Primerjava MX posnetkov po meri: Primerjamo gostitelje, ki jih boste ljubili (in nekatere, ki jih boste sovražili).

Primerjajte gostovanje zapisov MX po meri

Zapisi o menjavi po pošti (MX) imajo izjemne prednosti – izberite svojega e-poštnega odjemalca in ravnajte z veliko količino sporočil. Večina spletnih gostiteljev nudi uporabniško nastavljene zapise MX po meri, nekateri pa so bolj zanesljivi od drugih.


Prednost dajte gostiteljem, ki vam omogočajo preproste možnosti prilagajanja na nadzorni plošči, veliko čas delovanja strežnika in podporo 24/7.

Vsak gostitelj podrobno razpravljamo kasneje v tej objavi; če pa se vam mudi, je najboljših 5 gostiteljev za MX zapise po meri:

 1. HostPapa
  – Proračunske cene in enostavno urejanje MX s cPanela
 2. HostGator
 3. Tekoča spletna stran
 4. Nagradni prostor
 5. Plošča za preprodajalce

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za zapise MX po meri?

Analizirali smo gostitelje, ki vam omogočajo, da prilagodite svoje zapise MX. Nato smo v ožji izbor načrtov gostovanja, ki ponujajo enostavno urejanje MX-a z vaše nadzorne plošče, garancijo za uptime strežnika in vgrajeno vrhunsko e-poštno storitev.

Da bi določili najboljša podjetja za MX zapise po meri, smo ta seznam primerjali s povratnimi informacijami dejanskih strank.

Primerjajte gostovanje po meri MX

primerjajte gostovanje mx zapisov po meri

Kaj so MX zapisi po meri?

Zapisi MX po meri se uporabljajo za določanje usmerjanja e-poštnih sporočil in so še posebej uporabni za tiste, ki svoje spletno mesto gosti pri enem ponudniku, njihovo e-pošto pa drugi.

Zagotavljajo tudi odvečen in učinkovit sistem filtriranja pošte, ki pomaga izboljšati hrambo sporočil in zmanjšati neželeno pošto z obdelavo na tisoče sporočil hkrati na več strežnikih.

Kaj počnejo MX zapisi po meri?

Zapisi MX po meri lastniku spletnega mesta omogočajo prejemanje e-pošte na poštnem strežniku, ki ni povezan s spletnim gostovanjem.

Zapisi MX (Mail Exchanger) so zapis virov DNS, ki določa, kateri poštni strežnik naj se uporablja za e-poštna sporočila, poslana na določeno domeno. Določijo lahko tudi več domen in nastavitev.

MX zapisi privzeto pošljejo e-pošto na isti strežnik, ki gosti spletno mesto domene. Vendar to ni potrebno.

Kdo uporablja zapise MX po meri?

Zapisi MX po meri se uporabljajo za določanje usmerjanja e-poštnih sporočil in so še posebej uporabni za tiste, ki svoje spletno mesto gosti pri enem ponudniku, njihovo e-pošto pa drugi.

uporablja mxrecord po meri

To bi bilo potrebno, če imate lastni poštni strežnik pri drugem ponudniku gostovanja (ali na lastnih računalnikih) ali če uporabljate tretji e-poštni sistem, kot sta Google Apps (Gmail) ali Zoho Mail s svojo navado domena.

Kako delujejo zapisi MX po meri?

Ste že kdaj pomislili, kaj se zgodi, ko pošljete e-pošto? Kako priti do predvidenega prejemnika?

kako delujejo mxrecords

Ko je e-poštno sporočilo poslano, poštni strežnik ali zastopnik za prenos pošte (MTA) poizveduje prejemni sistem domenskih imen (DNS) za MX zapise vsake domene in jih uporabi za nadzor poti, ki jo vaše sporočilo ubere in pridobi e-pošto na pravi e-poštni naslov.

Kako MX Records vpliva na uporabo strežnika

Zapisi MX določajo tako uporabljene poštne strežnike kot tudi njihovo relativno prednost.

Dodelitev več strežnikov z različnimi prednostnimi nalogami je podobna nastavitvi več telefonskih številk. Če vas nekdo ne more doseči v svoji celici, vas lahko poskusi doma, nato v pisarni in podobno.

MX zapisi delujejo skoraj na enak način.

Primarni razlogi za določitev več strežnikov MX in dodeljevanje različnih prioritet vsakemu so izravnava obremenitve in odvečnost.

Tu so na primer Googlovi zapisi MX:

Prednost
Poštni strežnik
1ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

Poleg tega lahko dodelite ločen e-poštni strežnik poljubnemu poddomene.

kupon za spletno gostovanje

Iščete veliko za gostovanje MX zapisov po meri?
HostPapa omogoča enostavno urejanje MX iz cPanela. Trenutno lahko naši bralci dobijo posebne cene glede svojih načrtov. Uporabite to povezavo za popust
in prihranite velik.

Izravnavo obremenitve z MX Records

Če v svojih zapisih MX določite več poštnih strežnikov in jim dodelite enako prednost, bodo poštni agenti, ki vam pošiljajo pošto, naključno izbrali enega od njih..

Ta naključna izbira samodejno razdeli dohodno pošto na več vaših poštnih strežnikov in zmanjša verjetnost, da bo kateri od njih preobremenjen in ne bo uspel.

Prejemanje rezervne pošte

Če določite enega ali več zapisov MX domene kot nižjo prioriteto (opomba: višje “želene številke” označujejo nižjo dejansko prioriteto), jih bomo poskusili le v primeru, da strežnik višje prioritete ne bo uspel.

To vam omogoča, da enega strežnika določite kot svoj primarni poštni strežnik in drugega kot varnostno kopijo.

Ne načrtujte preklopa

Če so vaši več e-poštnih strežnikov enako sposobni dostavljati pošto in ni pravega razloga, da bi raje drug pred drugim, je ponavadi slabo določiti enega kot primarnega, drugega pa kot sekundarnega.

To je slabo upravljanje z viri, saj se v primeru velikega obsega nastavite na stanje izklopa.

Namesto tega naredite to

Če predpostavimo, da bosta oba strežnika lahko in prejela pošto v mapo »Prejeto«, je veliko boljša strategija, da jim dodelite isto prednostno nalogo in omogočite samodejno izravnavo obremenitve. Vaša uporabniška izkušnja bo enaka, vaš neuspešni potencial pa veliko manjši.

Uporaba enega od strežnikov kot rezervnega sistema je smiselna samo, če obstaja neki razlog, da je manj sposoben neposredno prejemati pošto do vas – na primer, če bi morali ročno sprostiti pošto z njega na svoj primarni strežnik, da bi videli sporočila v mapi »Prejeto«.

Kdo naj uporablja MX zapise po meri?

Če ste kot večina spletnih ponudnikov gostovanja, obstaja velika verjetnost, da je ponudnik gostovanja spletnih strani tudi vaš ponudnik e-pošte.

Uporabniki sporočil z veliko količino

Vendar se veliko podjetij, bodisi zaradi svoje velikosti bodisi poslovnega modela, opira na veliko sporočanje sporočil. Drugi pa lahko zahtevajo večjo odpuščanje (torej več strežnikov), da zmanjšajo zamude in izboljšajo možnosti, da bo sporočilo poslano.

V obeh primerih je ločen e-poštni strežnik (včasih pri drugem gostiteljskem podjetju) pogosto poslovna zahteva.

Če uporabljate MX zapise po meri?

Če to velja za vaše spletno mesto ali preprosto želite izboljšati uspešnost pošte, potem boste morali imeti možnost prilagoditi zapise Mail Exchange (MX).

Kako prilagoditi zapise MX

Prilagoditev zapisov MX je običajno zelo enostavna. Običajno so na voljo za urejanje na delu upravitelja domen na nadzorni plošči, običajno v bližini vaših strežnikov imen.

Poiščite zapise o imenih domen

Če imate svoj račun gostovanja in registracijo svoje domene pri dveh različnih podjetjih, boste ureditve MX uredili s podjetjem, ki upravlja z registracijo vašega imena domene in nastavitvami DNS, ne pa s spletnim gostiteljem.

Zapisi MX so del zapisa DNS vaše domene, tako da, če ne najdete urejanja zapisov MX, poskusite poiskati zapise z imeni domene. Običajno so vsi na istem mestu.

Gostovanje za MX zapise po meri

Večini uporabnikov nikoli ne bo treba znova konfigurirati zapisov MX domenskega imena, vendar če to storite, je na splošno podprta kot standardna storitev pri vašem gostitelju in ne bi smela vplivati ​​na vaše cene načrta. Ker se število razpoložljivih strežnikov in prednostne sheme razlikujejo, vedno preverite pri svojem gostitelju podrobnosti.

Funkcije za iskanje gostitelja, če potrebujete MX zapise po meri

Pri iskanju načrta gostovanja, ki omogoča MX zapise po meri, priporočam, da poiščete te brezplačne funkcije, urejene od najpomembnejših do najmanj pomembnih:

 1. Preprost cPanel, ki omogoča urejanje zapisov MX
 2. Namenski naslov IP
 3. Visoka garancija za uptime strežnika
 4. 24/7 podpora
 5. Prostor na disku SSD (za hitrost in zanesljivost)
 6. Vgrajena je vrhunska e-poštna storitev (za udobje)

Prednosti in slabosti uporabe zapisov MX

Prednosti in slabosti zapisov MX po meri

Niste prepričani, ali potrebujete zapise MX po meri? Razčlenimo najpogostejše prednosti in slabosti.

Prednosti zapisov MX po meri:

 • Imate več nadzora nad upravljanjem e-pošte (lahko izberete, katero stranko boste uporabili).
 • Če to storite dobro, lahko z veliko količino e-poštnih sporočil upravljate bolje kot mnogi gostitelji.
 • Izogibate se omejitvam e-poštnih naslovov, ki jih določijo gostitelji.

Slabosti MX zapisov po meri:

 • To je dodaten korak pri postavitvi vašega spletnega mesta in je lahko težavno, če niste tehnični.
 • Gostitelji imajo lahko boljše e-poštne strežnike kot ponudniki e-pošte tretjih oseb.
 • Večina e-poštnih strežnikov po meri ima plačilo za dodatne stroške.

Najboljši 3 gostitelji za MX Records

Možnost prilagajanja vnosa DNS MX na ime domene je standardna funkcija, ki je na voljo pri večini gostiteljev, zato imate na voljo široko paleto možnosti.

gostitelji za mxrecords

Vendar obstajajo določeni gostitelji, ki omogočajo lažje kot drugi ali imajo druge funkcije ali sinergirajo z upravljanjem pošte po meri.

Tukaj je moje najboljše 3 priporočila.

Tekoči splet

Nadaljevanje delovanja strežnika je še vedno odločilni dejavnik pri iskanju gostitelja. Če se vaš strežnik zmanjša, to pomeni tudi iskanje MX zapisov.

Tekoči splet je eden redkih gostiteljev, ki ponuja 100-odstotno garancijo za čas porabe energije.

Poleg tega, da imajo vrhunsko strežniško tehnologijo, se vsi njihovi načrti vsaj deloma upravljajo, kar pomeni, da skrbijo za posodobitve in varnostne ranljivosti, da bodo vaš strežnik zdrav.

Tekoči zaslon spletne strani

Poleg tega je 24/7 na voljo visoko usposobljena podpora. Končno dobite tudi namenski naslov IP.

Edina slaba stran je cena, ki je višja od večine drugih gostovalnih podjetij.

Domačin očka

Host Papa je severnoameriški gostitelj, ki ponuja standardni cPanel z vsemi svojimi računi za upravljanje vašega strežnika in domen.

Ponujajo tako gostovanje kot poceni VPS gostovanje.

Posnetek zaslona domače strani Papa

CPanel olajša urejanje MX ali CNAME zapisa.

Velika prednost pri Host Papa so zelo nizke cene.

Učinkovitost ni vrhunska, vendar je za večino malih podjetij še vedno dovolj dobra in ima 99,9-odstotno jamstvo za čas.

Brinkster

Brinkster je gostitelj, ki pade nekje na sredino teh dveh prejšnjih gostiteljev.

Ponujajo vse, od skupnega gostovanja do namenskih strežnikov, po konkurenčnih cenah.

So eden redkih gostiteljev, ki ponuja tako Linux kot Windows gostovanje, kar je morda pomembno za vaša spletna mesta.

Posnetek zaslona domače strani Brinkster

|

Poleg tega podjetje Brinkster ponuja lastno e-poštno storitev, ki jo gosti premija.

Če iščete zmogljivejše možnosti upravljanja e-poštnih računov, je to lahko prava izbira za vas.

Izkoristili boste ugodnost upravljanja obeh storitev na enem mestu.

kupon za spletno gostovanje

Iščete resno gostovanje po meri MX?
Tekoči splet je bil v naših hitrostnih testih izjemno uspešen. Trenutno lahko prihranite do 50% pri njihovih načrtih z visoko zmogljivostjo. Uporabite to povezavo za popust
da se dogovori.

Druge funkcije v e-pošti

 • Posredovanje po e-pošti
 • POP3
 • IMAP
 • SMTP
 • Spletna pošta
 • Seznami za pošiljanje
 • phpList
 • Poštar
 • VevericaMail

MX po meri beleži pogosto zastavljena vprašanja

 • Z desetimi besedami ali manj, kaj je zapis MX?

  Zapis domene usmerja e-pošto na določen poštni strežnik.

 • Ali je izmenjevalec pošte isto kot poštni strežnik?

  Da. Izrazi poštni izmenjevalec, strežnik za prenos pošte, poštni strežnik in gostitelj MX se nanašajo na isto stvar: strežnik s programsko opremo, ki strežniku omogoča prejemanje e-pošte. Zapisu o izmenjavi poštnih sporočil (MX) je dodan domeni, da se pošta, naslovljena na to domeno, usmeri na določen poštni strežnik.

 • Kje najdem naslove, ki jih lahko uporabim za MX zapise po meri?

  Ponudnik e-poštnih storitev, ki ga boste uporabljali za prejemanje e-pošte, bo zagotovil naslove za vaše MX zapise po meri. Običajno jih najdete tako, da dostopate do dokumentacije zbirke znanja ponudnika e-pošte.

 • Kam dodajam zapise MX po meri?

  V domeno boste dodali naslove MX po meri kot zapise MX. Če želite to narediti, odprite račun, v katerem ste kupili ime domene – to je morda vaš ponudnik gostovanja ali ločen registrator domene – poiščite urejevalnik DNS in dodajte naslove, pri čemer morate za vrsto zapisa uporabiti “MX”..

 • Kaj je TTL?

  Ko dodate zapise MX v svojo domeno, boste videli, da morate določiti vrednost TTL ali »Time to Live«. Ta vrednost se uporablja za sporočanje strežnikov domenskih imen (DNS), kako pogosto preverjajo posodobitve zapisov MX. V mnogih primerih se uporablja 3600 sekund ali 1 ura, vendar lahko nekateri ponudniki DNS zahtevajo daljši interval, na primer 4 ure ali celo dan. Dokler MX zapisov ne spreminjate zelo pogosto, vas ne bi smeli preveč skrbeti. Če pa predvidevate, da boste MX zapise pogosto spreminjali, bo nižja vrednost zagotovila, da se spremembe zapisov MX hitreje širijo po sistemu DNS.

 • Zakaj bi me skrbelo, kakšna je vrednost TTL?

  Recimo, da za zapise MX uporabljate vrednost TTL v enem tednu. Stvari gredo odlično, toda šest mesecev pozneje se pojavi kakšen kerfuffle in morate hitro zamenjati ponudnike e-pošte, tako da posodobite svoje zapise MX in počakate, počakate in počakate. Na žalost, ker ste uporabili tako dolgo vrednost TTL, lahko mine celo teden dni, preden se novi MX zapisi razširijo po sistemu DNS, in v tem intervalu bo e-poštno sporočilo še naprej poslano vašemu staremu ponudniku e-pošte. Z drugimi besedami, vrednosti TTL so pomembne, ko morate spremeniti svoje zapise MX.

 • Kakšna je prednostna vrednost, povezana z MX zapisom?

  Če podate več zapisov MX po meri, prednost določi, kateri zapis bo uporabljen kot privzeti poštni strežnik. Pomislite na prioriteto kot na mesto v vrsti. Zapis z najnižjo vrednostjo, običajno 1, je na sprednji strani vrstice in ima najvišjo prednost. To vam omogoča, da določite hierarhijo poštnih strežnikov, ki ji sledite v primeru, da primarni poštni strežnik ne uspe, ali pa vam omogoča, da določite več zapisov MX z isto prednostno nalogo, tako da se nalaganje e-pošte enakomerno porazdeli med vse strežnike.

 • Ali moram uporabiti prednostne vrednosti, ki jih je ponudil moj ponudnik e-pošte?

  Recimo, da vam ponudnik e-pošte ponuja tri naslove, ki jih želite uporabiti kot zapise MX s prednostnimi nalogami 1, 5 in 10. Sami si mislite “No, jaz jih bom samo uporabil 1, da naložim ravnovesje poštnih strežnikov.” Slaba ideja. Ko vam ponudniki e-poštnih storitev povedo, da uporabljate določene prednostne naloge, obstaja velika možnost, da so rezervni strežniki zasnovani samo za shranjevanje pošte v čakalni vrsti, dokler se primarni strežnik ne vrne na spletu. Uporabite prednostne naloge, ki vam jih nalaga ponudnik e-pošte.

 • Kdaj lahko uporabim enako prednost za vse zapise MX?

  Samo ko vam ponudnik e-poštnih storitev reče, da lahko. Če nastavite svoj e-poštni strežnik, jih lahko poljubno konfigurirate, uporaba enake prioritete pa je eden od načinov, kako uravnotežiti obremenitev med strežniki.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map