Lær sykepleiere: Kom i gang med å utvikle tekstgrensesnitt

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Ncurses er et bibliotek som hovedsakelig brukes i Linux- og Unix-baserte operativsystemer som gir et tekstbasert visuelt grensesnitt for en rekke verktøy. Dette betyr at et program som bruker ncurses kan vise et GUI-lignende grensesnitt i et terminalvindu som støtter tastatur- og musnavigering. Med andre ord gir den funksjoner for å flytte markøren, lage vinduer, produsere farger og mer uten å skrive direkte for noen spesifikk terminaltype.

Det er som en klone av System V Release 4.0-forbannelser, og den er fritt distribuert under under Permissive Free Software License, ligner på MIT-lisensen.

Kort historie om sykepleiere

Ncurses har en utviklet historie som går tilbake til forbannelser. Det første forbannelsesbiblioteket ble utviklet ved University of California i Berkeley og det brukte termcap-databasen, som dokumenterte hvordan forskjellige terminaler styres. Etter suksessen med det nye biblioteket ga Bell Labs ut et forbedret forbannelsesbibliotek i System V Release 2 som brukte terminfo-database. Men på grunn av lisensbegrensningene, hadde ikke dette biblioteket mye aksept i BSD-samfunnet.

På begynnelsen av 80-tallet begynte Pavel Curtis å jobbe med en freeware-klon fra Bell Labs-biblioteket kalt pcurses som ble opprettholdt hele veien gjennom 1986. Dette nye biblioteket ble ytterligere forbedret da Zeyd Ben-Halim overtok utviklingen og ble til slutt utgitt som sykepleiere i november 1993. Gjennom årene etter bidro dusinvis av mennesker til sykepleiere, noe som førte til aktiv utvikling og forbedring. Siden 1996 har sykepleiere blitt opprettholdt av Thomas E Dickey.

Ncurses har blitt portet til mange systemer, og det brukes i nesten alle systemer basert på Linux-kjernen, ettersom systemet forbanner bibliotek på OpenBSD, FreeBSD og OSX, og i miljøer som Cygwin og MinGW.

Hvorfor sykepleiere?

Ncurses-biblioteket gir et robust rammeverk som lar programmerere lage visuelt tiltalende brukergrensesnitt i tekstmodus. Funksjonene gjør det mulig for programmerere og utviklere å lage applikasjoner som inneholder flere vinduer, skjemaer, menyer og paneler som letter kommandovalg, datainnføring og håndtering av overlappende og stablede vinduer.

Noen av fordelene med sykepleiere inkluderer:

 • Muligheten til å gi brukerne et menydrevet grensesnitt
 • Muligheten til å bruke avmerkingsbokser, flere undermenyer og til og med tekstinntasting for å velge alternativer og kommandoer
 • Et mer brukervennlig miljø for brukere som er komfortable med grafiske grensesnitt.

Eksempler på programmer som bruker sykepleiere

Noen programmer som bruker nursurs inkluderer:

 • GNU Midnight Commander: en visuell filbehandler.
 • Aptitude: en visuell frontend for APT-pakkehåndteringsverktøyet som brukes i Debian og andre operativsystemer.
 • Lynx: den tekstbaserte nettleseren.
 • Nvi: new vi, en reimplementering av den klassiske vi-editoren som tradisjonelt distribueres med BSD og Unix-systemer.
 • Emacs: en annen tekstredigerer som finnes i mange Unix-systemer.

ressurser

Ressursene nedenfor dekker alt under solen relatert til sykepleiere: fra historie til praktiske eksempler og applikasjoner på forskjellige programmeringsspråk som C, Python og PHP.

 • Offisiell webside: det offisielle nettstedet for sykepleiere med detaljert oversikt og nedlastingslenker.
 • En Hacker’s Guide to Ncurses: denne guiden diskuterer designfilosofi, implementeringsmetoder og konvensjonene som brukes for koding og dokumentasjon. Den er rettet mot de som ønsker å bidra, port eller endre pakken.
 • FAQ om sykepleiere: en detaljert vanlige spørsmål levert av Thomas Dickey som er ansvarlig for vedlikehold av sykepleiere.
 • Sykepleiere: en veldig detaljert og grundig oversikt over sykepleiere, dens historie, utvikling og funksjoner.
 • Ncurses-programmering Slik gjør du: denne opplæringen gir omfattende informasjon om bruk av sykepleiere og guider deg fra å skrive en enkel “Hello World!” program til mer komplisert formmanipulering. Det forutsetter ingen tidligere erfaring og inneholder mange detaljer og eksempler.
 • Hvordan installere Ncurses Library på en Linux: grunnleggende og praktisk opplæring som forklarer hvordan du installerer ncurses på flere Linux-distribusjoner.
 • Spillprogrammering i C med ncurses Library: litt mer avansert veiledning som leder deg gjennom å lage en enkel simulering av en ball som spretter frem og tilbake over skjermen.
 • Ncurses Terminal Screen Control: komplett manual for bruk av sykepleiere med PHP.
 • Ncurses Library Tutorial for Beginners: denne opplæringen guider deg gjennom å lage et enkelt grensesnitt for en tekstredigerer.
 • Code Project: Build a Ncurses UI With Python: en annen litt mer avansert veiledning som forklarer hvordan du bruker Python og ncurses til å lage et brukergrensesnitt.
 • Eksempler på sykepleiere: Denne siden har flere eksempler på enkle programmer og spill som bruker sykepleier.
 • Opprette meny med sykepleiere I C: en tutorial som fokuserer på å bruke programmeringsspråket C og grunnleggende sykepleierfunksjoner for å lage en enkel meny.

bøker

Flere bøker dekker sykepleiere i detalj og gir nyttige referanser og eksempler.

 • Programmer’s Guide to NCurses (2007) av Dan Gookin: denne boken fungerer som en enkel guide til ncurses-biblioteket og inkluderer en fullstendig referanse av mer enn 175 funksjoner som er henvist til og illustrert med eksempler.
 • Guile NCurses Library (2015) av The NCurses Team: denne boken gir en grundig oversikt over forskjellige terminaler og forklarer hvordan ncurses-biblioteket er med på å forenkle oppgaven med programmering for karaktercelleterminaler..
 • termcap & Terminfo (O’Reilly Nutshell) (1988) av Mui, O’Reilly og Strang: mens boken ikke tar for seg spesifikt ncurses, gir den nyttig informasjon om termcap og terminfo-databaser. Terminfo brukes av ncurses, så denne boken er en flott følgesvenn til bøkene som er nevnt over, da den gir eksempler på muligheter og syntaks for termcap og terminfo, skriving og feilsøking av terminalbeskrivelser og terminalinitiering.

Ikke sverger, bruk sykepleiere

Selv om nesten hver applikasjon, programvare og dings vi bruker i dag har et grafisk brukergrensesnitt, har det å vite hvordan man jobber med et tekstbasert brukergrensesnitt, også applikasjoner og fordeler. Det kommer godt med hvis du er interessert i å jobbe med eksterne servere eller bruke maskinvare med begrensede funksjoner. Ressursene ovenfor vil sette deg på rett vei for å mestre sykepleiere.

Videre lesing og ressurser

Vi har flere guider, veiledninger og infografikk relatert til koding og utvikling:

 • Mantis Hosting: Finn ut hvilke webhotellfirmaer som tilbyr gode tilbud som inkluderer dette populære bug tracking-programmet.
 • Ubuntu Primer: lær alt om en av de mest populære Linux-distribusjonene.
 • Objektorientert programmering: Lær om det store utvalget av objektorienterte programmeringsspråk – noen kan overraske deg.

Ville Internett overleve verdens ende?

Har du noen gang lurt på hva en stor katastrofe vil gjøre med internett? Ta en titt på infografien vår, ville Internett overleve verdens ende? Det er mulig vi alle kan bli ødelagt, men internett ville leve videre.

Ville Internett overleve verdens ende?
Ville Internett overleve verdens ende?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map