta reda på ett av de populäraste bugspårningsprogrammen.

 • Ubuntu Primer: lära sig allt om en av de mest populära Linux-distributionerna – en utmärkt bas för alla slags utveckling.

 • Objektorienterad programmering: lära dig det stora utbudet av objektorienterade programmeringsspråk – vissa kan överraska dig.

Skulle Internet överleva världens slut?

Har du någonsin undrat vad en stor katastrof skulle göra på internet? Kolla in vår infographic, skulle Internet överleva världens slut? Det är möjligt att vi alla kan förstöras men internet skulle leva vidare.

Skulle Internet överleva världens slut?
Skulle Internet överleva världens slut?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map