Sedo Domain Parking 2020: Vad säger kundrecensioner för Sedo Domain Parking?

Sedo – Domain Name Market

Sedo.com är en av de största marknadsplatserna för domännamn på internet, vilket underlättar i genomsnitt 3 500 domännamnsförsäljningar varje månad.


Av siffrorna

Sedos marknadsaktiviteter är imponerande.

  • Över 6 miljoner USD månadsförsäljningsvolym
  • Över 2 miljoner användare
  • Över 18 000 000 domän tillgänglig

Säljer domäner med Sedo

Sedo erbjuder flera alternativ för att sälja dina domännamn.

Köp nu – fast pris

Det mest enkla sättet att sälja en domän på Sedo är att sätta ett “köp nu” -pris. Detta låter potentiella köpare veta exakt vad du letar efter för ett domännamn.

Vissa människor är oroliga för att de kommer att prissätta sin domän för lågt på det här sättet och föredrar att använda funktionen ”Lägg ett erbjudande” (se nedan). Det är vanligtvis fel väg att gå.

Köpare tenderar att underbjuda – detta är ett universellt faktum eftersom alla alltid letar efter ett fynd. Genom att ställa in ditt eget “Köp nu” -pris kan du placera en premie på ditt domänvärde.

Om du är orolig för att färre människor kommer att vilja köpa en domän på grund av ett till synes “fast” pris, gör det inte – “Köp nu” -domäner på Sedo är tre gånger mer benägna att köpa än “Gör erbjudande” -domäner. De flesta köpare ser “Köp nu” -domäner som enklare att förvärva; de vet vad som ställs och om de är villiga att betala det. Denna förenkling påskyndar domänförsäljningsprocessen kraftigt.

Gör erbjudande

Ett mer komplicerat tillvägagångssätt – men en som potentiellt kan ge högre avkastning, speciellt med sällsynta eller premiumdomäner – är alternativet “Lägg ett erbjudande”.

Med den här säljmetoden listas domännamn i Sedos databas utan ett fast pris, utan snarare en “Gör erbjudande” -knapp, vilket gör att potentiella köpare kan kontakta dig med deras erbjudande.

Detta är en längre och mer komplicerad process.

Direktauktion

Om du vill försöka få det högsta möjliga priset för ett domännamn kan du köra en direktauktion.

Med en direktauktion listar Sedo ditt domännamn på deras hemsida och i relevanta sökresultat. Du kan ställa in ditt minimipris. Auktionerna körs i en vecka.

Sedo tar ut en icke återbetalningsbar avgift för att köra auktioner – du betalar den förmiddag om din domän inte säljer. På grund av detta och den begränsade tidsramen för auktioner är det här alternativet förmodligen bara en bra idé med premium-domännamn som sannolikt kommer att sälja.

Marknadsauktioner

Du kan faktiskt kombinera dessa olika alternativ i en tjänst som Sedo kallar “Marketplace Auction.” Det fungerar så här: När du har fått ett erbjudande på en domän kan du sedan starta en auktion. Det befintliga erbjudandet blir minimipriset (reserv).

Om inga andra (högre) bud kommer in, är du fortfarande garanterad försäljningen, men det finns en chans att du kommer att få ett högre erbjudande och tjäna ännu mer.

Mäklartjänster

Enskilda kvalificerade domäner (det vill säga högt domännamn) är berättigade till specialiserade mäklartjänster. Med detta tillvägagångssätt marknadsför Sedos domänspecialister aktivt ditt domännamn till aktiva investerarkunder. De flesta domännamn kvalificerar sig inte för den här tjänsten, men det kan vara det bästa alternativet för mycket sällsynta domännamn.

Sedo MLS

Alla domännamn registrerade för försäljning på Sedo.com görs också tillgängliga för ett stort nätverk av registratorer genom ett system som de kallar SedoMLS (Multiple Listing Service). Den här tjänsten sätter ditt domännamnslista på mer än 650 domänregistreringssajter.

Det verkar som om vi inte har några recensioner för Sedo Domain Parking än.

Köpa domäner med Sedo

Om du vill köpa en domän gör Sedo det här mycket enkelt. De har ett robust sökverktyg som gör att du kan hitta namnet du letar efter samt hundratals eller tusentals alternativa domännamn. Om domänen du letar efter inte har registrerats kan du registrera den direkt från sökresultaten. Om det inte finns med Sedo kan du be en mäklare att hjälpa dig genomföra en försäljning. Om du är en aktiv investerare som vill utvidga din portfölj med många premiumdomännamn, kan Sedos specialist också hjälpa till med det.

Resurser

Sedo är också en högkvalitativ leverantör av viktig domänbranschinformation.

Eftersom de bearbetar så många domännamnstransaktioner har de ett unikt perspektiv på prissättningstrender för domännamn. Köpare, säljare och domännamninvesterare kan bläddra i deras offentliga statistik med genomsnittliga och högsta försäljningssiffror för varje TLD, såväl som försäljningsvolymnummer och annan information.

De har ett omfattande bibliotek med domäninformation, inklusive artiklar om domänlagstiftning. De har också domänindustrins experter för att svara på frågor.

Sammanfattning

Sedo är en av de största marknadsplatserna för domännamn. Alla som är allvarligt involverade i domännamnsindustrin skulle vara klokt att spendera lite tid på att utforska sina tjänster.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me