Najboljše varno gostovanje: kdo je najboljši za vašo spletno stran? [Posodobljeno: 2020]

Primerjajte varno gostovanje

Če želite odpreti spletno trgovino ali gostiti kakršne koli zasebne podatke, je varno spletno gostovanje ključnega pomena. Ne morete pa domnevati, da vsak gostitelj ponuja isto vrsto zaščite.


Načrti gostovanja VPS in namenski strežniki so običajno najbolj varne vrste gostovanja. Za vse vrste gostovanja boste morali poiskati SSL certifikate, CDN, požarne zidove in zaščito pred napadi. Za varnost e-trgovine vam mora gostitelj ponuditi način, kako pridobiti skladnost s PCI.

Spodaj podrobno razpravljamo o naših priporočilih, tukaj pa je predogled najboljših 5 gostiteljev za varno gostovanje:

 1. SiteGround
  – Vsi načrti imajo SSL, HTTPS in Cloudflare CDN
 2. Bluehost
  – Brezplačna namestitev domene, SSL in namestitev WordPress z enim klikom
 3. WP motor
  – Obsežni viri in strokovna podpora za WordPress
 4. HostPapa
  – Varne centre podatkov in načrte za izdelavo spletnih strani
 5. GreenGeeks
  – Okolju prijazno gostovanje z neomejenimi viri.

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za varno gostovanje?

Ocenili smo varnostne značilnosti več kot 300 podjetij, ki gostijo ponudbo. Izbrali smo gostitelje, ki omogočajo nadzor strežnika, odkrivanje zlonamerne programske opreme, zaščito pred napadi, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in integracijo z varnostnimi dodatki.

Nato smo izbrali gostitelje, ki so dobili najboljše ocene strank.

Kaj je varno gostovanje?

Varnost je pomembna skrb pri pregledu načrta spletnega gostovanja. Vendar ni nobene enotne funkcije, ki bi eno platformo gostovanja naredila bolj varno kot katero koli drugo.

Nasprotno, splet celotnih dejavnikov prispeva k splošni varnosti spletnega gostovanja.

Primerjajte varno gostovanje

Večina podjetij za spletno gostovanje se ukvarja z vsaj nekaj običajnimi varnostnimi praksami, vendar to ne pove, kako varni so v primerjavi s tekmeci.

Pomembno je preučiti številne različne varnostne ukrepe, ki jih lahko sprejmete vi in ​​vaše podjetje gostovanje, da bo vaše spletno mesto varno.

Skupne varnostne funkcije gostovanja

Skupne varnostne funkcije gostovanja

Katere vrste funkcij bi gostitelja naredile bolj varnega?

Najpogostejše varnostne funkcije gostovanja vključujejo:

 • Požarni zidovi
 • Zaščita DDoS
 • Zaščita pred virusom
 • Varnostna zaščita
 • Filter neželene pošte
 • Varnostno potrdilo SSL
 • Zasebnost domenskega imena.

Spodaj si ogledamo, katere so najbolj priljubljene varnostne funkcije gostovanja, kaj ščitijo vaše spletno mesto in kako delujejo.

Požarni zidovi

Morda imate izkušnje s požarnimi zidovi v svojem lokalnem računalniku: programska oprema preprečuje uporabnikom dostop do določenih vrst vsebine ali določenih spletnih mest.

Požarni zidovi spletnega strežnika so podobni, vendar obratno.

Varnost požarnega zidu

Kaj je požarni zid?

Požarni zid je del programske opreme, ki filtrira zahteve po dejavnosti, preden doseže spletni strežnik.

Požarni zidovi blokirajo zahteve na podlagi več različnih dejavnikov.

Črni seznami naslovov IP so najpogostejša vrsta filtriranja, ki blokirajo povezave znanih kršiteljev.

Večina podjetij za spletno gostovanje ima nekakšen požarni zid.

Požarni zid pogosto uporablja številne stranke, zato bi zahteve, ki jim je onemogočen dostop do vašega sistema, prav tako blokirane za dostop do drugega spletnega mesta.

To še posebej velja za načrte za skupno gostovanje.

Kaj je namenski požarni zid?

Nekatera gostiteljska podjetja ponujajo nekaj, kar imenujemo “Namenski požarni zid” kot storitev.

To omogoča določitev posebnih pravil v zvezi s tem, komu (in ni) onemogočen dostop do vašega spletnega mesta.

To ponavadi ni potrebno, lahko pa je, če obdelujete posebej občutljive podatke.

Na primer, beli seznami s spletnih mest, ki imajo isti požarni zid, so lahko potencialni vektor napada.

Zaščita DDoS

Zaščita DDoS

DDoS ali distribuirano zanikanje storitve je vrsta napada, v katerem na spletno mesto naenkrat pošlje na tisoče zahtevkov, kar preobremeni njegovo sposobnost obdelave in učinkovito zaustavi spletno mesto.

Kdo zažene napade DDoS?

DDoS napadi so ponavadi avtomatizirani, količina zahtev pa izhaja iz porazdeljenega omrežja (običajno ugrabljenih) računalnikov.

DDoS napade so sprožili:

 • Spletne aktivistične skupine
 • Organizirani kriminal
 • Vladne agencije.

Kaj je zaščita pred DDoS?

Zaščita DDoS zahteva številne povezane taktike, katerih jedro vključuje analizo DDoS aktivnosti, tako da so zahteve, povezane z DDoS, blokirane, medtem ko zakonit promet še vedno lahko pride skozi.

Številna podjetja za spletno gostovanje in celo več CDN-jev (Content Delivery Networks) imajo nekakšno zaščito DDoS.

Protivirusna zaščita

Anti-Virus

Na odprtem spletu živi več računalniških virusov, ki lahko resno ogrozijo vaše občutljive podatke in vašo operativno integriteto.

Varna platforma spletnega gostovanja mora vsebovati močan protivirusni sistem, ki se redno posodablja in dosledno spremlja.

Kaj iskati pri protivirusni zaščiti

Ta varnostni sistem ne sme le zaščititi podatkovnega centra, kjer gostuje vaše spletno mesto, ampak mora imeti zaščito za vsako stran tudi.

Zaščitni protokoli podatkovnega središča se razlikujejo na podlagi gostitelja za gostiteljem, na strežniški ravni pa boste želeli iskati programsko opremo v paketu, kot so Sitelock, Incapsula ali celo CDN integracija Cloudflare.

Nadzor varnosti

Ne glede na to, kako varen je vaš načrt gostovanja, skoraj vedno obstaja možnost napada.

Noben sistem ni popolnoma imun.

Zaradi tega bi morali biti posebno občutljivi podatki zaščiteni z nadzorom varnosti v živo.

To pomeni, da računalniški sistem nenehno analizira promet in dejavnosti in bo poročal živemu človeku, če se bodo pojavile nepravilnosti.

Upravitelj spletnega mesta lahko nato hitro reši težavo, če obstaja.

SSL potrdila

HTTPS / SSL varnostna potrdila

Če želite, da uporabniki vnesejo občutljive podatke ali uporabnikom prikazujejo občutljive podatke, morate poskrbeti, da ima vaš načrt varnostno potrdilo SSL, ki mu omogoča, da deluje v načinu HTTPS.

Google meni, da je SSL dobra praksa za vsa spletna mesta in od leta 2018 je Google Chrome spletno mesto brez SSL začel označevati kot “nevaren”.

HTTPS ustvari varen, šifriran komunikacijski kanal med uporabnikom in spletnim mestom in ščiti pred podatki, kot so kreditna kartica in številke socialnega zavarovanja.

Filtriranje neželene pošte po e-pošti

Elektronska pošta ne predstavlja velike nevarnosti za varnost spletnega mesta, čeprav lahko velik priliv e-poštnih sporočil povzroči enak problem kot napad DDoS.

Filtriranje neželene pošte po e-pošti je drugi sloj varnosti, zaščita, ki jo naredite za prijetnejšo izkušnjo – ščiti več kot vaše spletno mesto.

Zaščita pred neželeno pošto je najpogostejša oblika varnosti e-poštnih računov in vam bo pomagala na več načinov kot zgolj zaustavitev napada vsiljene pošte.

Na primer, filtriranje neželene pošte lahko pomaga znižati stroške shranjevanja e-poštnih sporočil, zmanjšalo bo možnost, da boste izpustili pomembno e-pošto, in preprečilo negativne povratne informacije o vašem ugledu.

Zasebnost domenskega imena

Zasebnost domenskega imena

Ko kupite ime domene, so vaše ime, naslov in drugi kontaktni podatki na voljo vsem, ki ga želijo imeti, razen če ne kupite zasebnosti domenskega imena. Ta vrsta zaščite, pogosto ponujena prek vašega gostitelja, ohranja vaše podatke zasebne.

Kot zasebnost pri filtriranju neželene pošte po e-pošti, vas tudi zasebnost domenskega imena bolj ščiti kot vaš strežnik.

Vendar pa je to lahko pomembno vprašanje, odvisno od narave vašega podjetja.

Vrste varnega gostovanja

So nekatere vrste gostovanja bolj varne kot druge?

Ko iščete popolno varno gostovalno okolje, nedvomno naletite na številne različne možnosti: namensko, upravljano gostovanje, VPS, deljeno gostovanje, gostovanje v WordPressu, gostovanje v e-trgovini.

Gostovalno okolje, ki ga izberete, bo imelo neposreden vpliv na vašo splošno varnost.

Dodajanje varnostnih funkcij

Večino gostovalnih okolij je mogoče izboljšati z dodajanjem požarnih zidov, nameščanjem aplikacij za celotno spletno mesto ali z namestitvijo dodatne programske opreme.

Toda nekateri stili gostovanja bodo veliko varnejši takoj, kot smo raziskovali v nadaljevanju.

Deljeno v primerjavi z namenskim gostovanjem

Skupno gostovanje bo verjetno najmanj varna vrsta gostovanja, saj boste strežnik delili z več deset ali stotimi drugimi spletnimi mesti. Vendar je to odvisno od varnostnih protokolov vašega skupnega gostitelja.

Na primer, nekateri gostitelji v skupni rabi zaposlujejo 24/7 strežnik za spremljanje, šifriranje, zaščito pred neželeno pošto in celo ponujajo integrirane CDN-je.

Vse to bo pripomoglo k izboljšanju varnosti vašega spletnega mesta brez veliko dodatnih naporov na vašem koncu.

Gostovanje na morju

Če morate svoje spletno mesto zaščititi pred cenzuro ali določenimi vrstami predpisov, lahko obalna spletna družba za gostovanje poskrbi za varnost pred tožbami, obvestili o prevzemu in drugimi vrstami državnih vdorov.

Upravljanje gostovanja je bolj varno?

Upravljana gostiteljska okolja ponavadi imajo višjo raven varnosti, saj je manj spletnih mest, ki uporabljajo strežniške vire, in lahko se uvedejo posebni varnostni ukrepi. Na primer, če uporabljate gostitelja, ki ga upravlja WordPress, bo vaše strežniško okolje edinstveno konfigurirano za zaščito WordPress CMS, podporna ekipa za vami pa bo imela poglobljeno tehnično znanje v zvezi s platformo, ki jo uporabljate.

Nekateri gostitelji z upravljanim gostovanjem prevzamejo odgovornost tudi za posodabljanje spletnega mesta, kar lahko poveže skupna varnostna tveganja.

Uporabite dobro programsko opremo in jo posodabljajte

Najvarnejše okolje gostovanja na svetu vas ne bo varovalo, če uporabljate programsko opremo z izkoriščenimi varnostnimi napakami.

Uporaba dobro spoštovane programske opreme in njeno posodabljanje ob izdaji novih različic bo pripomoglo k zaščiti vašega spletnega mesta pred številnimi zlonamernimi napadi.

Varnost e-trgovine

Varnost spletnih mest za elektronsko poslovanje

Na splošno bi moralo biti okolje gostitelja e-trgovine vzpostavljeno z višjimi varnostnimi standardi, saj boste potrebovali dodatne ravni zaščite za zbiranje in shranjevanje občutljivih podatkov o strankah, kot so podatki o kreditnih karticah.

Nekatere varnostne funkcije gostiteljev e-trgovine vključujejo:

 • SSL potrdilo
 • Plačilni procesor, združljiv s PCI
 • Zaščita DDoS
 • Redno varnostno kopiranje
 • Strežniški in požarni zidovi po vsem mestu.

Strežniška okolja, kot sta namensko in VPS gostovanje, so lahko bolj ali manj varna, odvisno od uporabnika.

Brez ustreznega znanja sistemskega skrbnika tvegate, da boste ustvarili veliko manj varno gostovalno okolje.

Imate še dodatno korist, ker ste edino spletno mesto, ki uporablja trenutne vire strežnika, vendar je to spet odvisno od vaše sposobnosti, da v tem okolju kar najbolje izkoristite..

Ali so VPS ali namenski načrti bolj varni?

Ali naj izberem VPS ali namenske strežnike?

Uporaba skupnega gostovanja odpira vaše spletno mesto za možno varnostno tveganje, saj bi napad na katero koli drugo mesto na istem strežniku lahko vplival na vaše spletno mesto.

Gostujoča podjetja se soočajo s številnimi težavami in se prepričajo, da se to ne zgodi, vendar je še vedno varneje uporabljati VPS (Virtual Private Server) ali Namenski strežnik kot deljenje strežnika z desetimi ali stotimi drugimi spletnimi mesti.

Kot dodaten bonus bo ponudba z VPS ali namenskim strežnikom ponudila veliko več prostora na disku, tako da lahko spletno mesto gojite tako, kot se vam zdi primerno.

Kaj bi moral iskati v varnem gostitelju?

Upoštevanje vseh zgornjih informacij vam bo pomagalo začeti z iskanjem pravega varnega gostitelja za vaše potrebe.

Tu je seznam funkcij, ki jih morate upoštevati pri iskanju varnega gostitelja:

 1. Vključeno SSL potrdilo, ali možnost enostavnega nakupa
 2. Sposobnost obdelave varna plačila s kreditnimi karticami
 3. Dvofaktorna avtentikacija za zaščito prijav spletnega mesta in strežnika
 4. Možnost nadgradnje na bolj varno upravljano okolje gostovanja
 5. Vključitev Varnost SiteLock orodje, ki pregleda zlonamerno programsko opremo in ranljivosti
 6. E-naslov zaščita pred neželeno pošto vključeno
 7. V paketu avtomatizirane varnostne kopije in točke obnovitve sistema
 8. Redno spremljanje omrežja zaradi nenavadnih dejavnosti na spletnem mestu
 9. Sposobnost dodelitve uporabniška dovoljenja na ravni spletnega mesta in strežnika.

Top 3 varni gostitelji

Top 3 varni gostitelji

Za podjetje, ki gosti spletno gostovanje, je enostavno trditi, da je “varno”, ker ta beseda nima jasno opredeljenega tehničnega pomena.

To lahko oteži izbiro varnega gostitelja.

Spodnje tri so nekaj naših najljubših možnosti za tiste, ki iščejo varnejšega in varnejšega gostitelja.

Tekoči splet

Z upravljanim gostiteljem bo vaš gostitelj upravljal z vsemi elementi strežniškega okolja, vključno z vašo varnostjo. LiquidWeb ponuja nekaj najbolj varnih upravljanih gostovanj tam. Če imate 100-odstotno podaljšanje časa in vrhunsko razvojno ekipo za vami, varnost ni nekaj, o čemer bi morali skrbeti..

Posnetek zaslona domače strani LiquidWeb

Gostovanje InMotion

Če imate na trgu namenskega gostitelja, je InMotion ena od glavnih možnosti, ki jih morate upoštevati.

Posnetek zaslona domače strani InMotion Hosting

Ponaša se z neverjetnimi varnostnimi funkcijami, vključno z dvofaktorno avtentikacijo, varnostnim svetovalcem, ki ponuja varnostna priporočila, samodejne posodobitve in zaščito DDoS ter povezovanje z mnogimi priljubljenimi varnostnimi vtičniki.

Bluehost

Če so zgornje možnosti za vaše potrebe nekoliko bogate ali drage, je morda vse, kar potrebujete, skupna gostiteljica. Bluehost vam lahko ponudi neverjetno varno gostovalno okolje.

Posnetek zaslona domače strani BlueHost

Ta gostitelj vam ponuja konkurenčne pakete gostovanja z varnostnimi funkcijami, kot so samodejne posodobitve, redne preiskave zlonamerne programske opreme in funkcije izolacije računa, da zaščitite spletna mesta, ki delujejo na istem strežniku.

Druge lastnosti v posebnosti

 • Na morju
 • Posel
 • Poceni
 • Gostovanje z več domenami
 • Zaščita DDoS
 • Študent
 • Forex
 • Domena
 • Mediji
 • Streaming Audio / Video
 • Zeleno gostovanje
 • Neomejena spletna mesta
 • SEO
 • Slika

Varnostno pogosta vprašanja

 • Kaj je varno gostovanje?

  Varno gostovanje je pristop k spletnemu gostovanju s poudarkom na ohranjanju spletnega mesta in njegovih obiskovalcev pred kibernetskimi napadi. Najosnovnejši bo varen gostitelj zagotavljal fizične strežnike.

  Poleg tega bo zagotovil varnost pred spletnimi napadi, kot je DDoS. Zagotavlja tudi zaščito, kot so SSL certifikati, ki šifrirajo informacije, ki tečejo s spletne strani do svojih uporabnikov.

 • Je gostovanje v skupni rabi varno?

  Skupno gostovanje je lahko varno. Enake stvari, zaradi katerih je VPS ali namensko gostovanje varno, veljajo za skupno gostovanje. Vendar pa skupno gostovanje vključuje posebne varnostne grožnje zaradi skupne konfiguracije.

  Obstaja tudi možnost varnostnih napak na drugih spletnih mestih, ki vplivajo na vas. Če želite najbolj varno gostovanje, je najbolje, da greste z VPS ali podobnim načrtom.

 • Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?

  Vsak spletni gostitelj ponuja različne prednosti in slabosti. Ko gre za varnost, je pomembno, kaj želite početi. Na splošno priporočamo SiteGround. Vendar je WP Engine odlična izbira, če imate spletno mesto WordPress. In če iščete okolju prijazno gostovanje, je GreenGeeks odlična izbira.

 • Kako namestim SSL potrdilo?

  Nekateri spletni gostitelji, ki ponujajo SSL certifikate, zahtevajo, da jih namestite prek nadzorne plošče. To je običajno enostavno narediti z vmesnikom točka in klik. Če imate vprašanja, se obrnite na skupino za podporo strankam.

  Če želite uporabiti SSL certifikat Let’s Encrypt, ki ni integriran z vašim gostovanjem, sledite navodilom, ki jih dobite.

 • Je Linux bolj varen kot Windows?

  Naenkrat so bili računalniki z Windows manj varni kot naprave Unix, kot sta Linux in FreeBSD. To ne drži več, še posebej, če gre za operacijske sisteme Windows Server. Še vedno obstaja veliko razlogov, zakaj lahko izberete enega operacijskega sistema v drugem, vendar bi morali biti sposobni doseči dobro varnost z enim od obeh.

 • Ali je gostovanje GoDaddy varno?

  GoDaddy je zaupanja vreden vodja gostiteljske panoge, ki ima 24/7 varnost in DDoS zaščito. Ker ponujajo nizkocenovno gostovanje, številne varnostne funkcije (na primer SSL certifikati) gostijo dodatke.

  Če je za vas velika težava, bi vam moral GoDaddy zagotoviti orodja, ki jih potrebujete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map