OCaml-programmering: koblingene våre kommer deg over læringshumpen

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.

OCaml, også kjent som Objektive Caml, er et generelt, statisk typisk funksjonelt programmeringsspråk. Det er hoveddialekten til språket Caml Programing, som utvider kjernespråket med et objektorientert lag. OCaml kjører på operativsystemene Linux, Mac OS X, Windows og FreeBSD.

OCaml brukes ofte i utdanning, på toppen av kommersiell bruk som programmering av bedrifter, vitenskapelig forskning og økonomisk databehandling.

Hva er OCaml?

OCaml er et multi-paradigme (imperativt, funksjonelt, objektorientert) programmeringsspråk avledet fra Caml-programmeringsspråket.

Språket er veldig effektivt – nyttig for raskt å utvikle og distribuere applikasjoner. OCamls rike system av statisk type ligner et sett med analyseverktøy som forbedrer kvaliteten på koden. Det originale Caml-programmeringsspråket var avledet av ML-programmeringsspråket. Og mange moderne programmeringsspråk som F # og Scala har til en viss grad blitt påvirket av OCaml.

OCaml er et gratis prosjekt med åpen kildekode vedlikeholdt av French Institute for Research in Computer Science and Automation (INRIA), utgitt under Q Public License (QPL). OCaml online community er aktivt på GitHub, Bitbucket, StackOverflow og forskjellige adresselister.

Kort historie om OCaml

Arbeidet med utvikling av OCaml ble startet av INRIAs Xavier Leroy og andre på begynnelsen av 1990-tallet. Didier Remy og Jerome Vouillon designet et svært ekspressivt system for objekter og klasser. Denne designen ble først implementert i Caml Special Light, som til slutt førte til etableringen av objektivt Caml-språk, som først ble utgitt i 1996.

Objektivt Caml var det første programmeringsspråket som kombinerte kraften i statisk typemelding i ML-stil og type inferanse med objektorienterte programmeringsmetoder. I 2011 ble Objekt Caml omdøpt til OCaml.

Den siste stabile versjonen av OCaml er 4.02.3. Den ble utgitt i juli 2015.

Funksjoner

OCaml er et funksjonelt, imperativt og objektorientert programmeringsspråk med et system med statisk type som kan bidra til å eliminere kjøretidsfeil. OCamls kompilator med type inferanse krever ikke manuelle typedeklarasjoner.

Programmer skrevet i OCaml starter og kjører mye raskere, og bruker vanligvis langt mindre minne, enn et C # eller Java-program. OCaml oppnår dette takket være type inferanse, en kortere syntaks og OCamls utvidbarhet.

OCamls andre funksjoner inkluderer parametrisk polymorfisme, mønstermatching, halekursjon, førsteklasses leksikalske stengninger og unntakshåndtering. OCaml gir også et utenlandsk funksjonsgrensesnitt for å støtte kobling til C-primitiver.

OCaml har også en søppeloppsamler for automatisk minnestyring. Søppeloppsamleren støtter ikke samtidighet, så symmetrisk flerbehandling støttes ikke. Imidlertid er det flere biblioteker som gir støtte for distribuert databehandling til OCaml.

Komme i gang med OCaml

Ved første øyekast kan det virke vanskelig å komme i gang med OCaml, spesielt hvis du ikke har bakgrunn i funksjonell språkprogrammering. Effektiv bruk av OCaml-systemet kan også være vanskelig når du tar de første trinnene i OCaml-programmering. Men språket er faktisk lettere å lære enn det først vises.

OCaml Utviklingsmiljø

Det første trinnet i å komme i gang med OCaml er å sette opp utviklingsmiljøet ditt. OCaml støttes for tiden på stort sett ethvert operativsystem du måtte bruke.

Den offisielle OCaml-nedlastingen og detaljerte informasjonen som omhandler installasjonen av kompilatoren og pakkene på hver plattform, finner du på OCaml.org installasjonsdel. Installasjonen og administrasjonen av biblioteker gjøres enklere med pakkehåndteringsverktøyet OPAM.

Du kan også laste ned en bestemt versjon av OCaml-kildekoden og kompilere den, hvis du velger å gjøre det.

ressurser

Siden OCaml ikke har den vanlige appellen til et språk som C ++, er ressursvalget ditt noe begrenset. Vi prøvde å søke på nettet etter de beste OCaml-ressursene, inkludert ebøker, opplæringsprogrammer og online-kurs. Selv om vi klarte å finne en rekke OCaml-ressurser av høy kvalitet, skal det bemerkes at valget av OCaml-læringshjelpemidler vil være begrenset.

Gratis interaktive kurs

Vi valgte å utelukke bare to OCaml-interaktive kurs. Begge gir mye nyttig informasjon, sammen med trinnvise tutorials og noen kodeeksempler:

 • Prøv OCaml er et interaktivt miljø der du kan utforske OCaml i nettleseren din med en online kompilator. Den inneholder også en online trinnvis opplæring som demonstrerer språkets kraft.
 • Funksjonell programmeringskurs i OCaml er et komplett online universitetskurs i OCaml med forelesninger og mange nyttige lenker.

Tilleggsressurser

Å jobbe deg gjennom kurs og opplæringer vil være enklere hvis du bruker programmeringsspråkreferansen og tilleggskodeprøver. Noen av disse ekstra OCaml-ressursene vil hjelpe deg med å prøve ut grunnleggende ferdigheter og mestre nye:

 • OCaml System Release 4.02-dokumentasjon og brukerhåndbok er den offisielle manualen og referansen til programmeringsspråk for OCaml.
 • OCaml.org veiledningsseksjon er en veldig detaljert og nyttig læringsressurs som dekker alt fra det grunnleggende i OCaml til avanserte eksempler..
 • TypeOCaml.com har mange interessante tutorials og kodeprøver.
 • Ocaml-programmering – en praktisk brukerhåndbok forklarer de viktige konseptene for Ocaml-programkonstruksjon, og gir konkrete eksempler på Ocaml-syntaks.
 • Code Codex OCaml-seksjonen har mange nyttige kodeeksempler i OCaml.
 • Rosetta Code inneholder eksempler på OCaml-kode og referanse.
 • OCaml for Scientific Computation er en avansert tutorial som beskriver bruken av OCaml for vitenskapelig beregning.

Disse ressursene skal hjelpe deg å mestre det grunnleggende, og teste ferdighetene dine. Eksempelkode vil være en viktig ressurs for personer med begrenset funksjonell programmeringserfaring.

Gratis ebøker

Det er ikke så mange OCaml-bøker der ute, men vi klarte å finne noen få, og bestemte oss for å utpeke to av dem:

 • Real World OCaml av Minsky, Madhavapeddy og Hickey tar deg gjennom konseptene til OCaml-språket og hjelper deg å utforske verktøyene og teknikkene som gjør OCaml til et effektivt og praktisk verktøy.
 • Bruke, forstå og avdekke OCaml-språket av Didier Remy er satt sammen av kursnotater. Mange øvelser med forskjellige vanskelighetsgrader er også inkludert.

Sammendrag

OCaml er et flott allmennspråk for mennesker som bare vil gjøre arbeid. Men til tross for sin kraft, har den en ganske enkel syntaks. Med ressursene som er presentert her, bør du være på vei.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me