Kom i gang med LabVIEW-programmering: Hvordan kontrollere Lab-utstyr

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


LabVIEW er et grafisk programmeringsspråk designet for grensesnitt mot måle- og kontrollenheter. Ved hjelp av enkel, visuell kode kan forskere og ingeniører enkelt samle inn målinger, analysere data og dele resultatene ved hjelp av spesialbyggede applikasjoner.

Bruker bare det grafiske miljøet, kan brukerne programmere fullt fungerende, komplekse applikasjoner uten å kjenne en eneste kodelinje. Ved hjelp av den innebygde kompilatoren blir den grafiske koden oversatt direkte til kjørbar maskinkode og kan porteres til flere plattformer.

LabVIEW er et dataflysspråk, noe som betyr at programmer er konstruert fra et sett med rutiner (representert av grafiske bilder), som er sammensveiset av en serie ledninger og piler. I motsetning til tekstbaserte språk som sender data fra funksjon til funksjon ved å bruke variabler, flyter data i et LabVIEW-program i ledningenes retning, og rutiner fungerer direkte som svar på innspill. I stedet for å utføre i en forhåndsdefinert rekkefølge, kjøres rutiner når de mottar alle nødvendige innspill.

Fordelene med LabVIEW

Den mest åpenbare fordelen med LabVIEW er selvfølgelig det brukervennlige grafiske grensesnittet, som gjør LabVIEW ideell for ikke-programmeringsfellesskapet. Men språket gir mange andre fordeler for både nye og erfarne programmerere, inkludert:

 • Enhetssamhandling: LabVIEW inkluderer innebygd støtte for en rekke maskinvareplattformer, og tusenvis av andre enheter kan administreres ved hjelp av biblioteker og tillegg fra tredjeparter.
 • Funksjonsbiblioteker: LabVIEW-biblioteker er tilgjengelige for de fleste vanlige funksjoner, for eksempel datainnsamling, matematikk, signalgenerering og dataanalyse, samt en stor samling GUI-elementer som enkelt kan integreres i programmer.
 • Samtidig: LabVIEW gir enkel multithreading for å utføre flere oppgaver parallelt.
 • Tredjeparts tillegg: LabVIEW har over 20 år med utvikling samlet et sterkt fellesskap av brukere og programmerere, og de har laget et stort antall tilpassede tilleggsprogrammer designet for å håndtere både generelle og høyspesialiserte oppgaver, så ikke uansett hvor ny forskning du har, er sjansen stor for at det allerede er en løsning som kan hjelpe deg med å samle og tolke dataene.

Historie

LabVIEW ble opprinnelig utgitt i 1986 for Apple Macintosh. Ved å bruke det grafiske språket “G”, ble LabVIEW designet for å samhandle med virtuelle instrumenter for å ta målinger og lage automatisering. LabVIEW forble et bare Mac-produkt frem til 1992, da National Instrument ga ut versjoner for SunOS og Windows.

LabVIEW er fortsatt programvaren som er eid og vedlikeholdt av National Instruments. Som sådan er det ikke påkrevd å oppfylle tredjepartsstandarder, for eksempel ANSI eller ISO, som mer vanlige språk er, noe som fremkaller noen klager om ytelse og lisensiering; LabVIEW er imidlertid fortsatt et populært språk for programmering og automatisering av tingenes internett. National Instruments opprettholder en vanlig utgivelsessyklus, og publiserer en ny større versjon hver august.

National Instruments utvikler også et enormt inventar av maskinvareenheter som kan programmeres og kontrolleres ved hjelp av LabVIEW, inkludert verktøy for datainnsamling som tellere, tidtakere, sensorer og signalanalysatorer; test instrumenter; overvåking maskinvare; og instrumentkontrollenheter.

ressurser

Det er mange online ressurser tilgjengelig for nye og erfarne LabVIEW-programmerere. Noen av de beste stedene å begynne inkluderer:

 • Introduksjon til LabVIEW: denne online opplæringen fungerer både som en teknisk manual og opplæringsguide for programvaremiljøet. Den gir en oversikt over bruken og de generelle prinsippene for grafisk programmering, samt en guide til grunnleggende LabVIEW-funksjoner.
 • NI-diskusjonsforum: vedlikeholdt av National Instruments, dette er det offisielle diskusjonsforum for LabVIEW. Det arrangeres diskusjoner om programvare-relaterte emner, maskinvarespørsmål, avansert programmering og til og med nylige stillingsannonser for LabVIEW-fagfolk.
 • Macomb Academy’s LabVIEW-veiledning: designet som en introduksjon for innkommende elever på videregående skoler, og gir denne gratis veiledningen en visuell guide til LabVIEW-miljøet og noen enkle programmeringskonsepter. Hvis du nettopp begynner, er det en flott ressurs å bli komfortabel med det nye språket.

bøker

Det finnes mange titalls bøker der ute, som spesifikt tar for seg LabVIEW eller bruker LabVIEW som et verktøy for å løse problemer. I motsetning til mange språk, fordi LabVIEW er designet for forskere i stedet for programmerere, er de fleste bøkene du finner på LabVIEW skrevet spesielt for nybegynnere, men ofte med vekt på forsker og ingeniører.

 • Hands-On Introduksjon til LabVIEW for Scientists and Engineers av John Essick: denne boken forutsetter ingen forkunnskaper om LabVIEW eller noen annen type programmeringsspråk. Det begynner med en introduksjon til LabVIEW-miljøet og starter hvert kapittel med en grunnleggende oversikt over de grunnleggende operasjonene som skal diskuteres. Hvert kapittel er fylt med virkelige programmeringseksempler som senere kan integreres i dine egne kodingsprosjekter.
 • LabVIEW for Every: Grafisk programmering Made Easy and Fun av Travis og Kring: som navnet antyder, er denne boken designet for alle å bruke, enten erfarne programmerere eller nybegynnere. Det bryter språket ned til enkle konsepter, og forklarer de med eksempler som er enkle å kopiere med rikelig med gjenbrukbar kode. For erfarne LabVIEW-utviklere inkluderer det også mål for sertifiseringseksamener.
 • LabVIEW Graphical Programming Cookbook: 69 Oppskrifter for å hjelpe deg med å bygge, feilsøke og distribuere modulbaserte applikasjoner ved bruk av LabVIEW av Yik Yang: denne boken er designet spesielt for utviklere, forskere og ingeniører som allerede har erfaring med C- eller C ++ -programmering. Den tar den eksisterende kunnskapen deres og bruker den på avanserte applikasjonsutviklingsteknikker som programmering av flere tråder, datainnsamling, feilhåndtering, animasjon og arbeid med ekstern kode og applikasjoner.
 • LabVIEW Student Edition av Robert H Bishop: denne boken leder studentene gjennom å lage grafiske programmeringsløsninger for å løse klasserom og laboratorieproblemer. Mens den først og fremst er ment for naturfag- og ingeniørstudenter, er tilnærmingen lett tilgjengelig for enhver begynnende programmerer.
 • Programmering Arduino med LabVIEW av Marco Schwartz: denne boken er designet for programmerere med litt kunnskap om LabVIEW som ønsker å forbedre sin forståelse og anvende denne kunnskapen direkte til applikasjoner i den virkelige verden ved hjelp av et Arduino-sett. Boken lærer deg hvordan du konfigurerer LabVIEW og Arduino, styrer motor og strømbrytere, bygger en enkel værstasjon og til og med trådløst styrer en Arduino-basert robot.

Konklusjon

LabVIEW gir et brukervennlig verktøy for forskere og ingeniører som ønsker å designe tilpasset datainnsamling og automatiserte verktøy for forskning eller industrielle applikasjoner. Selv om det er mange grafiske språk tilgjengelig, har LabVIEW fordelen av utvikling av to tiår og bred adopsjon, noe som betyr at kode allerede er tilgjengelig for de fleste enheter og nesten hvilken som helst funksjon du måtte ønske å kjøre. Som programmerer er alt du trenger å gjøre å bestemme hvordan du vil samhandle med enheten, og hva du vil gjøre med innsamlet data.

LabVIEW er fortsatt et proprietært verktøy, så for å bruke det må du skaffe en lisens. Mange tillegg er også bare tilgjengelige gjennom deltakelse i National Instruments ‘appnettverk, noe som potensielt kan øke kostnadene for LabVIEW-prosjektene dine. Imidlertid inkluderer proprietære løsninger bedre støtte enn de fleste åpen kildekode-alternativer, som vil være nyttige for alle ikke-programmerere som bruker den..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map