6 grunner til at din webdesigner ikke vil være vert for nettstedet ditt

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


På TV-serien Star Trek på 1960-tallet, i et forsøk på å komme ut av å gjøre noe han vurderte utenfor sitt kompetanseområde, sa Dr. McCoy ofte ting som: “Jeg er lege, ikke murer!” Mange webdesignere føler det på samme måte: “Jeg er en webdesigner, ikke et vertsfirma!”

Mange mennesker føler seg veldig bra med å samarbeide med en profesjonell nettdesigner som ikke bare skaper et flott nettsted, men ser ut til å forstå alle mysteriene på internett. Så nettstedseiere blir ofte overrasket over å vite at deres webdesigner ikke vil være vert for nettstedet deres. Det gir bare ikke mening.

Men det er mange grunner til at webdesigneren din ikke er vert for nettstedet ditt – og hvorfor du ikke vil at de heller skulle gjøre det.

1. De er spesialister

Mengden ting som nettdesignere må vite er enorm. Og det samme gjelder systemadministratorer. Selv om det absolutt stemmer at det er overlapping, er jobbene ganske forskjellige.

Så på samme måte som menneskene som malte huset ditt ikke vil ønske å ombygge kjøkkenet ditt, vil ikke webdesigneren din være vertskap for nettstedet ditt.

2. De har ikke menneskelige ressurser

Nettdesigneren din har ikke titusenvis av kunder. De er sannsynligvis et lite firma eller til og med en enkelt person. De kan ikke gi deg 24/7 teknisk support.

Hvis webdesigneren din er vert for nettstedet ditt, blir du tvunget til å ringe dem når du har et teknisk problem. Det kan være midt på dagen når de er rundt, men opptatt med å designe nettsteder – noe som er vondt, men kanskje ikke en avtale.

Dessverre er det like sannsynlig at nettstedet ditt vil ha et problem tre om morgenen når ingen er i nærheten.

Nettdesigneren din trenger å sove og ta dager fri og dra på ferie. Gode ​​hostingfirmaer har ressursene til å tilby 24/7 support – virkelige mennesker som får betalt for å svare på telefoner eller svare på e-posten din med en gang – og fikse dine problemer.

Nettdesigneren din er ikke i stand til å påta seg det ansvaret.

3. De kontrollerer ikke serverens maskinvare

Det er viktig å innse hvordan hosting faktisk fungerer.

Nettsteder lever på servere. En server er en datamaskin, koblet til internett. Du kan gjøre din stasjonære datamaskin til en server og kjøre et nettsted fra den, men den ville ikke være veldig effektiv.

I stedet har webhotellfirmaer satt opp høyeffektive servere i store datasentre, koblet til resten av internett med høyhastighets tilgang.

Når du kjøper en hostingplan, betaler du for et stykke av datakraften i en av disse datasentrene, sammen med support og teknisk ekspertise fra vertsfirmaet.

Se for deg at du overbeviser webdesigneren om å være vert for nettstedet ditt. De kommer ikke til å sette opp egne servere på kontoret sitt, eller bygge et datasenter. I beste fall ville de ha en server installert i et eksternt datasenter.

Mange vertsfirmaer gjør det, men det gir ikke mening for de fleste webdesignere av de grunnene vi allerede har nevnt.

Det eneste realistiske tingen din webdesigner kan gjøre er å kjøpe hosting fra en stor leverandør og selge det videre til deg.

Designeren din kan gjøre sitt beste for å velge et høyt anerkjent hostingfirma, men det er det. De kan faktisk ikke gjøre noe for å garantere oppetid eller kvalitet.

Alle de faktiske tekniske ansvarene for hosting er hos vertsfirmaet, og designeren blir liggende som den som får skylden (og får telefonsamtaler klokka tre om morgenen).

4. De vil ikke være en flaskehals

Hvis designeren var vert for nettstedet ditt, ville de nesten helt sikkert gjort det som en forhandler for et faktisk vertsfirma.

Dermed vil de bare fungere som et stafett mellom deg og vertsselskapet. Når du forteller designeren din om et problem, forteller de det til vertsfirmaet. Og frem og tilbake.

Dette er veldig ineffektivt. Hvis nettstedet ditt er nede, er det bare mer fornuftig av deg å snakke med hostingfirmaet og la designeren gjøre det de gjør best: design.

5. De kan ikke belaste nok for det

En anstendig delt hostingplan skal koste under $ 10 / måned fra enhver anerkjent leverandør.

Denne typen planer er bra nok for de aller fleste små bedrifter, ideelle organisasjoner, enslige utøvere og stort sett alle andre typer ikke-teknisk, ikke-e-handel med mindre enn 100 ansatte..

Store vertsfirmaer har titusenvis av $ 10 / månedskunder, slik at de har råd til å betale folk for å svare på telefonen klokka tre om morgenen og på juledag.

De kan ansette teknisk støttepersoner som vet alt om Linux og Apache en utallige andre ting som er avgjørende for webhotell. De har med andre ord råd til sofistikert støtte.

Nettdesigneren din har ikke titusenvis av kunder. Som vi har sagt, de fleste nettdesignere er små firmaer eller til og med en enkelt person med noen få dusin aktive kunder – kanskje noen hundre.

For å kunne tilby den reelle støtten du kan forvente fra vertsfirmaet ditt, vil designeren din måtte betale mye for det. Å belaste deg 10 dollar i måneden er ikke verdt bryet.

6. De ønsker ikke å gjøre noe med en break up

Folk har ofte kortsiktige forhold til nettdesignere – de får nettstedene sine satt opp og de endrer dem ikke på mange år (om noen gang). Men selv i et langvarig forhold endrer ting seg.

Klienter flytter, og foretrekker å jobbe med lokale mennesker. Designere får gode jobber som jobber for Industrial Light and Magic. Noen ganger trekker de seg til og med! Så hva skjer med vertsslutningen på forholdet?

Ingen ønsker å være i posisjon til å måtte svare på det spørsmålet. En samvittighetsfull webdesigner ønsker ikke å sette opp en situasjon der du plutselig finner nettstedet deres nede fordi de, Gud forby, befinner seg på sykehus i lang tid.

Og de vil ikke få deg til å føle deg dårlig hvis du bestemte deg for at du vil flytte til en annen nettdesigner. Det er bare best for alle hvis webhotell blir utført av et vertsfirma.

Sammendrag

Nettdesigneren din er sannsynligvis for profesjonell til å gå full Dr. McCoy på deg, “Jeg er en webdesigner, ikke et vertsfirma!” Men det oppsummerer hvorfor de ikke ønsker å være vertskap for nettstedet ditt – og hvorfor du ikke bør ønske at de heller skal gjøre det.

Nettdesignere er spesialister innen et raskt skiftende felt. Nettdesigneren din ønsker ikke å fikse datamaskinen din, hjelpe deg med å sende bilder til vennene dine, lære deg hvordan du bruker Facebook, installerer skriveren din eller er vert for nettstedet ditt.

Og det er bra, fordi du vil ha en nettdesigner som er fokusert på webdesign.

Selv om webdesigneren din hadde tid til å tilby god teknisk service, og selv om du ikke hadde noe imot å betale ekstra for det, og selv om designeren din var villig til å svare på telefonen din “ZOMG! 1 MY WEBSITE IS DOWN” om morgenen på julaften ville designeren din sannsynligvis ikke (og burde) ønske å gjøre det fordi det ikke er det de er flinke til.

Få din egen webhotellkonto

Å velge et godt webhotellfirma og håndtere din egen webhotellkonto er ikke så vanskelig som det kan virke.

Det er like enkelt å velge en god hosting-tjeneste:

  1. Bestem hvilke funksjoner du trenger (f.eks. God teknisk support)

  2. Sjekk ut hvilke vertselskaper som tilbyr planene og funksjonene du ønsker

  3. Les noen anmeldelser for å hjelpe deg med å bestemme hvilken du skal gå til

  4. Få en kupongkode for å få et spesielt tilbud på hosting.

For en mer dyptgående titt på landskapet til webhotell, sjekk vår Ultimate Guide to Web Hosting. Det vil forklare alt du trenger å vite for å ta et informert valg.

Ultimate Guide to Web Hosting
Ultimate Guide to Web Hosting

Videre lesing og ressurser

Vi har flere guider, veiledninger og infografikk relatert til webhotell:

  • Google-rangeringer: Forstå, diagnostisere og fikse: hva er bra med et nettsted hvis ingen vet om det? Lær alt om å få den Google-rangeringen du fortjener.

  • Hvordan velge riktig CMS: et innholdsstyringssystem (CMS) er vanligvis det beste verktøyet du kan bruke til å lage et nettsted. Finn ut hvorfor og hvilket CMS som vil være best for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me