ImageMagick: Manipulere grafikk fra kommandolinjen?

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


ImageMagick er en gratis og åpen kildekode-programvaresamling av kommandolinjeværktøy for å manipulere grafikkfiler. Det fungerer også som et grafikkbehandlingsbibliotek for en rekke programmeringsspråk.

Kort historie om ImageMagick

Utvikling på ImageMagic ble startet i 1987, av John Cristy under sitt arbeid på DuPont. Det hele startet med en forespørsel fra David Pensak fra DuPont om å vise datamaskingenererte bilder med 24-biters farge på en 8-biters dataskjerm som bare kan vise 256 farger.

Tilbake i 1987, dataskjermer som er i stand til å vise 24-biters farge der de er veldig dyre og ganske sjeldne. John Cristy implementerte vellykket en algoritme for å redusere 24-biters bilder til 8-biters bilder, eller fra 16,7 millioner til bare 256 farger.

Cristy fortsatte å takle mange lignende datamaskingrafikkorienterte oppgaver i løpet av sine år på DuPont.

I 1990 bestemte John Cristy seg for fritt å slippe bildebehandlingsverktøyene. På den tiden var det bare noen få gratis bildebehandlingsverktøy tilgjengelig. Men før gratisutgivelsen, måtte John Cristy få godkjenning fra DuPont-ledelsen for løslatelsen.

Heldigvis var DuPont-ledelsen enig, og overførte programvarens copyright til ImageMagick Studio LLC.

ImageMagick ble først utgitt for publikum og lagt ut til Usenet i august 1990.

Hva er bruken av ImageMagick?

De fleste av oss er vant til å redigere bilder ved å bruke et grafisk brukergrensesnitt (GUI) i moderne verktøy som gimp eller Photoshop. Å manipulere bilder med kommandolinjeverktøy, som absolutt virker veldig merkelig i dag, gjør det ikke?

For noen oppgaver er ikke GUI-verktøy det beste valget. Dette er stort sett batchoperasjoner. For eksempel er det lettere å bruke et kommandolinjeverktøy hvis du trenger å konvertere hundrevis av bilder fra ett filformat til et annet.

ImageMagick kan også behandle bilder fra webskript dynamisk. Disse og mange andre lignende oppgaver kan enkelt automatiseres ved hjelp av ImageMagick kommandolinjeværktøy.

ImageMagick har også mange integrerte bindinger, slik at den kan brukes innen en rekke programmeringsspråk. Mange programmer og CMS-løsninger kan også bruke ImageMagick til bildebehandling, for eksempel for å lage miniatyrbilder.

ImageMagick-funksjoner

ImageMagick ble opprinnelig designet som en image to image converter, og den kan konvertere omtrent ethvert bildeformat nøyaktig til et hvilket som helst annet bildeformat.

I tillegg til konvertering, er ImageMagick også et bibliotek med bildebehandlingsalgoritmer som kan brukes direkte fra en kommandolinje eller få tilgang til via et stort antall programmeringsspråk som C, C ++, Perl, Ruby, PHP, og så videre.

ImageMagick lar brukere kombinere prosesseringsoperasjoner for batch i et skript, slik at det samme settet med operasjoner kan brukes på mange bilder, eller brukes som et undersystemverktøy for andre applikasjoner, for eksempel webapper, videobehandlingsverktøy og andre grafiske verktøy.

Listen over støttede bildetransformasjoner i ImageMagick er imponerende, med funksjoner som fargekvantisering, plakatisering, dithering, halvtonedimering, flytende omskalering, gjennomsiktighet, GIF-animasjon, uskarphet, skjerping, kompositt, etc..

ImageMagick kan også bruke OpenCL til å bruke grafikkbehandlingsenheten (GPU) til bildebehandling, noe som har en tendens til å forbedre ytelsen på systemer som er kompatible med OpenCL.

Q8-versjonen støtter opptil 8-bit per pikselkomponent (24- eller 32-biters farge, avhengig av om bildet har en alfakanal eller ikke), mens Q16-versjonen støtter opptil 16-biters per pikselkomponent (48- eller 64-biters farge).

ImageMagick er trådsikker og de fleste algoritmer kjøres parallelt på flerkjerners CPUer.

ImageMagick kjører på operativsystemene Linux, Windows, Mac OS X, iOS og Android.

Prøv ImageMagick

ImageMagick er gratis og åpen kildekode, distribuert under Apache 2.0-lisensen. Dette betyr at du kan bruke, kopiere, endre og distribuere kildekoden i både åpne og proprietære applikasjoner.

Du kan få ImageMagick-kildekoden eller laste ned den klar til å kjøre utgivelsen for operativsystemet ditt.

Detaljerte installasjonsinstruksjoner for alle støttede plattformer er tilgjengelige på det offisielle ImageMagick-nettstedet. Den siste stabile utgivelsen av ImageMagick er versjon 6.9.3.7, med ImageMagick versjon 7 også tilgjengelig i beta-trinn.

Hvis du vil gjøre det veldig enkelt for deg selv, kan du få en vert som gir ImageMagick. Ta en titt på siden Sammenlign siden ImageMagick Hosting for å finne det rette vertselskapet for deg.

Bruker ImageMagick

Å transformere bilder ved å bruke et kommandolinjegrensesnitt er ikke en hverdagsoppgave, så det kan være vanskelig å lære hvordan du bruker ImageMagick effektivt, spesielt hvis du bare er vant til grafiske verktøy for GUI.

ImageMagick veiledninger og ressurser

Når du bruker ImageMagicks kraftige kommandolinjeværktøy for første gang, kan offisielle ressurser og opplæringsprogrammer være svært nyttige. Vi har valgt noen opplæringsprogrammer og læringsressurser som vil hjelpe deg å lære ImageMagic kommandolinjasyntax:

  • Kommandolinjealternativshåndbok er en fullstendig beskrivelse og referanse til ImageMagicks kommandolinjegrensesnitt.
  • Eksempler på ImageMagick-bruk presenterer et sett med eksempler som bruker ImageMagick fra kommandolinjen. Imidlertid illustrerer de også hva som kan gjøres ved hjelp av ImageMagick Application Programming Interface (API).
  • ImageMagick Brukermanual er en PDF-versjon av den tidlige ImageMagick brukerhåndboken. Selv om det er litt utdatert, kan det likevel komme til nytte.
  • Liste over ImageMagick API-er viser alle de forskjellige API-ene som er tilgjengelige med ImageMagick, med koblinger til ressursene.

ImageMagick Books

Bare noen få bøker om ImageMagick er tilgjengelige, og de kan være nyttige ressurser. Vi anbefaler likevel at du prøver noen gratis online ressurser og opplæringsprogrammer før du kjøper en bok.

  • Den definitive guiden til ImageMagick av Michael Still forklarer hvordan ImageMagicks funksjoner kan integreres i en rekke applikasjoner. Denne boken er beregnet på nybegynnere til mellomliggende programmerere og nettdesignere som leter etter en automatisert løsning for bildemanipulering.
  • ImageMagick Tricks: Slipp løs kraften til ImageMagick med denne raske, vennlige veilednings- og tipsveiledningen av Sohail Salehi er fullpakket med eksempler på fotomanipulasjoner, logotegning, animasjoner og komplette nettprosjekter. Kapitlene består av workshops, som hver bruker et sett med ImageMagick-kommandoer for å gi overraskende og spennende resultater.

Konklusjon

I sitt hjerte er ImageMagick et kast for årene med 8-biters grafikk, men det betyr ikke at den er utdatert eller av begrenset bruk. ImageMagick er faktisk fortsatt mye brukt i visse nisjer.

Naturligvis erstatter det ikke riktige bilderedigeringssuiter, men det er liksom hele poenget – ImageMagick er designet for å håndtere andre ting, og det utmerker seg i massevis, matchoperasjoner.

Selv om det er en relativt gammel løsning, er ImageMagick fortsatt under utvikling, og gir mulighet for integrering uten tull via sine API-er. Hvis du trenger å konvertere masse bilder på en gang, uten å måtte tulle med detaljerte grafikkverktøy, er det verdt å prøve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me