Is WebNode een solide website-bouwer voor beginners? _ Onze recensie onthult alles

Webnode Website Builder-profiel

Webnode is een geweldige webbouwer die u kan helpen bij het bouwen van een verscheidenheid aan websites, van persoonlijk tot zakelijk en zelfs e-commerce. Het bestaat al sinds 2008 en heeft bijgedragen aan de productie van meer dan 27 miljoen websites.


Het is gericht op beginners en kan u helpen om binnen vijf minuten een website online te krijgen. Hieronder bekijken we deze websitebouwer, zodat u kunt beslissen of dit de beste keuze is voor uw nieuwe website.

Webnode-pakketten

U kunt uw account instellen en een gratis website maken met een van hun domeinen. Dit gratis pakket geeft je een redelijke hoeveelheid schijfruimte en bandbreedte om mee te beginnen. U kunt ook upgraden om voor dit kleine serviceniveau voor een klein maandelijks bedrag te kiezen voor uw eigen domein. Maar als u uw website serieus neemt, wilt u waarschijnlijk volledig upgraden naar een van de betaalde abonnementen.

Er zijn drie betaalde abonnementen. Ze verschillen in de hoeveelheid schijfruimte en bandbreedte die ze bieden. Bovendien bieden de duurdere abonnementen meer e-mailadressen en andere functies zoals back-ups.

Webnode-functies

Webnode is een websitebouwer met slepen en neerzetten waarmee u vrijwel elke website-stijl kunt bouwen. Het heeft onlangs een grote ontwerprevisie ondergaan, dus zowel de backend- als de front-endontwerpen hebben een modernere uitstraling.

Het belangrijkste kenmerk van hun bouwer is de websitebouwer met slepen en neerzetten. De lay-out is een beetje anders en minder intuïtief dan andere tools, maar gemakkelijk genoeg om onder de knie te krijgen.

Het is uitgerust met meer dan 60 verschillende branchespecifieke sjablonen waaruit u kunt kiezen en u kunt zelfs een eenvoudige online winkel maken. Naast de hierboven genoemde basisprincipes, wordt het ook geleverd met een basisblog-engine en integratie van contactformulieren.

Momenteel zijn er geen bestaande integraties van derden, maar u kunt wel YouTube- en Vimeo-video’s op uw site insluiten. U kunt in de toekomst meer functies verwachten.

Makkelijk te gebruiken

Het maken van uw eerste website en deze online krijgen is ongelooflijk eenvoudig. U kunt zelfs een gratis account maken bij Webnode, zodat u dit kunt doen zonder geld te verliezen. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden voor de service en de aanmeldingswizard leidt u de rest van de weg.

Met een account in de hand kunt u selecteren wat voor soort site u wilt bouwen: e-commerce, zakelijk of persoonlijk. Vervolgens kunt u een thema selecteren in de door u gekozen categorie. Zodra u een thema heeft gevonden dat u bevalt, maakt de installatiewizard automatisch de pagina’s die u opgeeft.

Vervolgens kunt u uw site aanpassen met de paginabuilder met slepen en neerzetten om uw site naar wens te bewerken. Er is ook een voorbeeldbalk, zodat u tijdens het bewerken kunt zien hoe het eindresultaat eruit zal zien.

Het is gebouwd voor beginners, dus er is absoluut geen codeerervaring vereist. Tenzij u natuurlijk zelf de CSS-code wilt wijzigen. Bovendien hoeft u zich met hun walkthrough-wizard geen zorgen te maken dat u stappen van het installatieproces mist.

Uw site bouwen

Om uw website uit te bouwen, kunt u kiezen uit een van de zestig plus-thema’s die door Webnode worden aangeboden. U hebt ook volledige toegang tot de CSS-code, zodat u verdere ontwerpaanpassingen kunt aanbrengen. Ze hebben onlangs een heleboel moderne thema’s toegevoegd die vergelijkbaar zijn met wat andere websitebouwers bieden. Al hun thema’s zijn ook mobielvriendelijk, zelfs de gratis versie, zodat uw site er op elk schermformaat goed uitziet.

In de thema-editor vindt u tal van verschillende ontwerpelementen, zoals het toevoegen van tekstvakken, formulieren, galerijen en widgets voor sociale media. Als u een site voor uw bedrijf maakt, kunt u zelfs Google- en Bing-kaarten insluiten om bezoekers een idee te geven van uw locatie.

U vindt ook ingebouwde SEO-functies waarmee u dingen kunt doen zoals paginatitels, URL’s, tags en zelfs ALT-tags voor afbeeldingen aanpassen.

Is Webnode geschikt voor mij?

Webnode is een eenvoudige websitebouwer waarmee u uw website in een mum van tijd online kunt krijgen. Het is gericht op beginners, dus als u eerder een website of twee heeft gebouwd, vindt u de aanpassingsopties mogelijk beperkt.

Als u kiest voor pakketten van gemiddeld tot hoog niveau, krijgt u toegang tot coole functies zoals meertalige ondersteuning, Google Analytics-integratie, gebrek aan advertenties en onbeperkte bandbreedte.

Het wordt aanbevolen om een ​​gratis website te maken met hun bouwer om te zien of je het eindresultaat leuk vindt. Sommige van de thema’s zijn direct uit de doos ongelooflijk, maar u kunt problemen tegenkomen bij het aanpassen van een thema of bij het uitwisselen van uw bestaande thema.

Als je niet al te veel tijd wilt besteden aan het maken van een aangepaste site, dan is deze tool het proberen waard. Je krijgt een eenvoudige en aantrekkelijke website die ook responsief is.

Afsluitend

Over het algemeen is Webnode een solide website-bouwer voor beginners. De prijsstelling is ongeveer gelijk aan die van andere website-bouwers en heeft een respectabele themacollectie. De drag-and-drop-builder is geschikt voor beginners en laat je snel nieuwe website-elementen toevoegen.

De aanpassingsopties laten je misschien een beetje tekort, maar als eenvoud is wat je zoekt, ga er dan voor. Omdat je gratis aan de slag kunt, heb je echt niets te verliezen. U kunt de sitebouwer volledig testen voordat u zich vastlegt op een betaald pakket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map