Uvod, Vadnice in viri CodeIgniter

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Code Igniter je priljubljen okvir za razvoj aplikacij za PHP. Je lahka in enostavna za učenje.

Splošni trend pri razvojnih okvirih aplikacij je, da sčasoma dodamo več funkcij. Razvojna skupina CodeIgniter se je po drugi strani odločila, da bo ogrodje čim bolj enostavno. Konvencija ima močno prednost pred konfiguracijo; to je običajno en standarden način večine stvari in vam ni treba porabiti veliko časa in razvojne energije za konfiguracijo in nastavitev odločitev.

Okvir ponuja majhno število glavnih značilnosti. Zaradi tega minimalizma je baza kod relativno majhna (manj kot 2 MB, vključno z dokumentacijo).

Seveda obstajajo prednosti in slabosti tega pristopa. Za izkušenega PHP razvijalca je okvir enostavno naučiti. Tebi ne gre preveč, če že veš, kaj delaš, ti uide in pusti, da se razvijaš.

Za neizkušene razvijalce, ki bi si želeli, da bi okvir, ki počne veliko stvari, “avtomatično”, se bo Code Igniter morda zdel preveč minimalen.

O različicah CodeIgniterja

Od tega pisanja obstajajo tri večje oštevilčene različice okvira CodeIgniter. Trenutna različica je CodeIgniter 3, vendar lahko najdete veliko aplikacij, ki se izvajajo na vsaki od prejšnjih dveh glavnih različic. Različica 2 je še posebej priljubljena, velik del obstoječih naprav CodeIgniter je ta različica.

CodeIgniter sledi načelom semantične različice, zato različica 3 ni združljiva z aplikacijami, napisanimi v različici 2. Nadgradnja obstoječe aplikacije je možna, vendar je dokaj zapletena.

Če delate na obstoječi aplikaciji, se boste morda morali naučiti različico 2. Če pa zaženete nov projekt, morate zares uporabiti trenutno različico. Tako boste lahko izkoristili številne izboljšave in varnostne popravke, vključno z:

Vadnice

Vadnice in drugi viri, navedeni tukaj, zajemajo CodeIgniter 2 ali 3. Prepričajte se, da vadnica, ki jo uporabljate, ustreza različici projekta, ki ga delate..

Različica 2

 • Vadnica za Codeigniter: Naučite se Codeigniter v 40 minutah je enoseden uvod v okvir za izkušene razvijalce PHP.
 • CodeIgniter Tutorial za začetnike je kodeksno pomemben uvod v okvir, primeren za izkušene razvijalce, ki so samo začetniki s CodeIgniterjem in ne PHP.
 • V tej seriji vaj iz FormGet-a je nov CodeIgniter razvijalci od začetnika do naprednega.
 • Vadnica CodeIgniter je video pregled okvira. Zagotavlja zelo osnovni uvod, koristen za občutek možnosti.
 • Video tutorial Codeigniter za začetnike je fantastičen vir, ki začetnike sprehodi skozi celoten postopek od namestitve do izdelave aplikacije.

Različica 3

 • Vadnica CodeIgniter iz Tutorials Point je odličen korak za korakom skozi okvir, za absolutne začetnike.
 • PHP CodeIgniter Tutorials za začetnike je zbirka vaj, ki so zaporedna za pomoč novim razvijalcem CodeIgniter, da se okvirji naučijo iz nič.
 • PHP MVC Framework CodeIgniter Tutorial za začetnike je vrhunski (plačan) tečaj Udemy, ki zagotavlja skoraj 100 video predavanj, ki zajemajo CodeIgniter znotraj in zunaj.

Referenca

 • Uradna dokumentacija CodeIgniter je prvi vir za iskanje kakršnih koli vprašanj o okviru.
 • Primer aplikacije CodeIgniter je repo GitHub, ki ga lahko raziščete, če želite izvedeti več o zasnovi aplikacij CodeIgniter.

Orodja

CodeIgniter je minimalističen okvir, zato je veliko funkcionalnosti, ki so lahko vgrajene v druge okvire, na voljo kot vtičnik ali ločen modul. Teh je veliko, od drobnih pripomočkov do programov za visoke aplikacije. Tu je nekaj najzanimivejših obsežnih dodatkov CodeIgniter:

 • Bonfire je samodejni vtičnik za skrbništvo in upravljanje profilov za CodeIgniter.
 • Fuel CMS je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin, zgrajen na vrhu CodeIgniterja.
 • Ignition-Go je modularni okvir za pripravo aplikacij, zgrajen s CodeIgniter in Twitter Bootstrap.

Najboljše mesto za iskanje je Awesome CodeIngiter, izbran seznam najboljših in najbolj uporabnih orodij CodeIgniter.

Skupnost

CodeIgniter je projekt z odprto kodo z aktivno skupnostjo razvijalcev.

 • Izvorni repo CodeIgniter na GitHubu je osrednje mesto za razvoj CodeIgniterja.
 • Forumi CodeIgniter in podreddit CodeIgniter sta dve najboljši mesti za interakcijo z razvijalci CodeIgniter na spletu.

Knjige o CodeIgniterju

Te knjige zajemajo trenutno različico Code Igniter.

 • Praktični CodeIgniter 3 (2016) avtorja Lonnie Ezell je vse v enem vodnik, ki vas bo seznanil s tem, da o CodeIgniterju ne veste ničesar, do gradnje zapletenih spletnih aplikacij s CodeIgniterjem in sodobnimi razvojnimi orodji, kot je Composer.
 • Vodnik za testiranje CodeIgniter (2016), Suzuki in Whitney, je knjiga o uporabi PHPUnit za avtomatizirano testiranje v CodeIgniterju.

Prejšnje različice CodeIgniterja

Naslednje knjige so najboljše na voljo za starejše različice okvira.

 • CodeIgniter za hitri razvoj aplikacij PHP (2007), David Upton, je bila dokončna knjiga o CodeIgniterju, ko je bila trenutna različica 1.x.

 • Načrti za spletno aplikacijo CodeIgniter (Rob Foster) (2015) Rob Foster nudi informacije o najboljših praksah in pogosto uporabljenih tehnikah za gradnjo aplikacij s programom CodeIgniter. Foster je napisal tudi naslednjo knjigo na našem seznamu in obe sta namenjeni CodeIgniter 2.x.

 • CodeIgniter 2 Cookbook (2013), avtorja Roba Fosterja, je zbirka receptov ali dobrih rešitev najpogostejših težav.

Ali naj se naučim CodeIgniter?

CodeIgniter je eden najbolj priljubljenih okvirov PHP, ki ga dosledno uvrščajo med prvih 5 najprimernejših okvirov s strani PHP razvijalcev. Ocenjuje se tako za “delo” kot za “osebne projekte”, kar pomeni, da je to zelo zaposljiva spretnost in verjetno jo boste uživali v uporabi.

Naučitev gradnje aplikacij v CodeIgniterju – še posebej, če ste PHP-ove programe pisali samo iz nič ali s CMS-om, kot je WordPress – bo močno povečal vašo paleto možnosti.

spletne ponudbe gostovanja

Iščete odličen ponudnik gostovanja CodeIgniter?
A2 gostovanje je na naših nedavnih hitrostnih in hitrostnih testih zasedlo prvo mesto. Trenutno lahko pri svojih načrtih prihranite do 50%. Samo uporabite to povezavo za popust
da se dogovori.

Nadaljnje branje in viri

Na voljo imamo več vodnikov, vadnic in infografik, povezanih s kodiranjem in razvojem:

 • Viri PHP: to je naš vodniški vir za učenje PHP in izboljšanje kot koder.
 • Sestavljanje dobrega HTML-ja: to je trden uvod v pisanje dobro oblikovanega HTML-ja in uporabo programske opreme HTML validator.
 • CSS3 – Intro, vodniki & Viri: to je odličen kraj za začetek učenja postavitve spletnih strani.

Katere kode bi se morali naučiti?

Zmeden, v kateri programski jezik se morate naučiti kodirati? Oglejte si našo infografiko. Kakšno kodo bi se morali naučiti? Ne samo, da razpravlja o različnih vidikih jezikov, temveč odgovarja na pomembna vprašanja, kot so: “Koliko denarja bom zaslužil za programiranje PHP-ja za življenje?”

Katere kode bi se morali naučiti?
Katere kode bi se morali naučiti?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me