Gostovanje najboljših SSL certifikatov: kdo je najboljši za vaše spletno mesto? [Posodobljeno: 2020]

Primerjajte SSL gostovanje

SSL potrdila so ključnega pomena za številne spletne strani, kot so trgovine za e-trgovino. Vendar obstaja veliko vrst certifikatov SSL in vsa gostiteljska podjetja ne ponujajo najboljših s svojimi načrti gostovanja.


Ko izbirate gostitelja SSL, je najbolje, da v načrtu dobite namenski naslov IP. V nasprotnem primeru želite močno skupno gostovanje z varnimi strežniki.

Podrobneje o vsakem priporočenem gostitelju bomo navedli pozneje v tej objavi, toda za tiste, ki želite pokukati, tukaj je najboljših 5 gostiteljev za gostovanje SSL:

 1. SiteGround
  – ponuja brezplačna potrdila o šifriranju in plačane nadgradnje
 2. Bluehost
 3. A2 gostovanje
 4. Gostovanje InMotion
 5. WP motor

Kako smo izbrali najboljše gostitelje za SSL?

Pregledali smo več kot 1500 načrtov gostovanja od več kot 380 ponudnikov gostovanja in izbrali tiste, ki ponujajo najboljše možnosti certifikatov SSL. Gostitelji, ki ponujajo namenske naslove IP, smo nato uvrstili bodisi s svojimi trenutnimi načrti bodisi kot dodatki a la carte.

Za konec smo povprašali tudi prave uporabnike. S svojo obsežno bazo podatkov z več kot milijonom besed neodvisnih mnenj strank smo opredelili 10 najboljših gostiteljev za gostovanje SSL.

10 najboljših gostovanj SSL za vas & Vaša spletna stran

Ocena
Podjetje
Izklicna cena
Povezava
SiteGround 3,95 USD
(Zaračunano 3,95 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
BlueHost 2,75 USD
(Zaračunava se za 2,75 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
A2 gostovanje 3,92 dolarja
(Zaračunano 3,92 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
Gostovanje InMotion 3,99 USD
(Zaračunava se za 3,99 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
WP motor 30 USD
(Zaračunava se 30 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
HostGator 2,75 USD
(Zaračunava se za 2,75 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
GreenGeeks 2,95 dolarja
(Zaračunano kot 2,95 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne, temeljijo na trenutnih menjalnih tečajih. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
HostPapa 2,95 dolarja
(Zaračunano kot 2,95 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne, temeljijo na trenutnih menjalnih tečajih. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
Tekoča spletna stran 15,83 USD
(Zaračunava se 15,83 USD na mesec) ⓘCene so okvirne, glede na trenutne menjalne tečaje. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj
GoDaddy.com 1 USD
(Zaračunava se po 1 USD na mesec) ⓘCene v ponudbi so približne na podlagi trenutnih menjalnih tečajev. Gostitelj vam bo verjetno zaračunal v USD ali po drugačnem tečaju.

Običajna cena: – Pridobite se%!

Obiščite gostitelja zdaj

Kako do najboljšega SSL gostovanja

Če ste v zadnjem času preživeli kakršen koli internet, ste morda opazili, da v URL-ju vrstice brskalnika prepričate zeleno omarico, ko brskate po spletu.

Prikazovali so se le, ko ste kupili nekaj v trgovini za e-trgovino, v zadnjem času pa se pojavljajo po vsem spletu. Za to je razlog, kot boste videli.

Te spletne strani uporabljajo HTTPS in ne navaden stari HTTP. SSL certifikati za kuliso omogočajo široko uvedbo HTTPS.

Toda kaj počnejo in kako jih lahko dobite za svojo spletno stran? In lahko resnično dobite enega brezplačno?

Zakaj je SSL pomemben

Torej, videli ste te vložke v svoji vrstici URL. Nakazali naj bi, da je vaša povezava varna. Toda kaj to dejansko pomeni?

S SSL potrdilom je povezava med računalnikom in spletnim strežnikom šifrirana. To pomeni, da se podatki med računalnikom in strežnikom širijo, dokler se naprave ne razširijo.

Če kakšnemu prisluškovalcu uspe prestreči povezavo, bo vse, kar bodo videli, razvada.

Varnost

Zakaj bi želeli šifriranje? Pomislite na vse pomembne podatke, ki jih pošljete po omrežju, ki jih želite obvarovati pred radovednimi očmi: gesla, podatke o kreditni kartici, slike mačk. SSL certifikati dodajajo brezskrbnost, da je kdorkoli na drugem koncu zakonit in ne nek heker, ki izvaja napad “človek v sredini”, ki se pretvarja, da je resnično spletno mesto.

Obstaja več razlogov, da se prepričate, da uporabljate spletna mesta HTTPS:

 • Zaščita pred ponarejenimi vročimi točkami Wi-Fi
 • Zaščita pred prisluškovanjem prek omrežij Wi-Fi
 • Zaščita občutljivih podatkov: gesla, številke kreditnih kartic ipd
 • Zaščita pred nadzorom
 • Zaščita pred napadi “človek v sredini”, ki smo jih že omenili

To je pomembno, če napravo uporabljate prek javnega omrežja Wi-Fi. Nikoli ne veste, kdo v lokalni kavarni dobi naročilo številk kreditnih kartic in hladno pivo. Nekateri napadalci se bodo celo pretvarjali, da so resnično omrežje Wi-Fi, in podirajo podatke o uporabniku, ki ne sumijo nič.

Stavijo, da ne boste vedeli razlike med lažno mrežo in brezžično povezavo kavarne, ko v spustnem meniju izberete omrežja. Splača se biti nekoliko paranoičen glede brezplačnega Wi-Fi-ja.

Šifriranje povezave bo napadalcem onemogočilo vse prestrežene podatke.

Ponudniki SSL certifikatov nudijo tudi razširjeno raven varnosti z potrjenimi organizacijami (OV) in podaljšanimi validacijami (EV). Ponudniki bodo s temi potrdili sprejeli ukrepe za preverjanje, ali je katera koli organizacija, ki poskuša pridobiti certifikat, tista, za katero pravi, da je z obsežnimi revizijami.

E-trgovina

Največja aplikacija za SSL certifikate je bila v preteklosti e-trgovina. SSL certifikat ščiti podjetje, ki želi prodati blago in storitve na spletu na več načinov.

Šifriranje med poslovnim spletnim strežnikom in stranko je šifrirano s SSL. To ščiti pomembne podatke, kot so številke kreditnih kartic, kot smo že ugotovili.

Izkazalo se je, da so kršitve podatkov nekakšno slabo za podjetja, razen če niste eksperijski.

Če niste kvazi monopol, boste morali svoje spletno mesto varovati, če boste želeli ohraniti svoje stranke.

Potrdilo SSL, ki šifrira povezavo, dokazuje tudi, da ste v resnici takšni, za katere pravite, da ste, in ne neko spletno mesto z lažnim predstavljanjem, ki poskuša sami pobegniti s številkami kreditnih kartic.

Certifikati OV in EV so potrebni za skladnost s standardi plačilnih kartic (PCI). Brez njih ne boste mogli obdelati plačil.

SSL certifikati tudi pomagajo vašemu podjetju izstopati pri rezultatih iskalnikov, kar nas pripelje do optimizacije iskalnikov (SEO).

SEO

Če se resno ukvarjate s trženjem svojega podjetja na spletu, verjetno poznate SEO vsaj mimo. Praksa je strukturiranje vsebine na način, da bo stran pristala blizu ali blizu vrha strani z rezultati iskanja, ko bodo ljudje iskali določene besede.

Ideal je biti prvi rezultat. V nasprotnem primeru želijo ponudniki vsebine vsaj na prvi strani. Če pristanejo na drugih straneh, morda tudi ne bi obstajali.

Algoritmi, ki jih uporabljajo Google in drugi iskalniki, je njihova skrivna omaka. Zagotavljajo nekatere smernice, vendar radi lastnike spletnih strani držijo na nogah. Iskalniki nenehno spreminjajo svoje algoritme, da ljudi ne bi igrali v sistem s slabo kakovostnimi spletnimi stranmi.

Ena stvar, ki povečuje verodostojnost spletnega mesta, je SSL certifikat. Google ve, da bi morali biti njihovi obiskovalci varni pred temi rezultati, saj so spletna mesta, ki se trudijo s certifikatom, dokazala, da so zakonita.

Google ne želi, da vaše stranke posredujejo hekerjem svoje osebne podatke več, kot bi si želeli.

Zaradi tega, če za svoje spletno mesto prejmete SSL certifikat, obstaja velika možnost, da bodo iskalniki dobili večjo težo na lestvici..

SSL: Kaj je v imenu?

Čeprav se izraz SSL pogosto uporablja, je bil protokol opuščen v prid TLS-a. To je nekakšna zapletena zgodba.

Pri večini varnostnih protokolov, ko so razvite bolj varne različice, le povečajo številko različice. Ko je SSL iz nekega razloga zadel različico 4.0, so ga preimenovali v različico 1.0 TLS.

Zdi se, da se je ime obtičalo, verjetno zato, ker so vsi ti certifikacijski organi izraz toliko razširili.

Zato se ne zmedite. Ko slišite ljudi, ki se sklicujejo na TLS, ne pozabite, da sta TLS in SSL dejansko enakovredna.

Kako deluje SSL

Z vsemi razlogi, za katere bi morda želeli SSL certifikat, razpravljamo o tem, kako SSL dejansko deluje zakulisje, ne da bi pri tem postali preveč tehnični.

Rokovanje

Ko brskalnik zahteva stran HTTPS, med brskalnikom in spletnim strežnikom poteka postopek, znan kot “stisk roke”.

Ta stisk roke vključuje pošiljanje potrdila in brskalnik preverjanje njegove pristnosti.

Tu so naslednji koraki:

 1. Strežnik se identificira za odjemalca.
 2. Odjemalec se identificira s strežnikom.
 3. Odjemalec potrdi potrdilo strežnika in pošlje strežniku “pred-glavno skrivnost”.
 4. Strežnik dešifrira glavno skrivnost.
 5. Odjemalec in strežnik vzpostavijo šifrirano sejo.

Pomislite na brskalnik kot uslužbenca trgovine in strežnika kot na nekoga, ki poskuša kupiti škatlo piva. Pisar je dolžan preveriti osebno številko oseb, ki poskušajo kupiti alkohol, zato od patrona prosi, naj ga posreduje. Pisar nato preveri, ali je osebna izkaznica verodostojna.

Kako deluje šifriranje javnih ključev

Šifriranje javnega ključa

Oglejmo si nekaj ID-ja

Brskalnik ima seznam vnaprej odobrenih CA-jev, s katerimi ugotovi, ali je potrdilo veljavno. Ko brskalnik sprejme potrdilo, se vzpostavi varna seja. Ta postopek potrjevanja potrdila je znan kot “stisk roke”.

To je očitno poenostavljen primer, vendar bi vam moral dati osnovno predstavo o tem, kako dejansko deluje.

Za zakulisjem je malo bolj zapleteno. Strežnik svojega potrdila dejansko ne pošlje prek. SSL uporablja kriptografijo z javnim ključem, kar je velik preboj iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Strežnik ima dve kopiji svojega potrdila: javni in zasebni ključ.

Javni ključ je tisti, ki ga dobijo naokoli. Ujema se z zasebnim ključem, ki je na strežniku varen in varen. S tem zmanjšate tveganje, da bo certifikat ogrožen.

Podpiši se tukaj

Če želite pridobiti potrdilo, morate na svoj strežnik namestiti zahtevo za podpis potrdila (CSR). To bo ustvarilo par ključev.

Ker je osebna izkaznica potrjena s strani države ali nacionalne vlade, obstajajo različni organi za potrdila, ki bodo certifikat “podpisali” in potrdili za njihovo pristnost.

CA hrani javni ključ, zasebni ključ pa ostane na vašem strežniku. Nekateri najbolj znani CA-ji so Comodo, DigiCert, GoDaddy in GlobalSign.

Potrdilo je mogoče “samopodpisati”, vendar ko uporabnik obišče spletno mesto z enim, se prikaže obvestilo o napaki, da je spletno mesto morda nevarno. V večini primerov ga bo brskalnik celo blokiral.

Proizvajalci brskalnikov ob vseh cyberatnih napadih menijo, da ne morejo biti preveč previdni.

Kako pridobiti potrdila

Ker danes manj ljudi dejansko upravlja s svojimi spletnimi strežniki, je večja verjetnost, da bo vaše spletno gostovanje poskrbelo za vas. Vaš ponudnik gostovanja bo verjetno ponudil tudi potrdilo, ki ga bo morda celo vrgel brezplačno kot prednostno storitev.

Če ga potrebujete, so tretje osebe, ki vam bodo z veseljem prodale certifikat.

Kasneje si bomo ogledali različne možnosti, ki jih imate za potrdila.

Vrste SSL certifikatov

Zdaj si bomo ogledali vrste SSL certifikatov, ki so na voljo.

Najprej si oglejmo sestavne dele potrdila SSL.

Medtem ko smo že govorili o enem SSL certifikatu, so dejansko vključena tri potrdila.

Standardna potrdila

Prva je korensko potrdilo. To potrdilo ima CA.

Drugi je potrdilo strežnika. Če ime ni preveč očitno, je to potrdilo nameščeno na vašem spletnem strežniku.

Za povezovanje teh dveh potrdil skupaj vmesno spričevalo se uporablja. To služi kot prehod med potrdilom strežnika in korenskim certifikatom.

Zdaj si bomo ogledali vrste certifikatov, ki jih lahko dobite.

Potrdilo o proxyju

Ta se v spletu redkeje uporablja, vendar se ta vrsta potrdila uporablja na proxy strežniku. Tak strežnik se lahko uporablja v podjetju za filtriranje odhodnega in dohodnega internetnega prometa.

Uporabljajo ga lahko tudi ljudje, ki želijo prikriti izvor svojega spletnega prometa. To bi morda želeli storiti za dostop do virov, ki bi bili v njihovi državi blokirani.

Skupno potrdilo

Skupno potrdilo je, kot že ime pove, deljeno med različnimi ljudmi.

V okviru ponudnika spletnega gostovanja je to lahko med strankami na določenem fizičnem strežniku ali prek celotnega ponudnika gostovanja, vsaj tistih, ki nimajo lastnih certifikatov.

Najpogostejše so v skupnih gostovalnih načrtih. Kot pri platformah za skupno rabo gostovanja so tudi te najprimernejše za ljudi, ki se šele začnejo v spletu ali spletno mesto upravljajo kot hobi.

Če ste zadovoljni z uporabo manjšega spletnega mesta in ne nameravate dejansko prodati ničesar preko spleta, boste verjetno zadovoljni s skupnim potrdilom.

SSL TypeSplet spletnega mestaVisitorsWebSpletna stran
Skupna SSLMajhna do povprečna mestaNizka glasnostProsti čas ali hobi
Brezplačni zasebni SSLMajhna do srednja mestaZmerna glasnostResno, ne-e-poslovanje
Plačan zasebni SSLVečja ali rastoča e-podjetjaVelika količinaE-trgovina ali podružnica

Brezplačna SSL potrdila

Ali je mogoče brezplačno dobiti SSL potrdilo? Morda mislite, da je to morda preveč dobro, da bi bilo res, vendar je vsak dan bolj resničnost.

Kje dobiti brezplačna SSL potrdila

Obstajata dve vrsti brezplačnih SSL certifikatov: brezplačna potrdila ponudnika ali potrdila iz Let’s Encrypt, navedena v tem članku.

Potrdilo vašega ponudnika je lahko prej omenjeno skupno deljenje ali tisto, ki je namenjeno vašemu spletnemu mestu v skladu z namenskim načrtom gostovanja.

Od ponudnika gostovanja

Vse pogosteje ponudniki ponujajo brezplačne SSL certifikate. V projektu Let’s Encrypt sodeluje veliko ponudnikov. Ker jih to stane poleg ničesar, ima ponudnike veliko smisla, da jih podarijo.

Podoben projekt je CACert. To je podoben projekt s podobnimi cilji: širjenje HTTPS čim širše s pomočjo avtomatiziranih certifikatov.

Glavna razlika od Let’s Encrypt je, da je CACert projekt v skupnosti.

Kaj pa je šifriranje??

Let’s Encrypt je projekt, s katerim naj bi spletna mesta čim bolj uporabljala HTTPS. Ta korak je zaskrbljen zaradi zasebnosti v internetu zaradi kibernetskih napadov in razkritja internetnega nadzora s strani ameriške agencije za nacionalno varnost, vključno s vohunjenjem ključnim zaveznikom..

Eno oviro pri široki uporabi HTTPS so bili stroški SSL certifikatov. Manjši operaterji spletnih strani niso bili dosegljivi tako za čas kot za denar. V preteklosti so ga uporabljali predvsem za strani e-trgovine, da so hranili podatke o kreditnih karticah.

Encrypt podpirajo številni večji ponudniki gostovanja in druga internetna podjetja.

Šifrirajmo logotip

Kako deluje šifriranje

Šifriraj preprosto vključuje namestitev odjemalskega programa na spletni strežnik. Potrdilo se izda za 90 dni. To se morda zdi kratek čas, saj večina SSL certifikatov velja eno leto ali več, vendar se ta potrdila samodejno obnovijo brez človekovega posredovanja.

Uspeh projekta je mogoče izmeriti s številom spletnih mest, ki uporabljajo HTTPS nad navadnim starim HTTP. Zdi se, da skoraj vsako večje spletno mesto te dni privzeto uporablja HTTPS.

Kdo uporablja šifriranje Let?

Če preverite potrdila spletnih mest, ki jih pogosto obiskujete, vas bo morda presenetil, kdo uporablja brezplačna potrdila SSL, ustvarjena s programom Let’s Encrypt.

Večja spletna mesta, kot sta Mashable in revija PC Gamer, uporabljajo Let’s Encrypt.

Ta spletna mesta imajo bralce o tehniki, vendar prikazuje hitro sprejemanje Let’s Encrypt in brezplačnih SSL certifikatov. Encrypt je v raziskavi W3Techs maja 2018 med najboljše certifikacijske organe skočil v top 10.

IdenTrust, ki je navzkrižno podpisan za Let’s Encrypt, trenutno zaseda prvo mesto. To vam pokaže, kako hitro se širi program Let’s Encrypt.

Ker v projektu sodeluje veliko ponudnikov spletnih gostovanj, bodo njihovi brezplačni SSL certifikati verjetno napajali tudi Let’s Encrypt.

Z Let’s Encrypt, zakaj plačati za SSL potrdila?

Torej bi se z brezplačnimi, samodejno posodobljenimi SSL certifikati še vedno trudili kupiti certifikat?

Ker je zasebni certifikat SSL skoraj neobvezen za katero koli spletno mesto, ki želi obdelati plačila s kreditnimi karticami, se zdi, da plačani zasebni certifikati kmalu ne bodo minili. Finančna industrija se giblje počasneje kot tehnološki svet. Verjetno nekaj časa ne bodo pripravljeni sprejemati brezplačnih SSL certifikatov.

Podjetja še vedno potrebujejo lastna potrdila

Nekatera velika podjetja bodo verjetno raje kupila lastna potrdila. Stroški potrdila so padec vedra za podjetje Fortune 500. IBM, Amazon in drugi bodo verjetno uživali v sijaju verodostojnosti, ki ga prinašajo lastni certifikati.

Stacionarni računalniki in računalniki mainframe še niso popolnoma razseljeni v podjetniškem svetu in zdi se, da bodo že dolgo uporabljali potrdila, podpisana všeč DigiCertu..

Zasebni certifikati in brezplačni SSL projekti imajo različne cilje. Slednje je namenjeno spodbujanju varnosti na splošno. Za velika podjetja je varnost namenjena zaščiti njihovega poslovanja in njihovega verodostojnosti.

Če ravnate z uporabniškimi podatki, na primer s podatki za prijavo ali plačilnimi podatki, boste želeli nekaj bolj robustnega od preprostega potrdila Let Šifriraj.

Številni ponudniki ponujajo garancije kupcem certifikatov, če njihova spletna mesta vdrejo.

Ti in njihovi delničarji pričakujejo, da bodo njihovi uslužbenci IT presegli kilometrino, kar vključuje zasebne certifikate SSL. Potrdila EV in OV ne bodo kmalu minila.

Tri velika gostitelja za SSL

Ker je SSL tako pomemben za sodobna spletna mesta za varnost in SEO, bodo ponudniki spletnih gostovanj, vredni njihove soli, lastnikom spletnih mest olajšali vključitev SSL certifikatov na svoja spletna mesta.

SiteGround

SiteGround je primer enega takšnega ponudnika gostovanja.

Imajo brezplačno stopnjo na podlagi Let’s Encrypt, vendar imajo tudi plačljive možnosti
ki se tržijo podjetjem.

Ta potrdila imajo garancije, če se s spletnim mestom zgodi kaj slabega.

Na voljo so možnosti, ki bi ugajale vsem, od majhnih spletnih strani do e-trgovine.

Shopify

Če še niste opazili, je SSL precej pomemben za e-trgovino.

Če prodajate stvari po internetu, boste morda želeli razmisliti o gostitelju, ki je specializirano za e-trgovino.

Shopify je eden izmed njih. Med drugimi funkcijami ponujajo brezplačne SSL certifikate
po vseh njihovih načrtih.

Gostovanje InMotion

InMotion Hosting je še en ponudnik gostovanja, ki skače po brezplačnem pasu SSL.

Ponujajo brezplačna potrdila
po vseh njihovih načrtih spletnega gostovanja.

Slaba stran je, da morajo biti ta brezplačna potrdila usmerjena na strežnike InMotion ali pa ne bodo delovali.

Če uporabljate podatke o strankah, priporočajo tudi, da greste s svojim potrdilom prek namenskega IP-ja.

kupon za spletno gostovanje

Iščete veliko za varno gostovanje?
SiteGround – ocena naših bralcev # 1 – ponuja brezplačne SSL certifikate in napredno varnost. Uredili smo vam, da prihranite do 67% na teh priljubljenih načrtih. Uporabite to ekskluzivno povezavo s popustom
da se dogovori.

Povzetek

SSL certifikati delujejo zakulisno in omogočajo varno brskanje in plačevanje po spletu. SSL certifikati preverjajo pristnost imetnika, kar je ključno za SEO in e-poslovanje. Encrypt ponuja brezplačne certifikate SSL, vendar bo veliko podjetij še vedno potrebovalo lastna potrdila.

Pogosto zastavljena vprašanja potrdila SSL

 • Kako dolgo traja SSL certifikat?

  To je odvisno od organa za potrdila, ki ste ga izbrali, in načrta, ki ste ga izbrali.

  Tako kot nakup domenskega imena ali gostovanje paketov večina organov za potrdila SSL ponuja različne ravni in omogoča nakup različnih časovnih okvirov pokritosti.

 • Kaj je infrastruktura javnega ključa (PKI)?

  PKI je podjetje ali storitev, ki upravlja ključe in potrdila, ki obiskovalcem in strežnikom spletnega mesta omogočajo komunikacijo po zaupnem omrežju. PKI zagotavlja način preverjanja identitete spletnega mesta, ki ga obiščete.

 • Kako se skupni SSL certifikat primerja z zasebnim SSL potrdilom?

  Potrdilo v skupni rabi uporablja ime domene vašega gostitelja, ne pa vašega imena domene. Če poskusite uporabiti svoje ime domene s skupnim potrdilom, bo ob obisku obiskovalca na vašem spletnem mestu ustvaril opozorilno sporočilo.

  Če pa za svoj račun uporabljate ime strežnika v skupni rabi, obiskovalci ne bodo prejeli pojavnega sporočila.

  Ta nastavitev se običajno uporablja, kadar vam ni treba javno objaviti varne povezave, in je ni priporočljivo za spletna mesta e-trgovine, kjer bodo stranke pričakovale, da bo vaša domena navedena na certifikatu..

  Zasebni certifikati SSL uporabljajo vaše ime domene, zato bodo obiskovalci vaše spletne strani videli vašo domeno, povezano s certifikatom, kar ustvarja veliko višjo raven zaupanja v vaše spletno mesto.

  Zasebni certifikati so še posebej pomembni, če zahtevate varne podatke, kot so kreditne kartice.

 • Kaj preverja moj brskalnik, ko se poveže s spletnim mestom SSL?

  Ko vaš brskalnik prepozna in spletno mesto SSL, bo poslal zahtevo za SSL potrdilo in preveril, da se ni iztekel, izdal ga je zaupanja vreden certifikacijski organ in ga uporablja spletno mesto, za katerega je bilo izdano..

  Če kateri koli od teh pregledov ne bo uspel, bo vaš brskalnik prikazal opozorilo, s katerim obvestite, da spletno mesto ni zaščiteno s protokolom SSL.

 • Kakšne podatke je mogoče zavarovati s pomočjo SSL?

  SSL ni specifičen za določeno vrsto podatkov, ampak namesto tega uporablja kriptografijo z javnim ključem za preverjanje pristnosti in skrivno ključno kriptografijo z digitalnim podpisom za pošiljanje in prejemanje podatkov. Vsaka vrsta podatkov se lahko zavaruje od besedila do vsebine zbirke slik.

 • Kaj naj storim, če sem izgubil geslo SSL?

  Ključnega pomena je, da obdržite geslo, s katerim ste ustvarili SSL potrdilo, saj je to zasebno geslo edini način za preverjanje vas in vašega spletnega mesta. Če izgubite to geslo, boste morali ustvariti novo potrdilo SSL.

 • Ali lahko imam več kot eno SSL potrdilo na IP naslov ali na enem samem spletnem strežniku?

  Če želite to narediti, mora vaš strežnik gostovanja podpirati navedbo imena strežnika (SNI).

  Do nedavnega na enem naslovu IP ni bilo mogoče namestiti več potrdil SSL, tako da, če bi imeli virtualne gostitelje, ki gostijo več domen iz enega IP-ja, bi lahko namestili samo en certifikat SSL.

  S SNI lahko zdaj vključite ime gostitelja, ko pošiljate informacije na preverjanje SSL. To omogoča, da en sam naslov IP podpira več SSL potrdil.

  Preden se podate na to pot, se prepričajte, da je ponudnik gostovanja podprt.

 • Ali vsi brskalniki sprejemajo SSL?

  Izjema je vedno, vendar morate biti prepričani, da izberete SSL, saj ta pokriva več kot 99% uporabnikov interneta.

  SSLis podpirajo naslednji priljubljeni brskalniki (med drugim): Chrome, Firefox, Internet Explorer v5.01 in novejši, Safari, Opera v7 in novejši ter Sony PlayStation.

  Celoten seznam je preveč izčrpen, da bi ga tukaj lahko vključili, toda če nekdo še vedno uporablja svoj sistem Windows 3.1 za dostop do spleta, njegov brskalnik verjetno podpira SSL.

 • Kdo je razvil SSL?

  SSL je prvotno razvil Netscape v začetku devetdesetih; vendar je SSL po popolnem preoblikovanju, da bi premagal številne napake v varnosti v prejšnjih različicah, šele leta 1996 izdan v3.0..

 • Ali lahko dodelim samo nekatere imenike, ki imajo SSL certifikat, ali moram zavarovati celotno spletno mesto?

  To je odvisno od nastavitve, ki jo ponuja gostitelj strežnika, in programske opreme, ki ste jo namestili za gostovanje vašega spletnega mesta.

  V večini primerov lahko določite pod domeno, ki se uporablja kot vaše varno spletno mesto, in omogočite samo SSL za to spletno mesto.

  Na primer, lahko postavite splošno spletno mesto, www.cool-site.com, ki nima varnostnega protokola SSL. Ko boste morali zbirati podatke od svojih obiskovalcev, jih lahko pošljete na vaš subite, secure.cool-site.com, kjer bi bili njihovi podatki varni.

 • Kakšno raven šifriranja dobim, ko se povežem na spletno mesto s certifikatom SSL?

  To je odvisno od številnih dejavnikov.

  Najprej raven šifriranja, ki jo zahteva potrdilo SSL, ki ga je mesto pridobilo.

  Nato pa še zmogljivosti strežnika gostitelja spletnega mesta.

  In nazadnje, brskalnik, ki ga uporabljate, bo vplival na raven šifriranja, ki ga prejmete.

  Tudi če spletno mesto in strežnik zagotavljata močno 256-bitno šifriranje, če uporabljate starejši brskalnik, ki podpira samo 128, informacije ne bodo deležne enake stopnje šifriranja kot drugi, ki obiščejo to isto spletno mesto.

  Za najmočnejšo raven šifriranja se držite zaupanja vrednih spletnih mest in sproti posodabljajte brskalnik.

 • Kako se SSL primerja s TLS?

  Tehnično gledano je bil SSL predhodnik TLS-a.

  Delujejo na enak način: oba zahtevata, da se podatki zavarujejo z ustrezno stopnjo šifriranja, oba zahtevata, da organ za potrdila (CA) potrdi identiteto spletnega mesta in se oba zaneseta na “stiskanje roke” med brskalnikom in CA da preverite spletno mesto.

  TLS ponuja številne dodatne varnostne ukrepe, ki jih SSL 3.0 ni zagotovil, kar odstranjuje številne ranljivosti starejšega standarda. Vendar ne bodite prestrašeni, če se želite prijaviti za zaščito pred TLS in lahko najdete samo službe za potrjevanje, ki ponujajo SSL.

  Obe imeni se uporabljata zamenljivo, zato se ob prijavi na SSL dejansko prijavite na SSL / TLS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map