Shoutcast gostovanje v primerjavi: Vemo, da želite dobro zvočno gostovanje. Našli smo ga.

Primerjajte SHOUTcast gostovanje

SHOUTcast je lastniška programska platforma, ki vam omogoča ustvarjanje lastne radijske postaje in oddajanje v spletu. Potrebovali boste spletnega gostitelja, ki lahko zagotavlja pasovno širino, ki bo zadostna za internetni radio v živo.


Skupno gostovanje ne bo primerno. Namesto tega poiščite VPS ali kakovostne načrte v oblaku s hitrimi strežniki in SSD-ji (SSD diski). Upoštevajte tudi velikost svoje publike. Najboljši SHOUTcast gostovalni načrti se lahko povečajo, ko postaja raste.

Tu je kratek posnetek najboljših 5 gostiteljev za SHOUTcast gostovanje:

 1. BlueHost
  – Veliko funkcij za pretakanje medijev & podpora
 2. A2 gostovanje
 3. Tekoča spletna stran
 4. Interserver
 5. Spletno delovanje

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za SHOUTcast?

Od 1.500 načrtov gostovanja, ki smo jih pregledali, smo uvrstili v ožji izbor tistih, ki zagotavljajo zadostno pasovno širino za pretakanje, visoko uptime in zanesljivo omrežno podporo.

Za določitev najboljših storitev gostovanja SHOUTcast smo ta seznam preverili glede na našo bazo pristnih mnenj resničnih strank SHOUTcast.

SHOUTcast gostovanje

shoutcast gostovanje

Kaj boste izvedeli

Ste že kdaj sanjali, da bi imeli svojo radijsko postajo? To lahko storite danes na internetu. SHOUTcast pomaga opredeliti ta pojav.

V tem članku boste izvedeli, kaj lahko SHOUTcast naredi za vas ali vašo blagovno znamko. Izvedeli boste, kaj lahko in česa ne smete skrivati ​​v spletnem gostitelju SHOUTcast.

Tudi jaz bom delite moja priporočila tudi za gostitelje SHOUTcast.

kar je kričavo

Kaj je SHOUTcast?

Danes je internetna radijska oddaja bolj priljubljena kot kdajkoli prej. Ogromno znana mesta za pretakanje, kot so Radio Paradise, Pandora Internet Radio in Last.fm, služijo za prikaz tega dejstva. Uporabnikom omogočajo odkrivanje novih izvajalcev, raziskovanje različnih žanrov ali samo poslušanje starih priljubljenih.

SHOUTcast radio ima vse to in še več.

Zakaj SHOUTcast?

“Vodja pri prenosu zvoka [z] 77.771 radijskimi postajami, ki uporabljajo našo tehnologijo.” – SHOUTcast

Po tem, kar izstopa od drugih rešitev za internetne radijske postaje, kot je Icecast, je njegovo osredotočenost na uporabnike in njeno visoko stopnjo dostopnosti.

Za razliko od postaj na večini spletnih radijskih postaj se skoraj vse postaje SHOUTcast prenašajo v živo, namesto da bi jih človek ali računalnik pred časom čakal v čakalno vrsto..

shoutcast domača stran

Ustvarite svojo lastno postajo

Najpomembneje je, da kdo in vsak lahko ustvari svojo spletno radijsko postajo preprosto s prenosom programske opreme SHOUTcast in orodij za oddajanje. To so samo gole kosti tistega, kar je potrebno za ustvarjanje tekoče postaje.

Kateri izdelki ponujajo SHOUTcast?

Ko začnete, lahko različne možnosti SHOUTcasta postanejo zmede. Tukaj so izdelki in orodja na voljo za vas (čeprav nekaterih sploh ne boste mogli uporabiti):

Izdelek
Opis
SHOUTcast.comImenik spletnih radijskih postaj
SHOUTcast strežnik (DNAS)Strežnik, ki ga uporabljate vi in ​​drugi izdajatelji televizijskih programov
SHOUTcast DSPVtičnik za Winamp, ki kodira vaš zvok in ga pošlje strežnikom SHOUTcast
SHOUTcast Brezplačno pretakanje in ustvarjanje prihodkovOrodje za trženje in monetizacijo, ki vam omogoča zaslužek na podlagi poslušanja
SHOUTcast APIVmesnik za razvijalce, ki želijo svoje izdelke vključiti v SHOUTcast

Shoutcast gostovanje možnosti

SHOUTcast Možnosti gostovanja

Gostovalni ponudniki, kot so VosCast, ShoutCheap in Server Room, ponujajo celovite gostovalne načrte, ki jih uporabljajo številne funkcije in storitve izboljšati svojo pretočno postajo SHOUTcast.

Prednosti SHOUTcast gostovanja

Tukaj je le nekaj primeri vrst koristi dobili boste, če izberete načrt gostovanja med spletnimi gostitelji SHOUTcast:

 • Dragocena statistika
 • Vnaprej napisane kode in skripte
 • Sposobnost pretakanja na različne naprave
 • Dostop do nadzorne plošče
 • 24/7 podpora

Uporaba načrta gostovanja, ki ste ga že imeli

Seveda je v mnogih situacijah mogoče tudi zagnati SHOUTcast na vašem obstoječem načrtu spletnega gostovanja, če trenutno še niste na trgu, če želite preklopiti ali se ne želite ukvarjati s težavami..

Mnogi hobiji se odločijo za takšen pristop bodisi tako, da uporabijo načrt, ki ga že imajo, bodisi z izgradnjo DIY spletnih strežnikov za majhne postaje SHOUTcast. Ta pristop je smiseln za majhna podjetja ali posameznike.

Vključuje malo zvijanja, ampak, spet, to uporabnikom omogoča zamenjavo stare strojne opreme ali uporabite zmogljivost strežnika v prostem teku.

Pod pokrovom: PRIKAŽi tehnične dejavnike gostovanja

Tukaj je tisto, kar morate vedeti tehnične zahteve da dobite pravo gostovanje za svoj streaming projekt.

Zahteve za strojno in programsko opremo

Glede strojne opreme SHOUTcast ne postavlja veliko bremena na strežnik.

Je zelo razširljiva rešitev za pretakanje zvoka in ne potrebujete dragih procesorjev višjega cenovnega razreda ali zelo hitrega shranjevanja.

Strežnik SHOUTcast DNAS in transcoder sta na voljo v številnih operacijskih sistemih, tudi:

 • 32-bitne in 64-bitne različice operacijskih sistemov Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 in novejših.
 • Linux je podprt tudi v 32- in 64-bitnih okusih.
 • Podpora za BSD 8.x in Mac OS X sta tudi na krovu.

SHOUTcast verzije

Oba SHOUTcast V1 in SHOUTcast V2 sta še vedno v uporabi, vendar imajo različni različici zelo podobne zahteve.

Največja razlika je uporaba novega protokola ID in novega protokola Ultravox 2.1 v SHOUTcast V2.

Ni velika skrivnost: SHOUTcast je brezplačen, tako tudi večina vtičnikov in modulov boste morda morali spodbuditi svojo internetno radijsko postajo.

razširljivost pasovne širine

SHOUTcast gostovanje zahteva pasovno širino in razširljivost

Ker uporabljate najcenejšo možnost za SHOUTcast, ne pomeni, da bi morali, še posebej, če vam je mar za izkušnje poslušalcev.

Poceni gostovanje za SHOUTcast?

Če so zahteve tako nizke, zakaj se trudite z gostovalskimi načrti, zasnovanimi posebej za SHOUTcast?

Kratek odgovor je, ker pasovna širina je pomembna in bolj pogosto kot ne, je omejevalni dejavnik za male operaterje. Kritični dejavniki so pasovna širina, podaljšek, in omrežna podpora.

Koliko poslušalcev ima vaša SHOUTcast postaja?

Najcenejši načrti za gostovanje strežnikov, običajno cene južno od 10 dolarjev na mesec, lahko podpirajo omejeno število poslušalcev. Natančna številka je odvisna od bitrate, vendar običajno gledate na nekaj deset poslušalcev. Povprečni načrt za 25 dolarjev podpira do sto poslušalcev.

V primeru, da želite neomejeno število poslušalcev, lahko bi pojdi z načrtom 50 dolarjev, vendar na nizki hitrosti – večja je verjetnost, da se boste znašli na trimestnem ozemlju, če boste šli v načrt z visoko pasovno širino (ali celo neomejeno pasovno širino) z več kot 1TB prometa.

Ali lahko oblikujem svoj lastni načrt gostovanja za SHOUTcast?

Številni spletni gostitelji so začeli ponujati načrte SHOUTcast po meri, ki kupcu omogočajo izbiro različnih parametrov in ustvarjanje prilagojenega gostiteljskega paketa SHOUTcast za svojo radijsko postajo.

Ta pristop je smiseln glede na nišo, ki vas zanima.

Zahteve za strojno in pasovno širino se lahko drastično razlikujejo odvisno od vrste oddajanja video ali avdio, ki jo nameravate gostovati (različni bitrate, regionalni vrhovi ali globalni doseg, pogovorni radio, glasba 24/7 itd.)

Namenski strežniki SHOUTcast

Namenski načrti so najboljša izbira za ambiciozne uporabnike. Običajno se začnejo z omejenim prometom in osnovno strojno opremo, vendar lahko uporabniki prilagodijo in izberejo nadgradnje, ki jih verjetno potrebujejo.

Neomejeni namenski načrti

Nemeterni načrti običajno omogočajo povezavo 100 Mb / s. Ti načrti poleg tega vključujejo tudi RAID ali SSD shranjevanje štirijedrni Xeons in vsaj 8 GB RAM-a.

Katere dodatke bom potreboval za svojo postajo SHOUTcast?

Upoštevajte pa, da bodo mnogi gostitelji spleta zahtevali tudi nakup nadzorne plošče in licenco, plačilo za pravilno upravljanje strežnika itd..

Primerjava cen na seznamu ni dovolj – za natančno primerjavo načrtov gostovanja strežnikov se boste morali kopati nekoliko globlje, saj se ti stroški lahko hitro seštejejo.

najboljši gostujoči gostitelji

Najboljši trije ponudniki gostovanja SHOUTcast

Če ste se odločili, da ne potrebujete gostovanja SHOUTcast, ki vam ga ponuja nišni spletni gostitelj (recimo, če želite s svojim spletnim mestom storiti še druge stvari poleg pretočnega zvoka ali videa) ali če želite vedeti, ali je vaš trenutni spletni gostitelj podpira SHOUTcast pretakanje, potem ne iščite več.

Zgoraj smo že podali številna priporočila v zvezi z najboljšimi ponudniki strežniških strežnikov SHOUTcast.

Če pa niste prepričani, katera bo resnično najboljša za vaše potrebe, za najboljše 3 si oglejte naše izbire:

Bluehost

modri krikBluehost domača stran

Začnimo z Bluehost, naš najboljši izbor za SHOUTcast gostovanje. Dobro znano ime v spletnem gostovanju in sinonim za uspešnost in podporo, Bluehost je odlična izbira za skoraj vsakogar.

Tu je nekaj razlogov, zakaj:

 1. Bluehost je opremljen s funkcijami in podporo za pretakanje video in avdio posnetkov.
 2. S tehnologijo svetovnega razreda, ki napaja svoje strežnike, vam ne bo treba skrbeti glede težav z zmogljivostmi ob prenosu, ko prenašate svojo internetno radijsko postajo..
 3. To je najboljša možnost, če želite VPS ali namensko gostovanje strežnikov, ki vam omogoča nadzor nad konfiguracijo in brezskrbnost pri izvedbi..

HostWinds

gostje pihajoDomača stran HostWinds

HostWinds je še ena odlična izbira za SHOUTcast gostovanje, saj so načrti na voljo za uporabnike, ki želijo pretakati avdio in video s svojega spletnega mesta. HostWinds SHOUTcast gostovanje vključuje:

 1. Fantastična garancija za uptime strežnika
 2. Enostavna namestitev
 3. Zanesljiva tehnična podpora
 4. Ugodne možnosti oblikovanja cen
 5. Pomoč pri oglaševanju in trženju

Ti načrti bi bili idealni, če bi bila vaša internetna radijska postaja ali podcast popolnoma nova in želite, da čas (in prostor) sčasoma poveča vaš strežnik za prilagoditev rasti prometa.

A2 gostovanje

a2 gostovanje shoutcastDomača stran gostovanja A2

Na koncu priporočamo tudi A2 gostovanje, enega izmed naših krajev za najboljše pretočno avdio / video gostovanje. Za to obstaja dober razlog, saj ima tudi A2 gostovanje načrte, namenjene gostovanju SHOUTcast-a, tako kot HostWinds. Če varnost, pasovno širino, in Enostavnost uporabe so prednostna točka za vaše spletno mesto za pretakanje zvoka, to bi bila odlična možnost spletnega gostovanja.

Ker ti načrti spadajo v kategorijo upravljanega gostovanja strežnikov, vam ne bo treba skrbeti za konfiguriranje strežnika, upravljanje nadgradenj ali ravnanje z drugimi nalogami spremljanja uspešnosti, ki so pogosto vključene v tradicionalno VPS in namensko gostovanje strežnikov.

Kaj iskati v SHOUTcast gostovanju

V celoti je tukaj kaj boste želeli iskati če želite zagnati visokozmogljivo spletno mesto za avdio ali video streaming:

 1. VPS ali namensko gostovanje strežnikov
 2. 99,9% ali več garancije za uptime
 3. Funkcije pretakanja zvoka in videa
 4. CDN ali drugi dodatki za izboljšanje zmogljivosti
 5. Možnosti prilagodljive ali neomejene pasovne širine
 6. Zanesljiva, 24/7 tehnična podpora

Druge funkcije v Niche Software

 • Zvezdica
 • Redmine
 • LimeSurvey
 • Točka za deljenje

SHOUTcast pogosta vprašanja

 • Kaj je SHOUTcast?

  SHOUTcast je programska aplikacija, ki vsem omogoča pretakanje zvoka po internetu. Običajno se uporablja za ustvarjanje internetnih radijskih postaj.

 • Ali je SHOUTcast open source?

  Št. SHOUTcast je lastniška programska oprema in uporablja nekatere lastniške formate podatkov.

 • Kako deluje SHOUTcast?

  SHOUTcast je nameščen na strežniku.

  Prejema zvočni vir, kot je vhod avdio aplikacije. SHOUTcast pretvori zvočne podatke, ki prihajajo iz vira, v pretočen zvočni format, ki ga porabi vsak, ki je povezan z internetom.

  Kdor želi poslušati, preprosto odpre URL v združljivem odjemalcu programske opreme, na primer v predvajalniku predstavnosti.

 • Ali lahko uporabim SHOUTcast s skupnim načrtom gostovanja?

  Skupno gostovanje običajno ne podpira SHOUTcast, predvsem zaradi pasovne širine, ki jo uporablja.

 • Ali lahko uporabim SHOUTcast na načrtu gostovanja VPS?

  Da. Preverite, kakšne so omejitve pasovne širine in ali obstajajo kakršne koli pristojbine za njihovo prekoračitev.

 • Kakšna programska oprema je potrebna za poslušanje zvočnih tokov SHOUTcast?

  Večina mp3 predvajalnikov in storitev lahko predvaja zvočne tokove SHOUTcast, vključno z Winamp, iTunes in Windows Media Player. VLC Player je zaradi pomislekov glede licenciranja odpravil podporo za protokol SHOUTcast.

 • Ali je SHOUTcast brezplačen?

  Obstaja brezplačna različica SHOUTcast. Ne vključuje funkcij monetizacije, analitike ali podpore. Premium izdaje programske opreme zagotavljajo nekatere ali vse te funkcije in omogočajo tudi uporabo CDN-jev.

 • Ali lahko oddajam iz domačega računalnika?

  Da. Na svojem spletnem računu za gostovanje lahko nastavite strežni strežnik SHOUTcast in se nato nanj povežete s programom SHOUTcast v svojem računalniku. Čeprav lahko strežnik preskočite in neposredno oddajate, to ni priporočljivo.

 • Kakšne so zahteve spletnega gostovanja za SHOUTcast?

  V spletnem gostovanju Linux, Mac ali Windows lahko zaženete SHOUTcast, če vaš načrt to podpira.

 • Ali lahko uporabim SHOUTcast za pretakanje videoposnetkov?

  Da. SHOUTcast podpira pretakanje videoposnetkov.

 • Kakšna je razlika med SHOUTcast v1 in SHOUTcast v2?

  Sodobni brskalniki SHOUTcast v1 ne podpirajo, saj uporablja nestandardna vrata, ki so bila opuščena. SHOUTcast v2 je v celoti podprt in dodaja tudi podporo za API.

 • Koliko pasovne širine potrebujem za pretok zvoka SHOUTcast?

  Ni nastavljene omejitve, saj je odvisna od hitrosti prenosa, ki se razlikuje glede na to, ali oddajate zvok ali govor. Odvisno je tudi od tega, koliko uporabnikov posluša.

 • Ali potrebujem namenski strežnik za SHOUTcast?

  Če nameravate predvajati visokokakovosten zvok ali ustvariti veliko občinstva, je namenski strežnik dobra ideja. Omogočil vam bo prostor za rast, hkrati pa vam bo omogočil popoln nadzor nad programsko opremo. Kot pri strežniku VPS natančno preverite omejitve pasovne širine.

 • Ali lahko uporabim SHOUTcast za vodenje postaje v iTunes radiu?

  Da. Svojo internetno radijsko postajo, ki temelji na SHOUTcast-u, lahko oddate na iTunes. Preden se bo prikazala v imeniku, mora biti vaša postaja potrjena.

 • Kakšne so druge možnosti za SHOUTcast?

  Oglejte si Icecast v2 ali uporabite naročniško storitev, ki ponuja polno gostovano radijsko platformo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me