Moodle gostovanje: najboljši in najslabši gostitelji za učilnico v letu 2020.

Primerjaj Moodle gostovanje

Moodle je sistem za upravljanje tečajev, ki vam omogoča ustvarjanje spletnih tečajev. Za to potrebujete specializirano gostovanje; vsi gostitelji tega ne zagotavljajo.


Moodle je zgrajen na sveženju Linux-Apache-MySQL-PHP (LAMP), zato morate gostovati v tem okolju. Prav tako je koristno, da je Moodle na voljo kot namestitev z enim klikom. Če pa želite stvari narediti zelo enostavno, lahko dobite namenski načrt gostovanja Moodle.

Spodaj vam bomo dali vse podrobnosti, če pa samo iščete zanesljivega gostitelja, je tukaj 5 najboljših za Moodle gostovanje:

 1. SiteGround
  – Odlično, z bogatimi funkcijami gostovanje LAMP z izjemno podporo
 2. Bluehost
 3. A2 gostovanje
 4. Gostovanje InMotion
 5. HostPapa

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za Moodle?

Vzeli smo vse spletne načrte, ki ponujajo gostovanje LAMP, ki omogočajo tudi enostavno namestitev Moodle. Nato smo jih združili z našimi strokovnimi pregledi več kot 1500 načrtov gostovanja in več tisoč pregledi uporabnikov.

Kaj boste izvedeli

Moodle je platforma za ustvarjanje sistemov za upravljanje učenja. Če želite napisati tečaj za učenje PHP-ja, da ga postavite v splet, je Moodle eden najboljših načinov za to.

Toda Moodle zahteva izgubo moči gostovanja. V tem članku se bom predstavil, kaj je Moodle in vam pomagal najti pravega gostitelja za to.

Kaj je najboljši gostitelj za Moodle Kaj je najboljši gostitelj za Moodle

Kaj je Moodle gostovanje

Običajno se CMS nanaša na spletni sistem za upravljanje vsebin. Ko pa se sklicuje na temelj spletnega mesta za učenje, CMS postane sistem upravljanja tečajev.

Eden izmed najbolj priljubljenih je modularno objektno usmerjeno dinamično učno okolje ali, bolj preprosto, Moodle.

Moodle je odprtokodna platforma za proizvodnjo in distribucijo gradiva za e-učenje.

Uporabljajo jo šole in oddelki za usposabljanje, saj jih je mogoče prilagoditi različnim namenom, poleg tega pa je tudi varen, zato rezultati in učna dela ostanejo zasebni.

Moodle Domov

Moodle’s Developer

Martin Dougiamas, avstralski programer in učitelj, je zgradil zvestega sledilca svoje programske opreme, odkar je Moodle prvič izšel leta 2002.

Dougiamasove teorije učenja in razvojno delo podpirajo več tisoč tečajev po vsem svetu in na projektu dela polni delovni čas..

Kaj pomeni Moodle??

Moodle pomeni Modularno objektno usmerjeno dinamično učno okolje. To je eno od mnogih virtualnih učnih okolij (VLE), ki se uporablja za uvajanje tečajev v spletu.

Ti tečaji so namenjeni ljudem, ki že študirajo v učilnici, ne pa ljudem, ki celoten tečaj vodijo prek spleta. Zgrajena je za interaktivnost.

Kako izbrati ponudnika gostovanja v ponudbi Moodle

Medtem ko Moodle gostovanje tehnično ni vrsta gostovanja, je treba upoštevati nekaj stvari in nekatere posebnosti, ki jih je treba iskati pri izbiri gostitelja za spletno mesto Moodle..

In čeprav številni gostitelji ponujajo te funkcije, obstajajo tudi nekateri, ki so namenjeni gostovanju spletnega mesta Moodle.

Kakor koli, poznavanje tega, kar potrebujete od gostitelja, da bo vaše izobraževalno spletno mesto pravilno delovalo, je pri tej odločitvi najpomembnejše.

Zmogljivost

Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je zmogljivost. Koliko študentov bo hkrati dostopalo do vaše strani in uporabljalo jo?

Preveč in brez dobrega gostitelja in Moodle lahko deluje precej počasi, kar ima za posledico slabo uporabniško izkušnjo za vaše učence.

Prepričajte se, da lahko gostitelj na vašem spletnem mestu naenkrat sprejme več uporabnikov in ob največjih časih uporabe.

Združljivost z Moodle

Nato preverite, katero različico Moodla uporabljate. Vse različice Moodle najbolje delujejo v standardni infrastrukturi Linux, Apache, MySQL in PHP ali LAMP.

Prepričajte se, da vaš gostitelj ne ponuja samo LAMP, temveč ga redno posodablja, da boste na tekočem z novimi različicami teh komponent, temveč tudi s CMS, ki ga boste uporabljali.

Poleg tega izberite gostitelja, ki vam bo omogočil, da prilagodite konfiguracije PHP in MySQL, da se prilagodijo Moodleu. Vsi gostitelji vam tega ne bodo dovolili.

Nadzorna plošča in stiskanje

Izberite gostitelja, ki ponuja nadzorno ploščo, prek katere lahko stisnete datoteke z 20 megabajti ali več. To vam bo olajšalo preklapljanje gostiteljev v prihodnosti, če se za to kdaj odločite.

Prepričajte se tudi, da mapa Moodledata ni shranjena v javni mapi, tudi zaradi lažje selitve v prihodnosti.

Če se vam vse to zdi nekoliko zmedeno ali pa jih je treba veliko spremljati, poiščite gostitelja, ki ponuja namensko gostovanje v Moodlu.

Tako boste vedeli, da si o vsem mislijo, in vse, o čemer boste morali skrbeti, je ustvarjanje kakovostnih izobraževalnih vsebin za vaše učence.

Študentsko delo, prek Pixabaja Študentsko delo, prek Pixabaja

Veliko možnosti dobrega gostitelja, med katerimi lahko izbirate

Ko razmišljate, katerega ponudnika spletnega gostitelja izbrati za gostovanje v Moodleu, si boste želeli ogledati, katere možnosti namestitve vključujejo.

Številni gostiteljski paketi podjetij vključujejo namestitve aplikacij, kot je Moodle, z enim klikom.

Na primer, Bluehost in A2 Hosting imata namestitve aplikacije z enim klikom. Tako bo postopek nastavitve veliko lažji za ljudi z manj tehnične nagnjenosti.

Primer gostovanja moodle: A2 gostovanje

Številni spletni gostitelji bodo podprli funkcije, potrebne za zagon Moodle-a. Na primer, A2 gostovanje ponuja nekatere najboljše dodatne funkcije, ki jih potrebuje gostovanje Moodle.

Ker Moodle včasih naleti na težave z zmogljivostjo, je najbolje izbrati ponudnika gostovanja, ki lahko aplikacijo napolni s hitrimi strežniki.

Tukaj vam bo A2 gostovanje zagotovilo nekaj najboljših specifikacij za najboljšo zmogljivost za najnižjo ceno.

Dejansko lahko A2 gostovanje pospeši čas nalaganja vašega spletnega mesta za kar 20-krat hitreje kot konkurenca.

Ponujajo možnosti Turbo Serverja za nekoliko višje stroške, kar povzroči te hitrosti.

Druga velika stvar pri A2 gostovanju so njihovi neomejeni viri. Z neomejenim pomnilnikom in pasovno širino programska oprema za e-učenje ne bi smela imeti težav z zmogljivostmi, ko se poveča prometna zahteva.

Vrste gostovanja za Moodle

Načrti skupnega gostovanja morda ne bodo nudili moči, ki je potrebna za gostovanje velikih spletnih mest za spletno učenje, na primer univerzitetne tečaje, ki imajo velike vpise.

Čeprav bodo primerne za manjše storitve spletnega učenja. Za večjo porabo boste želeli preveriti načrte VPS pri ponudnikih gostitelja.

Podpora po e-pošti

Tako kot A2 gostovanje tudi Bluehost deli načrte z neomejenimi viri. Če želite imeti možnost pošiljanja e-poštnih sporočil z Moodle, vam bo moral ponudnik gostovanja podpreti e-pošto.

Natančneje, potrebovali boste dostop do e-poštnega strežnika SMTP, ki ga nudi večina gostujočih podjetij.

Številni načrti za gostovanje vključujejo več, če ne neomejeno neštetih e-poštnih računov. Bluehost je samo en ponudnik, ki to stori. S podjetjem boste imeli dostop do drugih e-poštnih rešitev, kot so pravila za posredovanje in filtri računov.

Če želite zagotoviti, da so e-poštna sporočila pravilno obdelana, boste morali nastaviti nastavitve cron z nadzorne plošče Bluehost. To lahko storite tako, da sledite navodilom v bazi znanja Bluehost ali pa izkoristite njihovo 24/7 podporo strankam za pomoč pri tem.

Namensko gostovanje v Moodlu

Nekateri spletni gostitelji so partnerji Moodle, kar pomeni, da so certificirani ponudniki storitev Moodle.

Ena od teh so rešitve Moonami Learning Solutions. Ponujajo gostovanje v oblaku Amazon Web Services (AWS) za zagon vašega spletnega mesta Moodle.

Ker uporabljajo AWS, je vaše spletno gostovanje v oblaku prilagodljivo, tako da lahko obravnava vse od 500 do 10 tisoč študentov.

Moonami vključuje brezplačne migracije na mestu brez izpadov in poseben vodja projektov, ki vam bo pomagal pri vsem.

TMD gostovanje

Če gre za namenski gostitelj Moodle, si oglejte TMD gostovanje.

TMD je še en Moodlejev partner, ki ponuja certificirano gostovanje platforme. Zagotavljajo v celoti upravljan Moodle hosting, ki je podprt z impresivno 99,99-odstotno garancijo.

Podjetje bo poskrbelo za namestitev Moodle in brezplačno preselilo vaš obstoječi sistem upravljanja učenja (LMS) na njihove strežnike.

Prav tako vam nudijo dodatne vtičnike in module, ki jih lahko uporabite za izboljšanje portala za e-učenje za vaše učence. Najboljša stvar pri TMD gostovanju je, da je izredno cenovno ugoden.

InterServer

Druga možnost gostovanja specializiranih platform za e-učenje je InterServer. Omogočajo vam optimizirano gostovanje za Moodle v njihovem standardnem oblaku Linux OS.

Ta načrt vsebuje tudi brezplačni CDF Cloudflare za zmanjšanje hitrosti nalaganja na vašem spletnem mestu za uporabnike po vsem svetu.

Gostovanje v oblaku omogoča gostiteljem ponudbo cenejših rešitev, ki še vedno zagotavljajo moč, ki jo potrebujejo spletna mesta za e-učenje.

kupon za spletno gostovanje

Iščete veliko na Moodle gostovanju?
SiteGround – ocena naših bralcev # 1 – ponuja gostovanje Moodle z značilnostmi. Trenutno lahko pri teh načrtih kakovosti prihranite do 67%. Uporabite to povezavo za popust
da se dogovori.

Zakaj Moodle?

Glavni poudarek programske opreme je spletno sodelovanje, ki pomaga aktivnim učencem, da lažje prevzamejo programsko opremo in zagotavljajo varno izvajanje spletnih tečajev.

Poleg tega ima Moodle še nekaj sofisticiranih funkcij, ki so ključnega pomena za uvajanje e-učenja, na primer zaznavanje plagiatorstva in mobilni prijazen izhod.

Študenti dobijo uporabniško ime in geslo in se lahko varno vpišejo na tečaje, vzpostavijo svoj profil in pregledajo svoje rezultate; učitelji lahko postanejo administratorji na svojih tečajih.

Moodle se lahko uporablja tudi za oddajo nalog in ogled predhodno posnetih vsebin, kot so predavanja, pa tudi interaktivna predavanja in razprave v živo.

Poleg tega lahko učenci in učitelji z dodatki, kot je Wimba, snemajo glasovne komentarje in naložijo zvočno vsebino.

Te funkcije so zasnovane tako, da podpirajo ustne naloge in bolje vključijo učence, ki raje učijo slušno učenje kot branje.

Mobilni Moodle

Najnovejše različice Moodle podpirajo večino mobilnih naprav, vključno z Androidom, iPhoneom in iPadom.

Glede združljivosti brskalnika se priporoča Google Chrome; nekatere funkcije ne delujejo v starejših različicah Internet Explorerja.

Standardi moodla

Moodle je zasnovan tako, da ustreza standardu SCORM, ki pomeni referenčni model predmeta, ki ga je mogoče deliti.

SCORM je standard, ki ga uporabljajo večina glavnih orodij za e-učenje, skupaj s podporno programsko opremo; ta orodja omogočajo izmenjavo podatkov med seboj. Več o SCORM-ju najdete na spletnem mestu razvijalca.

Nekateri mentorji se izobražujejo v Moodlu in pridobijo certifikat, ki dokazuje njihovo znanje o orodju.

Trenutna različica tega potrdila se imenuje Moodle Course Creator Certificate (MCCC).

Prilagajanje Moodla

Stran s temi MoodleMoodle teme.

Kot vsak sodoben spletni sistem je tudi osnovno platformo v sistemu Moodle mogoče razširiti z vijaki in nadgraditvami.

Ti paketi se lahko namestijo poleg osrednje programske opreme Moodle, da se izboljša njena funkcionalnost.

Možnosti prilagajanja Moodle

Možnosti prilagoditve za Moodle so v naslednjih oblikah:

 • Teme so predlogi paketov, ki spreminjajo videz tečaja
 • Vtičniki izboljšajo funkcionalnost Moodleja z dodajanjem dodatnih funkcij, zapisanih v PHP
 • Jezikovni paketi pomagajo učiteljem pri izvajanju tečajev v lokalnih jezikih učencev
 • Dreanweaver je lastniški paket za razvoj spletnih strani, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje in upravljanje strani Moodle
 • Moodle je odprtokodni, tako da lahko spremenite njegovo osnovno kodo.

Zaradi odprtokodne narave Moodle je zelo prilagodljiv in razširljiv. Večina sprememb je mogoče opraviti na upravni plošči; tistih, ki jih ponavadi ni mogoče vdreti skupaj s PHP.

Teme so ena najmočnejših možnosti za prilagajanje Moogla. Teme lahko spremenijo tudi videz celotnega spletnega mesta in podjetjem omogočijo, da dodajo svoje barve in blagovne znamke.

Nekatere organizacije razvijejo lastne teme, ki temeljijo na vsebini zagonske različice, zato je temo enostavno prilagoditi lastni uporabi.

Dejstvo, da so vtičniki zapisani v PHP, veliko pomaga. Ne samo da pomaga pri ustvarjanju svojega, ampak pomeni, da jih je veliko prispevala skupnost uporabnikov.

Zahteve za razpoloženje

Strežniki prek Pixabaja Strežniki prek Pixabaja

Če iščete račun za spletno gostovanje za Moodle, boste za nemoteno namestitev potrebovali Linux, Apache, MySQL in PHP.

Moodlejeva lastna dokumentacija navaja, da je to najvarnejši način za namestitev, in obstaja ogromna podpora za LAMP sklad.

Moodle je mogoče namestiti tudi v sistem Windows ali Mac kot samostojen del programske opreme – idealno, če mu želite preskusno vožnjo pred predajo sistemski skrbniški ekipi.

Namestitev z enim klikom in samim

Če želite namestiti Moodle na račun gostovanja, vendar vam ponudnik ne namešča namestitve z enim klikom, bo postopek nekoliko bolj zapleten.

Številna gostiteljska podjetja nudijo koristno podporo strankam, da vas vodijo skozi to.

Če niste tako dobri s tehničnimi zadevami, boste morda želeli preiti na ponudnika gostovanja, ki vključuje enostavne namestitve aplikacij.

Baze podatkov in PHP

Če pa to še vedno želite, morate pred začetkom narediti nekaj stvari.

Najprej boste želeli zagotoviti, da vaš gostitelj ponuja bazo podatkov, kot sta MySQL ali MariaDB.

Gostitelj bo moral podpirati tudi PHP. Morda boste morali konfigurirati PHP na nadzorni plošči.

Da bo vaše spletno mesto Moodle delovalo, boste potrebovali tudi različne PHP razširitve.

Če niste prepričani, ali jih imate s svojo storitev gostitelja, ne skrbite. Moodle bo med namestitvijo preveril te razširitve, tako da boste lahko pred nadaljevanjem namestili potrebne skripte.

S ponudnikom gostovanja se lahko pogovorite tudi o njihovih vključenih skripatah.

Končne naloge namestitve

Preostanek postopka lahko dokončate tako, da sledite navodilom na spletnem mestu Moodle.

Čeprav bodo neizkušeni spletni uporabniki veliko lažje izbrali podjetje za gostovanje, ki zagotavlja namestitev aplikacije z enim klikom.

Potrebe Moodle:

 1. Najmanj 160 MB prostora za shranjevanje osnovnih datotek – vendar ne pozabite, da potrebujete prostor za večpredstavnost in vsebino, ki jo naložijo študenti
 2. Linux ali Windows
 3. Rezervna lokacija z dovolj prostora (po možnosti na oddaljeni lokaciji)
 4. 256 MB pomnilnika strežnika (znova minimalni minimum – Moodle priporoča 1 GB za vsakih 10-20 sočasnih uporabnikov)
 5. Podpora za MySQL, PostgreSQL, MSSQL ali Oracle (priporočeno za MySQL ali PostgreSQL)
 6. PHP
 7. Oddaljena varnostna kopija za shranjevanje kopij dela vaših študentov
 8. Spletni strežnik
 9. Sodoben spletni brskalnik.

Če povzamemo, tukaj je tisto, kar Moodle vsaj potrebuje v primerjavi s tem, kar potrebuje za optimalno delovanje:

Atributi

Najmanj

Priporočljivo

Operacijski sistem Vse, kar poganja programsko opremo, navedeno spodaj Linux
Spletni strežnik Apache, IIS, lightttpd, nginx, cherokee, zeus in LiteSpeed Apache ali IIS
PHP 5.3.2 Zadnja (stabilna) izdaja
Baza podatkov MSSQL, MySQL, Oracle, PostgreSQL MySQL ali PostgreSQL
Brskalnik Firefox 4, Internet Explorer 8, Safari 5, Chrome 11, Opera 9 Najnovejša različica brskalnika po vaši izbiri in potrebni vtičniki za vašo vsebino

Morda vas bo zamikalo, da bi za svoje nastavitve Moodle dobili najbolj poceni gostovanje, vendar ne pozabite, da boste morali, ko bodo vaše študentske telesne lestvice, tudi sami prilagoditi svoje spletno mesto..

Najbolje, da to upoštevate pri izbiri spletnega paketa za gostovanje.

Medtem ko mnoga podjetja za gostovanje ponujajo Moodle kot namestitveni program z enim klikom, pa ne bodo vsa izpolnila teh zahtev v svojih najcenejših načrtih.

Odredba za oddaljeno varnostno kopiranje je redko na voljo v katerem koli načrtu spletnega gostovanja in bo zahtevala zahtevnejšo namestitev kot običajna spletna stran.

Priporočamo, da se odločite za navidezni zasebni strežnik (VPS) ali namenski strežnik, vendar se pred sklenitvijo pogovorite z gostiteljem.

Prednosti in slabosti

Vsa programska oprema ima dobre in slabe točke in Moodle se ne razlikuje. Torej, tukaj je seznam najboljših in najslabših stvari o tem.

Prednosti

 • Moodle je popolnoma brezplačen za uporabo
 • Ker je bil Moodle razvit kot CMS za izobraževalno skupnost, je odličen pri zagotavljanju želenih storitev za to občinstvo.

Slabosti

 • Uporabniki morajo Moodle močno prilagoditi, da je uporaben.
 • Moodle ne velja za platformo na ključ ali tisto, ki je pripravljena za uporabo po namestitvi.

Ta zadnja preljuba je morda velika težava. Če niste tehnično naklonjeni, boste morda morali najeti tehniko za nastavitev sistema.

To je še vedno dobra rešitev. Naokrog je veliko strokovnjakov za Moodle in običajno vas lahko v kratkem času (in stroških) vzpostavijo in zaženete..

Naš izbor: Najboljši trije gostitelji za Moodle

Zelo težko je vedeti, kje začeti iskati gostitelja Moodle. Zato svojim trem najljubšim gostiteljem zagotavljam, da začnete z vami.

Lahko jih primerjate z drugimi gostitelji in oba si ogledujete veliko gostiteljev in zožite seznam gostiteljev, ki vas zanimajo.

iPage

Daleč najbolj stroškovno najugodnejša možnost gostovanja Moodle je iPage.

Podjetje ima nekatere najcenejše cene gostovanja
na voljo in z mešanico vržejo brezplačno ime domene in Googlove trženjske dobropise.

Čeprav iPage ponuja 24-urno storitev za stranke, ki je lahko v pomoč pri nastavitvi Moodle, ne nudijo garancije za produkcijo, kot to počnejo drugi ponudniki gostovanja.

To je lahko težava. Vsekakor je vredno pogledati.

Domača stran iPage

Gostovanje InMotion

Za nekatere najhitrejše hitrosti gostovanja in 99,9-odstotno jamstvo za uptime je InMotion Hosting morda najboljša možnost za vaše spletno mesto Moodle.

Podjetje ima načrte, ki imajo uspešnejše rezultate kot iPage, s hitrimi SSD pogoni
napajanje njihovih storitev.

Izberete lahko celo lokacijo strežnika, na katerem gostuje vaše spletno mesto. In olajšajo namestitev Moodle z namestitvenim programom z enim klikom.

Pokrili so celo vaše potrebe po e-pošti in zbirki podatkov, hkrati pa nudijo fantastično, 90-dnevno jamstvo za vračilo denarja
.

InMotion domača stran

InterServer

Za optimizirano gostovanje Moodle ima InterServer možnosti za to.

Ponujajo tudi nekaj poceni VPS
gostiteljski načrti v oblaku, če vaše spletno mesto Moodle potrebuje večje zmogljivosti, kot jih omogočajo skupni načrti.

Ti načrti VPS so lahko prilagodljivi, če ugotovite, da vaša spletna mesta zahtevajo še več sredstev.

Tako boste na svojem spletnem mestu Moodle dosegli večje zmogljivosti kot iPage načrti. Toda to bo stalo tudi več kot gostovanje v iPageu.

InterServerjeva domača stran

spletne ponudbe gostovanja

Iščete pravega gostitelja Moodle?
InterServer ponuja visoko zmogljivo Moodle gostovanje. Njihova edinstvena garancija za omejitev cene pomeni, da se vaša cena ne bo nikoli dvignila. Zdaj lahko prihranite velike pri njihovih načrtih. Uporabite to povezavo za popust
da se dogovori.

Moodle pogosta vprašanja

 • Kaj je Moodle?

  Moodle je brezplačen odprtokodni program, namenjen izdelavi spletnih tečajev. Ime je akronim. Črke pomenijo modularno objektno orientirano dinamično učno okolje. Moodle je sistem upravljanja učenja ali LMS.

 • Kaj počne Moodle?

  Moodle učiteljem omogoča ustvarjanje zasebnih spletnih lekcij za katero koli učno okolje. Programska oprema je zelo prilagodljiva in se lahko uporablja za dodeljevanje posebnih učnih ur učencem, ustvarjanje spletnih tečajev ali celo ustvarjanje usposabljanja za podjetja.

 • Koliko stane Moodle?

  Moodle je brezplačen. Licenciran je pod splošno javno licenco GNU.

 • Ali je Moodle treba uporabljati v učilnici?

  Ne. Moodle se lahko uporablja tudi za učenje na daljavo.

 • Kako namestim Moodle?

  Moodle LMS je zelo podoben CMS-ju. Nameščen je na enak način: ročno ali z namestitvenim programom z enim klikom, če vaš gostitelj to storitev omogoči.

 • Ali potrebujem tehnično znanje za uporabo Moodle-a?

  Ne. Moodle ima vmesnik povleci in spusti. Če ste uporabljali CMS, vam mora biti všeč.

 • Ali je Moodle varen?

  Moodle je tako varen kot vsaka druga spletna aplikacija. Varnost lahko okrepite z nakupom in SSL certifikata za svoj Moodle strežnik ter učitelje in učence spodbudite k ustvarjanju močnih gesel. Za omejitev zlorab je dobro, da redno pregledujete prijave skrbnikov in učiteljev, pri čemer odstranite vse, ki niso več potrebne.

 • Lahko blagovno znamko Moodle znamkam z logotipom moje šole?

  Da. Moodle ima tematski sistem, tako da lahko hitro spremenite videz spletnega mesta za e-učenje. Teme lahko prenesete iz interneta ali jih ustvarite glede na vaše potrebe glede barve in blagovne znamke.

 • Kakšni so viri v Moodleu?

  Viri so datoteke, ki jih lahko dodate poukom Moodle, da zagotovite osnovne informacije ali raziskovalno gradivo. Moodle podpira priloge datotek (vključno s slikami in PDF-ji), vsebino HTML, pakete IMS in URL-je.

  Sredstva lahko organizirate v mape in dodate oznake, da jih opišete ali kategorizirate.

 • Kaj je paket IMS?

  IMS paketi so zabojniki, ki vključujejo mešanico učnih materialov. Te vsebinske pakete lahko ustvarijo učitelji, jih kupijo pri prodajalcih ali vgradijo v aplikacijo, kot je Udutu. Te pakete lahko uvozite neposredno v Moodle.

 • Kaj je SCORM?

  SCORM je standard za pakirane učne materiale. V kvizove lahko shrani ocene in ocene v obliki, ki jo Moodle lahko razlaga.

 • Kaj so vtičniki?

  Vtičniki dodajo dodatne funkcije Moodleu. V uradnem skladišču je na voljo dobrih 1000 vtičnikov, https://moodle.org/plugins/.

 • Ali obstajajo pomanjkljivosti pri Moodleu?

  Moodle najbolje deluje, če se uporablja za en razred ali eno organizacijo. Pri velikih organizacijah morda ne bo veliko, če ne investirate v namenski strežnik.

 • Kakšne so zahteve za gostovanje v Moodleu?

  Moodle lahko deluje na Linux-ovem spletnem gostovanju, vendar je to resnično primerno le za nekaj razredov ali majhen spletni tečaj. Dobro je izbrati gostitelja, ki ponuja enostavno nadgradnjo poti, če se vam zdi, da skupno gostovanje ni primerno.

  Če pričakujete, da bo celotna šola ali višja šola uporabljala Moodle, začnite z VPS in se pripravite, da se premaknete na namenski strežnik, ko se promet na spletnem mestu poveča.

 • Kakšne so alternative za Moodle?

  Nadomestne programske aplikacije LMS vključujejo Blackboard, Schoology, Edline, Canvas, Edmodo, Lore in iTunes U.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me