MS Access – s svojim celotnim seznamom virov postanete profesionalni v nobenem trenutku

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Medtem ko milijoni uporabnikov brskajo po spletu in komunicirajo s spletnimi aplikacijami, strežniki po vsem svetu izvedejo milijone poizvedb in shranijo na tone zapisov. Večina spletnih mest, s katerimi komunicirate, uporablja kodo, napisano v programskih jezikih, kot sta PHP in ASP, za shranjevanje podatkov v priljubljenih sistemih za upravljanje baz podatkov (DBMS), kot sta MySQL in MS SQL Server. Čeprav so te precej priljubljene, obstaja veliko drugih DBMS-ov, ki jih je prav tako mogoče uporabiti.

Uporabljeni DBMS se razlikuje od aplikacije do aplikacije, odvisno od števila uporabnikov ali platforme, za katero razvijate aplikacije. Če na primer razvijete aplikacije za mobilni telefon Android, boste verjetno uporabljali SQLite. Razen omenjenih priljubljenih DBMS-jev je MS Access lahko odlična izbira, zlasti če pričakujete, da ima manj kot 100 elementov. Oglejte si ta članek, da pridobite dragocene vire za MS Access.

Zakaj MS Access

MS Access ponuja vsestransko okolje za hiter razvoj aplikacij, shranjevanje podatkov in poizvedbenih zapisov, tako kot mnogi priljubljeni paketi DBMS. Če pričakujete majhno število hkratnih uporabnikov in malo zapisov podatkov (manj kot 100), bo MS Access odlična izbira. MS Access je odličen za mala podjetja in posameznike, ki morajo hitro napisati vlogo za obdelavo in predstavitev podatkov. Nekateri primeri aplikacij, ki uporabljajo MS Access, vključujejo sisteme upravljanja zalog, aplikacije za sledenje napak ali baze podatkov za preverjanje kakovosti.

MS Access Resources

Na spletu in v knjigah je na voljo ogromno informacij o MS Accessu, s pomočjo katerih boste lahko zagnali in zagnali podatkovno bazo. Spodaj si oglejte nekaj naših najljubših virov.

Vadnice

 • Vadnica Holowczaka o dostopu do MS: ta vadnica, namenjena tistim, ki se začnejo z Accessom, poteka skozi nastavitev baze podatkov, ustvarjanje tabel in obrazcev ter zagon poročil in poizvedb.
 • Zagon poizvedbe o dostopu: ta vadnica vam pokaže, kako zagnati osnovno poizvedbo v programu Access.
 • Poizvedbe SQL v dostopu: ta vadnica vam prikazuje, kako zagnati poizvedbo SQL za različne različice Accessa.
 • Vadnica za SQL iz W3Schools: ta vadnica se poglobi v sintakso SQL in ponuja vmesnik za zagon primerov in preizkušanje lastne kode.
 • Primeri dostopa do VB.NET: nekaj odličnih primerov uporabe VB.NET za obdelavo podatkov, shranjenih v Accessu.
 • Pretvarjanje dostopa do SQL strežnika: korak za korakom vodnik o pretvorbi baze podatkov Access v SQL Server.
 • Vadnica za razvoj aplikacij za dostop: ta vadnica se sprehodi skozi razvoj programskih aplikacij s programom Microsoft Access vse od načrtovanja baze podatkov do razvoja poizvedb in vmesnikov GUI.
 • PHP in MS Access: niste pomislili, da bi lahko mešali odprtokodne in Microsoftove tehnologije? Pomisli še enkrat! Ta vadnica vam prikazuje, kako uporabljati PHP za povezavo in dostop do baze podatkov Access.
 • Razumevanje strukture baze podatkov o dostopu: s pomočjo te vadbe razumete, kako najti predmete, polja in odnose v svoji lastni bazi podatkov Access.
 • Vadnica za obrazec za dostop: naučite se, kako ustvariti obrazec v programu Access s pomočjo te vadnice.
 • Korumpirane datoteke dostopa: datoteke v vašem sistemu se bodo poškodovale, vključno z datotekami baze podatkov Access. Oglejte si to vadnico, če želite izvedeti, kako jih popraviti.

Video vadnice

 • Ustvarjanje baze podatkov o dostopu: osnovna video vadnica o ustvarjanju baz podatkov in gradnji poizvedb, obrazcev in poročil v Accessu.
 • Poizvedbe o dostopu: video vadnica o gradbenih poizvedbah v Accessu.
 • Dostopni obrazci za prijavo: naučite se, kako ustvariti prijavni obrazec za zaščito svoje baze z geslom.
 • VB.NET in dostop: naučite se uporabljati VB.NET za povezavo in poizvedovanje po zbirki podatkov MS Access.
 • Pivot tabele: spoznajte ustvarjanje vrtilnih tabel v Accessu.
 • Navodila za napredni dostop: naučite se naprednih nasvetov za upravljanje baz podatkov Access z uporabo skriptov SQL in makrov za plačilo prek Udemyja.

Referenčni vodniki

 • Funkcije skupnega dostopa: seznam najpogosteje uporabljanih dostopnih funkcij in povezave do podrobnih razlag teh funkcij, vključno s parametri in povratnimi vrednostmi.
 • Referenca MSDN Access VBA: priročnik, ki vsebuje preglede zbirke podatkov in programskih konceptov in primerov.

Spletne skupnosti

 • Microsoftov dostopni forum: na Microsoftov spletni forum prenesite odgovore na vprašanja o MS Accessu.
 • Forum za dostop do Dream.In.Code: na tem forumu je skupnost sto tisoč razvijalcev, ki si medsebojno pomagajo odgovoriti na tehnična vprašanja za vprašanja MS Access.
 • MS Access Newsgroup: ta skupnost v Google Skupinah vam omogoča, da objavljate vprašanja in si ogledate odgovore na vprašanja, ki jih imajo drugi razvijalci za vprašanja MS Access.

Knjige

 • Dostop do Svetega pisma 2013 (2013) Aleksandra in Kuslejke: ta knjiga obširno zajema teme Microsoft Access, kot so avtomatizacija poročil, osnove baze podatkov, integracija SharePoint in analiza podatkov ter primeri, ki jih lahko naložite.
 • Dostop 2013 za lutke (2013) avtorjev Fuller in Cook: ta serija knjig o lutkah obravnava širok spekter tem MS Access, vključno z načrtovanjem baz podatkov, uvozom podatkov, izboljšanjem zmogljivosti in ustvarjanjem uporabniškega vmesnika.
 • Microsoft Access 2013 programiranje po zgledu z VBA, XML in ASP (2014) avtorja Julitta Korol: tudi če prej niste šifrirali, si oglejte to knjigo, če želite izvedeti, kako ustvariti aplikacije za interakcijo z MS Access z uporabo ActiveX, ASP in Visual Basic.
 • Microsoft Access 2010 Korak za korakom (2010) Lamberta in Coxa: kot nakazuje že naslov, ta knjiga daje korake za dokončanje različnih akcij v Accessu 2010 in je usmerjena k začetnikom.
 • Dostop do kuharske knjige za analizo podatkov (2007) avtorjev Bluttman in Freeze: ta knjiga ponuja primere kodiranja in vzorčne poizvedbe, ki jih je mogoče uporabiti pri problemih analize podatkov v resničnem svetu, ki vključujejo MS Access, skozi vrsto “receptov”.

Povzetek

MS Access, tako kot drugi DBMS, ponuja vmesnik za shranjevanje in poizvedovanje podatkov, shranjenih v bazah podatkov. V sistemu Windows je prek Microsoftove zbirke Office veliko prisoten in je uporabnikom hiter način za ustvarjanje baz podatkov in razvoj preprostih aplikacij. Tudi če ste začetnik, lahko hitro ustvarite vmesnike v samem Accessu. Po drugi strani pa lahko za ustvarjanje še bolj prilagojenih uporabniških vmesnikov uporabite tudi programske jezike, kot sta Visual Basic in celo PHP. Oglejte si vire zgoraj, da se stopala zmočijo z MS Accessom.

Nadaljnje branje in viri

Na voljo imamo več vodnikov, vadnic in infografik, povezanih s kodiranjem in razvojem baz podatkov:

 • Viri SQL: naš splošni vir SQL, ki je kritičen za vse razvijalce relacijskih baz.
 • Uvod v ADO.NET: preberite vse o tem sistemu za uporabo katere koli baze podatkov v okviru .NET.
 • PHP Uvod in viri: začnite se učiti najbolj priljubljenega jezika za kodiranje na strani strežnika.

Končni vodič po spletnem gostovanju

Če boste zašli globoko v aplikacije, ki jih poganjajo baze podatkov, jih boste morali nekje gostiti. Oglejte si naš Ultimate Guide for Web Hosting. Pojasnila vam bo vse, kar morate vedeti, da se lahko informirano odločite.

Končni vodič po spletnem gostovanju
Končni vodič po spletnem gostovanju

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me