EasySpace 2020: Vad säger EasySpace-kundrecensioner?

Easyspace introduktion

Om du letar efter ett värdföretag i Storbritannien kan Easyspace passa på räkningen. Företaget grundades 1997 och är en del av iomart PLC och är värd för sina kunders webbplatser i sex brittiska datacentra. Andra iomart-varumärken inkluderar RapidSwitch, Melbourne Hosting och iomart Cloud, och gruppen kan skryta med 100 procent drifttid i alla sina företag.


Easyspace erbjuder webbhotell och domänregistrering, och dess delade hostingtjänster är dess mest framstående produkt. Företaget tillhandahåller även e-posthotell, molnhotell, VPS-hosting och dedikerade serverplaner.

Easyspace värdplaner

Easyspace erbjuder ett bra utbud av värd, från prisvärda delad hosting till dedikerade servrar. Alla dess servrar finns i Storbritannien; företaget har en andel i sex datacenter över hela landet.

 • Delad värd är uppdelad i fyra planer: Pic ‘n’ Mix, StarterPlus, Business och Site Builder. Pic ‘n’ Mix är en anpassningsbar plan och StarterPlus är en fördefinierad, ganska typisk delad värdlösning. Business är en uppgraderad version av StarterPlus, medan Site Builder (även kallad det besvärliga namnet ‘EasySiteLive Pro’) är en mycket grundläggande webbhotell för icke-tekniska användare.
 • E-handel värd är i huvudsak delad webbhotell i par med betalningsportar och inbyggda e-handelsverktyg. Det finns tre planer: Starter, Business och Pro; top-end-paketet innehåller upp till 10 000 produkter, HSBC- och WorldPay-betalningsbearbetning, produktbetyg, eBay-integration och RSS-flöden.
 • Molnhotell erbjuds över tre planer: brons, silver och guld. Alla är baserade på VMWare-plattformen och prissätts varje månad. Användare kan välja ett av sex Linux-operativsystem eller tre versioner av Windows.
 • VPS-värd kan köpas med antingen Windows eller Linux; var och en delas upp i tre planer. Alla inkluderar support 24/7 och en kontrollpanel, Plesk. Det finns också ett alternativ att anpassa VPS-planerna som erbjuds eller köpa en MetaTrader VPS.
 • Det finns fyra fördefinierade paket för dedikerade servrar om du inkluderar Budget-paketet. Återigen kan användare anpassa dessa om de vill. Användare kan välja en SSD-hårddisk och välja Windows eller Linux för sitt operativsystem.
 • Easyspace erbjuder goMobi, ett mobilt webbplatspaket, som en separat värdlösning. GMobi-programvaran är i grunden ett verktyg för webbplatsbyggare.

Med ett sådant enormt utbud av tjänster är det svårt att säga vad prioriteringen är, men delad värd ges centralt på webbplatsen. Med det sagt tror jag inte att någon skulle känna att det saknades val.

Easyspace Uptime / Downtime

Det är uppfriskande att se en UK-värd som erbjuder 100% drifttidsgaranti, eftersom få verkar kunna göra detta. Easyspace gör det dock – och det gäller den som garanterar alla sina tjänster, från den billigaste delade värdplanen till dess dedikerade server. Företaget har också en systemstatussida, men det visar inga historiska data, och det hade inte uppdaterats på mer än tre veckor när jag besökte.

Easyspace är uppenbarligen mycket stolt över sina sex brittiska datacentra (belägna i Glasgow, Manchester, Maidenhead, Nottingham, Leicester och London) och marknadsför dem på hela webbplatsen. Alla anläggningar ägs och drivs av företaget, vilket är mycket imponerande. Det finns en sida i avsnittet dedikerade servrar som visar detaljerna i varje datacenter i detalj: var och en har full säkerhet med Smart Card-åtkomst, N + 1 HVAC-täckning och brandundertryckning, två oberoende strömförsörjningar plus UPS och diesel-backup, plus tekniska ingenjörer på plats som alla är Easyspace-anställda.

Kunder på delade värdplaner kan välja att inkludera säkerhetskopiering om de vill – detta inkluderar en rullande 8-veckors säkerhetskopiering av hela kontot, inklusive databaser. Förmodligen är detta inte gratis och måste betalas för. Säkerhetskopieringstjänster på andra planer, inklusive dedikerade servrar, är ett extra tillval. Easyspace erbjuder inte några säkerhetskopior alls om inte kunden betalar för dem, och det garanterar inte att säkerhetskopior är giltiga, även om du betalar.

Easyspace-stöd

Som du förväntar dig finns all Easyspace supportpersonal i Storbritannien. E-post- och biljettstöd erbjuds dygnet runt.

För att få kontakt via telefonen måste kunderna ringa ett 0370-nummer. 0370-nummer debiteras till geografiska priser, liknande 0870-nummer, och är tyvärr inte gratis. Jag kunde inte hitta någon information om omfattningen av öppettiderna för telefonstöd, men det verkar som om det inte erbjuds dygnet runt.

Resten av Easyspaces supportinformation är dold bort och endast synlig för betalande kunder, så det var inte möjligt att utvärdera kvaliteten på det levererade supportmaterialet.

Easyspace i nyheterna

Jag hittade inga högprofilerade nyheter om Easyspace, så vi måste anta att dess värd har varit relativt tillförlitlig och stabil.

Easyspace Kontrollpanel

Som nämnts tidigare i recensionen erbjuds Plesk på VPS-värdplaner. Dedikerade serverkunder kan välja Plesk (Linux / Windows) eller cPanel (endast Linux), men detta faktureras som en uppgradering.

Delade värdkunder måste använda Easyspaces anpassade kontrollpanel. Eftersom dess supportinformation är låst ur synvinkel är det omöjligt att fastställa hur kontrollpanelen är.

Easyspace Extras

Delade värdkunder får 75 £ av Google Adwords-kredit, men de måste sätta in 25 £ för att kunna kräva detta. Kunder får också krediter för MailingManager, ett e-postmarknadsföringsprogram och en kostnadsfri testversion av ett e-handelspaket. Installerare med ett klick inkluderar 50 paket: WordPress, Joomla, Mambo, osCommerce och mer.

Som du kan förvänta dig får inte kunder på andra värdplaner (inklusive moln- och VPS-värd) några bonusar för att söta upp affären.

Easyspace-återbetalningsgaranti / avbokningspolicy

Easyspaces återbetalningsperiod är mycket kort – bara sju dagar. Avbokningsförfrågningar måste tas upp via värdens kontrollpanel med hjälp av biljettsystemet.

Många Easyspace-värdpaket tillhandahålls under flera år. Det är viktigt att studera Easyspaces allmänna villkor i detalj för att säkerställa att du känner till dina rättigheter om du vill avbryta. I princip är alla betalade pengar inte återbetalningsbara och alla paket förnyas automatiskt om de inte avbryts. Om din betalningsmetod misslyckas kan du debiteras £ 15 per brev som skickas till dig. Om du väljer att förnya manuellt debiteras du 3 £ extra.

Easyspace-sammanfattning

Easyspace investerar uppenbarligen i kvalitet och dess värdplaner är omfattande och prisvärda. Företagets brittiska datacenter kommer att tilltala kunder i Europa, och det faktum att det driver sina egna anläggningar fungerar definitivt till dess fördel. Det är trevligt att se ett värdföretag öppet diskutera sina anläggningar och marknadsföra dem på sin webbplats.

Tyvärr finns det någon djävul i detalj när det gäller Easyspaces värdpaket. Telefonsupport verkar vara begränsat och det tillhandahålls via gratis telefonnummer. Frågan om en anpassad kontrollpanel kommer att vara en stor nackdel för mer erfarna värdanvändare på delade värdplaner. Till och med VPS-planerna har inte alternativet cPanel, vilket är en verklig skam, eftersom det är en sak som många kunder letar efter.

Trots detta är Easyspace uppenbarligen ett företag som bryr sig om sina kunder och har lagt tid och ansträngning på att utforma omfattande värdplaner. Det är upp till dig att bestämma om du är villig att handla med en kort återbetalningsgaranti för ett “riktigt” brittiskt värdföretag.

EasySpace vanliga frågor

 • Erbjuder EasySpace Windows-värd?

  Ja. EasySpace erbjuder både Linux- och Windows-värd beroende på dina önskemål.

 • Erbjuder EasySpace migrationstjänster?

  Inte riktigt. De erbjuder viss migrationshjälp och kommer att hjälpa till med migrering på plats för större projekt, men endast för migrering av Microsoft 365 eller MS Exchange.

  För WordPress eller andra OS-webbapplikationer erbjuder de inget stöd.

 • Vilken typ av hosting erbjuder EasySpace?

  EasySpace erbjuder delade, VPS och dedikerade planer på både Linux- och Windows-servrar med flera servicenivåer för varje produkt.

  De erbjuder också återförsäljare värd, men bara som en del av deras systerföretag Easynic.

  Deras VPS och dedikerade värdstjänster är fullständigt hanterade, halvstyrda och självhanterade.

  De erbjuder också olika specialiserade delade serverprodukter specifika för e-handel, företag, bloggar och startpaket.

 • Vilken typ av betalningsalternativ erbjuder EasySpace? Finns det en rabatt för att underteckna ett längre kontrakt?

  EasySpace debiterar varje år för sina delade planer och varje månad för deras VPS och dedikerade alternativ.

  Delade värdkunder kan få upp till 20% rabatt om de köper fem års värd åt gången.

  Kreditkortsbetalningar accepteras, liksom alternativa betalningsmetoder. Företaget accepterar både PayPal- och Worldpay-betalningar.

 • Får du en gratis domän med värd?

  Varje delad värdplan inkluderar en domän under ett år (.co.uk ingår i två år) och obegränsade underdomäner. VPS och dedicerad värd inkluderar inte en gratis domän men du kan köpa en från EasySpace.

 • Inklusive Whois-integritet?

  Nej, men det är tillgängligt att köpa.

 • Vilket stöd är tillgängligt?

  EasySpace erbjuder telefonsupport i Storbritannien från 9 till 17:30, måndag till fredag. De har också ett biljetteringssystem och en kunskapsbas med självhjälpsguider.

 • Finns support på flera språk?

  Nej. Support är endast tillgängligt på engelska.

 • Var är EasySpaces datacentra?

  EasySpace har 10 datacentra prickade över Storbritannien i London, Glasgow, Leicester, Nottingham, Manchester och Maidenhead. Deras huvudkontor ligger i Glasgow.

 • Vilka programmeringsspråk stöder de?

  EasySpace stöder PHP 5.6, Perl 5.10.1 och Phyton för Linux och ASP.Net 4.5 för Windows.

 • Har EasySpace tillbaka-garanti?

  Ja, de har en 7-dagars tillbaka-garanti på alla nya webbhotellköp.

 • Har EasySpace en drifttidsgaranti?

  Ja, de har en 100% drifttidsgaranti för varje kalendermånad för alla sina värdprodukter.

  Denna garanti täcker endast kunder för driftstopp orsakade av EasySpace och inte förmildrande faktorer.

  Krediter tilldelas om EasySpace inte uppfyller denna garanti. Kontakta kundsupport för mer information.

 • Vilka applikationer kan jag använda med EasySpace?

  EasySpace erbjuder installationer med ett klick på över 50 olika applikationer med alla deras delade värdplaner, inklusive WordPress, Joomla, b2evolution och Drupal.

  De har också tillgång till kundvagnar med e-handel på en kostnadsfri testbasis men i slutändan kommer de till en extra kostnad.

 • Vilka säkerhetsfunktioner erbjuder EasySpace?

  SSL-certifikat kan läggas till varje värdprodukt mot en extra årlig kostnad. EasySpace har ett komplett utbud av SSL-certifikat tillgängliga beroende på vilken säkerhetsnivå du behöver.

  E-postfunktionerna på deras delade planer kan också säkras med e-postvirus och skräppostfilter mot en extra kostnad.

  EasySpace skyddar också sina egna servrar från DDoS-attacker och har 24/7 virus- och skadlig kodskanning.

 • Vilken kontrollpanel erbjuder EasySpace?

  De erbjuder Plesk för sin VPS-produkt och Plesk eller cPanel för sin Cloud VPS.

  För sina dedikerade servrar har de Plesk, cPanel eller ESCP, en egen kontrollpanel.

  Deras delade planer kommer med sin egen ESCP gratis med möjlighet att uppgradera till Plesk (till en kostnad).

 • Vad menar EasySpace med “obegränsad bandbredd.”

  Det är inte obegränsat. Det betyder att deras gränser för rättvis användning är tillräckligt höga för att de flesta kunder aldrig kommer att träffa dem – vilket gör att de verkar obegränsade.

  Delade planer får 250 GB per månad med bandbredd, VPS får 1 TB per månad och dedikerade servrar får 5 TB per månad.

 • Och vad betyder EasySpace med “obegränsad lagring”?

  För lagring tillhandahåller de inte ett numeriskt möss, utan redogör i stället för flera saker i policyen för rättvis användning som du inte får göra, inklusive att använda din lagring för att säkerhetskopiera filer och lagra media. Se deras policy för rättvis användning för mer information.

 • Erbjuder EasySpace CDN-tjänster?

  Nej, de erbjuder inte CDN-tjänster. Men de erbjuder SSD-caching.

 • Vilka reservsystem har EasySpace på plats?

  Alla delade planer inkluderar daglig säkerhetskopiering.

  På alla sina värdprodukter erbjuder de säkerhetskopiering och återställning, som säkerhetskopierar en webbplats var 8: e vecka, med kunder som väljer om de vill behålla den gamla kopian eller bara skriva över den.

  Det här alternativet ingår i några högre nivåer av delad hosting, men för de flesta planer måste du lägga till för en extra kostnad.

  Deras dedikerade servrar kan också lägga till molnskopia till en extra kostnad per GB.

 • Har EasySpace ett webbplatsbyggnadsverktyg?

  Ja. De erbjuder både webbdesigntjänster såväl som tillgång till sin egen dra och släpp webbplatsbyggare, EasySiteLive PRO. Det kommer mot en extra kostnad men inkluderar en kostnadsfri prövning. Kontakta kundservice för mer information.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map