Pickaweb 2020: Vad säger Pickaweb-kundrecensioner?

Pickaweb webbhotell

Pickaweb är ett Londonbaserat webbhotellföretag. De grundades 1999 och är en av Storbritannien’s äldsta värdföretag. De är nu värd för tiotusentals webbplatser, som främst serverar små och medelstora företag i Storbritannien, såväl som personliga bloggare.


Tjänster och specialiteter

Pickaweb erbjuder flera nivåer av delad värd, två olika typer av VPS-planer på flera servicenivåer, dedikerade servrar och återförsäljarhotellplaner.

Delade värdplaner finns i flera nivåer, var och en med högre gränser för användning och prestanda. De är också större grupper av tjänsteerbjudanden. Grundläggande delade värdpaket använder konventionell hårdvara medan premium-delade värdpaket körs på bättre maskiner utrustade med Solid State Drives (SSD).

Hela Pickaweb’s VPS-erbjudanden är “molnbaserad” (även om en del av deras tekniska marknadsföringskopia är lite förvirrande på denna punkt). Detta innebär att deras VPS-planer inte körs på enstaka maskiner (“ren metall”), men distribueras på ett moln eller ett kluster av skalbara datorresurser. VPS-värdpaket, som finns i flera användardefinierade nivåer, finns tillgängliga i konventionella och SSD-planer.

Pickaweb erbjuder ett litet förkonfigurerat urval av dedikerade serverplaner, och de tillåter också anpassade riggar.

De erbjuder också återförsäljare värdpaket, för kunder som vill starta ett eget Storbritannien-baserat webbhotell.

VPS och dedikerade serverplaner från Pickaweb har möjlighet till full serverhanteringstjänst.

Datacentra och teknik

Hela Pickaweb’s servrar finns i London, vilket sätter dem nära ett stort centrum för världsfinansiering och affärsverksamhet. Detta är också perfekt för UK-baserade företag som serverar innehåll till en främst lokal publik.

Den fysiska byggnaden har flera redundans i skyddad kraft, VVS, brandskydd, nätverksanslutning och beväpnad säkerhet på plats. Det fungerar på 100% hållbar energi.

 • 24/7/365 on – ?? webbplatsens säkerhetsteam
 • Dedikerad N + N i UPS-arrangemang
 • Centraliserade N + 1 HV-dieselgeneratorer med 72 timmars bränslekapacitet på plats
 • 6 fristående datahallar inom huvudanläggningen
 • Mångfald av transportörer som erbjuder helt elastisk anslutning
 • Olika fiberinmatningspunkter till webbplatsen
 • 3 meter högt omkretsstaket
 • Bevakad fordonsingång till plats
 • Internt och externt IP CCTV komplett webbplats täckning
 • Läckagedetekteringssystem
 • Uppkopplad ‘realtid’ interaktivt miljöövervakningssystem
 • Biometriskt inträdessystem
 • Full autentisering & kontroll av åtkomstpolicy
 • Säkerhetspollare vid byggnadens omkrets
 • Säkra parkeringsplatser på plats
 • Centraliserat N + 1-branddämpningssystem för vattenmist med VESDA-detektering
 • Frikylningsfunktioner i miljöinfrastruktur
 • Effektiv mätning och övervakning

Pickaweb använder avancerade Dell-servrar med Intel Xeon E3-1220v3-processorer. Vissa planer kommer med Solid State Drive (SSD).

Support och kundservice

Pickaweb’s kunder har 24 support via telefon, e-post och livechatt. Det finns också en omfattande kunskapsbas och en uppsättning självstudievideoer.

Säkerhet och säkerhetskopior

Pickaweb’s datacenter är fysiskt mycket säkert och dess nätverk skyddas av flera lager av säkerhet och redundans.

Vissa webbhotellplaner inkluderar premium daglig säkerhetstjänst, med CPanel-baserad återställning, men inte alla planer inkluderar den här funktionen.

Garantier för upptid

Pickaweb erbjuder en drifttidsgaranti på 99,9%, med förbehåll för de vanliga begränsningarna:

 • Pickaweb ansvarar inte för driftstopp orsakat av användaråtgärder eller försummelse från användare
 • Pickaweb ansvarar inte för driftstopp orsakat av appar från tredje part eller leverantörer av uppströms
 • Regelbundet schemalagt underhåll räknas inte med driftsstopp

Kostnader och betalningsregler

Pickaweb är lite dyrare än värdföretag i USA som tillhandahåller liknande tjänster, men är ganska i linje med andra brittiska och europeiska webbhotell. Om du serverar innehåll och webbappar till den marknaden är det vettigt att betala för att ha en datacenter närmare din publik.

Alla större kreditkort accepteras såväl som PayPal.

Mervärdesskatt

USA-baserade kunder som är vana vid noll moms på webbhotell och andra tjänster kan bli förvånade av momsen (mervärdesskatt). Detta är en form av försäljningsskatt som används i Storbritannien och de flesta andra europeiska länder. Det är inte ett strikt procenttal på det slutliga försäljningspriset, men baseras på marginalerna. (Det vill säga, två produkter till samma pris som du kan ha olika moms och därför olika kostnader).

Vissa webbhotellföretag inkluderar momsen i sina annonserade priser, men Pickaweb gör det inte. Det är därför viktigt att få information om den slutliga prissättningen som ingår i moms innan du fattar ett beslut om vilket värdföretag som ska användas.

Sammanfattning / slutsatser

Pickaweb är ett värdföretag av hög kvalitet som passar för olika användningsfall där den primära publiken är baserad i Storbritannien. Detta inkluderar brittiska bloggare och förläggare, Londonbaserade finansiella industriföretag och utvecklare av app som riktar sig till den brittiska marknaden.

Vanliga frågor om Pickaweb

 • Vilka typer av värdplaner erbjuder Pickaweb?

  Pickaweb erbjuder flera nivåer av delade värdplaner, såväl som VPS, molnbaserade virtuella servrar (som i huvudsak är VPS), dedikerade servrar och återförsäljarhosting.

 • Vilka betalningsformer accepteras?

  Pickaweb accepterar alla större kreditkort och även PayPal.

 • Finns det en fördel att betala för ett år eller mer i förskott?

  Ja. Årsplaner har en lägre månadskostnad än planer från månad till månad. Tvåårsplaner är ett ännu bättre värde.

 • Kan jag betala för att vara värd månad till månad?

  Ja, på de flesta planer. Den lägsta nivån för delad värd tillåter inte månadsvis fakturering.

 • Vilka andra betalningsvillkor finns tillgängliga?

  De flesta delade värdplaner finns tillgängliga för fakturering varje månad, varje år och två gånger. Det lägsta nivået för delad hosting kan betalas för kvartalsvis, årligen eller tvåårigt. VPS och Dedicates-värdplaner har faktureringsalternativ för månatliga, kvartalsvisa och årliga.

 • Erbjuder Pickaweb någon form av återbetalningsgaranti?

  Ja. Pickaweb planer kommer med en 30-dagars pengarna tillbaka garanti. (Detta gäller inte dedikerade servrar.)

 • Vilken typ av support erbjuder Pickaweb?

  Pickaweb erbjuder 24/7 teknisk support via telefon, livechatt och e-post. De har också en omfattande kunskapsbas och omfattande videohandledning.

 • Måste jag betala för förnyelse-registrering på mitt gratis domännamn?

  Ja. Gratis domännamn är endast gratis under det första året.

 • Gör värdplaner med ett gratis domännamn?

  Ja. Nästan alla Pickawebs webbhotellplaner innehåller ett gratis domännamn. Det lägsta nivået för delad värd inkluderar dock inte ett domännamn.

 • Ska jag få en SSD-lagringsplan? Vad är skillnaden?

  SSD, eller solid state-enhet, är en typ av hårddisk. Konventionella datorer har snurrande hårddiskar (de flesta har dessa på sina stationära och bärbara datorer). SSD, liknande den lagringstyp som används i USB-flashenheter, är mycket snabbare än konventionella snurrdiskar. Men det är också mycket dyrare. Om du behöver snabbare laddningstider och har råd med det, är SSD-värdplaner vanligtvis ett bättre alternativ.

 • Vad är skillnaden mellan Pickawebs VPS- och Cloud-värdplaner?

  VPS och Cloud Hosting är (vanligtvis) utbytbara villkor. Pickaweb använder “Cloud hosting” för att hänvisa till deras VPS-planer som är byggda med SSD-lagring (Solid State Drive).

 • Vilken värdplan ska jag få?

  Det beror på vad du behöver. Om du skapar en personlig blogg, eller en enkel webbplats för små företag eller lokala ideella organisationer, är en av de delade värdplanerna förmodligen rätt för dig. Om du skapar en företagswebserver (en server för internt bruk i ett stort företag), en högtrafiksajt, en SaaS-webbapplikation eller en annan typ av webbplats som antingen kommer att generera mycket trafik eller kräver mycket anpassad inställning, då är en VPS (eller molnbaserad) plan vanligtvis det rätta valet. Personer som behöver dedikerad serverutrustning vet vanligtvis att de behöver den. Detta används ofta för samma ändamål som VPS, men när det finns specifika anpassade krav för hårdvarukonfiguration eller säkerhet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map