Najboljši graditelji spletnih strani: kaj je primerno za vašo spletno stran? [Posodobljeno: 2020]

Primerjajte gostovanje spletnega mesta

Graditelji spletnih mest poenostavijo razvoj spletnih strani in manj nagnjeni k napakam. A le nekateri gostitelji jih ponujajo.


Medtem ko se nekatera podjetja specializirajo za graditelje spletnih strani, jih druga ponujajo kot brezplačne ali plačane dodatke k njihovemu drugemu gostovanju. Paziti morate na graditelje spletnih strani, ki so zelo omejeni (npr. Dovolijo le nekaj strani).

Spodaj ponujamo podrobno primerjavo, če pa samo želite vedeti, kateri graditelji spletnih mest so najboljši, je tu naša glavna priporočila:

 1. Gator avtorja HostGator
  – Zelo prijazen do uporabnika, primeren za začetnike
 2. GoDaddy
  – Začnite brezplačne, uporabne dodatke, ki so na voljo
 3. Wix
 4. Kvadratni prostor
 5. WordPress.com

Kako smo izbrali najboljše graditelje spletnih strani?

Ustvarili smo seznam gostiteljev z najboljšimi graditelji spletnih strani. Nato smo jih razvrstili na podlagi več tisoč pregledov strokovnjakov in uporabnikov. Na podlagi tega smo določili gostovanje prvih 10 graditeljev spletnih mest.

Kaj je Builder spletnih strani?

Če ste novi v internetu, je lahko zastrašujoče – še posebej, če želite objavljati na njem.

V tem članku bomo pogledali vašo najpreprostejšo možnost, če želite ustvariti spletno mesto: graditelj spletnega mesta. Vendar bo tudi to preseglo!

Kaj je gostovanje spletnega mesta?

Možnosti in kako izbrati

V preteklosti je gradnja spletnega mesta pomenila kopanje v jezike spletnega programiranja, kot so HTML, CSS in JavaScript, samo za izdelavo preprostega statičnega spletnega mesta.

Danes je zelo malo spletnih strani kodiranih iz nič, namesto tega je večina spletnih mest zgrajena z ogrodjem ali platformo z intuitivnim grafičnim vmesnikom in predlogi na osnovi predloge, ki jih je mogoče prilagoditi s preprostimi orodji za povleci in spusti.

Če morate ustvariti osebni blog, spletno mesto za vaše podjetje ali družbeno organizacijo ali celo spletno mesto za e-trgovino, lahko to storite, ne da bi vam bilo treba poznati nobeno kodo.

Čeprav bo nekaj znanja o kodiranju zagotovo dobro prišlo, za mnoge najbolj priljubljene aplikacije za gradnjo spletnih mest danes ni obvezno..

Spletni dizajn na podlagi predloge

Spletni dizajn na podlagi predloge

Vse platforme za gradnjo spletnih strani se opirajo na predloge. Predloge spletnega mesta so zelo podobne predlogam, ki jih uporabljate v aplikaciji za urejanje besedil, razen namesto da bi izbrali brošuro ali črko obrazca, za svoje spletno mesto izberete celoten videz (vključno z barvami, pisavami in slikami)..

Tako kot druge predloge so tudi elementi predloge spletnega mesta popolnoma prilagodljivi. Na primer, lahko besedilo in slike na plošči zamenjate z lastno kopijo ali glavo, črke in stransko vrstico spremenite v svoje poslovne barve.

Na voljo imate tudi možnost, da elemente premaknete ali celo izbrišete (koristno, če si poenostavite stvari ali ustvarite spletno mesto z rezerviranim mestom za bolj robustno spletno mesto, ki je še v razvoju).

Nekateri ljudje imajo negativno miselno podobo predloge, in če ste to vi, morate to miselno sliko opustiti. Današnje platforme za gradnjo spletnih strani ponujajo na stotine (in včasih na tisoče) predlog, med katerimi lahko izbirate, kar vam daje dovolj kreativnega časa, da se izognete strašljivemu sindromu rezanja piškotkov.

Izbira graditelja spletnih strani

Če ste pripravljeni, da skočite v gradnjo svojega spletnega mesta s šablonsko aplikacijo za gradnjo spletnega mesta, ste na pravem mestu.

Ta priročnik bo zajemal nekatere najbolj priljubljene možnosti na trgu in vam predstavil nekatere stvari, o katerih morate razmišljati, ko se boste odločili, katera platforma je prava za vas.

V želji poenostaviti stvari bomo razmislili o aplikacijah za gradnjo spletnih strani z uporabo štirih glavnih kategorij.

 • Integrirana platforma za gradnjo spletnih strani in gostovanje: to so popolni pakirani izdelki, ki vključujejo lastniško aplikacijo za gradnjo spletnih strani, dostop do lastniških predlog in postavitev ter gostovanje za vaše spletno mesto.
 • S spletnim gostiteljem so na voljo graditelji spletnih mest: več spletnih gostiteljev ponuja enostaven gradnik spletnih strani kot značilnost svojih načrtov gostovanja.
 • Samostojni graditelji spletnih mest: z samostojno rešitvijo začnete z izbiro ustvarjalca spletnega mesta in nato izbirate med gostiteljskimi podjetji, ki jih ponujajo. Ali pa v nekaterih primerih namestite svojo.
 • Samostojni sistemi za upravljanje vsebin: čeprav so nekoliko bolj zapleteni kot običajni gradniki spletnih strani, nudijo izredno veliko moči. In resnica je, da so enostavnejši za uporabo kot kdajkoli prej. Zato jih ne štejte. Vredno jih je pogledati.

Obstajajo dobri razlogi za izbiro platforme iz vsake od teh kategorij. V tem priročniku si oglejte nekaj najbolj priljubljenih možnosti na trgu v vsaki kategoriji in upoštevate glavne prednosti in slabosti za vsako kategorijo..

Na koncu vsega bomo ponudili nekaj priporočil o tem, katera platforma in možnost se nam zdi najbolj smiselna.

Integrirane platforme spletnih strani

Integrirane platforme spletnih strani

Obljuba integrirane platforme spletnega mesta je preprostost. Z integriranim izdelkom vam ni treba ugotoviti, kako kupiti domeno, kako naložiti datoteke na spletni strežnik, kako namestiti programsko opremo ali kako posodabljati in varovati karkoli.

Platforma, ki ste jo izbrali, bo poskrbela za vse te skrbi in se osredotočila na gradnjo spletnega mesta, na katerega ste ponosni.

Preden začnete uporabljati integrirano platformo za gradnjo spletnih strani in gostovanje, obstajajo omejitve, povezane s to vrsto platforme, ki jih morate natančno upoštevati.

 • Prvič, integrirana platforma pomeni, da nimate možnosti zamenjati ponudnikov gostovanja ali načrtov gostovanja, če bo vaše gostovanje preraslo, kar ponuja platforma.
 • Drugič, ker je vaše spletno mesto zgrajeno z lastniškim sistemom, boste morda morali kdaj začeti z začetkom gradnje novega spletnega mesta.
 • Tretjič, gostili boste lahko samo datoteke in aplikacije, ki jih dovoli ponudnik, v nasprotju s standardnim računom za spletno gostovanje, kjer imate široko stopnjo zemljepisnega prostora.
 • Ko na koncu izberete integrirano platformo, je del tega, kar plačujete, udobje. Te vrste ponudnikov so običajno dražje od računa gostovanja v skupni rabi.

Glede na te omejitve si oglejmo nekatere najbolj priljubljene integrirane platforme spletnih strani, ki so danes na voljo.

Blogger

Blogger je popolnoma brezplačna Googlova platforma za bloganje. Blogger je odlična platforma, če želite brezplačen osebni blog.

Če pa se kdaj nadejate širitve zunaj preprostega osebnega bloga, se boste želeli izogniti Bloggerju, saj ta ne podpira ustvarjanja prihodkov, ima zagotovo ljubiteljski občutek in videz, vam bo omogočil samo uporabo domene, ki je poddomena blogspot.com (na primer: yourdomain.blogspot.com) in podatkov ne izvaža zelo dobro na druge platforme.

WordPress.com

Druga brezplačna platforma za razmislek in tista, ki je idealno primerna za osebne bloge, je WordPress.com.

Tudi če še nikoli niste uporabljali WordPressa, ste verjetno že veliko slišali o tem. To je programska oprema, ki poganja več spletnih mest kot katera koli druga programska oprema. Na voljo sta dva okusa WordPressa:

 • WordPress.com je brezplačna integrirana platforma za gradnjo in gostovanje spletnih strani, ki jo ponuja Automattic, podjetje, ki stoji za programsko opremo WordPress.
 • WordPress.org je skupnost, v katero lahko prenesete kopijo programske opreme WordPress, ki jo namestite na kateri koli spletni strežnik, in ustvarite samostojno spletno mesto, ki ga poganja WordPress..

Trenutno bomo na WordPress.com govorili o integrirani platformi in o samostojni programski opremi, ki je na voljo na WordPress.org, ko bomo v tem priročniku malo kasneje prišli do samostojnih CMS-ov..

Ko se prijavite za brezplačni račun na WordPress.com, boste imeli dostop do nekaj deset spodobnih predlog in brezplačno gostovanje v poddomene WordPress.com (na primer: www.yourdomain.wordpress.com). Vendar brezplačni račun nima podpore za komercialna spletna mesta ali domene po meri.

Če želite storiti več kot tisto, kar dobite brezplačno, ali če želite ime domene po meri (na primer: www.yourdomain.com), se boste morali odločiti za nadomestno (plačano) nadgradnjo računa. WordPress.com ponuja kar nekaj vrhunskih rešitev, kot so prilagojene domene, podpora za e-poslovanje in za prihodke podružnično trženje.

Če se kdaj odločite, da zapustite platformo WordPress.com, lahko vso svojo vsebino izvozite na spletno mesto, ki ga gosti WordPress. Oblikovanja in postavitve spletnega mesta ne morete izvoziti. Torej, tudi s spletnim mestom WordPress.com ste precej dobro zaklenjeni v to posebno platformo.

WIX

WIX je največja premium integrirana platforma za gostovanje spletnih strani. Njihov ustvarjalec spletnih strani in predloge so dobro spoštovani in zagotavljajo spletna mesta, skladna s standardom HTML5.

S sistemom WIX lahko hitro objavite odlično spletno mesto z le minimalnim tehničnim znanjem in celo vključite funkcije e-trgovine. Ko pa izberete WIX, ste zaklenjeni v njihov sistem in prehod na samostojno rešitev bo pomenil začetek od začetka.

Kvadratni prostor

Predloge kvadratnega prostora so lepe. Čeprav je Squarespace veliko manjše podjetje od WIX-a, vodilnega v panogi na premium integriranih platformah spletnih strani, je Squarespace tisti, ki trenutno dobiva vso tisk. Squarespace ponuja zelo uporabniku prijazen vmesnik in nagrajene predloge.

Squarespace podpira spletna mesta za e-trgovino in je izvedljiva možnost za ustvarjanje večine vrst preprostih spletnih mest. Vendar Squarespace trpi zaradi omejitev, ki vplivajo na vse integrirane platforme: ko ustvarite spletno mesto Squarespace, ste zaklenjeni, razen če ne želite začeti novega spletnega mesta iz nič..

Weebly

Weebly je še ena priljubljena integrirana platforma. Ponuja veliko lepih predlog in integrirano gostovanje. Verjetno je najmočnejši ustvarjalec spletnih mest za e-trgovino, ki je na voljo iz vrst celostne integrirane spletne strani za gradnjo in gostovanje platform.

Tako kot pri drugih igralcih v tej kategoriji tudi selitev spletnega mesta na Weebly ali stran od Weeblyja ni ravno enostavna. Če ne nameravate uporabljati Weeblyja za vedno, nima smisla za začetek.

Kot bomo razpravljali pozneje, se lahko Weebly samo gosti, tako da se z istim gostiteljem ne boste zatikali do konca življenja.

Shopify

Shopify je nišni predvajalnik v integriranem spletnem mestu za gradnjo in gostovanje prostora. S posebnim poudarkom na spletnih mestih za e-trgovino Shopify ne uporablja drugih vrst gradnje spletnih mest, kot so blogi ali spletna mesta podjetja.

Mnogi uporabniki Shopifyja ga bodo dejansko uporabili za izdelavo samo komponente e-trgovine njihovega spletnega mesta. V teh primerih glavni del spletnega mesta običajno gosti splošni ponudnik spletnega gostovanja, del spletnega mesta za spletno gostovanje pa Shopify. BigCommerce je še en graditelj spletnih trgovin, ki si ga je vredno ogledati.

Častitljive omembe

Na izbiro je veliko drugih integriranih platform za gradnjo spletnih strani in gostovanje. Govorili smo o najbolj znanih in cenjenih platformah, vendar obstaja še veliko drugih.

Če ste se odločili, da to izkoristite z integrirano platformo za gradnjo spletnih mest in platformo za gostovanje, si oglejte vse možnosti, ki smo jih omenili, in si oglejte še dve: Jimdo in Ustvarjalnik IM-jev.

Uporaba integrirane platforme za gradnjo in gostovanje spletnih strani je najhitrejši in najpreprostejši način za pridobitev spletnega mesta. Ne pozabite le, da to ni najcenejša možnost in boste zaprti pri ponudniku, ki ga izberete za življenjsko dobo spletnega mesta.

Graditelji spletnih mest, ki jih ponuja spletni strežnik

Graditelji spletnih mest, ki jih ponuja spletni strežnik

Trdno umeščen med integrirane izdelke spletnega mesta in samoplačniške platforme najdemo graditelje spletnih mest, ki jih ponuja spletni strežnik.

Če si ogledate številne načrte gostovanja v skupni rabi, boste ugotovili, da mnogi vključujejo dostop do neke vrste brezplačnega preprostega ustvarjalca spletnih strani, ki je vgrajen v nadzorno ploščo računa računa gostovanja.

Če dobite rešitev, ki jo ponuja spletni strežnik, dobite razširljivost pri neposrednem delu s ponudnikom gostovanja, skupaj s praktičnostjo in enostavnostjo uporabe, ki jo nudi preprost graditelj spletnih strani. Vendar pa ste s to možnostjo še vedno do določene mere zaklenjeni, saj se večina spletnih mest, ki so izdelana s spletnim gostiteljem, pri čemer sestavljalec spletnih strani ne premakne na nove ponudnike gostovanja.

Obstaja veliko različnih ponudnikov gostovanja, ki ponujajo integrirane preproste graditelje spletnih strani. V tem članku si bomo ogledali tri najbolj znane.

Pojdi oče

Gradnik spletnih strani, ki ga ponuja GoDaddy, je na voljo kot samostojen izdelek in ni vključen v njihove standardne načrte za spletno gostovanje. Graditelj se prodaja na enem mestu (z načrtom ustvarjalca spletnih strani ne morete gostiti več mest).

Iskreno, predloge sicer niso uporabne, saj lahko dobite pri integriranem ustvarjalcu spletnih strani in ponudniku gostovanja, kot je Squarespace
ali WIX
. Vendar, ko izberete Go Daddy, gostujete s gostiteljskim podjetjem, ki je pošteno do dobrote – in pri tem spoštovano.

kupon za spletno gostovanje

Iščete veliko za ustvarjalca spletnih strani?
GoDaddy ponuja enostaven za uporabo graditeljev spletnih strani in gostovanje, združenih v en paket. Trenutno lahko na GoDaddy prihranite do 87%. Uporabite to posebno povezavo za popust
da se dogovori.

Samostojni graditelji spletnih mest

Samostojni graditelji spletnih mest

Samostojni graditelji spletnih mest običajno delajo na nenavaden način, ki ni tako omejujoč kot integrirani in spletnega gostitelja. Ponavadi te omejijo, če si omejen na gostitelje, na katere se lahko preseliš.

Večina gostiteljev vam bo ponudila uporabo enega ali več graditeljev spletnih strani, ki so vključeni v vaše gostovanje. To je dobro v tem, da vas ne zaklene v to gostiteljico. Če pa se odločite zapustiti gostitelja, boste verjetno omejeni na gostitelje, ki ponujajo tudi tega graditelja spletnih mest.

Zato je dobro, da pred dokončno odločitvijo vidite, kateri gostitelji vam bodo na voljo. Spodaj bomo obravnavali nekatere bolj priljubljene:

Seznam gostujočih spletnih mest za samostojne goste

Tu je seznam nekaterih boljših gradnikov spletnih strani, ki jih najdete pri velikem številu gostiteljskih podjetij.

 • RVSiteBuilder: tega graditelja spletnih strani že dolgo ni bilo, vendar se je s časom nenehno izboljševal in premikal. Tako naj vas ne zavedejo stari pregledi, ki trdijo, da to ni povleci in spusti. To je trden graditelj spletnih mest, ki ga je vredno preveriti.
 • Weebly: da, ima tudi ekvivalent samostojnega ustvarjalca spletnih strani, ki ga lahko nudijo gostitelji. Vendar bodite previdni. Glede na nastavitev je premikanje gostiteljev morda težko – ali celo nemogoče.
 • Kopage: enostaven za uporabo spletnega mesta, ki omogoča tudi kodiranje v HTML, če želite.
 • SitePad: še en proizvajalec spletnih mest s povleci in spusti, ki ga ponuja veliko hosting podjetij.

Obstaja še veliko več. Dobro je, da obiščete naše preglede spletnega gostovanja in si ogledate, kaj ponujajo različni gostitelji. A2 gostovanje, na primer, ponuja paket za izdelavo spletnega mesta
z več kot dvema orodjema – od katerih so številni klasični graditelji spletnih mest, kot je SitePad.

Možnosti odprtokodnih kod

Možnost z največ nadzora je odprtokodna – torej tista, ki je brezplačna in jo je mogoče namestiti povsod.

Največji odprtokodni graditelj spletnih mest je Soholaunch. Številna podjetja, ki ponujajo spletno gostovanje, ga ponujajo, ker jim to omogoča brezplačno.

Če pa ga vaš gostitelj ne ponudi, ga morda ne boste mogli namestiti na strežnik. Če imate VPS ali namenski strežnik, ni problema: imate nadzor. Če pa vaše spletno mesto deluje v skupni rabi gostitelja, se lahko zataknete.

Verjetno ne boste imeli dovoljenj za namestitev Soholaunch-a. Če ne morete, boste morali prositi svojega gostitelja, da vam ga namesti. Morda tega ne bodo voljni. Morda je razlog, da ga še niso namestili. Torej še vedno bodite previdni.

Tu je še nasvet: najboljši čas, da prosite svojega gostitelja za namestitev programske opreme, je pred registracijo.

Samostojni sistemi za upravljanje vsebin

Samostojni sistemi za upravljanje vsebin

Preprosto ni primerjave med fleksibilnostjo in močjo rešitve, ki jo gostujejo sami, in integrirano platformo ali spletno ponudnikom.

Ko izberete samostojno platformo za gradnjo spletnih strani, imate popoln nadzor. Izberete programsko opremo za gradnjo spletnega mesta, izberete ponudnika gostovanja in načrtujete, namestite aplikacije točno tam, kjer jih želite namestiti, in imate možnost, da v vsebino svojega srca vključite aplikacije drugih proizvajalcev..

Seveda je slabost vse te svobode in moči v tem, da morate vedeti ali se naučiti, kako narediti vse te stvari.

Na srečo je, da bi postopek nekoliko olajšal, večina ponudnikov gostovanja ponuja samodejno namestitev platform za gradnjo spletnih strani ali enostavno namestitev z enim klikom prek knjižnice komercialnih skriptov, ki je integrirana v nadzorno ploščo vašega računa gostovanja. Če vse drugo odpove, ročna namestitev aplikacije za gradnjo spletnega mesta s pomočjo odjemalca protokola za prenos datotek (FTP) ni skoraj tako zapletena, kot si morda mislite..

Pravilno ime za samostojno aplikacijo za gradnjo spletnih mest je sistem za upravljanje vsebin (CMS). Sistem za upravljanje vsebine je aplikacija, ki vam daje intuitiven vmesnik, iz katerega lahko oblikujete videz svojega spletnega mesta in dodate vsebino na svoje spletno mesto. Omogoča vam, da vidite čim manj ali toliko kode za spletno stran, kot želite.

Glede na CMS, ki ga izberete, boste lahko izbrali med sto ali tisoč brezplačnimi in vrhunskimi predlogami in vtičniki, da prilagodite videz in funkcionalnost svojega samoplačniškega spletnega mesta.

WordPress

O integrirani različici WordPressa smo že govorili, zdaj bomo govorili o samostojni različici, ki je na voljo za prenos z WordPress.org. Poleg postopka ročnega prenosa in namestitve WordPress ponuja tudi samodejna namestitev številnih ponudnikov gostovanja ali kot namestitev z enim klikom s strani skoraj vseh ponudnikov gostovanja.

Preprosto gostovanje

WordPress sam je brezplačen, vendar boste morali izbrati ponudnika gostovanja in se prijaviti za načrt, preden se boste lahko premaknili z WordPressom. Dobra novica je, da bo praktično vsak program gostovanja podpiral namestitev WordPress-a.

Ker skoraj vsak ponudnik gostovanja lahko podpira namestitev WordPress-a, lahko popolnoma prehajate z enega ponudnika gostovanja na drugega ali z enega nivoja gostovanja na drugega, saj se vaše potrebe spreminjajo.

Čeprav ne mislimo omalovaževati resničnosti, da je potrebno nekaj tehničnega znanja in izkušenj, da bi naredili tak korak, je pomembno, da si zapomnite, da če uporabljate prilagodljivo aplikacijo, kot je WordPress, in samostojno platformo, pomeni, da imate nadzor nad vašo situacijo gostovanja in ne obratno.

V zadnjem času je priljubljena tudi upravljana WordPress gostovanja. Z upravljanim gostovanjem WP imate hibridno rešitev, ki izvzame vsa dela namestitve in upravljanja aplikacij iz enačbe (podobno kot integracijska spletna stran za gradnjo in gostovanje platform), vendar obdrži fleksibilnost in robustne možnosti gostovanja, ki jih ponuja samostojna namestitev WordPress.

Uveljavljen in prilagodljiv

Težko je pretiravati o vplivu WordPress-a na internetu. WordPress je motor, ki poganja približno 40% interneta. Približno polovica teh spletnih mest je spletnih mest WordPress.com, druga polovica pa je samostojnih namestitev WordPress.

Ena od stvari, ki je pripomogla k priljubljenosti WordPressa, je njegova prilagodljivost. Z WordPressom je mogoče ustvariti skoraj vse vrste spletnih strani. WordPress z WooCommerce pooblasti več spletnih mest za e-trgovino kot katera koli druga platforma. BuddyPress spremeni WordPress v platformo družbenih medijev. Razen če ne načrtujete ustvarjanja povsem novega koncepta spletnega mesta, ki bi kljuboval trenutnim opredelitvam, je verjetno, da bo WordPress uporabljen in je bil uporabljen za ustvarjanje nečesa podobnega.

Druga stvar, ki spodbuja priljubljenost WordPressa, je gora tem in vtičnikov, ki so na voljo brezplačno ali z razumnimi stroški. Obstajajo teme, primerne za začetnike, ki želijo ustvariti preprost blog, pa tudi teme, ki jih profesionalni razvijalci vsak dan uporabljajo kot okvir za razvoj spletnega mesta..

Število podpor

WordPress podpira neverjetno velika in strastna skupnost. Obstaja dobesedno na tisoče razvijalcev teme in vtičnikov WordPress, pa tudi profesionalnih razvijalcev spletnih mest, ki gradijo samo spletna mesta, ki jih poganja WordPress. Skupnost WordPress.org je ena najbolje zasnovanih in najaktivnejših na internetu.

WordPress – slabosti

Sliši se odlično? Kaj je slaba stran??

WordPress z integrirano rešitvijo ni tako enostavno začeti. Neverjetna prilagodljivost programa WordPress pomeni, da odvisno od tega, kako uporabljati. Ne boste brez pomoči – se spomnite tiste velike skupnosti, o kateri smo govorili? Če pa niste WordPress, boste potrebovali več časa, da spletno mesto zažene in deluje z WordPressom, kot pa z integrirano rešitvijo.

Dolgoročno mislimo, da ima samostojno spletno mesto WordPress veliko bolj smiselno kot karkoli drugega. Ko pa začnete uporabljati WordPress, lahko pričakujete več krivulje učenja, kot bi videli, če bi šli z integrirano platformo za gradnjo spletnih strani in gostovanje.

Joomla!

Joomla je še en priljubljen brezplačni CMS. Čeprav se Joomla ne uporablja tako pogosto kot WordPress, se ponaša tudi z močno skupnostjo uporabnikov in veliko temami in moduli, ki jih lahko uporabite za izdelavo Joomle v poljubno mesto, ki ga želite zgraditi.

Medtem ko se lahko umaknete, ne da bi v WordPressu videli eno vrstico kode, postane to nekoliko težje, če to storite z Joomlo. Čeprav za uporabo Joomle ni treba biti programer, boste verjetno porabili vsaj nekaj časa, ko boste preučili kodo, da bo vaše spletno mesto točno tako, kot želite.

Uporaba Joomle za blog ali standardno spletno mesto je zagotovo možnost, vendar bo to bolj zahtevno kot izvajanje iste stvari v WordPressu. Kjer nekateri razvijalci dajejo Joomli prednost pred WordPressom, je pri ustvarjanju zapletenih spletnih mest za e-trgovino in družbenih omrežij.

Drupal

Drupal brezplačni sistem splošnega upravljanja vsebin, Drupal, je najmanj začetnikom prijazen od treh splošnih namenskih sistemov za upravljanje, predstavljenih v tem članku. Vendar bi mnogi razvijalci trdili, da je najzmogljivejši. Drupal je brezplačen, kot sta Joomla in WordPress, običajno pa je na voljo kot enostavna namestitev z enim klikom. Kot pri vsaki samostojni ponudbi je tudi drugo pomembno prodajno mesto pri Drupalu gostovanje fleksibilnosti. Če želite ali morate narediti spremembo gostovanja, pojdite naprej in poskrbite, brez znojenja.

Za varnost izstopa Drupal. Medtem ko Joomla in WordPress veljata za dokaj varne, je Drupal ena najbolj varnih platform, ki so na voljo – celo Whitehouse.gov je bil zgrajen z Drupalom. Zaradi tega je Drupal izbirna izbira za spletna mesta za e-trgovino, spletna mesta v zdravstveni industriji ali katero koli drugo spletno mesto, ki bo shranjevalo občutljive informacije.

Magento

Magento je CMS za samostojna spletna mesta za e-trgovino. Magento je na voljo v brezplačnih in premium različicah, namenjen napajanju spletnih mest za e-trgovino, in čeprav ima omejeno funkcionalnost kot CMS za splošni namen in ga je mogoče opremiti z razširitvami za funkcije, kot so blogi in forumi, bi moral biti Magento samo v teče, če ustvarjate spletno mesto za e-trgovino. Kot spletno mesto za elektronsko poslovanje CMS je Magento zelo močna platforma.

Druge pomembne možnosti CMS

Zdi se, da je malo nepravično ustaviti pogovor o CMS samo s štirimi omenjenimi do zdaj. Obstaja veliko drugih kakovostnih CMS možnosti, ki jih je treba upoštevati. Čeprav vsakemu ne bomo namenili veliko časa in prostora, je nekaj kratkih besed o nekaterih drugih pomembnih igralcih, ki jih je vredno razmisliti. Če resno razmišljate o samostojni izdelavi spletnega mesta s CMS-jem, porabite nekaj minut, da razmislite o vsaki od teh.

 • vBulletin: Vrhunska (plačana) aplikacija, zasnovana predvsem kot forumska platforma, vendar vključuje upravljanje vsebine in funkcije blogging. Vredna možnost za spletna mesta na forumu.
 • ExpressionEngine: Še en vrhunski (plačani) sistem za upravljanje vsebin, ki omogoča zelo močan nadzor postavitve in predloge, ne da bi bilo potrebno znanje programiranja. Zaradi tega je ExpressionEngine postal priljubljen CMS med razvijalci, ki bodisi ne vedo bodisi se ne želijo spopadati s skriptnim PHP skriptom.
 • DotNetNuke: Na voljo v brezplačni različici skupnosti in premium različici. Ena redkih možnosti CMS, zasnovana za strežnike Windows. Če ste razvijalec sistema Windows, ki išče CMS v že znanem jeziku, je DotNetNuke (pred kratkim preimenovan v DNN Platform) vreden preverjanja.
 • ModX: Brezplačen CMS, namenjen razvijalcem, ki želijo poizkusiti s PHP, da bi spletno mesto izgledalo točno tako, kot ga želijo.
 • Častna omemba: TextPattern, RefineryCMS, Concrete5, TinyCMS in še veliko več (vendar se moramo kdaj ustaviti).

Povzemanje

Povzemanje

Kaj smo se torej naučili? Če želite hitro ustvariti spletno mesto z odlično predlogo in ne pričakujete, da bi se kdaj preselili k novemu ponudniku gostovanja, je integrirana platforma za gradnjo spletnih strani in gostovanje primerna možnost. Če pa želite popoln nadzor nad svojim spletnim mestom in prilagodljivost preklapljanja med ponudniki gostovanja in načrtov, ko se vaše potrebe spreminjajo, je rešitev, ki jo gosti sam, edina pot.

Če želite vedeti o našem mnenju o tej zadevi, tukaj je: za veliko večino situacij je samoplačniško spletno mesto WordPress zelo veliko smisla.

To ne pomeni, da so druge rešitve brez zaslug, toda po našem mnenju samoplačniška WordPress rešitev ponuja najbolj prepričljivo kombinacijo prijaznosti do začetnikov, fleksibilnost, ki jo je treba oblikovati v skoraj vse vrste spletnih mest, odlične predloge, razširljivost in razširjena in podporna skupnost.

Če ste všeč mi in ste se odločili, da je spletno mesto, ki ga gostuje WordPress, najbolj smiselno, vendar vas še vedno skrbi nekaj tehničnih vidikov gostovanja, morate resno razmisliti o upravljanem načrtu gostovanja WordPress.

Z upravljanim načrtom gostovanja WordPress boste dobili samodejno namestitev programske opreme v svoj račun, samodejne posodobitve programske opreme in varnostne preglede s strani ponudnikov gostovanja ter podporo strankam s strani podpornih tehnikov, ki so strokovnjaki za WordPress.

Izdelava celo preprostega spletnega mesta, ki zahteva veliko tehničnega znanja in kodiranja znanja. Vendar so ti dnevi v preteklosti. Če potrebujete preprosto spletno mesto in nimate proračuna za najem profesionalnega podjetja za spletno oblikovanje in razvoj, bo malo raziskav, ki bodo poskrbele, da boste izbrali pravo platformo, skupaj z nekaj potrpljenja in vztrajnosti, omogočilo izdelavo spletnega mesta ki ustreza vašim potrebam za ceno, ki je ne bo preplavila.

Druge funkcije v vrstah gostovanja

 • Kolokacija
 • Upravljan WordPress
 • VPS
 • Upravljan
 • Namenski strežnik
 • Skupno gostovanje
 • Oblak
 • Prodajalec

spletne ponudbe gostovanja

Iščete pravega graditelja spletnih strani?
WordPress je vsestranski in enostaven za uporabo. Z WordPress.com lahko dobite tudi strokovno tehnično podporo. Uporabite to posebno povezavo za popust
prihranite veliko na WordPress.com.

Pogosto zastavljena vprašanja za graditelje spletnih strani

 • Kaj je ustvarjalec spletnih strani?

  Izdelovalec spletnih strani vam omogoča, da ustvarite spletno mesto brez vedenja o kodiranju. S svojim spletnim brskalnikom oblikujete spletno mesto tako, da povlečete in spustite komponente na stran.

  Graditelji spletnih mest običajno vključujejo gradnike ali module za stvari, kot so RSS-viri, obrazci za stike, bloganje in povezave v družabnih medijih..

 • Kateri graditelj spletnih mest je najboljši?

  To je odvisno od vrste spletnega mesta, ki ga želite ustvariti.

  Če potrebujete redno poslovno spletno stran, lahko kateri koli graditelj spletnih strani oblikuje osnovne postavitve.

  Če pa želite zgraditi trgovino za e-trgovino, boste morda potrebovali bolj specializiran izdelek.

  Oglejte si graditelje spletnih mest, ki jih gostijo, in jih primerjajte s platformami, kot sta Shopify (graditelj spletnega mesta za e-trgovino) in BoldGrid (ustvarjalec spletnih mest, ki sedi poleg WordPressa).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map