NXT-G-programmering: Programmera dina LEGO: er för att göra coola saker?

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


NXT-G är ett grafiskt datorprogrammeringsspråk specifikt utformat för att programmera LEGO MINDSTORMS NXT-robotik. Baserat på LabVIEW har NXT-G en dra-och-släpp-utvecklingsmiljö med grafiska funktionsblock och “sekvensstrålar” för att ansluta funktioner och styra flödet i ett program.

NXT-G är utformad för att program ska skrivas i en helt grafisk miljö, utan att kräva en enda kodrad. Detta, plus införandet av LEGO-robotar, gör NXT-G till ett populärt språk för att introducera barn och studenter för datorprogrammering och robotik.

Även om NXT-G är designad specifikt för LEGO-skapelser, kan programmera verkliga applikationer och hantera sensorer och komponenter som inte är LEGO-märkta..

Historia

LEGO MINDSTORMS NXT-programmerbara robotkit släpptes första gången 2006 och ersatte LEGOs Robotics Invention System. NXT-satsen inkluderade en komplett robotikuppsättning samt programmeringsprogramvaran NXT-G.

Kärnan i NXT-kitet är NXT Intelligent Brick, datorn som styr alla dina robotkreationer. Mursten kan ta ingångar från upp till fyra sensorer och hantera upp till tre motorer. Den ursprungliga satsen inkluderade också två motorer, två beröringssensorer och en ljussensor. 2009 introducerade LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 färg- och distanssensorer.

Lanseringen av LEGO MINDSTORM NXT markerade också införandet av programmeringsspråket NXT-G. Medan enkel programmering för en NXT-uppfinning kan göras med hjälp av kontrollplattan på Intelligent Brick, för mer komplexa program, måste användare använda antingen NXT-G-programmeringsmiljön som kommer med paketet eller köpa en tredjeparts programmeringsmiljö som interagerar med tegel, av vilka det finns många, inklusive LabVIEW.

EV3

2013 släppte LEGO en ny version av deras robotplattform, EV3. Programvaran som medföljer denna uppsättning är en utveckling på det tidigare NXT-G-programmeringsspråket. Som sådan behåller det mycket av samma funktionalitet, men lägger också till flera nya funktioner. Eftersom EV3-plattformen kör Linux har den mest tillgång till flera nya typer av portar, inklusive ett USB-kontakt och Micro SD-kortplats – som kan användas för att ladda alternativa operativsystem. Medan de nya blocken mestadels är bakåtkompatibla krävs plugins för att använda dem med den äldre NXT-programvaran, och vissa funktioner kommer inte att vara tillgängliga. NXT-block kan användas med EV3-programvara, men de kommer inte att kunna dra full nytta av de nyare programvarufunktionerna.

Handledning

Eftersom LEGO MINDSTORMS NXT designades specifikt för barn och skolor, finns det gott om gratis resurser och onlinestudier tillgängliga eftersom lärare älskar att dela. Oavsett om du letar efter några förprovade lektionsplaner eller enkla att följa guider för att lära dina barn om programmering, bör dessa webbplatser vara mycket användbara:

 • STEMcentrisk: den här webbplatsen är utformad för att marknadsföra och ge resurser för STEM-utbildning, så deras handledning skapades specifikt för användning i skolor. Det är en speciell favorit, eftersom alla lektioner är korta videor, vilket gör det idealiskt för klassrummet och självstudier. Som en bonus kan alla videor laddas ner för offline användning om du ska undervisa någonstans utan en snabb internetanslutning.
 • Generation Robots: den här webbplatsen täcker allt du behöver veta för att komma igång med NXT-G, inklusive vilka systemkrav du behöver uppfylla för att installera deras programvara, hur man arbetar i utvecklingsmiljön, vilka programmeringsblock som finns tillgängliga, hur anslut dem och hur du skapar ditt allra första program.
 • Dr Graeme: dessa tutorials delas upp i 2-timmars sessioner, avsedda att användas i skolor. Varje lektion börjar med en utmaning, presenterar en design eller problem för eleverna att lösa och ger sedan programmeringsstegen för att lösa problemet. Vissa lektioner är webb- eller textbaserade, medan andra inkluderar video.

Böcker

Det finns flera bok tillgängliga för programmering med NXT-G, även om de flesta av dem täcker samma material, eftersom majoriteten av NXT-G-böckerna är designade för unga, början programmerare. Naturligtvis, innan du går slut och köper en av dessa böcker, kommer du förmodligen att hämta en LEGO MINDSTORMS NXT-uppsättning först, eftersom boken kommer att vara värdelös utan den.

 • The Art of LEGO MINDSTORMS NXT-G-programmering av Terry Griffin: skriven för barn, föräldrar och lärare, den här boken tar läsarna igenom alla aspekter av programmering med NXT-G, inklusive kärnspråkskoncept, föredragna programmeringsmetoder och felsökningsstrategier. Tidigt guidar boken läsarna att bygga sin egen testrobot, som de kommer att använda hela tiden för att köra de komplexa programmen de skapar.
 • LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 Discovery Book: En nybörjarguide för att bygga och programmera robotar av Laurens Valk: detta är en annan nybörjarguide för programmering och robotskapning med NXT 2.0-uppsättningen. Den innehåller flera interaktiva tutorials, instruktioner för att bygga åtta robotar, 50 provprogram och över 70 utmaningar för att driva läsarna att utveckla sin egen kod.
 • LEGO MINDSTORMS NXT Idea Book: Design, Invent and Build av Martijn Boogaarts, et al: skriven av teamet bakom NXT STEP-bloggen, inklusive en av de ursprungliga arrangörerna av LEGO World, och den här boken täcker igen grunderna i NXT-utvecklingen, men går snabbt in i mer avancerade koncept för NXT-G-programmering och robotdesign. Studenter kommer att lära sig att utforma ett brett utbud av robotar, inklusive en robot som spelar Rock Paper Scissors, en spelautomat, skannrar och till och med fordon.
 • Advanced NXT: Da Vinci Inventions Book (Technology in Action) av Matthias Paul Scholz: detta är en av få NXT-böcker som är skrivna för avancerade programmerare. Den täcker olika NXT-programmeringsmiljöer och lär programmerare avancerad NXT-utveckling men skapar robotversioner av många av Leonardo da Vincins uppfinningar.

Slutsats

Oavsett om du är en lärare som vill bygga dina elever viktiga programmeringsfärdigheter, en förälder som hoppas inspirera dina barn eller en ung, ambitiös programmerare, är LEGO MINDSTORM NXT-satser en perfekt, praktisk introduktion till programmering och robotik. De begrepp som barn utvecklar genom programmering med NXT-G kommer att gälla för alla språk de tar upp i framtiden, oavsett om de håller sig till ett annat grafiskt språk som LabVIEW eller Pure Data, eller övergång till ett mer traditionellt textbaserat språk.

Att designa med NXT-G gör det också möjligt för barn att utforska de många applikationerna för programmering, utöver att helt enkelt manipulera bilder på en datorskärm. Genom skapandet av flera typer av robotar kommer de att utveckla fysiska apparater i verkligheten, samtidigt som de fördjupar sin förståelse för programmering, robotik och teknik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map