Orodja za razvoj spletnih strani Možnosti gostovanja 2020

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


V orodjih poiščite gostovanje s temi funkcijami

 • Drši
 • RapidWeaver
 • Razširitve za FrontPage
 • WebDAV
 • OpenVZ
 • Mantis
 • Visual Studio .NET
 • Dreamweaver

Razvojna orodja in gostovanje

Med učenjem kodiranja ali razvijanja programske opreme ljudje večino svojega časa in energije porabijo za posebne veščine – kako pisati kodo v določen jezik, kako uporabiti arhitekturne vzorce, kako modelirati podatkovne strukture. Večina vadnic za kodiranje se skoraj izključno osredotoča na te teme. To je seveda jedro dobrega kodiranja, vendar pogosto prezre pomemben vidik uspešnega razvijalca programske opreme: orodja za razvoj.

Vsak jezik ima poleg razvojnih okvirov, knjižnic, modulov in drugih edinstvenih dodatkov svoj edinstven nabor orodij. Naš seznam tukaj ni namenjen izčrpnemu obsegu, ampak naj bi bil splošen vodič po nekaterih bolj priljubljenih orodjih za spletni razvoj.

Uredniki HTML / kod

BlueFish – urejevalnik odprtokodne kode s poudarkom sintakse za najbolj priljubljene spletne jezike. Vključuje številne napredne funkcije, ki so podobne integriranemu razvojnemu okolju (IDE).

Dreamweaver – Eden izmed najbolj priljubljenih ustvarjalcev namiznih spletnih mest in orodij za spletno ustvarjanje. Dreamweaver ponuja popoln nabor funkcij za vizualno oblikovanje spletnega mesta brez veščin kodiranja in uvajanje na spletni strežnik.

KompoZer – orodje za »spletno avtorstvo«, ki združuje upravljanje datotek, urejanje kode in urejanje WYSIWYG, ki netehničnim osebam omogoča ustvarjanje čistih veljavnih dokumentov HTML.

RapidWeaver – namizni program za izdelavo spletnih strani in program za ustvarjanje strani, ki netehničnim osebam omogoča izdelavo celotnega spletnega mesta v vizualnem urejevalniku in ga nato uporabi v spletu brez veščin kodiranja..

SeaMonkey – Paket aplikacij “vse v enem” za spletne razvijalce, ta aplikacija združuje spletni brskalnik, odjemalca IRC, bralnik e-pošte in vira, urejevalnik kod in različna druga orodja za spletno razvoj. Uporablja Mozilla, zaradi česar je odlično orodje za ljudi, ki jim FireFox že ustreza.

Spletni arhitekt – urejevalnik kode, posebej zasnovan za uporabo s spletnimi jeziki, kot sta HTML in CSS. Vključuje inšpektorja kode, potrjevanje dokumentov, minifikacijo in samodejno dokončanje. Omogoča hiter predogled v več priljubljenih motorjih za upodabljanje spletnih brskalnikov in ga lahko konfigurirate tudi za prikaz v lokalnih brskalnikih..

Druga orodja za razvijanje

Zend Server – spletni strežnik aplikacij PHP in uvajanje platofrm podjetja Zend, podjetja za istoimenskim razvojnim okvirom. Ponaša se z večjo zmogljivostjo in krajšimi cikli uvajanja za PHP aplikacije.

Drush – Vmesnik in orodje za ukazno vrstico za upravljanje in upravljanje namestitve Drupal.

FLVTool2 – Orodje ukazne vrstice za urejanje in pridobivanje metapodatkov iz datotek FLV (Flash Video). Vključuje funkcije za paketno obdelavo.

FreeType – knjižnica programske opreme, ki ponuja pripomočke za dodajanje besedila v slike BMP. Vključite paketno obdelavo in funkcionalnost ukazne vrstice ali pa jih lahko vključite v programsko aplikacijo in uporabljate programsko.

FrontPage Extensions – orodje, ki se integrira z Microsoft FrontPage. Uporabnikom FrontPage omogoča brezhibno povezovanje s spletnim strežnikom za uvajanje in druge naloge upravljanja.

MantisBT – Open Source sledilnik napak, ki olajša razvojne ekipe, da komunicirajo, sodelujejo in spremljajo težave, napake in nove funkcije. Vključenost v mobilne aplikacije in e-poštna obvestila uporabnike ohranjajo vedno povezane.

OpenVZ – Linux orodje za virtualizacijo in vsebništvo. To lahko uporabite za nastavitev virtualnih zasebnih strežnikov ali vsebniških aplikacij. Vsak VPS ali vsebnik je popolnoma delujoč virtualni stroj z uporabniki, korenskim dostopom in neodvisnimi operacijami zagona in zaustavitve.

Shockwave – predvajalnik Adobe Shockwave in s tem povezan programski paket, ki se uporablja za ustvarjanje in zagon Flash animacij in aplikacij v brskalniku. Še vedno močno uporabljajo, vendar v veliki meri presegajo novejše zmogljivosti HTML5, CSS4 in JavaScript, ki so bolj podprte in izvorne v skoraj vseh okoljih spletnih odjemalcev.

Virtuozzo – lastniška programska oprema za virtualizacijo, ki jo podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, močno uporabljajo za zagotavljanje načrtov za gostovanje VPS in podporo nadzorne plošče. Razvijalci jih lahko uporabijo tudi na namenskem strežniku za ustvarjanje več vzporednih aplikacijskih okolij, kot so razvoj, testiranje in proizvodnja.

Visual Studio .NET – Grafično integrirano razvojno okolje za gradnjo, preizkušanje in uvajanje .NET spletnih in namiznih aplikacij.

WebDAV – Spletno distribuirano avtorstvo in različice, spletna orodja, ki širijo protokol HTTP in omogočajo skupno urejanje spletnih dokumentov in upravljanje datotek na daljavo..

Windows Media – Video in zvočni predvajalnik, ki ga je izdelal Microsoft, ter razširjen nabor orodij, koristnih za avtorjenje in upravljanje medijev. Integrira se z IIS, Microsoftovim spletnim strežnikom in drugimi njihovimi razvojnimi orodji.

Več o razvojnih orodjih in gostovanju

Ne pravi razvijalci potrebujejo Emacs in zvezdo, da jih vodijo? Kot vsako prizadevanje, bodo vedno obstajali puristi, ki vam bodo povedali, da se “pravi programerji” razvijajo iz nič in vam ponosno pokažejo vrata Linuxa, ki so jih ustvarili na Commodore 64 lansko poletje.

Toda kot so taki ljudje impresivni, vsi vedo, da je računalništvo kolektivno podjetje in najhitreje napredujemo z gradnjo na tem, kar je bilo prej. Preprosto nima smisla izumljati orodij – razen kot hobi.

Ali orodja in okviri ustvarjajo neučinkovito kodo? V resnici ne. Zagotovo obstajajo časi, da se koda spusti in umaza, da bi odstranili ozko grlo. Toda večina sistemov je zasnovana tako, da vam omogočajo prav to. Na splošno so orodja za avtomatizacijo ustvarjanja kode zasnovana tako, da so zelo učinkovita.

Tudi če generirana koda ni tako učinkovita, kot bi bila, če bi jo napisali iz nič, dobiček na hitrosti kodiranja in vzdrževanja običajno odtehta vsako izgubo učinkovitosti. Še več, orodja vam pogosto omogočajo, da počnete stvari, brez katerih brez njih ne bi mogli.

Kaj je programski okvir? Programska oprema je napačno opredeljen izraz. Toda na splošno gre za abstrakcijo na visoki ravni, ki programerjem omogoča učinkovitejše ustvarjanje aplikacij. Na primer, dostop do baze podatkov s skriptnim jezikom na strani strežnika pomeni, da se vedno znova izvajajo iste stvari.

Okvir ne bo le skrival teh podrobnosti pred programerjem, ampak bo nekatere stvari privzeto počel, saj to razvijalci želijo storiti v 99% primerov.

Ali programski okvir omejuje, kar želim storiti? Sploh ne! Okviri niso neposredni jopiči – omogočajo vam spreminjanje privzetega obnašanja sistema. Na splošno je mogoče narediti karkoli z okvirom, ki bi ga lahko brez, čeprav je v nekaterih primerih morda nekoliko težje.

Bistvo okvira je, da je zasnovan tako, da počnete vse stvari, ki jih želite početi. Sicer pa: zakaj uporabljate prav ta okvir?

Ali okvir ne ustvari napihnjene kode? Vsekakor lahko, saj je neuporabljena koda vstavljena kot del okvira. To na splošno ni problem s sestavljeno kodo, pri kateri se lahko neuporabljena koda izloči.

Podobno so bolje zasnovani okviri kodirani z ohlapno sklopko, pri čemer posamezne komponente nimajo malo ali nič neposrednega poznavanja drugih komponent – omejitev potrebe po nalaganju številnih odvisnosti samo za uporabo enega razreda ali knjižnice.

Kateri so glavni okviri za razvoj spletnega mesta? Morda je najbolj znan okvir Rails za programski jezik Ruby. To je tako prevladujoče, da je “Ruby on Rails” bolj tisto, o čemer ljudje razmišljajo, kot sam programski jezik.

Vendar pa za Ruby obstaja veliko drugih okvirov. Poleg tega obstaja Zend Framework (ZF) za PHP, čeprav obstaja še veliko drugih in trenutno je Laravel najbolj razširjen. Podobno ima Python veliko okvirov, najbolj priljubljen je Django. Podobno obstajajo okviri za Javo in skoraj kateri koli drug programski jezik, ki se uporablja za ustvarjanje spletnih strani.

Kako lahko urednik izboljša razvoj programske opreme? V starih časih so vse, kar so uredniki storili, omogočali uporabniku dodajanje in spreminjanje besedila. A sčasoma se je videlo, da lahko uredniki naredijo veliko več. Najbolj osnovna stvar je pomoč pri sintaksi programskih jezikov.

Tudi originalni urejevalnik vi je imel malo tega, kar je uporabnikom omogočalo, da najdejo ustrezne kodraste znake v oklepaju – odlična pomoč pri ustvarjanju programov c. Zdaj uredniki barvno besedilo kodirajo različno, odvisno od funkcije: rdeča za komentarje, modra za funkcije in tako naprej.

Lahko celo ponudijo potrebno skladnjo. Na primer med urejanjem dokumenta HTML vnesite a

oznaka lahko povzroči, da urejevalnik postavi a

označite takoj za položajem kurzorja. Spletni arhitekt je takšen urejevalnik, zasnovan posebej za ustvarjanje HTML, CSS in JavaScript. Večina urejevalnikov besedil je zasnovana tako, da osvetli več različnih jezikov in ugiba, v katerem jeziku pišete.

Uredniki lahko delujejo tudi kot komandni centri, kar omogoča, da koder opravi številne druge naloge, povezane z razvojem. Ti lahko vključujejo nalaganje drugih potrebnih datotek, zbiranje ali razlago kode ter zagon ali prikaz rezultatov. Skrajšani urejevalnik lahko postane integrirano razvojno okolje (IDE).

Kaj pa IDE za razvoj spletnih strani? Obstajajo številna integrirana razvojna okolja za izdelavo spletnih strani znotraj. Največji od teh je Microsoftov Visual Studio .NET. Toda samo za tiste, ki so svoja spletna mesta zasnovali na ASP. Seveda je .NET velik razlog, da ljudje to počnejo.

Nujno so IDE res odvisne od tega, kaj razvijate. PhCharm uporablja veliko razvijalcev Pythona. PhpStorm je priljubljen za razvoj PHP. Podobno velja za RubyMine za Ruby. Možnosti je veliko.

Kaj pa orodja za odpravljanje napak? Odpravljanje napak je lahko še posebej težavno pri aplikacijah odjemalcev in strežnikov, ki so lahko odvisne od več deset komponent. Zaradi tega res ni popolne rešitve. Na primer, obstaja Fiddler, ki je analizator paketov, ki omogoča ogled HTTP prometa.

Na strani odjemalca so na primer razširitev Firebuga na Firefox za odpravljanje napak v HTML, CSS in JavaScript. (Vsi drugi večji brskalniki ponujajo podobno funkcionalnost, ki je vgrajena ali na voljo kot dodatek.) In obstajajo sistemi za razhroščevanje razvojnih jezikov ter orodja, vgrajena v jezike.

Odličen glasbenik zna glasbo ustvarjati na osrednjem instrumentu. Toda odličen inštrument naredi glasbo še boljše in lahko celo glasbo osrednjega glasbenika zveni kot profesionalec. Tako je tudi z orodji za razvoj programske opreme. Genij se nam bo lahko izognil le z urejevalnikom besedil in ukazno vrstico, ostali pa bomo imeli veliko lažji čas, če bomo le imeli pravo orodje. In genij se bo vsaj lažje počutil z nekaj koristnimi pripomočki.

Orodja Pogosta vprašanja

 • Ali obstajajo orodja za razvoj bliskavice?

  Standardna razvojna okolja za Flash so Adobe Flash Professional in Adobe Flash Builder. Vendar obstajajo orodja za razvoj bliskavice? Vendar so precej draga. Tako so se pojavila brezplačna orodja, predvsem FlashDevelop.

 • Ali je sledenje hroščev pomembno?

  Če na projektu deluje več kot ena oseba, je sledenje napak ključnega pomena. Tudi pri samostojnem delu je sledenje hroščev zelo koristno.

  Za tradicionalni razvoj je Bugzilla zelo priljubljena. Toda za razvoj spleta postaja Mantis Bug Tracker vedno bolj priljubljen. Obstaja veliko drugih možnosti.

 • Kaj je virtualizacija?

  Virtualizacija je postopek ustvarjanja virtualnih strojev.

  Navidezni stroji se uporabljajo iz različnih razlogov, vendar je naš interes tukaj, da omogočajo razvijalcem, da na enem stroju ustvarjajo različna okolja izvajanja.

  OpenVZ je ena takšnih rešitev, vendar jih je več deset.

 • Ali obstajajo orodja, ki mi bodo omogočila ustvarjanje čudovitih spletnih mest brez dejanskega kodiranja?

  Seveda! Za to je bil mišljen Microsoft FrontPage. Od takrat je bila ukinljena. A še vedno obstajajo stvari, kot so Adobe Dreamweaver, KompoZer in RapidWeaver. Tudi SeaMonkey ima komponento, ki to počne.

 • Kako ravnam s slikami?

  Ustvarjanje, analiza in shranjevanje slik je lahko velik problem za razvijalce spletnih strani. Zagotovo se lahko le malo razvijalcev odpravi brez neke vrste osnovnega urejevalnika slik.

  Lahko je nekaj preprostega, kot je Paint.NET ali nekaj veliko bolj bogatih funkcij, kot sta Gimp ali Adobe Photoshop.

  V večini okoliščin to potrebujejo vsi razvijalci. Včasih pa so lahko koristna tudi specializirana orodja, kot sta DeBabelizer in FreeType.

 • Katera druga razvojna orodja so tam?

  Zdi se mi neskončno. Če se v svojem razvoju soočate z izzivom, je verjetno nekdo napisal rešitev zanj.

  Še več, sploh se nismo dotaknili računalništva v oblaku in neskončnih različnih orodij.

  Prav tako nismo razpravljali o OpenStacku in kako se lahko uporablja za gradnjo lastnih distribuiranih okolij. Tu je velik, vznemirljiv svet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me