Gostovanje Ubuntu: Kje najti Ubuntu VPS in namenske strežnike?

Primerjajte Ubuntu gostovanje

Ubuntu je ena izmed najbolj priljubljenih distribucij operacijskega sistema Linux. Je stabilna in zanesljiva platforma za gostovanje strežnikov in aplikacij. Toda vsa podjetja, ki gostujejo, uporabljajo Ubuntu kot svoj privzeti operacijski sistem, zato bodite pozorni.


Čeprav je Ubuntu priljubljena distribucija Linuxa, je iskanje odličnega ponudnika spletnega gostovanja, ki ga uporablja, še vedno lahko. V tem članku bomo razčlenili tisto, kar je bistveno pri gostovanju Ubuntu, in vas usmerili k najboljšim gostiteljem za to.

Podrobneje o vsakem gostitelju vam bomo podali pozneje v tej objavi, ampak tukaj je predogled najboljših gostiteljev za Ubuntu:

 1. A2 gostovanje
  – Ubuntu VPS načrti, velika uptime, skrbi za razvijalce
 2. Tekoči splet
 3. InterServer
 4. NameCheap

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za Ubuntu?

Gostovanje poznamo. Že več kot desetletje smo pregledali več kot 1500 načrtov gostovanja od 380 podjetij. Gostitelji, ki so v ožjem seznamu, so najboljši za posodabljanje Ubuntuja in ponujajo različne vrste načrtov za to distro. Nato smo navzkrižno preverili najboljše ponudnike glede na tisoče neodvisnih mnenj strank, da smo sestavili najboljših 10 gostiteljev za Ubuntu.

Kaj boste izvedeli

Uporabljajo ga Deutsche Telekom, LexisNexis, Bloomberg in Best Buy. Z njim poganja več kot 70% oblaka. Vendar je treba vedeti še druge stvari.

Kaj je Ubuntu?

V tem članku boste spoznali hitrost, učinkovitost in izjemno zmogljivost skaliranja Ubuntuja. Spoznali boste Ubuntu gostovanje in kako ugotoviti, ali je primerno za vas.

Priporočam vam nekaj uspešnih gostiteljev Ubuntuja, ki temeljijo na moji karieri programskega inženirja. Nadalje bom razložil na kaj moramo biti pozorni pri izbiri načrta.

kaj je ubuntu

Kaj je Ubuntu?

Verjetno ste že slišali za Linux, ki je uspešen Unixu podoben računalniški operacijski sistem. Je vodilni operacijski sistem na strežnikih po vsem svetu.

Leta 2004 je poslovnež in filantrop Mark Shuttleworth prevzel ekipo razvijalcev iz uspešnega distribucijskega projekta Debian Linux in se lotil tega razvoj enostavne distribucije namizja, v svetu znan kot Ubuntu.

Kako sta povezana Ubuntu in Linux?

»Ubuntu je operacijski sistem z odprto kodo programske opreme, ki deluje od namizja, v oblaku, do vseh stvari, povezanih z internetom« – Ubuntu

Ubuntu je distribucija Linuxa (znana tudi kot “distro” v govoru Linuxa) – in je ena izmed stotih distrosov, ki obstajajo. Distribuira ga družba Canonical in je primer komercialnega projekta, ki temelji na Linuxovem jedru.

Namesto dajatev za operacijski sistem je podjetje Canonical odvisno od zagotavljanja komercialne podpore za svoje izdelke.

Tudi podjetjem in organizacijam pomaga oblikovati računalniške sisteme s pozornostjo na učinkovitost in obvladovanje stroškov.

Ubuntu filozofija

Temelj Ubuntu filozofije je globok razlog, ki je delno ekonomski in delno družbeni, saj ponuja brezplačno programsko opremo, ki jo lahko vsi uporabljajo pod enakimi pogoji.

V nasprotju z drugimi glavnimi distribucijami Linuxa ima Ubuntu eno izdaja kakovosti za končne uporabnike in razvijalce ki se redno posodablja.

Druge distribucije ponujajo brezplačno različico skupnosti skupaj z bolj kakovostno komercialno različico, ki je nekakšen ‘freemium’ model.

Ubuntu je namenjen vsem

Ubuntu sam pravi, da je njihovo ime južnoafriška filozofija, ki v grobem pomeni “vero v univerzalno vez delitve, ki povezuje vse človeštvo.”

Ideja je taka Ubuntu je programska oprema na voljo vsem, zlahka dosegljiv s prenosom prek spletnega mesta Ubuntu.

tržni delež ubuntu v oblaku

Vprašanje, ki si ga lahko zastavljajo mnogi, je, ali je Ubuntu prava izbira za njihovo delo.

Ubuntu je bogat in močan operacijski sistem, ki ga dobro podpira njegova skupnost. Bilo je nameščen na najrazličnejšo strojno opremo od osebnih računalnikov, prenosnih računalnikov, do popolnih podjetniških mega strežnikov.

Temelji na jedru Linuxa, ki je jedro operacijskega sistema.

To pomeni, da gonilniki, popravki in vse, kar spada v Linux, gredo tudi v Ubuntu.

Ubuntu pa vseeno, ima svoje značilnosti in slog.

Funkcije Ubuntu

Ubuntu ima bogat grafični uporabniški vmesnik (GUI), zaradi česar je zelo uporabniku prijazen.

Podobno kot pri drugih priljubljenih GUI, kot so Windows, Android, Mac OS in še več, Ubuntu opiše grafične možnosti, z ikonami in meniji.

Te uporabnika vodijo skozi izkušnjo s klikom miške in tipkovnico.

Ubuntu ukazi

Hkrati so še vedno vsi ukazi in programi, ki so del Linuxa.

Ker je bil Ubuntu prvotno zasnovan kot namizni operacijski sistem, ne podpira samo programske opreme, ki je bila zasnovana za Linux, ampak podpira celo vrsto aplikacij, vključno s komunikacijsko, medijsko in programsko opremo..

ubuntu strežniki

Moč, Hitrost in Hyperscale: strežniki Ubuntu

Ubuntu Linux je tako znan kot namizni sistem, da ljudje pozabijo, da je tudi vodilni Linux strežnik.

Dejavniki uspeha Linuxovega strežnika Ubuntu vključujejo:

 1. Posodablja se dvakrat letno, vmes so pogosti popravki.
 2. Izdaje za dolgoročno podporo (LTS) so podprte pet let.
 3. Ubuntu dobro sodeluje s priljubljenim oblačnim okoljem OpenStack.
 4. Komercialna podpora je na voljo prek Ubuntu Advantage.
 5. Na voljo so visokokakovostna orodja za upravljanje.
 6. Deluje z vso strojno in programsko opremo.
 7. Je vodilni v hipsterski skali in ima vodilne delovne obremenitve, vključno z Apache Hadoop in Inktank Ceph.

tržni delež ubuntu v oblaku

Kaj podpira Linux

Kot vse distribucije Linuxa je tudi Ubuntu podpira priljubljeno programsko opremo z odprtokodnim strežnikom, vključno z WordPressom, spletnimi strežniki Nginx in Apache ter bazami podatkov MySQL in PostgreSQL.

Razvijalci lahko uporabljajo vse običajne programske jezike, kot so PHP, Python, Ruby in Java.

Gostovanje Ubuntu je na splošno cenejše od gostovanja v operacijskem sistemu Windows ali komercialne različice Linuxa.

Ubuntu in druge priljubljene distribucije Linuxa za strežnike

The Pomemben je vmesnik ukazne vrstice za zagon strežnika, in Linux je v tem oddelku popolnoma presegel Windows.

CentOSUbuntuDebian
Razpoložljivost / cenaLastniškoOpen Source / FreeOpen Source / Free
StabilnostOdličnoDobroOdlično
Dolgoročna podpora10+ let5+ letSe ne uporablja

Ubuntu vam omogoča uporabo katere koli priljubljene ukazne lupine in zagon skriptov pod njimi.

Kaj sta Snaps in Snapcraft?

Učinkovita namestitev programske opreme in zagotavljanje njene varnosti je glavna skrb pri upravljanju strežnikov. Okolje paketov Snap omogoča. . . no, snap.

Snaps so programski paketi, ki vsebujejo celotno programsko okolje, tako odpravijo večino težav s konfiguracijo programske opreme. Samo jih namestite z enim ukazom in pripravljeni so za zagon.

Snapcraft olajša samodejno izdelavo in objavo programske opreme, ki se lahko ponovno uporablja za kateri koli sistem Linux.

APT, ki ga je Ubuntu podedoval od Debiana, še vedno deluje dobro za distribucijo in posodobitve, vendar Snap-ove prednosti omogočajo, da APT sčasoma zamenja APT.

Zgodovina posnetkov

Snaps izvirajo iz Ubuntuja, začenši z različico 16.04, vendar jih zdaj podpira več distribucij Linuxa.

Isti snap deluje na vseh podprtih oblikah Linuxa, brez sprememb. To pomeni večjo publiko za posnetke in s tem bolj kakovostne.

Določite lahko, katere vmesnike lahko uporabljate in jih podajate dostop do uporabniških datotek, internet, zunanje naprave, in tako naprej.

Snap paketi

Paket Snap je nespremenljiv, zaradi česar ga zlonamerna programska oprema težko podre. Odstranjevanje je samo stvar odstranitve.

Trgovina Snap ima veliko aplikacij, ki jih lahko zapakirate.

Ta video ponuja hitro razlago, kako se Snaps razlikujejo od prejšnjih načinov dostave programske opreme v Linuxu.

kupon za spletno gostovanje

Iščete gostovanje Ubuntu po ugodnih cenah?
A2 gostovanje je na zadnjih testiranjih hitrosti in zmogljivosti doseglo # 1. Ta gostitelj ponuja 3 Ubuntu VPS načrte s shrambo SSD. S pomočjo te povezave za popust prihranite do 50% pri svojih načrtih
.

Docker posode

Podobna filozofija je za Dockerjevimi zabojniki. Tako kot snaps, tudi posode izolirajo aplikacijo in vključujejo vse, kar potrebuje.

Vsebniki so bolj za racionalizacijo procesa razvoja in uvajanja; Posnetki so več o peskovni programski opremi za enostavna namestitev in boljša varnost.

Oba imata svojo uporabo in lahko jih mešate v istem sistemu.

Zagon odprtokodnega oblaka z Ubuntujem

Če vam je všeč ideja o izvajanju odprtokodnega oblaka, lahko to storite z Ubuntu. Ima popolno podporo za OpenStack, a prost, odprtokodna platforma za infrastrukturo v oblaku.

Od leta 2011 je bil eden prvih operacijskih sistemov, ki ga je podprl.

Funkcije v oblaku

To je vključuje module za vse običajne funkcije infrastrukture v oblaku, kot naprimer:

 • Mreženje
 • Slike strežnika
 • Datotečni sistemi
 • GUI nadzorna plošča
 • Prekinitev / obnovitev

Uporablja se na vsem, od zasebnih oblakov do svetovno znanih komercialnih mest. Canonical ponuja podporo ali popolno upravljanje za OpenStack na Ubuntu.

Ubuntuova hitrost in učinkovitost

Ubuntu je a zelo hiter operacijski sistem, pomaga pri optimizaciji uporabniške izkušnje in doseganju izjemnih zmogljivosti, ko deluje na strežniku.

Zagon Ubuntuja v gostilniškem okolju je ena najučinkovitejših platform, na kateri lahko deluje, in zaradi te učinkovitosti prinaša izjemno vrednost..

Ubuntu je združljiv s številnimi napravami izven prenosnih in namiznih računalnikov, vključno s kamerami, MP3 predvajalniki in tiskalniki.

Vgrajena varnostna orodja

Ubuntu prihaja s celim naborom vgrajena orodja, vključno z pripomočki, kot je zaščita pred virusi in vgrajen požarni zid.

Zaradi dejavnikov, ki so na voljo brezplačno, so redno cenjene varnostne posodobitve.

Ali Ubuntu ponuja brezplačne preizkuse?

Ubuntu celo olajša poskus, če vas zanima. Lahko ga prenesete brezplačno, ga namestite na zunanji pogon, CD, DVD ali USB ključ in ga zaženete po želji, ne da bi to vplivalo na vaš obstoječi operacijski sistem na osebnem računalniku.

Kakšna podpora je na voljo uporabnikom Ubuntuja?

Tako zmogljiv operacijski sistem je odličen, če je brezplačen, a žal mnogi ljudje pričakujejo, da ko nekaj, kar je zastonj, dobite tisto, za kar plačate, še posebej, ko gre za podporo.

Z Ubuntujem ni tako, ker sta podpora in strokovno usposabljanje na voljo od Canonical in v dosegu roke, če ga potrebujete.

Poleg tega je Skupnost Ubuntu je aktivna in odzivna splošnim potrebam.

Je Ubuntu dobra možnost za gostovanje preprodajalcev?

Največje delo gostiteljskega prodajalca je ohranjanje nadzora nad vsemi spletnimi stranmi strank.

Za lažje upravljanje več mest Ubuntu je na voljo več orodij. O Snapu smo že govorili, ki poenostavlja namestitev programske opreme in se izogne ​​varnostnim težavam.

Pokrajina: Canonovo orodje za upravljanje strežnikov Ubuntu

Landscape je orodje Canonical za upravljanje več namestitev na VPS ali namenskih strežnikih.

Omogoča vam konfiguriranje dostopa do strojev, namestitev in posodabljanje programske opreme ter nadzor sistemov.

V tem videoposnetku je Landscape razložen, kako ga eno podjetje uporablja za upravljanje 10.000 naprav Ubuntu.

Ubuntu lahko nadgradi v vseh sistemih pod njegovim nadzorom. To je zahteva plačano licenco če upravljate več kot deset sistemov, licenca pa prihaja s podporo Ubuntu Advantage.

Zentyal: Odprtokodno upravljanje strežnikov Ubuntu

Če se raje držite brezplačne, odprtokodne programske opreme, vam Zentyal omogoča upravljanje storitev prek grafičnega uporabniškega vmesnika.

Svoje modularna zasnova vam omogoča dodajanje izbranih funkcij, kot so omrežna konfiguracija, upravljanje uporabnikov in konfiguracija požarnega zidu.

Enostavna nadzorna plošča gostovanja: brezplačna in odprta koda

Nadzorna plošča enostavnega gostovanja (EHCP) vam omogoča upravljanje domen, zagon varnostnih kopij, namestitev programske opreme, upravljanje SSL in več pod Ubuntu.

Je brezplačno in odprtokodno, in profesionalna različica je na voljo.

Katero distribucijo Linux uporablja vaš spletni strežnik?

Številni gostitelji privzemajo operacijske sisteme Linux, vendar morate preveriti, katero specifično distribucijo uporabljajo.

Preverite svoj načrt gostovanja, da preverite, ali podpira operacijske sisteme in aplikacije, ki temeljijo na Linuxu.

Vsaka distribucija Linuxa ima svoje značilnosti, če pa nimate specializiranih potreb, ne morete iti daleč narobe z Ubuntujem.

najboljši gostitelji ubuntu

Moj najboljši izbor: Najboljši gostitelji za Ubuntu

Katere možnosti so med iskanjem ponudnikov spletnega gostovanja za Linux? Preberite si naše najboljše odločitve.

A2 gostovanje

a2 gostovanje ubuntu

A2 gostovanje za Ubuntu.

A2 gostovanje se ponaša, da je “gostitelj za razvijalce Ubuntu.”

Omogoča tri stopnje Ubuntu VPS po sprejemljivih cenah
, s shranjevanjem SSD in korenskim dostopom.

Izberete lahko različico Ubuntuja, ki vam je ljubša

Če vam je všeč cPanel in Softaculous, so to možnosti za dodatne stroške.

A 99,9% garancija za čas, trdna podpora in podatkovni centri po vsem svetu povečajo privlačnost te izbire.

Imenik

imecheap ubuntu

Gostovanje imenjakov za Ubuntu.

Namecheap je najbolj znan kot registra domene, ponuja pa tudi impresivno paleto načrtov za spletno gostovanje. Vsi njegovi načrti VPS omogočajo izbiro distribucij Linuxa s korenskim dostopom, vključno z dvema različicama Ubuntuja.

Vsi delujejo na SSD-hranilniku RAID-10. Licence za cPanel in Softaculous stanejo dodatno. Upravljani načrti niso na voljo z Ubuntujem.

slabosti ubuntuja

Kakšni so prednosti in slabosti Ubuntuja?

Tukaj je kratek razplet prednosti in slabosti uporabe Ubuntuja.

Prednosti

 • Široko uporabljen, zanesljiv, odprtokodni operacijski sistem Linux
 • Na voljo plačana podpora
 • Pogoste posodobitve in dolgoročne izdaje podpore
 • Orodja za upravljanje velikega števila sistemov

Slabosti

 • Ubuntu vsebuje precej količin energije (v primerjavi z bolj racionaliziranimi distribucijami Linuxa), ker poudarja, da je uporabniku prijazen.
 • Pri določanju stvari zahteva določeno mero tehnične usposobljenosti / neustrašnosti.

nasveti za spletno gostovanje

Iščete veliko na gostovanju Ubunty?
Hitri strežniki Dreamhosta izvajajo Apache na Ubuntuju. Trenutno lahko prihranite velike pri svojih načrtih kakovosti s to povezavo za popust
.

Tesno povezane funkcije

 • rdeč klobuk
 • CentOS
 • Debian
 • Fedora
 • CloudLinux

Ubuntu pogosta vprašanja

 • Kaj je Ubuntu?

  Ubuntu je distribucija operacijskega sistema Linux (OS).

 • Kaj je Linux?

  Linux je OS, ki temelji na sistemu UNIX.

  UNIX je priljubljenost pridobil v 70. in 80. letih. Gre za večopravilnost, večnamenski OS, ki ima ugled stabilne stabilnosti. Unix ima zelo modularno zasnovo, pri čemer je vsak element zasnovan tako, da zelo dobro opravlja določene funkcije.

  UNIX-ova večnamenska narava pomeni, da je vsak uporabnik strogo ločen od drugih uporabnikov in iz osrednjega sistema, zaradi česar virusi ali zlonamerna programska oprema zelo težko okužijo celoten sistem ali naredijo napačno aplikacijo, da zruši OS.

  Linus Torvalds je ustvaril jedro Linuxa ali jedro OS leta 1991, potem ko ga je razočarala licenca MINIX-a, podobnega UNIX-u, ki ga je uporabljal na univerzi v Helsinkih. Tako kot UNIX je tudi Linux večopravilni operacijski sistem za več uporabnikov, ki si je prav tako prislužil ugled za stabilnost.

 • Kaj je distribucija Linuxa (distro)?

  Ker je jedro Linuxa brezplačno, odprtokodna programska oprema, podjetja in posamezniki ga lahko uporabljajo za ustvarjanje lastnih različic ali distros operacijskega sistema Linux. Te različne distros so zasnovane tako, da zadovoljujejo različne potrebe in imajo pogosto različne filozofije.

 • Kako je bil ustvarjen Ubuntu?

  Leta 2004 je južnoafriški podjetnik Mark Shuttleworth ustvaril podjetje Canonical Ltd, programsko podjetje s ciljem razvoja in trženja Ubuntuja, ki je predstavljeno oktobra istega leta.

  Ubuntu je temeljil na priljubljeni Debianovi distro in Canonical je zaposlil številne Debianove razvijalce za pomoč pri ustvarjanju Ubuntuja.

  Sam gospod Shuttleworth je v devetdesetih letih delal kot Debian razvijalec, brez dvoma pa se je izkazal kot motivirajoči dejavnik za osnovo Ubuntuja na Debianu.

 • Kaj je cilj Ubuntuja?

  Ubuntu je bolj kot številne druge distros usmerjen na potrošniški trg. Sem spadajo namizni računalniki, tablični računalniki in pametni telefoni.

 • Kakšno vlogo igra Canonical pri razvoju Ubuntuja?

  Za razliko od nekaterih distrosov, ki jih v celoti sponzorira in razvija skupnost prostovoljcev, igra Canonical pomembno vlogo pri usmerjanju rasti in razvoja Ubuntuja.

  Nadzira dvoletne izdaje operacijskega sistema OS in sodeluje s partnerji strojne opreme, s čimer je zagotovljeno, da je Ubuntu mogoče naročiti vnaprej nameščeno na strojni opremi pri več kot 3000 prodajalcih po vsem svetu.

  Canonical sodeluje tudi s komercialnimi podjetji za programsko opremo, kot je VMware, da bi zagotovili, da se njihove aplikacije izvajajo na Ubuntu.

  Podjetje ponuja tudi plačano tehnično podporo posameznikom in podjetjem, ki se zanašajo na Ubuntu.

 • Je Ubuntu še vedno brezplačen in odprtokoden s tako veliko komercialno udeležbo?

  Vsekakor. Ena od težav, ki se pogosto spopada z drugimi diskotekami Linuxa, vključno z Debianom, je pomanjkanje pravočasnih posodobitev in izdaj. Ker je vse delo v celoti zasnovano v skupnosti, je težko določiti in vzdrževati roke za nove funkcije in izdaje.

  V nasprotju z Ubuntu Canonical zaposluje številne razvijalce za polni delovni čas, ki dopolnjujejo delo, ki ga opravlja odprtokodna skupnost, kar zagotavlja, da lahko Ubuntu vsako leto izda dve novi različici.

  Kot rečeno zgoraj, Canonical tudi ogromno dela v zakulisju, da bi pripomogel k nadaljnjemu sprejetju Ubuntuja. Končni rezultat je odprtokodna OS, ki ima podporo, podporo in finančna sredstva podjetja, ki je namenjeno podpori Ubuntu in druge odprtokodne programske opreme.

 • Kakšna programska oprema je vključena v Ubuntu?

  Ubuntu je na voljo z veliko vnaprej naložene programske opreme, ki jo boste poznali, če prihajate iz Mac ali Windows.

  Firefox je privzeti spletni brskalnik, čeprav lahko Chromium (osnova za Googlov Chrome) namestite prek programskega centra Ubuntu.

  Pisarniške potrebe zadovoljuje LibreOffice, odprtokodni pisarniški paket, ki je združljiv z Microsoft Office.

  Thunderbird je privzeto nameščen za e-pošto, medtem ko je Skype vključen v klepet in videokonference.

  Ubuntu ima tudi odlično podporo pri uvozu kamer, pa tudi orodja za organizacijo fotografij in urejanje, kot sta Shotwell in GIMP.

  Videoposnetke in filme lahko predvajate v VLC-ju. Canonical se je pridružil podjetju Valve, da bi Steam pripeljal na platformo, tako da je uporabnikom Ubuntu na voljo na tisoče igralnih naslovov.

 • Za katero drugo strojno opremo je razvit Ubuntu?

  Ubuntu je razvit tudi za tablične računalnike in pametne telefone. Za namizje obstaja najdlje, podpora za pametne telefone in tablice pa je bila dodana pozneje.

  Canonovi Canoniki so od nekdaj sodelovali s proizvajalci originalne opreme, da bi dobavili Ubuntu vnaprej nameščeno.

  Medtem ko po vsem svetu obstaja več kot 3000 trgovcev na drobno, ki prodajajo računalnike Ubuntu, podjetje še vedno dela na podvajanju tega ekosistema s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki, čeprav nekateri telefoni, ki so prej upravljali Android, lahko upravljajo Ubuntu.

 • Kakšna je prednost Ubuntuja na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu?

  Canonical predstavlja hitrost in enotnost platforme Ubuntu kot dve glavni prednosti pred konkurenčnimi operacijskimi operacijskimi sistemi.

  Osnovne aplikacije delujejo z izvirnimi hitrostmi in dobro delujejo tudi v strojni opremi nižjega cenovnega razreda. Ker bo Ubuntu deloval v računalnikih, tabličnih računalnikih in pametnih telefonih, je izkušnja na vseh platformah enotna, namesto da bi za računalnik uporabljali en OS in drugega za svoj pametni telefon.

 • Je Ubuntu pravi zame?

  Odgovor na to vprašanje je odvisen od nekaj dejavnikov, zlasti glede na vaše prednostne naloge in strokovno raven.

  Če želite, da poznani računalnik, telefon ali tablični računalnik deluje po pričakovanjih in ima dostop do najnovejše komercialne programske opreme na trgu, je bolje, da ostanete v operacijskem sistemu Mac OS X, Windows, iOS in Android.

  Če bi po drugi strani raje uporabljali programsko opremo z odprtokodno programsko opremo, ne zamerite malo krivulje učenja in ne želite biti odvisni od enega podjetja za vaše računalniške potrebe, potem je Ubuntu morda za vas.

  Upoštevajte pa, da je Ubuntuova pametna in tablična podpora še vedno omejena.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map