IMAP, POP, SMTP – Portinnstillinger og guider

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Hvis du noen gang har konfigurert e-posten din på en stasjonær eller mobil enhet, er sjansen stor for at du ble bedt om å angi IMAP-, SMTP- og / eller POP3-innstillinger.

Hvis du fant deg selv å klø deg i hodet for å finne ut hva alt alfabetets suppe betyr, er du ikke alene. E-post er den mest brukte teknologien på Internett, men de fleste av oss aner ikke hvordan den fungerer.

Hvis du bruker en populær e-posttjeneste, kan det hende at e-postklienten din kan konfigurere kontoen din uten å be deg om noen av disse innstillingene.

Imidlertid, hvis du er vert for din egen e-post (som du sannsynligvis er siden du leser dette her), er sjansen stor for at du trenger å konfigurere ting manuelt. Ikke bekymre deg, det er en ganske enkel prosess når du først har forstått begrepene.

IMAP, SMTP og POP3 er de vanligste postprotokollene som brukes til å sende og motta e-post over Internett:

IMAP

Protokoll for tilgang til internettmeldinger. IMAP brukes til å motta e-post fra en server. IMAP lar deg synkronisere meldinger mellom e-postserveren og e-postklienten din, og å jobbe med e-posten din på flere enheter.

IMAP-porter

IMAP fungerer vanligvis på port 143 for ikke-kryptert e-post, eller port 993 for sikre tilkoblinger.

SMTP

Enkel postoverføringsprotokoll. Denne protokollen brukes til å sende meldinger. Noen e-postklienter kan også referere til dette som utgående e-postserver.

SMTP-porter

SMTP vil vanligvis bruke Port 25 for ikke-kryptert e-post, eller port 465 for sikre tilkoblinger.

POP3

Noen ganger referert til som POP eller Post Office Protocol, er dette den enkleste av de to innkommende postprotokoller. Det lar e-postklienten din laste ned alle nye meldinger fra e-postserveren, og deretter slette meldingen fra serveren.

POP3-porter

POP3 bruker vanligvis port 110 for ikke-kryptert e-post, eller port 995 for sikre tilkoblinger.

Konfigurere e-postklienten

IMAP, SMTP og POP3 er ikke ting du trenger å tenke på veldig ofte. Du må vite hvordan du konfigurerer dem når du setter opp en ny e-postklient, men etter den opprinnelige konfigureringen skal du ikke være nødt til å håndtere dem igjen.

Hver e-postvert konfigurerer e-postserverne sine forskjellige, så uansett hvor mye av en ekspert du er, trenger du å besøke nettstedet deres for å få det til.

De fleste verter tilbyr trinn-for-trinn-guider for konfigurering av desktop og mobile e-postklienter. Når du går gjennom disse instruksjonene, er det noen få ting du trenger å se etter:

IMAP-, SMTP- og POP3-adressene. Noen verter bruker en egen adresse for hver protokoll, for eksempel imap.yourhost.com og smtp.yourhost.com. Andre bruker den samme adressen uavhengig av protokollen du oppgir, for eksempel mail.yourhost.com.

Havnene. Vi har listet opp de mest populære portene for hver protokoll ovenfor, men noen verter kan bruke andre. Dessuten bruker mange verter nå forskjellige porter for stasjonære og mobile klienter.

Innloggings- og sikkerhetskrav. De fleste e-postklienter bruker ikke en kryptert tilkobling, men hvis dine gjør det (dette er en god ting!), Sørg for å endre portene til enten SSL eller TSL, avhengig av verts instruksjoner.

Spørsmål og svar

Bør jeg bruke IMAP eller POP?

Hvis du bare sjekker e-posten din fra en enhet, kan POP3 fungere bra. Hvis du imidlertid sjekker e-posten din regelmessig fra flere enheter, eller liker ideen om å ha en kopi av meldingene dine lagret i skyen, vil du bytte til IMAP.

IMAP lar deg synkronisere e-posten din på tvers av enheter og e-postserveren. Enten du bruker skrivebords-, telefon-, nettbrett- eller webmail-klienten, kan du få tilgang til alle e-postene dine, sortert identisk på hver enhet.

Hvis du leser en e-post på telefonen din, blir den også merket som lest på skrivebordet ditt. Hvis du oppretter en spesiell mappe for å lagre arbeids-e-post, vil mappen vises på alle enhetene dine.

Dra en melding til den mappen på nettbrettet ditt, så flyttes den på telefonen din … du får ideen. Å administrere e-posten din med IMAP fungerer veldig som å administrere filer på Dropbox eller Google Drive.

Noen tjenester tilbyr forbedrede POP-funksjoner for å gjøre denne protokollen mer nyttig i mobilalderen. For eksempel tilbyr Gmail en “nylig” modus, som holder alle meldingene du har mottatt den siste måneden på serveren deres, selv etter at du har lastet ned dem til e-postklienten din.

Selv om dette betyr at du fremdeles kan se nylige meldinger fra de andre enhetene dine, er det en veldig begrenset funksjon og lar deg ikke synkronisere mapper eller trekke opp en gammel melding mens du er på farten. Bytt til IMAP. Du blir glad du gjorde.

Er innstillingene de samme for alle e-postklienter?

I de fleste tilfeller, ja. Noen e-postverter har imidlertid begynt å bruke separate e-postservere for stasjonære og mobile enheter, så det er alltid best å sjekke e-postleverandørens instruksjonsside bare for å være sikker.

Når det er sagt, hvis ikke den ene konfigurasjonen ikke fungerer, ikke vær redd for å prøve den andre. Innstillingene for stasjonær server skal også fungere bra på telefonen din.

Når det er sagt, hvis ikke den ene konfigurasjonen ikke fungerer, ikke vær redd for å prøve den andre. Innstillingene for stasjonær server skal også fungere bra på telefonen din.

Jeg bruker POP3. Hvordan kan jeg bytte til IMAP?

Hvis e-postklienten din støtter flere e-postkontoer, er bryteren enkel. Bare legg til en ny konto ved å bruke IMAP-innstillingene. Dra deretter alle meldingene dine fra POP3-kontoen til den nye IMAP-kontoen.

Hvis e-posten din er sortert i flere mapper, vil noen klienter tillate deg å dra hele mappen til den nye kontoen. Andre krever at du oppretter en ny mappe og bare drar meldingene.

Når du er ferdig med å flytte meldingene, skal all e-posten deretter synkroniseres til e-postserveren, slik at den kan vises fra hvilken som helst enhet. Slett den gamle POP3-kontoen.

Hvis e-postklienten din ikke støtter flere kontoer, må du sikkerhetskopiere e-postmeldingene dine først. Sjekk e-postklientens hjelpesystem for å se om de tilbyr et godt backup-verktøy, og kjør det!

Mange stasjonære klienter vil tillate deg å opprette mapper som ikke er tilknyttet en spesifikk e-postkonto. Ved å flytte meldingene dine til disse mappene, bør du ikke miste dem når du sletter POP3-kontoen.

Når du har flyttet alle meldingene dine, sletter du den gamle kontoen og oppretter en ny IMAP-konto. Dra deretter de lagrede meldingene dine til IMAP-kontoen.

Ytterligere ressurser

Samling av lenker til spesifikke guider:

Outlook

 • E-postinnstillinger for Outlook 2016
 • Outlook IMAP-innstillinger Mac
 • Outlook POP-innstillinger for Mac.

Spesifikke verter

 • GoDaddy e-postinnstillinger for IMAP, POP, SMTP
 • SiteGround e-postinnstillinger og opplæringsprogrammer
 • HostGator IMAP, POP og SMTP-innstillinger.

Siste oppdatering: 20. november 2017

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map