SMIL-utvikling: Lag presentasjoner som vil få folk til å smile

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


SMIL er et forkortelse for Synchronized Multimedia Integration Language. Til tross for stavemåten, uttales det: “Smil.” Basert på XML viser SMIL ikke bare innhold, men også tidspunktet. Som et resultat brukes den til å lage multimediapresentasjoner og animasjoner. Et veldig enkelt eksempel ville være å vise et tittelkort i 5 sekunder etterfulgt av et bilde i 10 sekunder. Men SMIL kan gjøre mye mer enn det.

SMILs historie

Helt tilbake i 1997 startet World Wide Web Consortium (W3C) utviklingen av SMIL. Den første offisielle versjonen (SMIL 1.0) ble utgitt i 1999. I 2001 ble SMIL 2.0 utgitt, noe som gjorde noen endringer i språkets underliggende struktur og introduserte moduler for animasjon og timing. Den nåværende standarden er SMIL 3.0, som ble utgitt i 2008. Den utvidet de eksisterende modulene og la til mer.

Etter utgivelsen av SMIL 1.0 foreslo Microsoft og noen andre selskaper HTML + TID til W3C. Det var et system for å la SMIL vises i vanlige nettlesere. W3C endret systemet vesentlig og ga ut XHTML + SMIL, som la SIML-funksjonalitet til XHTML.

Funksjonalitet av SMIL

SMIL lar deg kontrollere alle aspektene ved skjerm du kontrollerer ved hjelp av PowerPoint eller et lignende multimediapresentasjonsverktøy:

 • Oppsett
 • Tidspunkt for hendelser
 • overganger
 • Media (bilder, video, lyd)
 • Animasjon med SVG [1]

Hvorfor bruke SMIL

Det kan virke som mye bry å lære å kode SMIL når du bare kan bruke PowerPoint og konvertere den til et flashformat for distribusjon. Men SMIL har en rekke fordeler i forhold til denne typen tilnærminger. Nedenfor er de viktigste, men du kan lære mer ved å lese, Hva er SMIL og hvorfor skal vi bruke det?

 • Åpne filformat. Dette er spesielt nyttig hvis du samarbeider med en eller flere personer.
 • Mediefiler er eksterne. Når mediefilene dine er ferdige, må de bare lastes opp en gang, selv om du gjør vesentlige endringer i presentasjonene dine. I tillegg kan presentasjonene dine bruke mediefiler på forskjellige servere. Dette betyr også at forskjellige presentasjoner kan bruke de samme mediefilene.
 • Enkel redigering. Engros endringer i presentasjoner er ofte veldig involvert. Med SMIL handler det bare om å kutte og lime inn kodelinjer.

SMIL-format

SMIL-filer ligner mye på vanlige XHTML-filer. Faktisk er det grunnleggende formatet nøyaktig det samme:

Dette er et bilde av Andromeda Galaxy:

Dette er tekst for en video forsinket med 5 sekunder:

Som du ser er det en XML-fil. Definisjonen av SMIL 3.0 blir deretter lastet inn.

Etter det er det to deler av filen, akkurat som med en XHTML-fil: hode og kropp. I hodet går de vanlige tingene som metakoder. Her har vi bare lagt inn en grunnleggende layoutkode for å angi at bakgrunnen skal være fargetelys.

Kroppen er mer interessant. Det starter med å laste inn et bilde og en bildetekst – vise dem i 5 sekunder. Deretter laster den inn en flashvideo, venter i 5 sekunder, og viser deretter en teksttekst for den.

I dette eksemplet ser du det meste av den grunnleggende funksjonaliteten til SMIL og hvor enkelt det er å lage presentasjoner.

Grunnleggende verktøy

Støtte for SMIL er skissert i de fleste nettlesere. Fra versjon 45 har Chrome for eksempel utskrevet SVG SMIL-støtte. For å lære å kode SMIL, er det best å skaffe deg en SMIL-visning. Du kan bruke vanlige verktøy som QuickTime og RealPlayer. Du vil sannsynligvis ha mer suksess med open source-visningen Ambulant Player. Den er aktivt utviklet og støtter hele SMIL 3.0-spesifikasjonen.

Når det gjelder utvikling, er alt du trenger en tekstredigerer. Det kan imidlertid være lurt å bruke en redigerer som er skreddersydd til SMIL og XML.

 • SMILGen SMIL Generation Tool: en XML-editor som er skreddersydd for bruk med SMIL.
 • LimSee2: en SMIL 2.0-editor som ikke lenger er støttespiller og veldig vanskelig å finne.

ressurser

Det er mange ressurser på nettet, men de kan være vanskelig å finne fordi mange av dem har forsvunnet med årene. De som gjenstår er ofte fokusert på SMIL 2.0. Dette er ikke et problem, fordi det fremdeles inkluderer relevant informasjon. Vi har satt sammen de beste ressursene her.

Oversikt

 • Hva er SMIL og hvorfor skal vi bruke det? Dette er en utmerket oversikt for folk som er fokusert på å lage presentasjoner fremfor koding.
 • W3Cs SMIL 3.0-side. Dette gir spesifikasjoner for hele systemet.

Guider

 • Multimedia 4 Alle SMIL Side. Denne siden inneholder en enorm mengde informasjon om forskjellige versjoner av SMIL. Men høydepunktet er samlingen av SMIL-eksempler.
 • Hvordan SMIL. Denne veiledningen fører deg gjennom prosessen med å lage din første SMIL-presentasjon.
 • En introduksjon til det synkroniserte multimedia-integrasjonsspråket. Dette er en tutorial på SMIL 2.0 via Archive.org.

Referanse

 • W3Cs synkroniserte multimediaside: Hvis du vil komme inn i muttere og bolter til SMIL, er dette stedet å gå.

bøker

 • SMIL For Dummies< av Heather Williamson. Dette er en enkel introduksjon til SMIL, men det er en gammel bok som mest fokuserer på SMIL 1.0 og 2.0.
 • SMIL 3.0: Fleksibel multimedia for nettet, mobile enheter og Daisy Talking Books av Dick Bulterman og Lloyd Rutledge.
 • Begynnende XML av Joe Fawcett, Liam Quin og Danny Ayers. Boken berører bare SMIL, men gir et godt grunnlag i XML, som er kjernen i SMIL.
 • SVG Essentials av J David Eisenberg og Amelia Bellamy-Royds. Ikke om SMIL per se, men veldig nyttig for SMIL-kodere.

Konklusjon

SMIL er et flott verktøy for folk som ønsker å lage og distribuere presentasjoner. Og det er spesielt nyttig hvis du vil lage presentasjoner som må oppdateres fra tid til annen. Det er en beskjeden læringskurve, men når du først får tak i den, er den like enkel som å kode XHTML. Og det lar deg enkelt gjenbruke koden du har brukt før.

[1] SVG står for skalerbar vektorgrafikk. Ved å bruke SMIL kan du lage animasjoner ved å gjøre tidsavhengige endringer i grafikken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me