Lær 3D-grafikk: Vet du ikke et teksturkart fra en polygon? Start her!

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


3D-grafikk, som en gang var domenet til high-end Hollywood-effekter og høyt betalte bedriftsingeniører, har nylig hoppet inn i verdenen av mainstream design.

Med bruk av gratis, åpen kildekode modellerings-, gjengivelses- og animasjonsverktøy som Blender og Sketchup, kan omtrent hvem som helst delta i kunsten 3D-modellering og sofistikert animasjon.

Etter hvert som modellering og gjengivelse av programvarealternativer har vokst, har ressurser som tilbyr gratis 3D-modeller og wireframes for nedlasting og manipulering også.

3D-modeller gratis (og til salgs)

De 20 nettstedene nedenfor tilbyr millioner av 3D-modeller og wireframes for nedlasting.

Bla gjennom alt fra militære fly til tannbørster til ekorn i hatter. Dette er utrolig mye arbeid satt sammen av tusenvis av dyktige grafiske designere, alt tilgjengelig gratis.

 1. Sketchups 3D Warehouse har en ferdig laget 3D-modell av omtrent alt du måtte trenge. Et søk etter “skål” viser over 4000 resultater. Den totale samlingen har millioner av modeller, og det er grunnen til at Sketchup kaller det det største 3D-modellbiblioteket i verden.
 2. TurboSquid hevder å ha det største 3D-produktbiblioteket til salgs hvor som helst i verden. Det tilbyr et gigantisk utvalg av gratis og betalte wireframes, inkludert 3D-modeller av biler, karakterer, kjøretøyer, anatomi, dyr og flere andre kategorier. Deres gratis bibliotek pakker et overraskende stort utvalg av over 17 000 3D-objekter, med alt fra våpen til slott til brusbokser, dinosaurier, hus og skjorter. De tilbyr også gratis filformatkonvertering og royaltyfrie lisenser.
 3. Cgtrader har dusinvis av kategorier for alle forskjellige typer 3D-modeller fra den virkelige verden og fantasien. Mange koster en relativt lav pris, men det er mange freebies å ha.
 4. 3dsky er et nedlastingsnettsted for 3D-modeller sentrert rundt realistiske møbler og inventar, omtrent som SweetHome3D, men med mer sofistikerte kunstverk. De har også et utrolig stort utvalg av over 180 000 objekter, med tusenvis av gratis alternativer. De har alt du kan forestille deg så lenge det er relatert til hjemmet på noen måte, og gjenstandene deres ser så virkelige ut at du nesten kunne nå ut og berøre dem.
 5. Hum3D vinner sannsynligvis den kule konkurransen i 3D-modelluniverset. De har fått Tumbler Batmobile fra Christian Bale-serien, pluss alle slags kule biler. (En 1976 IH Scout II ??? Ingen vei!) De pakker også inn lastebiler, busser, militære kjøretøyer (mange militære kjøretøyer), fly, krigsskip, våpen og alle slags teknologier fra kameraer til bærbare datamaskiner til telefoner. Modellene og wireframes er godt gjengitt med rimelige prislapper, med tanke på et ekstremt bredt utvalg av tilgjengelige filformater.
 6. Sketchfab har noe ganske fantastisk 3D-innhold. Det er hundrevis av iøynefallende design fra noen veldig dyktige mennesker, men ikke alt kan lastes ned. For å finne modellene du kan ta tak i, klikker du på “Utforsk” -menyelementet øverst på siden og velger “nedlastbar.”
 7. Med GrabCAD kan du laste ned 3D-modeller og wireframes for millioner av forskjellige gjenstander, fra fidget-spinnere til kjøretøyer til en fullt mulig poserbar Iron Man-drakt.
 8. Clara.io har nesten 80 000 nedlastbare 3D-objekter, alt gratis. Samlingen inkluderer kjøretøy, mennesker, våpen, soldater, stridsvogner, science fiction-elementer som roboter, Star Wars-rekvisitter, romskip, arkitektur og andre småting som Pokemon og Minecraft-modeller. Objektene kommer i et stort utvalg av filtyper.
 9. Thingiverse er en tjeneste fra MakerBot digitale skrivere. Det er et sted for 3D-modellere å dele arbeidet sitt, og folk som trenger modeller for å finne dem. Nettstedet har over 800 000 modeller som kan lastes ned. Det er mye imponerende innhold her, alt raskt søkbart etter nøkkelord.
 10. Free3D rommer en enorm samling virkelig kule, utenom det vanlige 3D-rammeverk og modeller. De har arkitektur, biler, fly, planter, dyr, tech, sport, våpen og mer. Noen av disse tingene er fra virkelighetens verden, og noen fra fantasy eller science fiction. Det hele er veldig bra gjort og nedlastbart uten engang å registrere deg.
 11. CadNav er vertskap for et gigantisk utvalg av 3D-modeller for nedlasting. De har dusinvis av kategorier, så i stedet for å liste dem alle opp, vil vi bare si at de ikke har en paisley enhjørning. Det burde omtrent dekke det. De har alt fra husholdningsartikler til militære våpen til mytiske dyr.
 12. SweetHome3D er en flott ressurs der du kan laste ned hundrevis av 3D-modeller av alt å gjøre med hus og hus. Dette inkluderer trapper, dusjkabinetter, toaletter, vinhyller, møbler, lysarmaturer, apparater, planter, mennesker, kjæledyr og mer. Alle filer kan lastes ned gratis som .obj-filer, noen ganger pakket med .mtl, .png, .jpg og andre filtyper..
 13. Daz3D har bare noen få gratis 3D-modeller tilgjengelig for nedlasting (13 i skrivende stund), men de bytter ut freebies med jevne mellomrom, så det er mulig å samle en hel samling ved å holde seg på toppen av tilbudene sine. Modellene deres er av den veldig naturtro dataanimerte varianten, komplett med bevegelige hår og realistiske ansiktsuttrykk. De har også et bredt utvalg av billige betalte 3D-modeller.
 14. CreativeMarket tilbyr tusenvis av 3D-modeller. De mangler en gratis kategori, men wireframes er søkbare med et hendig filter som lar deg stille inn prisklasse. Du kan også søke etter filtype, som er en fin funksjon.
 15. NASA 3D har et arkiv med modeller og ressurser for 3D grafisk animasjonsformål. Det er en ganske kul liste, selv om noen av kunstverkene ser litt ut “siste tiår.” Finn 3D-modeller av NASA-moduler, besetningsvogner, satellitter, drakter, landingssteder, asteroider og mer. Modellene er tilgjengelige som .3ds-filer. Alle er gratis.
 16. Design Connected har en side med 184 modeller av innendørs lysarmaturer og møbler. Det er ikke et stort utvalg sammenlignet med noen av våre andre 3D-ressurser, men hellig ku er dette som er realistisk. Hvis jeg ikke hadde visst at dette var 3D-modeller, hadde jeg vært sikker på at de var profesjonelt produserte produktbilder. Du må opprette en konto for å laste ned gratismodeller. Hvis du har råd til å betale deres relativt lave pris per trådramme, har de ytterligere 6 000 modeller som er verdt å se på.
 17. Med Fiverr kan du få spesialisert arbeid billig. Hvis du trenger et produkt eller et annet objekt fra den virkelige verden omgjort til en 3D-modell, er det folk på Fiverr som vil gjøre det fra noen få dollar.
 18. Sharecg er en slags 3D-modellressurs: et av nettstedene der de lar noen komme gjennom døren. Det er noen anstendige modeller der, men du må gjøre litt vass for å finne perlene. Likevel er det massevis av innhold, og det er gratis å laste ned, med registrering og pålogging.
 19. CADdetails huser tusenvis av 3D-modeller for hjem og hage tilgjengelig for gratis nedlasting, mest i .rfa- og .skp-format.
 20. Augment.com kan lage og optimalisere 3D-modellene dine. For noen hundre dollar per måned får kundene 1000 modellvisninger, pluss tillegg som en tilpasset logo og offline tilgang.

Populær programvare for 3D-modellering og gjengivelse

Her er en liste over åtte kraftige 3D-modellerings- og animasjonsverktøy.

 1. Blender er gullstandarden for 3D-gjengivelse og modellering, mest fordi den er gratis. Når det er sagt, tar noen brukere problemer med det klønete og ofte forvirrende brukergrensesnittet (UI). Blender er åpen kildekode og gir fotorealistisk gjengivelse og rask modellering, skulptur og rigging.
 2. Maya er en av Autodesk sine programvarepakker for 3D-modellering, gjengivelse og animasjon. Brukergrensesnittet anses som mye jevnere og enklere å lære enn Blender, men den høye årlige prislappen avskyr mange grafikere.
 3. Sketchup er en annen åpen gratis å laste ned 3D-modelleringsprogram. Det er relativt raskt å lære, med en innebygd kunnskapsbase som hjelper nybegynnere med å få kompetanse raskt. Det har også et eget bibliotek med millioner av gratis 3D-objekter. Pro-lisenser inkluderer vedlikehold og support.
 4. Keyshot-gjengivelses- og animasjonsprogramvare er rettet mot å skape raske, iøynefallende visuals. Vitenskapelig nøyaktige forhåndsinnstillinger for omgivelser og presis materialkontroll gjør dette til et allsidig verktøy for 3D-jobber fra produktbilder til full animasjon.
 5. 3Ds Max er et annet alternativ for modellering, animasjon og gjengivelse fra Autodesk. Det lover realistisk 3D-animasjon, enkel, kraftig modellering og en enkel brukergrensesnitt. Den høye prislappen skremmer mange lavteknologiske grafikere.
 6. Cinema 4D av Maxon er enkel å bruke, kraftig og har solide modelleringsfunksjoner. Det anses som et godt utgangspunkt for 3D-grafisk arbeid og animasjon, men ikke så robust som Autodesk’s Maya.
 7. Tinkercad er et enkelt verktøy for å lage 3D-design. Ikke animasjonsprogramvare, dette programmet starter med former, og kombinerer og justerer dem for å lage nye modeller og objekter. Det er gratis å bruke, og selv om det høres forenklet ut, er det faktisk i stand til å produsere noen ganske imponerende design.
 8. 3D Slash, som Tinkercad, lar deg ikke bygge animasjon, men det lar deg bygge 3D-grafikk. Grensesnittet er intuitivt og har noen morsomme (om noe upraktiske) funksjoner som gjør at 3D-modellering føles som å spille et videospill. Det er en gratis online versjon, med svært rimelige premiumversjoner.

Konklusjon

Det er ikke nødvendig å betale en formue (eller til og med noe) for å finne utmerkede 3D-modeller for omtrent alle objekter du kan forestille deg.

Når du har modellene på skrivebordet ditt, er det enkelt å finne gratis open source-programvare for videre modellering, gjengivelse og animasjon.

Mens noen verktøy og modeller kommer med store prislapper, tilbyr listene over 3D ressurser til å modellere til og med en erfaren proff som er utstyrt med innhold og verktøy i flere år.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map