RavenDB Development: Endelig en solid dokumentbasert database for Windows?

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


RavenDB er et dokumentorientert NoSQL-databasesystem som lagrer hvert dokument i JSON-format.

Det utviklet seg fra mangelen på tilgjengelige dokumentdatabaser som ville fungere på et Windows-system uten å forårsake vesentlige problemer. Selv om det er applikasjoner der ute som omhandler dokumentdatabaser, ble ingenting utviklet spesielt for .NET-rammeverket.

Komme i gang: Hva er databaser?

Databaser brukes til å lagre og organisere store datamengder. Det er mange forskjellige typer databaser, men når det gjelder programvareutvikling, er den mest brukte typen en relasjonsdatabase. De fleste relasjonsdatabaser bruker SQL-spørrespråket for å få tilgang til dataene som er lagret i forhåndsdefinerte tabeller. Kompleksiteten i SQL-databaser førte til at utviklere fant en enklere tilnærming som ga opphav til NoSQL-databaser.

Hva er en NoSQL-database?

NoSQL-databaser gir en enklere og raskere måte å organisere et ekstremt stort volum av forskjellige datatyper. I stedet for å bruke forhåndsdefinerte strukturer for å lagre dataene, som krever å ta databasen offline for å gjøre endringer, lar NoSQL-databaser programmerere legge til nye data mens du er på farten. Det er forskjellige typer NoSQL-databaser, avhengig av hvilken modell de bruker for å lagre data. En modell for lagring av data er en dokumentorientert database som XML eller RavenDB. Andre inkluderer butikker med nøkkelverdi som BerkelyDB, store kolonnebutikker som Cassandra, grafdatabaser som Neo4J og mer.

Hva er en dokumentorientert database?

En dokumentorientert database lagrer alle data relatert til et enkelt objekt i et enkelt dokument, vanligvis i JSON- eller XML-format. Dette gjør kartlegging av objekter i databasen mye enklere.

RavenDB History

Mannen bak dette databasesystemet er Oren Eini, en uavhengig konsulent som streber etter å promotere kvalitetsprogramvare og redusere smertepunkter i programvareutvikling. I likhet med mange programmerere og programvareutviklere som søker å utvide ferdighetene sine, ønsket Oren å videreføre Erlang-evnene sine, så han satte seg til å lese CouchDB-kildekoden..

Dette vekket interessen hans for NoSQL. Som et resultat begynte han å implementere sin egen dokumentdatabase. Dette var den første versjonen av det som ble RavenDB, og ting gikk naturlig derfra.

Når Oren skjønte at dokumentdatabaser kunne ha en bredere applikasjon og at .NET-utviklere kunne dra nytte av den, foredlet han sin opprinnelige idé og RavenDB ble født. Det er fremdeles et ungt prosjekt, men bringer mange fordeler til bordet for. NET-økosystemet.

Funksjoner

RavenDB er åpen kildekode og har en kommersiell lisens tilgjengelig. Den har følgende funksjoner:

 • Det inkluderer en fullt funksjonell .NET- og Java-klient-API-er.
 • Utviklere kan dra nytte av JavaScript for å få tilgang til bibliotekene fordi det er REST-basert.
 • Den har utløserstøtte som lar utviklere gjøre ting som dokumentfusjon, revisjon, versjon og autorisasjon.
 • Det er skalerbart og sikkert.
 • Den kjører naturlig på Windows.
 • Og den er bygd med ytelse i tankene – lagringen takler opptil 16 TB på en enkelt maskin.

ressurser

Selv om det er relativt lite (det opprinnelige konseptet ble utviklet rundt 2009), er det forskjellige ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg i gang med RavenDB. De inkluderer online ressurser, bøker og et par nettsamfunn der du kan stille spørsmål og dele dine problemer og løsninger med andre.

Offisielle ressurser

Følgende ressurser inneholder listen over offisielle nettsteder, dokumentasjon og begynnelsestrinn.

 • Offisiell webside: RavenDB’s online hjem hvor du kan lære mer om det og laste ned det.
 • RavenDB-dokumentasjon: det er her all offisiell dokumentasjon er lagret.
 • Hibernating Rhinos: selskapet som er født uten arbeid på RavenDB har en flott blogg med en fin samling tutorials og artikler.
 • Ayende.com: den offisielle bloggen til Oren Eini som skriver under pseudonymet Ayende Rahien og regelmessig publiserer blogginnlegg som viser eksempler på systemet i bruk.

Online tutorials

Opplæringen i dette avsnittet spenner fra begynnelse til mer avansert og dekker alt fra generelle konsepter til spesifikke applikasjoner.

 • RavenDB – En introduksjon: en innledende artikkel som forklarer det grunnleggende med kodeeksempler.
 • Komme i gang med RavenDB: en annen artikkel på introduksjonsnivå publisert av Code Mag.
 • RavenDBs skjulte funksjoner: denne artikkelen utforsker to av de mindre kjente funksjonene til RavenDB, og viser hvordan de kan forbedre applikasjonen din og bedriften din.
 • RavenDB Oversikt: en presentasjon med teknisk oversikt på høyt nivå av funksjonene og funksjonene.
 • Dokumentdatabaser og RavenDB: en annen lysbildefremvisning som gir en oversikt over forskjellige dokumentdatabaser.
 • Geo-romlige søk med RavenDB: en mer avansert veiledning som viser hvordan du utfører komplekse geospatiale søk.
 • Hibernating Rhinos Youtube Channel: har en rekke videoopplæringer på RavenDB.

bøker

Hvis du foretrekker et grundig lesestoff, vil følgende bøker gi deg mye informasjon og nyttige råd.

 • RavenDB 2.x Beginner’s Guide (2013) av Khaled Tannir: introduserer nøkkelbegrepene og lærer deg alt, fra installasjon til å lage dokumenter og spørreindekser. Denne boken vil gi deg et solid grunnlag som du kan lage .NET-applikasjonene dine på.
 • RavenDB High Performance (2013) av Brian Ritchie: denne boken beveger seg utover det grunnleggende og guider deg gjennom å bygge skalerbare applikasjoner ved å bruke systemets rike funksjoner og utvidbarhet.
 • RavenDB in Action (2013) av Itamar Syn-Hershko: en komplett guide som går fra å dekke det grunnleggende til å dykke inn i kjernefunksjoner og teknikker.

Nettfellesskap

Skulle du trenge hjelp underveis eller bare ønsker å snakke med andre i de samme trinnene som deg, kan du vurdere å bli med i følgende grupper.

 • Google Group: en veldig aktiv Google-gruppe som brukes til generell støtte og diskusjon.
 • StackExchange: stedet for alle spørsmål relatert til programmering, StackExchange har et anstendig antall temaer som diskuterer Raven.

Gå videre og mester Raven

Ressursene på denne listen er bare toppen av isfjellet, men bør gi et fint utgangspunkt for alle som ønsker å gå over til dokumentorienterte databaser. Når du har fått tak i det, er vi sikre på at du vil komme med noen få egne ideer. Så nå er det tid for å begynne å mestre RavenDB.

Videre lesing og ressurser

Vi har flere guider, veiledninger og infografikk relatert til koding og utvikling:

 • ASP-ressurser: Finn ut om skripting for .NET-rammeverket.
 • SQL Resources: vår generelle SQL-ressurs som er kritisk for alle relasjonsdatabaseutviklere.
 • Introduksjon til ADO.NET: Lær alt om dette systemet for å bruke hvilken som helst database i det hele tatt. NET-rammeverket.

Ultimate Guide to Web Hosting

Hvis du skal lage databasesystemer, trenger du å være vert for dem et sted. Sjekk ut vår ultimate guide til webhotell. Det vil forklare alt du trenger å vite for å ta et informert valg.

Ultimate Guide to Web Hosting
Ultimate Guide to Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me