Endurace International Group: I verksamhet i över 20 år. Vad är deras hemlighet?

Introduktion till uthållighet

Endurance International Group är ett multinationellt publikt handlat värdföretag (NASDAQ: EIGI) och företaget bakom många älskade värdvarumärken. Deras fokus är att hjälpa små och medelstora företag att lyckas online.


Förutom sina värdtjänster är de musklerna bakom en mängd små och medelstora affärsappar och projekt, inklusive Business On Tapp och AppMachine. De har sitt huvudkontor i Burlington, MA med kontor över hela USA liksom i Indien och Brasilien, och sysselsätter 2.500 anställda. I skrivande stund leds Endurance av VD Hari Ravichandran.

Företagshistoria

Uthållighet startades 1997 som BizLand.com. Till och med då var deras målgrupp småföretag som letade efter digitala lösningar, och detta fick snabbt lite efterfrågat riskkapital för att komma från marken. Men när dot-com-bubblan brast 2000, gjorde BizLand också, med bara 14 anställda.

Endurance-gruppen började omintegrera sig själva genom att utveckla en svit av back-end-verktyg och förvärva kunder via varumärkesförvärv. År 2008 fångade de ögonen på det teknikfokuserade private equity-företaget Accel-KKR och köptes för ett icke upplyst belopp. Accel-KKR fortsatte att växa genom förvärv, vilket förde ett antal värdföretag i veckan.

2011 köptes företaget av Warburg Pincus och GS Capital Partners för någonstans runt en miljard dollar. Slutligen under fjärde kvartalet 2013 tillkännagav Endurance International sin börsintroduktion till 12,00 dollar per aktie.

Sedan dess har de fortsatt att expandera, lägga till kända varumärken som Arvixe och Webzai på sin lista, samt förvärvat en 40% -andel i det nederländska appföretaget AppMachine och bildat ett strategiskt partnerskap med e-postmarknadsföringsprogramvaran Constant Contact . De började också expanderar internationellt på ett stort sätt och lägger Directi till sina stora dotterbolag till deras varumärkesprogram.

Det verkar som om vi inte har några recensioner för Endurance International Group än.

Produkter och tjänster

Med kanske hundratals märken under sina bälten (det finns ingen komplett lista) har Endurance något för allt. Med olika varumärken erbjuder de delad värd vid olika prispunkter, från rock-bottom-rabatt till en premium, lättladdad server-delad värdprodukt. De har också en rad återförsäljarkonton, för att inte tala om VPS, moln och dedikerade lösningar.

Eftersom de växer genom förvärv, kan deras hårdvaruspecifikationer vara allt från en specialbyggd dedicerad server till en out-of-the-box Dell kommersiell server. I allmänhet körs deras servrar på Intel-processorer, men detta är inte alls en hård och snabb regel.

När det gäller programvarans sida är Endurance-familjen nästan uteslutande ett öppen källkodsföretag. Sedan 2013 har de drivit sitt eget skriptbibliotek som kallas Mojo Marketplace (det är som Softaculous eller Fantastico) för att ge öppen källkodsprogramvara till icke-utvecklare, och de allra flesta av deras varumärken är LAMP-värdföretag, vanligtvis använder CentOS.

Dessutom är Endurance en aktiv deltagare i öppen källkodssamhälle, som regelbundet sponsrar och deltar i öppen källkodsspråkskonferenser.

Bortsett från alla möjliga manifestationer av webbhotell, har Endurance ett antal varumärken som erbjuder andra tekniska lösningar för små och medelstora företag. Detta inkluderar:

 • SEO-tjänster (SEOGears)
 • Domänregistrering (Directi)
 • Windows webbhotell (EasyCGI)
 • En unik bloggplattform (Typepad)
 • Designtjänster (Webzai)

Varumärken

Det finns ingen enda, allomfattande lista över varumärken som Endurance äger, med sin egen webbplats med bara några få utvalda, BBB-listan några fler, och pressmeddelanden och andra primära källor som visar fler märken igen.

Naturligtvis är de för närvarande värd för minst 60 varumärken över hela världen, med förvärv (som Directi) ofta har sina egna dotterbolag, vilket ytterligare utvidgar familjen Endurance. Hittills har Endurance varumärken kollektivt 4,5 miljoner prenumeranter, vilket sätter dem någonstans bland de 10 största delade värdföretag världen över.

Företagskultur och värderingar

Uthållighet är engagerad i kundtjänst, tillförlitlighet och investerars integritet och transparens. Dessutom arbetar de hårt för att kompensera sitt koldioxidavtryck genom att köpa vindkraftkrediter, både för sig själva och genom sina dotterbolag (av vilka många är gröna värdar).

Slutligen ägnas Endurance International Group åt småföretag. Det har varit deras kärnfokus sedan 1997, och de fortsätter det mönstret även nu, senast med sitt strategiska partnerskap med Constant Contact.

Sammanfattning

Endurance International Group äger märken som iPage, HostGator, Bluehost, HostMonster och Mojo Marketplace.

De är ett multinationellt företag och har sedan 1997 hjälpt små och medelstora företag att utveckla och expandera online. Med så många märken under bältet har de en nästan oändlig kombination av delade värdplaner, tillsammans med gott om VPS, moln, återförsäljare och dedikerade värdalternativ.

Med specialiserad design, SEO, internationella domänregistreringsföretag, ser den börsnoterade Endurance International Goup ut att vara på toppen av sitt spel i värdvärlden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map