Kom i gang med Ruby on Rails: Lær hva slags fantastiske nettsteder du kan bygge

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Ruby, et av de mest populære programmeringsspråkene i verden, er et programmeringsspråk til generell bruk som kan brukes til å bygge alle slags dataprogrammer. Det er spesielt populært som programmeringsspråk for nettapplikasjoner når det er sammenkoblet med utviklingsrammen som er kjent Ruby on Rails, eller ganske enkelt Rails.

Rails, er en samling programvareverktøy, formelt kjent som et pakkebibliotek, som gjør Ruby til et flott verktøy for å bygge tilpassede nettsteder og nettbaserte applikasjoner. Populariteten til Ruby som programmeringsspråk for web-apper skyldes kraften i Rails-rammeverket.

Hva kan du bygge med Ruby on Rails?

Hvis du’med tanke på å lære Ruby on Rails, ville det være en god ide å vite hva slags nettapplikasjoner som kan bygges med rammen. Rails har blitt brukt til å bygge et bredt utvalg av nettsteder og applikasjoner, og noen av de mest populære Rails webappene, som du utvilsomt har hørt om, inkluderer:

 • Sosialt tilkoblede nettsteder: Twitter ble opprinnelig bygget ved hjelp av Ruby on Rails. Siden den gang har applikasjonen blitt skrevet om først og fremst i Java for forbedret skalerbarhet, men Rails ble først valgt, og drevet nettstedet i flere år. GitHub er en annen Ruby on Rails-app som har en sterk sosial komponent, og Basecamp, en av de ledende prosjektstyringsappene, drives også av Ruby on Rails.
 • Netthandelsplattformer & Verktøy: Shopify, Groupon og Square ble alle bygget ved hjelp av Ruby on Rails. Så om du vil starte en netthandel, tiltrekke netthandel eller behandle e-handelstransaksjoner, der’er en Ruby on Rails-app for det.
 • Informasjonssider: Ruby on Rails kan også brukes til å utvikle komplekse nettsteder med store mengder offentlig vendt informasjon. Noen av de kjente artikkelsidene som bruker Ruby on Rails inkluderer Bloomberg, Bleacher Report og Crunchbase.
 • crowdsourcing & crowdfunding: Airbnb og Indiegogo, to ledere på publikumssamarbeidarenaen, ble bygget ved hjelp av Ruby on Rails.
 • Mediavert & streaming: Soundcloud, et sosialt nettverk for musikkprodusenter, Hulu, videostreaming-tjenesten og Slideshare, delingsplattformen for lysbildefremvisning, er alle drevet av Ruby on Rails.

Alle typer webapplikasjoner eller nettsteder kan bygges med Ruby on Rails. Enten du vil bygge et nettsted som passer fint i en eksisterende nisje, eller slå ut og skape en helt ny nisje, er Ruby on Rails oppgaven.

Hvordan lære Ruby on Rails

Det er to trinn for å lære Ruby on Rails:

 • Du må lære Ruby, programmeringsspråket som er benyttet av Ruby on Rails.
 • Du må lære hvordan du bruker Ruby innenfor rails for å lage webapplikasjoner.

Selv om det er utallige ressurser som hjelper deg å lære Ruby og Rails på nettet, faller de alle inn i to generelle kategorier: interaktive nettleserbaserte kurs, og bøker eller opplæringsprogrammer som krever at du setter opp et Ruby on Rails-miljø på maskinen din.

Vi anbefaler at du starter med noen av nettleserbaserte kurs der du kan lære Ruby and Rails uten å gå gjennom den tekniske prosessen med å lage et Rails-miljø på datamaskinen din. Når du har noen få nettleserbaserte interaktive kurs under beltet, gjør du det’Jeg kan flytte til mer avanserte bøker og opplæringsprogrammer uten å bli overveldet.

Interaktive kurs

Hvis du er det’t klar til å forplikte deg til et fullstendig kurs kan du fremdeles prøve Ruby bare 15 minutter med tillatelse Kodeskole. Hvis det går bra, og du vil gi Rails et snurr, er Rails for Zombies ditt neste logiske skritt.

Codecademy, den fremste leverandøren av gratis online interaktiv programmeringsutdanning, tilbyr et kurs med tittelen Learn Ruby on Rails. Mens den vant’t gjør deg til en avansert programmerer, det vil gi et solid fundament for erfaring med å jobbe med Ruby i et nettleserbasert Rails-miljø.

Med en gang du’er klar til å gå utover kurs på begynnernivå, Ruby Monk er et flott sted hvor du kan utvikle nybegynnere, middels og avanserte Ruby-programmeringsevner rett i nettleseren din.

bøker & Guider

Lær Ruby the Hard Way av Zed Shaw er det Ruby-lærerutbetalingen i Learn Code the Hard Way-serien. Serien startet med Python, og i tillegg til Ruby inkluderer den også C, Regex og SQL. Alle disse kursene er ganske detaljerte og omfattende. Gjør det hele veien gjennom en, og deg’Jeg er på god vei til å være en kompetent programmerer.

Odin-prosjektet tilbyr et Ruby on Rails-kurs som en del av deres gratis full-stack webutviklerkursliste. Mens Rails-kurset er ment å bli tatt som en del av deres komplette læreplan, kan du hoppe rett inn på kurset under forutsetning av at du allerede har et godt grep om nettutviklingsteknologier som HTML, CSS, JavaScript, og vet hvordan du bruker databaser og Git.

Opplæringen til Ruby on Rails av Michael Hartl kan leses gratis på nettet, og kan skryte av attester fra Internett-tungvektere som David Heinemeier Hansson, grunnlegger av Basecamp, Jimmy Wales, grunnlegger av Wikipedia, og Derek Sivers, grunnlegger av CD Baby.

Lær Ruby med Neo Ruby Koans er ikke for nybegynnere. Imidlertid, hvis du har et godt grep om Ruby og er klar til å jobbe for å bli en ekspert Ruby-programmerer, er Ruby Koans noe for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map