Kom igång med Ruby on Rails: Lär dig vilken typ av fantastiska webbplatser du kan bygga

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Ruby, ett av de mest populära programmeringsspråken i världen, är ett allmänt programmeringsspråk som kan användas för att bygga alla typer av datorprogram. Det är särskilt populärt som ett webbapplikationsprogrammeringsspråk när det är parat med utvecklingsramen känd Ruby on Rails, eller helt enkelt Rails.

Rails, är en samling programverktyg, formellt känd som ett paketbibliotek, som gör Ruby till ett bra verktyg för att bygga anpassade webbplatser och webbaserade applikationer. Populariteten av Ruby som webbprogrammeringsspråk beror på kraften i Rails-ramverket.

Vad kan du bygga med Ruby on Rails?

Om du’med tanke på att lära sig Ruby on Rails skulle det vara en bra idé att känna till vilken typ av webbapplikationer som kan byggas med ramverket. Rails har använts för att bygga en mängd olika webbplatser och applikationer, och några av de mest populära Rails webbappar, som du utan tvekan har hört talas om, inkluderar:

  • Socialt anslutna webbplatser: Twitter byggdes ursprungligen med Ruby on Rails. Sedan dess har applikationen skrivits om främst i Java för förbättrad skalbarhet, men Rails valdes inledningsvis och drivde webbplatsen under flera år. GitHub är en annan Ruby on Rails-app som har en stark social komponent, och Basecamp, en av de ledande programhanteringsapparna, drivs också av Ruby on Rails.
  • E-handelsplattformar & Verktyg: Shopify, Groupon och Square byggdes alla med Ruby on Rails. Så oavsett om du vill starta en e-butik, attrahera e-handel eller behandla e-handelstransaktioner där’är en Ruby on Rails-app för det.
  • Informationssidor: Ruby on Rails kan också användas för att utveckla komplexa webbplatser med stora mängder information mot allmänheten. Några av de välkända artikelsidorna som använder sig av Ruby on Rails inkluderar Bloomberg, Bleacher Report och Crunchbase.
  • press & crowdfunding: Airbnb och Indiegogo, två ledare i publiken för samarbetssamarbete, byggdes med Ruby on Rails.
  • Media Hosting & Strömning: Soundcloud, ett socialt nätverk för musikproducenter, Hulu, videostreamningstjänsten och Slideshare, plattformen för bildspel, som alla drivs av Ruby on Rails.

Alla typer av webbapplikationer eller webbplatser kan byggas med Ruby on Rails. Oavsett om du vill bygga en webbplats som passar bra in i en befintlig nisch, eller slå ut och skapa en helt ny nisch, är Ruby on Rails upp till uppgiften.

Hur man lär sig Ruby on Rails

Det finns två steg för att lära sig Ruby on Rails:

  • Du måste lära dig Ruby, det programmeringsspråk som används av Ruby on Rails.
  • Du måste lära dig att använda Ruby inom Rails-ramen för att skapa webbapplikationer.

Det finns otaliga resurser som hjälper dig att lära dig Ruby och Rails online, men de ingår i två allmänna kategorier: interaktiva webbläsarbaserade kurser och böcker eller självstudier som kräver att du ställer in en Ruby on Rails-miljö på din maskin.

Vi rekommenderar att du börjar med några av de webbläsarbaserade kurserna där du kan lära dig Ruby and Rails utan att gå igenom den tekniska processen att skapa en Rails-miljö på din dator. När du har några webbläsarbaserade interaktiva kurser under bältet, du’Jag kan gå till mer avancerade böcker och självstudier utan att bli överväldigad.

Interaktiva kurser

Om du är’t redo att engagera sig i en fullständig kurs kan du fortfarande prova Ruby i bara 15 minuter med tillstånd av Kodskola. Om det går bra, och du vill ge Rails en snurr, är Rails for Zombies ditt nästa logiska steg.

Codecademy, den främsta leverantören av gratis online interaktiv programmeringsutbildning, erbjuder en kurs med titeln Learn Ruby on Rails. Medan det vann’t gör dig till en avancerad programmerare, det kommer att ge en solid grund för erfarenhet av att arbeta med Ruby i en webbläsarbaserad Rails-miljö.

När du’är redo att gå utöver kurser på nybörjare, Ruby Monk är ett utmärkt ställe där du kan utveckla nybörjare, mellanliggande och avancerade Ruby-programmeringsfärdigheter direkt i din webbläsare.

Böcker & Handledningar

Lär Ruby the Hard Way av Zed Shaw är Ruby-lärandebetalningen i Learn Code the Hard Way-serien. Serien startade med Python, och förutom Ruby inkluderar den också C, Regex och SQL. Alla dessa kurser är ganska detaljerade och omfattande. Gör det hela vägen genom en, och du’Jag är på god väg till att vara en kompetent programmerare.

Odinprojektet erbjuder en Ruby on Rails-kurs som en del av deras gratis full-stack webbutvecklare kurslista. Medan Rails-kursen är avsedd att tas som en del av deras kompletta läroplan, kan du hoppa till kursen under förutsättning att du redan har ett bra grepp om webbutvecklingsteknologier som HTML, CSS, JavaScript och vet hur du använder databaser och Git.

Ruby on Rails handledning av Michael Hartl kan läsas gratis online, och har vittnesmål från tungvikt på internet som David Heinemeier Hansson, grundare av Basecamp, Jimmy Wales, grundare av Wikipedia, och Derek Sivers, grundare av CD Baby.

Lär dig Ruby med Neo Ruby Koans är inte för nybörjare. Men om du har ett bra grepp om Ruby och är redo att arbeta för att bli en expert Ruby-programmerare, är Ruby Koans för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me