Najboljše gostovanje v Red Hat-u: kdo je najboljši za vašo spletno stran? [Posodobljeno: 2020]

Primerjajte gostovanje Red Hat

Red Hat Enterprise Linux je zasnovan za komercialne stranke in je idealen operacijski sistem za podjetja, ki potrebujejo zmogljive zmogljivosti in varnostno varnost. Potrebujete gostitelja, ki je hiter in varen.


Če želite uporabljati RHEL na vašem VPS ali namenskem strežniku, morate preveriti, ali potencialni gostitelji ponujajo RHEL ali vam bodo dovolili, da ga namestite. Gostovalni načrti bodo potrebovali vsaj 1 GB RAM-a. Poiščite načrte, ki prihajajo s hitrimi in razširljivimi strežniki baz podatkov. Preverite promet in nadzor strežnika.

Glede na strokovno analizo, je 5 gostiteljev za gostovanje v Red Hatu:

 1. Omrežne rešitve
  – Red Hat VPS gostovanje
 2. UK2.net
 3. JumpLine.com
 4. JaguarPC
 5. StartLogic

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za Red Hat?

Izbrali smo gostitelje, ki so ponudili izbiro distribucije Linuxa. Nato smo v ožji izbor vključili tiste z veliko pasovne širine, prostora na disku in varnostnih funkcij.

Ta seznam smo primerjali z našo bazo neodvisnih mnenj strank in izbrali gostitelje z najvišjimi ocenami.

Gostovanje z Red Hat

Kaj je rdeča kapa?

Kaj boste izvedeli

Spoznali boste Red Hat Enterprise Linux in njegovo uporabo pri spletnem gostovanju

Primerjajte gostovanje Red Hat

Kaj je rdeča kapa?

Red Hat Enterprise Linux je ena najbolj priljubljenih različic operacijskega sistema Linux.

Ta vodilni izdelek podjetja Red Hat se pogosto uporablja kot osrednji OS za hosting pakete, ki temeljijo na Linuxu. Prinaša razširljivo varnost in podporo za skupne, virtualne in namenske strežnike.

Izbira operacijskega sistema za gostovanje na osnovi Linuxa

Pri izbiri načrta spletnega gostovanja je ena od možnosti, da razmislite, kakšen operacijski sistem bo izvajal vaš strežnik.

Možnosti gostovanja v Linuxu

Če za svoje spletno mesto izberete paket gostovanja, ki temelji na Linuxu, boste naleteli na številne možnosti glede razpoložljive pasovne širine, procesne moči in zmogljivosti pomnilnika. Morda imate na izbiro tudi operacijski sistem (OS) za vaš strežnik.

Linux Distros

Na izbiro je veliko različnih distribucij Linuxa in odločitev, katera je najboljša za zagon vašega Linux strežnika, je lahko zmedena.

Vsi strežniki, ki jih poganja Linux, vključujejo različico Linuxovega jedra Linusa Torvalda (ki izhaja iz sistema Unix), skupaj s podpornimi pomožnimi programi.

Večina distribucij ima veliko skupnih funkcionalnosti, nekatere pa so optimizirane posebej za delujoče strežnike, medtem ko so druge morda bolj primerne za osebne računalnike.

Ko gre za izbiro distribucije Linuxa posebej za vaš strežnik, je ena najbolj priljubljenih različic OS Red Hat Enterprise Linux.

Kaj je posebnega pri Red Hat Enterprise Linuxu?

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) se razlikuje od mnogih drugih različic Linuxa zato, ker zasnovan je izključno za komercialni trg RHEL je razvil Red Hat, Inc., ameriško programsko podjetje, ki je največji korporativni sodelavec Linuxa.

RHEL je najboljša izbira za poslovne strežnike, ki potrebujejo stabilen OS za zagon zmogljive programske opreme, ki zahteva veliko virov.

RHEL strežnik

Obstaja veliko različic RHEL, ki jih ponuja Red Hat, vendar se različica Red Hat Enterprise Linux, zasnovana za delovanje spletnih in drugih strežnikov, imenuje RHEL Server.

RHEL Server je optimiziran za visoko učinkovito upravljanje virov, podporo in nadzor spletnih aplikacij ter močno varnost.

Te funkcije so ključne za ustvarjanje in podporo skupnih, virtualnih in namenskih gostovalnih platform za stranke vseh vrst.

Kot druge različice Linuxa, RHEL se pogosto uporablja v konfiguraciji LAMP (Linux, spletni strežnik Apache, upravljanje podatkovnih baz MySQL in skriptna podpora za PHP HyperText Preprocessor (PHP)).

Ta konfiguracija tvori hrbtenico številnih spletnih strežnikov in omogoča podporo širokemu nizu drugih aplikacij in vsebin.

Licenca RHEL

RHEL je odprtokodni, vendar zahteva nakup licence. Ker pa je izvorna koda prosto dostopna, so na voljo tretji izvodi RHEL, ki se distribuirajo s črtanim materialom, zaščitenim z Red Hat. CentOS je eden najbolj priljubljenih derivatov RHEL.

Značilnost
RHEL
CentOS
LicencaLastniškoOdprtokodno
CenaPlačanoprost

RHEL sama morda zahteva licenco, vendar so druge priljubljene različice (vključno s CentOS-om, ki izhaja iz jedra Red Hat Linuxa) zasnovane tako, da zagotavljajo 100-odstotno združljivost in enake funkcionalnosti kot RHEL – brez potrebe po nakupu programske opreme ali licence.

Dejansko se CentOS in RHEL pogosto najdeta kot stranske ali celo kombinirane možnosti OS za pakete gostovanja Linuxa (zlasti virtualizirani paketi gostovanja, ki temeljijo na oblaku, ki narišejo več sistemov hkrati).

Red Hat: Je pravi zate?

Je gostovanje RHEL ravno za vas?

Spletni gostitelj z RHEL Serverjem je morda pravi za vas, če…

 • Imate strežnik na ravni podjetja
 • Zagnati morate programski paket za podjetja, ki zahteva RHEL
 • Uporabljate strojno opremo, ki ni Intel
 • Potrebujete podporo za stranke Red Hat
 • Iščete ustvariti javni ali zasebni oblak

Obremenitve na ravni podjetja

RHEL je dejanski standard za komercialno uvajanje Linuxa.

Dobra izbira je, če želite gostiti obremenitve na ravni podjetja, saj jih mnogi skrbniki poznajo.

Enterprise Software

Večina aplikacij za Linux je odprtokodnega.

Nekaj ​​lastniških aplikacij obstaja za Red Hat. To je dobra izbira, če potrebujete takšno aplikacijo.

Po drugi strani boste morda želeli razmisliti o drugi možnosti, na primer CentOS.

Če raje sami rešujete tehnične težave in podporo in ne potrebujete strokovne podpore, poiščite drugje.

Verjetno bi se morali odločiti tudi za CentOS, če cenite stabilnost in zanesljivost, ko boste sledili najnovejšim razvojem programske opreme.

Ne-Intelova strojna oprema

Čeprav Intelovi procesorji še vedno vladajo na strežnikih, je Red Hat eden redkih komercialnih distribucijskih sistemov Linux, ki podpira nadomestne arhitekture.

RHEL je na voljo za IBM-ove POWER arhitekture in Z Systems mainframes.

Prednosti gostiteljskega okolja Red Hat Linux

Distribucija Red Hat Openshift Linux je popolna podjetniška platforma. Obstaja več različic, ki so prilagojene najrazličnejšim komercialnim potrebam.

Razdeljeni strežnik ponuja enostavno upravljanje OS, ki ga je mogoče namestiti v široko paleto strežniških okolij.

Odprta narava Red Hat Linuxa vam omogoča tudi spremembe, ki najbolje ustrezajo vašim potrebam.

Razlogi za izbiro RHEL

 1. Povečana podpora za Windows
 2. Enostavnejši postopek uvajanja in namestitve
 3. Red Hat Linux je zasnovan za podjetja
 4. Podprti so posodi Linux in Docker
 5. Je čistejši in ima manjši odtis
 6. Ponuja varnostne in omrežne požarne zidove vojaškega razreda za preprečevanje vdorov podatkov in drugih kršitev.

Povečana podpora za Windows

Podpora za Windows se je povečala z Red Hat Linuxom. Uporaba virtualizacije za zagon strežnika Windows je veliko bolje podprta.

RHEL je naredil velik korak naprej s skoraj popolno združljivostjo za Windows. Poleg tega ga je mogoče uporabiti kot gostujočo operacijo v javnih oblakih in hipervizorjih, da bi njegovo uporabo še bolj razširil.

Enostavnejši postopek namestitve in namestitve

Postopek uvajanja in namestitve je tudi veliko bolj čist in preprost, ne glede na programsko opremo, ki jo nameščate, ali cilj.

Zasnovan za posel

Red Hat Linux je zasnovan za podjetja. Na izbiro je več baznih okolij, vključno z infrastrukturnim strežnikom, datotečnim in tiskalnim strežnikom, osnovnim spletnim strežnikom in gostiteljem za virtualizacijo.

Tako je veliko lažje upravljati široko paleto namestitev in okolij.

Zabojniki / dockerji

Podprta sta tudi posoda Linux in Docker. To pomaga k nadaljnji izolaciji delovne obremenitve in olajša uvajanje različnih vrst virtualizacije.

Manjši odtis

Je čistejši in ima manjši odtis, kar pomeni, da lahko zmanjšate podporo in splošno vzdrževanje, poleg tega pa aplikacije prikažete veliko hitreje.

Poleg tega je neverjetno enostavno določiti lestvico prek vsebnikov Linux, ki omogočajo pakiranje aplikacij.

Varnost vojaškega razreda

RHEL ponuja varnostne in omrežne požarne zidove vojaškega razreda za preprečevanje vdorov podatkov in drugih kršitev

RHEL za razvoj spletnih aplikacij

Razvoj spletnih aplikacij RHEL

Če iščete rešitev za razvoj in gostovanje spletnih aplikacij po meri v oblaku, boste morda želeli razmisliti o OpenShift by Red Hat, ki je zgrajen na temeljih RHEL.

Red Hat Openshift

Spletna različica OpenShift razvijalcem ponuja priložnost, da preizkusijo platformo kot storitev (PaaS) brez potrebe po namestitvi, medtem ko različica Enterprise omogoča zagon OpenShifta v lastnih centrih podatkov ali zasebnem oblaku.

Razvojno okolje OpenShift

OpenShift privzeto podpira razvoj v Ruby, Python, PHP, Perl in Java ter možnost dodajanja poljubnega jezika.

S programom OpenShift je enostavno racionalizirati procese razvoja, testiranja in uvajanja aplikacij, hkrati pa zmanjšati čas, porabljen za spremljanje in delovanje.

Njegov poudarek je na omogočanju razvijalcem, da hitro izdajo aplikacije z razpoložljivimi funkcijami, kot so kloniranje aplikacij, podpora različic in samodejno spreminjanje.

Izbira načrta spletnega gostovanja RHEL

Izbira gostitelja RHEL

Ker je že bil kupljen za strežnik, RHEL na splošno ne bo dodajal vaših mesečnih gostovanj.

Glede na izbrani paket (vključno z nekaterimi namenskimi gostovalnimi paketi, ki omogočajo nakup in namestitev lastnega OS-a za največjo nastavljivost in nadzor), boste morda morali kupiti naročnino ali drugo licenco za uporabo RHEL na vašem spletnem strežniku..

Preden se podpišete s pikčasto črto, se posvetujte s svojim gostiteljem.

Prednosti in slabosti Red Hat

Kaj iskati v Linux Hosting načrtu Red Hat?

Tudi če je RHEL že nameščen na strežniku, boste morda še vedno želeli kupiti svojo različico programske opreme, pa čeprav le za dostop do namenskega podpornega osebja Linuxa.

Ali je že nameščen ali ne, bo odvisno od gostiteljskega okolja, ki ga izberete. Z namenskim gostiteljem imate morda prazno ploščo, ki vam daje svobodo za namestitev lastnega operacijskega sistema.

Z drugimi upravljanimi gostitelji Linuxa je morda že vzpostavljen OS, zato boste morali prositi, da namestite RHEL.

Glede na to, da je nekaj funkcij, ki jih želite iskati v strežniku Linux.

 • Izbira distribucije Linuxa
 • Oracle, MySQL ali PostreSQL strežniki baz podatkov
 • Pomnilnik (najmanj 1 GB Ram)
 • Spremljanje prometa in strežnikov
 • Varnostne funkcije: pregled virusov in zlonamerne programske opreme, požarni zidovi strežnika

Najboljši trije gostitelji Red Hat

Moje izbire: Najboljši trije gostitelji sistema Linux Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux je široko podprt v industriji spletnih gostovanj, vendar obstaja nekaj gostiteljev, ki izstopajo po podpori RHEL.

StartLogic

Startlogic

Če iščete načrt VPS, ki vam nudi popoln nadzor nad strežniškim okoljem, upoštevajte načrt StartLogic VPS.

Ta načrt vam ponuja možnost izbire operacijskega sistema Linux, skupaj z ogromno količino prostora na disku in pasovno širino.

Poleg tega je opremljen z dodatnimi funkcijami, kot sta podpora MySQL 5 in Perl, do deset gostil domen ter upravitelj datotek in dostop do FTP.

Omrežne rešitve

Omrežne rešitve

Network Solutions ponuja popolnoma prilagodljiv načrt VPS, ki je odlična izbira za vaš Linux Red Hat nastavitev.

S popolnim korenskim dostopom boste imeli popoln nadzor nad svojimi aplikacijami in izbiro OS, vključno z Linuxom. Dobili boste tudi funkcije z visoko zmogljivostjo, kot je 1 GB zajamčenega RAM-a, prilagodljiv prostor za shranjevanje in vgrajene funkcije za virtualizacijo strežnika.

Ta načrt lahko prilagodite vašim natančnim zahtevam in dobite korenski dostop, tako da lahko strežniško okolje popolnoma prilagodite tako, kot se vam zdi primerno. Poleg tega je to strežniško okolje opremljeno s 24/7 nadzorom omrežja in uspešnosti, da zagotovite, da kar najbolje izkoristite strežnik.

Brinkster

Brinkster

In končno, če želite manjše gostovanje v skupnem okolju, je Brinkster odlična izbira.

Načrt gostovanja v skupni rabi Linux vključuje Red Hat in je opremljen tudi z dodatnimi funkcijami, kot so dnevne varnostne kopije podatkov, omrežni požarni zid, dostop do FTP in 100-odstotno jamstvo za čas delovanja omrežja. Daleč najcenejša možnost od tu izstopajočih gostiteljev.

Tesno povezane funkcije

 • CentOS
 • Debian
 • Fedora
 • Ubuntu
 • CloudLinux

Red Hat Pogosta vprašanja

 • Kaj je Red Hat Enterprise Linux (RHEL)?

  Red Hat Enterprise Linux je distribucija, namenjena komercialnim uporabnikom na ravni podjetij.

 • Zakaj naj uporabljam Red Hat?

  Poslovni model Red Hat se vrti okoli podpore in ne enkratnega nakupa programske opreme, kar bi lahko imelo smisel za nekatere organizacije.

  Medtem ko se Red Hat Enterprise Linux (RHEL) včasih obravnava kot “brezplačna alternativa” – morate upoštevati, da ima preprosto drugačen poslovni model.

 • Po čem se Red Hat razlikuje od alternativ, kot sta Fedora in CentOS?

  Fedora je usmerjena v skupnost in brezplačna, Red Hat pa je komercialna izdaja, ki ustvarja prihodek z dolgoročno podporo.

  CentOS temelji tudi na izdajah Red Hat, vendar je to skupnostni projekt in je zato brezplačen. Vendar strokovne podpore ni, čeprav ima CentOS veliko in dinamično skupnost.

 • Ali me bo gostovanje Red Hat stalo več? Ali bom moral plačati za dodatne funkcije?

  Red Hat je komercialna izdaja, tako da, če potrebujete samostojno licenco ali naročnino, boste morali plačati. V skupnih načrtih gostovanja boste uporabljali gostiteljev Red Hat, tako da vam ne bo treba skrbeti za plačilo – vsaj neposredno.

 • Koliko ljudi uporablja Red Hat?

  Red Hat prevladuje na trgu plačanih Linuxov. Raziskave kažejo, da razpolaga z dvema tretjinama deleža na trgu. Na podjetniškem trgu še vedno prevladuje Microsoft, vendar ima Red Hat Enterprise Linux dvakrat tržni delež vseh drugih distribucij Linuxa skupaj.

 • Ali CentOS v bistvu ni isto kot RHEL?

  Na nek način. CentOS resnično temelji na kodi Red Hat, vendar obstaja nekaj pomembnih razlik. RHEL je certificiran s strani vlad in ga je mogoče uporabiti na več izdelkih. Ker gre za komercialni izdelek, ima za razliko od CentOS-a tudi strokovno podporo.

 • Ali lahko uporabljam cPanel v Red Hat Enterprise Linuxu? Kaj pa alternativne nadzorne plošče?

  Da. Na strežnikih RHEL lahko uporabljate cPanel in WHM, če izpolnjujejo očitno konzervativne zahteve glede strojne opreme. Večina glavnih nadzornih plošč ne bi smela imeti težav z delom v okolju Red Hat.

 • Kateri programski jeziki so podprti na RHEL?

  Ker se ukvarjate z okoljem Linuxa, jeziki, specifični za Microsoft Windows, niso podprti. Vendar RHEL podpira skoraj vse običajne jezike programiranja in skript, ki se lahko izvajajo v Linuxu, vključno z gcc / g ++, Lisp, Ruby, PHP, Perl, Python in številnimi drugimi.

 • Ali obstajajo pomanjkljivosti pri zagonu Red Hat Enterprise Linuxa?

  V primerjavi z drugimi distribucijami Linuxa ni nobenih očitnih pomanjkljivosti, vsaj ne s tehničnega vidika.

  Vendar je RHEL komercialna izdaja, zato boste morali plačati za privilegij. Če se s CentOS-om počutite udobno in če ne čutite potrebe po najnovejši podpori in najnovejših različicah programske opreme, ga lahko uporabite (ali katero koli od številnih drugih možnosti).

  Še enkrat, vse je odvisno od vaših potreb in spretnosti.

 • Kako dobra je podpora Red Hat-a?

  Le malo bi nasprotovalo, da Red Hat ponuja najboljšo podporo v vesolju Linuxa, toda ali to stopnjo podpore dejansko potrebujete ali ne, je drugo vprašanje.

  Če ste novi v industriji in imate strog proračun, bi lahko koristi podpore Red Hat-u odtehtali stroške. Odvisno je tudi od vašega spretnosti.

 • Ali se Red Hat uporablja za spletno gostovanje?

  Red Hat se široko uporablja v industriji, zlasti gostitelji, specializirani za gostovanje v podjetjih.

 • Kako namestim Red Hat na svoj strežnik?

  Odvisno je od tega, kakšen strežnik imate. Če vas zanima načrt gostovanja v skupni rabi, OS ne morete spremeniti in se morate držati tistega, ki ga je ponudil vaš gostitelj. Ta omejitev morda velja tudi za VPS gostovanje.

  Če pa nastavite svoj strežnik ali namestite RHEL na namensko strojno opremo, so na spletu na voljo obsežna dokumentacija in vodniki. Če je to vprašanje za vas, se posvetujte s svojim gostiteljskim podjetjem.

 • Kaj pa Microsoftova podpora? Kaj pa, če potrebujem MS SQL ali MS Access?

  Red Hat ne podpira lastniških Microsoftovih tehnologij, standardov in jezikov. Če nujno potrebujete Microsoftove storitve, nimate druge možnosti, kot da dobite strežnik Windows.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map