Lær om karrierer innen informatikk

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Introduksjon

I denne ressursen har vi listet opp noen av de vanligste typene datafokuserte karrierer, relaterte ferdigheter og gode ressurser – som nettbaserte kurs – for å hjelpe deg i gang på riktig vei.

Bruk navigasjonen til høyre for å hoppe til individuelle typer jobber eller fortsett å lese nedenfor for en kort introduksjon, historie og generelle forutsetninger som er viktige for enhver karrierevei innen datamaskiner og teknologi..

Historie om datakarrierer

Før 1980-tallet ble det meste av dataarbeid gjort på et ekstremt høyt nivå. Akademiske fagpersoner forfatter avanserte systemer for bruk på stormaskiner og kommersielle datasentre.

På 1990-tallet begynte det kommersielle internett å bli tilgjengelig for publikum, og økningen av e-post for alltid endret måten kommunikasjonen skjedde på et typisk kontor.

Nå er vi absolutt mett av datamaskiner og innebygde enheter, og denne trenden forventes å fortsette, vi kan kanskje en dag se miniatyrcomputere i kroppen vår.

Det er ingen eneste karriere innen beregning, men å ha en grunnleggende forståelse av ingeniør- og programmeringsevner kan tilpasses enhver spesialisering.

Forkrevde ferdigheter

Kjerne matematikk ferdigheter

For de fleste programmering trenger du ikke nødvendigvis å vite mye matematikk, bare den grunnleggende rekkefølgen på operasjoner. For visse typer analyser eller testing kan kunnskap om statistikk være nyttig. Det er mange programmerere i verden som gikk på college for å studere ikke-tekniske hovedfag.

Å vite kalkulus eller lineær algebra kan være enormt fordelaktig, men er ikke nødvendig for alle roller. Geo-romlig, vitenskapelig, bildebehandling og annen spesialisert programmering vil selvfølgelig kreve høyere matematikkunnskap.

Grunnleggende datakunnskap

Programmering er en sinnstilstand. Å kunne forstå variabler, sløyfer, kondisjoner, funksjoner og metoder er ganske mye nødvendig for enhver teknisk datarolle.

Å kjenne til det grunnleggende om programmering kan til og med hjelpe prosjektledere eller ledere med å lage mer intelligente tidslinjer for produktutvikling eller for kunder.

Kommunikasjons ferdigheter

Programmerere er mennesker, og har et bredt utvalg av personligheter og preferanser; Å kunne jobbe med alle typer er avgjørende for å lykkes i en datakarriere.

Stramme tidsfrister og umulige tekniske krav kan være en oppskrift på stress og katastrofe, og kan forhindres ved å ha ærlige diskusjoner og realistiske forventninger.

Å bruke kommunikasjonsrammer som Agile Scrums, eller “Team-Ware” for å håndtere oppgaver kan være ekstremt nyttig for å få arbeid produsert raskere.

Typer jobber

Nettutvikler og designer

En av de mest synlige karrierer kan være webutvikleren.

Innhold konsumert på nettet er kanskje en av de mest utbredte formene for medier, og dermed er det et av de mest praktiserte kompetanseområdene. Dette arbeidet kan innebære mye frilans, men like lett kan det være en del av en etablert konsulentbutikk.

Gode ​​ferdigheter å lære: HTML, JavaScript, CSS, SQL, webservere, 1-2 nettprogrammeringsspråk, Google Analytics, grafiske verktøy som Adobe Photoshop

Steder å komme i gang:

 • W3Schools.com

 • Codecademy.com

 • Udacity.com

 • Udemy.com – Komplett nettutviklerkurs

 • Webdeveloper.com Forum.

Programvare og OS-utvikler

En mer generell tittel, en programvare eller operativsystemutvikler vil jobbe med programvare. Dette kan være for stasjonære applikasjoner, mobil eller mer komplekse webapplikasjoner.

En operativsystemingeniør vil skrive kode som definerer koden som gjør at datamaskingrensesnittet slik vi kjenner det kan oppleves av brukere. Det er et stort mangfoldsområde her, så ingen enkelt ferdighetssett er absolutt.

Gode ​​ferdigheter å lære: C / C ++, Xcode, Objekt-C, Java, .NET

Steder å komme i gang:

 • Microsoft Virtual Academy – Kurs for apputvikling

 • Googles Python Class

 • Googles C ++ -kurs

 • Applikasjonsutvikling for iPad og iPhone.

Enheter og nettverksutviklere

Relatert til den generelle programvareutvikleren, men annerledes på mange måter.

Å skrive kode for å håndtere fysiske enheter og nettverksrutere er mye annerledes enn å skrive ren programvare. Å gjøre utvikling for enheter kan kreve strengere kunnskap om datavitenskap og prosjektering av selve maskinvaren.

Gode ​​ferdigheter å lære: C / C ++, 1-2 andre programmeringsspråk, UNIX, Linux, nettverkskontaktprogrammering, nettverk + sertifisering, elektroniske kretsløp

Steder å komme i gang:

 • Internet Socket-programmering

 • F5 Gratis treningskurs

 • Windows Drivers Seminar av OSR

 • Innebygd Linux Kernal Development Training

 • Linux Foundation Driver Training.

Maskinvare og elektroteknikk

Det ville ikke være noen programmerere uten datateknikk. Selskaper som Intel, AMD, Nvidia og Radeon lager alle elektronikk.

Enten det er datamaskinprosessorer, minne eller lagring, hver del av en datamaskin trengte å bli oppfunnet, konstruert og produsert. Det er vanlig at produksjonen skjer i Kina, men prosjektering er en global innsats.

I tillegg kan spesialiserte datamaskiner og elektronikk finnes i alt fra biler til medisinsk utstyr.

Gode ​​ferdigheter å lære: Elektroteknikk, fysikk, heksadesimal, enhetstesting, bildebehandling, 3-4 relevante programmeringsspråk

Steder å komme i gang:

 • Study.com – Hvordan bli maskinvaredesigningeniør

 • Computation Structures – MITOpenCourseware

 • Altera – online maskinvareutviklerkurs.

Business Analytics og statistikk

Å drive en bedrift av alle størrelser kan ta mye energi og krefter. Det kan være enda vanskeligere å kunne måle resultatene til den virksomheten. Av den grunn har virksomheten eller dataanalytikerposisjonen kommet til.

Et sted mellom en finansrolle, en statistiker og en dataingeniør, vever analytikeren flere datakilder sammen til målbare tall som indikerer helsen eller ytelsen til et bestemt prosjekt eller organisasjon..

Gode ​​ferdigheter å lære: Excel, Visual Basic, SQL Server, Visual Studio, R, Python, Statistikk, Avansert matematikk, økonomi

Steder å komme i gang:

 • Microsoft Virtual Academy – Business Intelligence-kurs

 • Study.com – Business Intelligence Analyst Karriere

 • Excel VBA-veiledning – Excel Easy

 • Prøv R – Code School.

Kvalitetssikring og SDET

Hver type utvikling innen programvare eller maskinvare må gjennomgå kvaliteten på prosjektet. Software Developer Engineer in Test (SDET) er avgjørende for prosjekter der feil ikke er et alternativ.

Disse ingeniørene kjører spesielle automatiserte programvaretester for å finne ut driftsgrensene for en bestemt applikasjon eller enhet. Denne testingen gjøres før den slippes til den større brukerbasen, enten det er et internt verktøy eller et kommersielt vendt produkt.

Gode ​​ferdigheter å lære: Enhetstesting, SQL, 1-2 programmeringsspråk, selen, spesialiserte automatiserte verktøy

Steder å komme i gang:

 • Guru 99 – Gratis selenstudier

 • WhiteboxQA SDET Training.

IT og teknisk support

Informasjonsteknologer og teknisk supportpersonell er blant de mest kritiske medlemmene i bedriftens økosystem.

Generelt sett er disse rollene belastet med en jevn drift av hundrevis til tusenvis av arbeidsstasjoner og filservere. De må også implementere sikkerhets- og selskapskontrollprogramvare, kjøre administrative oppgaver og programvareoppdateringer for alle i et selskap.

Gode ​​ferdigheter å lære: Operativsysteminstallasjon, dokumenthåndtering, SQL, A + -sertifisering, kundeserviceferdigheter

Steder å komme i gang:

 • Microsoft Virtual Academy

 • Gratis Linux-trening online

 • Cybrary.it Online Security Training.

Prosjektledelse

Ikke alle datajobber er rent tekniske. Det er ikke-tekniske roller som letter funksjonen til programvareutviklere, og som hjelper til med å kommunisere ytelsesutfordringer til ledere.

Prosjektledere kan implementere en rekke teambaserte verktøy eller arbeidsmetoder for å holde et prosjekt i rute, og for å overvåke hvor effektivt teamet deres jobber.

Gode ​​ferdigheter å lære: Agile Methodology, Project Management Software, “Team ware”, Ticketing Systems, Excel, SQL, Microsoft Office, Microsoft Project, Visio

Steder å komme i gang:

 • Coursera prosjektledelseskurs

 • PMP-sertifiseringsprogram

 • Scrum Training Series.

Fag- og datavitenskap

Det er faktisk datamaskinkarrierer som hovedsakelig fokuserer på eksperimentelle prosjekter og er sentrert rundt prosessen med å oppdage og publisere.

Høgskoler, institutter og store selskaper har alle “lab” -team som kommer med nye ideer for å bygge maskinvare eller programvare i håp om å finne innovasjon.

Bedriftsforskningslaboratorier er generelt mer produktdrevne, mens fagmiljøer enten kan fokusere på publisering av artikler eller på å forbedre datautdanning.

Gode ​​ferdigheter å lære: Ekstremt varierende, dette kan være hva som helst. Det skal hjelpe å kjenne 3-4 programmeringsspråk og kunne skrive godt.

Steder å komme i gang:

 • Akademiske karrierer for eksperimentelle datamaskinforskere og ingeniører

 • Hvordan ha en dårlig karriere innen forskning / akademia

 • Karrierer innen informatikk og datateknikk.

Flere koblinger og ressurser:

Dataprogrammering – Introduksjon, tidslinje og ressurser.

Hvilken kode skal du lære? – En visuell guide til de vanligste programmeringsspråk.

Hvordan lære barna å kode – Nettsteder, apper og spill som hjelper inspirere barn til å lære programmering.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map