CORBA: Lær om distribuert databehandling

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Common Object Request Broker Architecture (CORBA) er en åpen, leverandøruavhengig standard designet for å muliggjøre samarbeid om datasystemer distribuert på forskjellige operativsystemer, programmeringsspråk og maskinvareplattformer..

CORBA ble definert av Object Management Group (OMG), et internasjonalt konsortium for non-profit teknologistandarder.

Hovedpoeng: CORBA muliggjør kommunikasjon mellom datamaskiner som kjører på forskjellige plattformer, ved bruk av programvare skrevet på forskjellige programmeringsspråk.

Kort historie

Arkitekturen beskrevet i CORBA-standarden målrettet opprinnelig programvareutviklere som ønsket å lage interoperable applikasjoner basert på distribuerte interopererende objekter.

CORBA 1.0-spesifikasjonen ble utgitt i oktober 1991, og introduserte CORBA-objektmodellen, Interface Definition Language (IDL), og kjernesettet med programmerings-API-er og språkkartlegging for C-programmeringsspråket.

CORBA 1.1 og 1.2 fulgte like etterpå, gitt ut henholdsvis i februar 1992 og desember 1993. Disse versjonene fjernet mange uklarheter fra den opprinnelige spesifikasjonen.

CORBA 2.0-utgivelsen kom i august 1996. Det var den første store overhalingen av spesifikasjonen. Oppdateringen introduserte en mengde nye funksjoner, for eksempel støtte for lagdelte sikkerhets- og transaksjonstjenester, nye datatypeutvidelser og samhandling med OLE2 / COM, og så videre.

CORBA-versjoner fra 2.1 til 2.6 utgitt mellom august 1997 og desember 2001 ble preget av trinnvise oppdateringer, med fokus på å legge til nye og reviderte funksjoner i spesifikasjonen.

Den neste betydningsfulle utgivelsen var CORBA 3.0 i juli 2002. CORBA 3.1.1 fra august 2011 ble også formelt utgitt av ISO som 2012-utgave standard ISO / IEC 19500-1, 19500-2 og 19500-3.

Den siste utgaven av CORBA er versjon 3.3 fra november 2012. Du kan lese mer om alle formelt utgitte versjoner og hver spesifikasjon spesielt på spesifikasjonsdelen på OMGs CORBA-nettsted.

CORBA-funksjoner

CORBA gjør det mulig for datamaskiner som kjører programvare skrevet på forskjellige programmeringsspråk på forskjellige plattformer, å kommunisere.

For å oppnå dette bruker CORBA et Interface Definition Language (IDL) for å spesifisere forskjellige grensesnitt som objekter er til stede for omverdenen. CORBA spesifiserer kartlegginger fra IDL til et spesifikt programmeringsspråk som C ++ eller Java.

Standard kartlegginger for CORBA eksisterer for Ada, C, C ++, Java, Lisp, Object Pascal, PL / I, Ruby, Python og Smalltalk programmeringsspråk.

Ikke-standard kartlegginger for C #, Erlang, Perl, Tcl og Visual Basic implementeres av Object Request Brokers (ORB) skrevet for disse programmeringsspråk.

CORBA-spesifikasjonen definerer strengt at en applikasjon må kommunisere med andre objekter gjennom en Object Request Broker (ORB).

Applikasjonen initialiserer ORB og bruker en intern objektadapter for referansetelling og objekt- og referanseinstruksjonspolitikk. Objektadapteren brukes til å registrere forekomster av de genererte kodeklassene som er resultatet av å sammenstille bruker-IDL-koden.

IDL-tilordninger til noen programmeringsspråk er ganske greie, så det er enkelt å bruke CORBA i Java- eller Python-applikasjoner.

Kartleggingen av IDL til C ++ på den annen side, krever at programmereren må lære seg datatypene som ligger foran C ++ Standard Template Library (STL). Eller kartlegging av IDL til C, der en programmerer kreves for manuelt å emulere objektorienterte funksjoner, siden C ikke er objektorientert.

CORBA bruk og applikasjoner

CORBA er nyttig i mange situasjoner.

På grunn av den enkle måten CORBA integrerer maskiner fra forskjellige leverandører, med størrelser som strekker seg fra mainframes, gjennom tynne klienter og stasjonære maskiner til håndholdte enheter og innebygde systemer, er det mellomvarene du velger for store (og til og med ikke så store) bedrifter.

En av de viktigste og mest vanlige brukerne av CORBA er i servere som må håndtere et stort antall klienter, med høye treffhastigheter, med høy pålitelighet.

Spesialiseringer for skalerbarhet og feiltoleranse støtter disse systemene. CORBA brukes ikke bare til store applikasjoner; spesialiserte versjoner av CORBA kjører sanntidssystemer, og små innebygde systemer også.

CORBA Resources

For en mer detaljert gjennomgang av CORBA, foreslår vi at du sjekker ut noen av følgende online ressurser:

 • Den offisielle CORBA 3.3-spesifikasjonen er den grunnleggende veiledningen.

 • CORBA Explained Simply av Ciaran McHale er en gratis ebok om CORBA. Den er oppført som en offisiell ressurs på CORBA-nettstedet, og gir et detaljert blikk på CORBA.

 • En enkel C ++ klient / server i CORBA på CodeProject.com er en veldig fin introduksjon i Visual C ++ CORBA utvikling.

CORBA Books

Bøker som spesifikt dekker CORBA er vanskelig å finne, i stedet vil du vanligvis finne kapitler om CORBA i bøker om programmeringsspråk. Mange bøker som nevner CORBA er også utdaterte. Vi tegnet ut noen få titler:

 • CORBA 3 Fundamentals and Programming, 2nd Edition (2000) av Jon Siegel: CORBA 3 gjør distribuert programmering mer kraftfull og produktiv enn noen gang før. I denne guiden til CORBA-programmering viser en OMG-innsider arkitekter og programmerere hvordan de kan få mest mulig ut av alle disse funksjonene.

 • CORBA 3 (1998) av Reaz Hoque: denne boken dekker dynamisk tilkalling, grensesnittlager, sikkerhet og andre viktige CORBA-tjenester. Forfatteren presenterer også nye funksjoner i CORBA 3-spesifikasjonen. Den siste delen viser hvordan du oppretter CORBA Web-applikasjoner, med eksempler som bruker Java, JavaBeans, og de nye CORBA-komponentene og skriptfunksjonene.

 • Java-programmering med CORBA: Avanserte teknikker for å bygge distribuerte applikasjoner (2007) av Brose, Vogel og Duddy: Forfatterne presenterer avanserte teknikker og eksempler i den virkelige verden for å bygge både enkle og komplekse programmer ved hjelp av Java med CORBA. Denne boken inneholder også dyptgående kodeeksempler, i tillegg til utvidet dekning av banebrytende emner, inkludert Portable Object Adapter (POA), Remote Method Invocation (RMI) over IIOP og EJB.

Konklusjon

CORBA-spesifikasjonen introduserte noen interessante muligheter for utviklere, som programmeringsspråk og OS-uavhengighet. De mest populære programmeringsspråkene som brukes sammen med CORBA er Java og C++.

Disse fakta viste seg også å være den viktigste kilden til problemer for designutvalget til CORBA, da interoperabilitet økte konkurransen og gjorde det lettere for kundene å gå mellom alternative implementeringer.

Dette førte igjen til mange politiske spørsmål i komiteen og produserte hyppige utgivelser og revisjoner av CORBA.

CORBA er en veldig detaljert standard med mange funksjoner. Mange tidlige versjoner klarte ikke å implementere hele spesifikasjonen, noe som førte til dårlig publisitet. Det tok ganske enkelt litt tid før robuste CORBA-implementeringer dukket opp og fikk popularitet.

Videre lesing og ressurser

Vi har flere guider, veiledninger og infografikk relatert til koding og utvikling:

 • C ++ Utviklerressurser: Hvis du heller vil holde deg til et mer tradisjonelt språk, gir denne siden deg alle verktøyene du trenger.

 • Java: Introduksjon, hvordan lære og ressurser: Det andre (sammen med C ++) mest populære språket som brukes sammen med CORBA.

 • Rask introduksjon og ressurser: dette er et av de nyeste C-lignende språkene. Fremtiden for programmering? Finn ut her!

Hvilken kode skal du lære?

Forvirret om hvilket programmeringsspråk du bør lære å kode på? Ta en titt på infografien vår, hvilken kode du bør lære?

Den diskuterer ikke bare forskjellige sider av språkene, den svarer på viktige spørsmål som “Hvor mye penger vil jeg tjene på å programmere Java for å leve?”

Hvilken kode skal du lære?
Hvilken kode skal du lære?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map