EasySpace in 2020: wat zeggen EasySpace-klantrecensies?

Easyspace Introductie

Als u op zoek bent naar een hostingbedrijf in het VK, kan Easyspace de juiste oplossing zijn. Opgericht in 1997, maakt het bedrijf deel uit van iomart PLC en host het zijn websites voor klanten in zes Britse datacenters. Andere iomart-merken zijn RapidSwitch, Melbourne Hosting en iomart Cloud, en de groep heeft een uptime van 100 procent in al haar bedrijven.


Easyspace biedt webhosting en domeinregistratie en de gedeelde hostingservices zijn het meest prominente product. Het bedrijf biedt ook e-mailhosting, cloudhosting, VPS-hosting en dedicated serverplannen.

Easyspace-hostingplannen

Easyspace biedt een goed aanbod aan hosting, van betaalbare shared hosting tot dedicated servers. Alle servers bevinden zich in het VK; het bedrijf heeft een belang in zes datacenters in het hele land.

 • Gedeelde hosting is opgesplitst in vier plannen: Pic ’n’ Mix, StarterPlus, Business en Site Builder. Pic ’n’ Mix is ​​een aanpasbaar plan en StarterPlus is een vooraf gedefinieerde, vrij typische shared hosting-oplossing. Business is een bijgewerkte versie van StarterPlus, terwijl Site Builder (ook wel de omslachtige naam ‘EasySiteLive Pro’ genoemd) een zeer basistype hosting is voor niet-technische gebruikers.
 • E-commerce hosting is in wezen shared hosting in combinatie met betalingsgateways en ingebouwde e-commerce tools. Er zijn drie plannen: Starter, Business en Pro; het toppakket omvat tot 10.000 producten, HSBC- en WorldPay-betalingsverwerking, productbeoordelingen, eBay-integratie en RSS-feeds.
 • Cloud hosting wordt aangeboden in drie pakketten: Bronze, Silver en Gold. Ze zijn allemaal gebaseerd op het VMWare-platform en maandelijks geprijsd. Gebruikers kunnen een van de zes Linux-besturingssystemen of drie versies van Windows selecteren.
 • VPS-hosting kan worden gekocht met Windows of Linux; elk is verdeeld in drie plannen. Ze hebben allemaal 24/7 ondersteuning en een configuratiescherm, Plesk. Er is ook een optie om de aangeboden VPS-abonnementen aan te passen of om een ​​MetaTrader VPS te kopen.
 • Er zijn vier vooraf gedefinieerde pakketten voor dedicated servers, als u het Budget-pakket opneemt. Nogmaals, gebruikers kunnen deze desgewenst aanpassen. Gebruikers kunnen een SSD-harde schijf kiezen en Windows of Linux selecteren voor hun besturingssysteem.
 • Easyspace biedt goMobi, een mobiel websitepakket, aan als een aparte hostingoplossing. De gMobi-software is in wezen een tool voor het maken van sites.

Met zo’n enorm scala aan services is het moeilijk te zeggen wat de prioriteit is, maar shared hosting staat centraal op de site. Dat gezegd hebbende, ik denk niet dat iemand zou denken dat er een gebrek aan keuze was.

Easyspace Uptime / Downtime

Het is verfrissend om te zien dat een Britse hosting 100% uptime-garantie biedt, aangezien weinigen dit lijken te kunnen. Easyspace doet dat echter wel – en het past die garantie toe op al zijn services, van het goedkoopste shared hostingplan tot en met de exclusieve dedicated server. Het bedrijf heeft ook een systeemstatuspagina, maar deze toont geen historische gegevens en deze was al meer dan drie weken niet bijgewerkt toen ik hem bezocht.

Easyspace is duidelijk erg trots op haar zes Britse datacenters (gevestigd in Glasgow, Manchester, Maidenhead, Nottingham, Leicester en Londen) en promoot ze via haar website. Alle faciliteiten zijn eigendom van en worden beheerd door het bedrijf, wat erg indrukwekkend is. Er is een pagina in het gedeelte met speciale servers met een gedetailleerde lijst van de faciliteiten van elk datacenter: elk heeft volledige beveiliging met Smart Card-toegang, N + 1 HVAC-dekking en brandonderdrukking, twee onafhankelijke voedingen plus UPS- en dieselback-ups, plus technische ingenieurs ter plaatse, allemaal medewerkers van Easyspace.

Klanten met gedeelde hostingplannen kunnen ervoor kiezen om back-upvoorziening op te nemen als ze dat willen – dit omvat een doorlopende 8 weken durende back-up van het hele account, inclusief alle databases. Dit is vermoedelijk niet gratis en moet worden betaald. Back-upservices op andere abonnementen, inclusief dedicated servers, zijn een optionele extra. Easyspace biedt helemaal geen back-ups tenzij de klant ervoor betaalt, en het garandeert niet dat de back-ups geldig zijn, zelfs als u wel betaalt.

Easyspace-ondersteuning

Zoals je zou verwachten, is al het ondersteunend personeel van Easyspace in het VK gevestigd. Ondersteuning via e-mail en tickets wordt 24/7 aangeboden.

Om telefonisch contact op te nemen, moeten klanten een 0370-nummer bellen. 0370-nummers worden tegen geografische tarieven in rekening gebracht, vergelijkbaar met 0870-nummers, en zijn helaas niet gratis. Ik kon geen informatie vinden over de omvang van de openingstijden voor telefonische ondersteuning, maar het lijkt erop dat deze niet 24/7 wordt aangeboden.

De rest van de ondersteuningsinformatie van Easyspace is verborgen en alleen zichtbaar voor betalende klanten, dus het was niet mogelijk om de kwaliteit van het verstrekte ondersteuningsmateriaal te evalueren.

Easyspace in het nieuws

Ik heb geen spraakmakende nieuwsberichten over Easyspace gevonden, dus we moeten aannemen dat de hosting relatief betrouwbaar en stabiel is geweest.

Easyspace-configuratiescherm

Zoals eerder vermeld in de review, wordt Plesk aangeboden op VPS-hostingplannen. Toegewijde serverklanten kunnen Plesk (Linux / Windows) of cPanel (alleen Linux) kiezen, maar dit wordt gefactureerd als een upgrade.

Gedeelde hostingklanten moeten het aangepaste configuratiescherm van Easyspace gebruiken. Omdat de ondersteuningsinformatie niet zichtbaar is, is het onmogelijk om vast te stellen hoe het bedieningspaneel eruit ziet.

Easyspace Extra’s

Gedeelde hostingklanten krijgen £ 75 aan Google Adwords-tegoed, maar ze moeten £ 25 storten om dit te claimen. Klanten krijgen ook credits voor MailingManager, een e-mailmarketingprogramma en een gratis proefversie van een e-commercepakket. Installatieprogramma’s met één klik bevatten 50 pakketten: WordPress, Joomla, Mambo, osCommerce en meer.

Zoals je zou verwachten, ontvangen klanten met andere hostingplannen (inclusief cloud- en VPS-hosting) geen bonussen om de deal zoeter te maken.

Easyspace geld-terug-garantie / annuleringsbeleid

De geld-terug-garantieperiode van Easyspace is erg kort – slechts 7 dagen. Annuleringsverzoeken moeten worden ingediend via het configuratiescherm van de host met behulp van het ticketsysteem.

Veel Easyspace-hostingpakketten worden geleverd over een lange periode van meerdere jaren. Het is belangrijk om de algemene voorwaarden van Easyspace nauwkeurig te bestuderen om ervoor te zorgen dat u uw rechten kent als u wilt annuleren. In principe zijn alle betaalde gelden niet restitueerbaar en worden alle pakketten automatisch verlengd, tenzij geannuleerd. Mocht uw betalingsmethode mislukken, dan kunt u € 15, – in rekening worden gebracht per verzonden brief. Als u ervoor kiest om handmatig te verlengen, wordt er £ 3 extra in rekening gebracht.

Easyspace-samenvatting

Easyspace investeert uiteraard in kwaliteit en de hostingplannen zijn uitgebreid en goed geprijsd. De Britse datacenters van het bedrijf zullen klanten in Europa aanspreken, en het feit dat het zijn eigen faciliteiten heeft, werkt zeker in zijn voordeel. Het is leuk om te zien dat een hostingbedrijf openlijk zijn faciliteiten bespreekt en deze op zijn website promoot.

Helaas zit er een duivel in de details als het gaat om de hostingpakketten van Easyspace. Telefonische ondersteuning lijkt beperkt en wordt aangeboden via gratis telefoonnummers. De kwestie van een aangepast configuratiescherm zal een groot nadeel zijn voor meer ervaren hostinggebruikers met gedeelde hostingplannen. Zelfs de VPS-plannen bevatten niet de optie van cPanel, wat erg jammer is, omdat dit een ding is waar veel klanten naar op zoek zijn.

Desondanks is Easyspace duidelijk een bedrijf dat om haar klanten geeft en tijd en moeite heeft gestoken in het ontwerpen van uitgebreide hostingplannen. Het is aan jou om te beslissen of je bereid bent om een ​​korte geld-terug-garantie in te ruilen voor een ‘echt’ Brits hostingbedrijf.

Veelgestelde vragen over EasySpace

 • Biedt EasySpace Windows-hosting aan?

  Ja. EasySpace biedt zowel Linux- als Windows-hosting aan, afhankelijk van uw voorkeur.

 • Biedt EasySpace migratiediensten aan??

  Niet echt. Ze bieden wel wat migratiehulp en helpen met on-site migraties voor grotere projecten, maar alleen voor Microsoft 365- of MS Exchange-migraties.

  Voor WordPress of andere OS-webapplicaties bieden ze geen ondersteuning.

 • Wat voor soort hosting biedt EasySpace?

  EasySpace biedt gedeelde, VPS- en speciale abonnementen op zowel Linux- als Windows-servers met meerdere servicelagen voor elk product.

  Ze bieden ook reseller-hosting aan, maar alleen als onderdeel van hun zusterbedrijf Easynic.

  Hun VPS en dedicated hostingdiensten worden volledig beheerd, semi-beheerd en zelfbeheerd.

  Ze bieden ook verschillende gespecialiseerde shared server-producten die specifiek zijn voor e-commerce, bedrijven, blogs en starterspakketten.

 • Wat voor soort betalingsopties biedt EasySpace? Is er korting bij het tekenen van een langer contract?

  EasySpace brengt jaarlijks kosten in rekening voor hun gedeelde plannen en maandelijks voor hun VPS en speciale opties.

  Gedeelde hostingklanten kunnen tot 20% korting krijgen als ze vijf jaar hosting tegelijk kopen.

  Creditcardbetalingen worden geaccepteerd, evenals alternatieve betalingsmethoden. Het bedrijf accepteert zowel PayPal- als Worldpay-betalingen.

 • Krijg je een gratis domein bij hosting?

  Elk shared hostingplan bevat één domein voor een jaar (.co.uk is inbegrepen voor twee jaar) en onbeperkte subdomeinen. VPS en dedicated hosting bevatten geen gratis domein, maar u kunt er een aanschaffen bij EasySpace.

 • Is Whois privacy inbegrepen?

  Nee, maar het is te koop.

 • Welke ondersteuning is beschikbaar?

  EasySpace biedt telefonische ondersteuning in het VK van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.30 uur. Ze hebben ook een ticketsysteem en een kennisbank met zelfhulpgidsen.

 • Is ondersteuning beschikbaar in meerdere talen?

  Nee. Ondersteuning is alleen beschikbaar in het Engels.

 • Waar zijn de datacenters van EasySpace?

  EasySpace heeft 10 datacenters verspreid over het VK in Londen, Glasgow, Leicester, Nottingham, Manchester en Maidenhead. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Glasgow.

 • Welke programmeertalen ondersteunen ze?

  EasySpace ondersteunt PHP 5.6, Perl 5.10.1 en Phyton voor Linux en ASP.Net 4.5 voor Windows.

 • Heeft EasySpace een geld-terug-garantie?

  Ja, ze hebben een geld-terug-garantie van 7 dagen op alle nieuwe webhostingaankopen.

 • Heeft EasySpace een uptime-garantie?

  Ja, ze hebben een 100% uptime-garantie voor elke kalendermaand voor al hun hostingproducten.

  Deze garantie dekt alleen klanten voor uitval veroorzaakt door EasySpace, en niet voor verzachtende factoren.

  Credits worden toegekend indien EasySpace niet aan deze garantie voldoet. Neem contact op met de klantenondersteuning voor meer informatie.

 • Welke applicaties kan ik gebruiken met EasySpace?

  EasySpace biedt installaties met één klik aan meer dan 50 verschillende applicaties met al hun gedeelde hostingplannen, waaronder WordPress, Joomla, b2evolution en Drupal.

  Ze hebben ook gratis toegang tot e-commerce winkelwagentjes, maar uiteindelijk komen er extra kosten bij.

 • Welke beveiligingsfuncties biedt EasySpace?

  SSL-certificaten kunnen tegen extra jaarlijkse kosten aan elk hostingproduct worden toegevoegd. EasySpace heeft een volledig assortiment SSL-certificaten beschikbaar, afhankelijk van het beveiligingsniveau dat u nodig heeft.

  De e-mailfuncties van hun gedeelde plannen kunnen tegen extra kosten ook worden beveiligd met e-mailvirus- en spamfilters.

  EasySpace beschermt ook hun eigen servers tegen DDoS-aanvallen en heeft 24/7 virus- en malwarescans.

 • Welk controlepaneel biedt EasySpace?

  Ze bieden Plesk voor hun VPS-product en Plesk of cPanel voor hun Cloud VPS.

  Voor hun dedicated servers hebben ze Plesk, cPanel of ESCP, hun eigen gepatenteerde controlepaneel.

  Hun gedeelde plannen worden gratis geleverd met hun eigen ESCP met de optie om te upgraden naar Plesk (tegen betaling).

 • Wat betekent EasySpace met “onbeperkte bandbreedte”.

  Het is niet onbeperkt. Het betekent dat hun beleidslimieten voor redelijk gebruik hoog genoeg zijn dat de meeste klanten ze nooit zullen raken, waardoor ze onbeperkt lijken.

  Gedeelde abonnementen krijgen 250 GB bandbreedte per maand, VPS 1 TB per maand en dedicated servers 5 TB per maand.

 • En wat betekent EasySpace met “onbeperkte opslag”?

  Voor opslag bieden ze geen numerieke limiet, maar schetsen ze in plaats daarvan verschillende dingen in het beleid voor redelijk gebruik dat u niet mag doen, inclusief het gebruik van uw opslag om back-ups te maken van bestanden en media op te slaan. Zie hun fair use-beleid voor meer informatie.

 • Biedt EasySpace CDN-services aan?

  Nee, ze bieden geen CDN-services aan. Ze bieden echter wel SSD-caching.

 • Welke back-upsystemen heeft EasySpace??

  Alle gedeelde abonnementen bevatten dagelijkse back-up.

  Op al hun hostingproducten bieden ze back-up en herstel, die elke 8 weken een back-up van een site maken, waarbij klanten kiezen of ze die oude kopie willen bewaren of er gewoon over willen schrijven.

  Deze optie is inbegrepen bij sommige hogere niveaus van shared hosting, maar voor de meeste abonnementen moet deze worden toegevoegd tegen extra kosten.

  Hun speciale servers kunnen ook cloudback-up toevoegen tegen extra kosten per GB.

 • Heeft EasySpace een tool voor het bouwen van websites?

  Ja. Ze bieden zowel webdesigndiensten als toegang tot hun eigen drag-and-drop website builder, EasySiteLive PRO. Het brengt extra kosten met zich mee, maar bevat een gratis proefversie. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map