Best FTPS gostovanje: kdo je najboljši za vašo spletno stran? [Posodobljeno: 2020]

Primerjaj FTPS gostovanje

FTPS je varna oblika protokola za prenos datotek. Datoteke, poslane s FTP, običajno niso šifrirane in so hekerjem zlahka vidne. FTPS je FTP, ki uporablja TLS ali SSL šifriranje.


Vsi gostitelji ne ponujajo FTPS. Tisti, ki to počnejo, ga lahko omejijo pri izbiri načrtov gostovanja. Poiščite enostavne uporabnike FTPS, kot je Cyberduck, ki so dostopni prek nadzorne plošče. In poiščite jasno dokumentacijo o nastavitvi dostopa do FTPS.

Tukaj so naše izbire za najboljše gostitelje FTPS:

 1. HostGator
  – FTPS je na voljo v večini načrtov z jasnimi navodili za nastavitev in podporo v klepetu v živo
 2. Tekoči splet
 3. Gostovanje
 4. BigRock
 5. Dnevni britje

Kako smo izbrali najboljše gostitelje FTPS?

Analizirali smo ugledne gostitelje, ki ponujajo FTPS, in pregledali jasnost njihove dokumentacije. Pregledali smo ožji izbor o varnosti in kakovosti infrastrukture ter podpori strankam in splošni vrednosti.

Nato smo se za dodatne podatke posvetovali s tisočimi ocenami uporabnikov iz naše baze.

Kaj je FTPS?

FTPS je varnostna razširitev na protokol za prenos datotek (FTP). Kot zaščitni ukrep uporablja varnostni protokol, ki varuje pred posegi, ko se podatki pošiljajo prek javnega omrežja (kot je internet). Nekateri načrti gostovanja omogočajo dostop do FTPS, medtem ko drugi ne – vendar bo večina omogočila neke oblike protokola za prenos datotek – ali podobno varno alternativo.

O FTPS

FTPS je znan tudi kot FTP-ES, FTP-SSL in FTP-Secure. Da bi razumeli vrednost tega, kar je FTPS, je treba najprej razumeti, kako deluje prenos podatkov na internetu.

Internet je serija stikal, ki se vržejo po paketih – vsak paket ima glavo (ali nadzorne informacije), ki kaže, kateri tip paketa se pošilja, kako in komu – in “Payload” (ali bitstream). Ob predpostavki teh načel – nekateri paketi ustrezajo standardom, ki so znani tako pošiljatelju kot prejemniku podatkovnega paketa. To je temeljni kamen delovanja interneta.

Internetni model, razdeljen na plasti, ima strojno opremo za nadzor nad povezavo in dostop do omrežja, kar omogoča mrežni sloj in komunikacijo med napravami. Poleg tega je zložen transportni sloj – tu protokol za nadzor prenosa (TCP) omogoča koordinacijo omrežja internetnega protokola (IP) – kjer je shranjen naslov računalnika. Protokol za prenos datotek (FTP) – ki je osnova FTPS – je omrežni protokol za nadzor podatkovnih tokov za pošiljanje posameznih datotek po omrežju.

kupon za spletno gostovanje

Iščete veliko na FTP gostovanju?
Hostinger zagotavlja kakovostno gostovanje z visoko pasovno širino in podporo 24/7/365. Računi so priloženi FTPS. Trenutno lahko prihranite do 87% pri njihovih načrtih. Uporabite to povezavo za popust
da se dogovori.

FTP obstaja od zgodnjih 70-ih ⁠ – za uporabo v ARPANET-u, nato je FTP v 80-ih sprejel TCP / IP, do sredine 90-ih pa so se končno začeli dodajati varnostni elementi. Da bi bil FTP varnejši za prenos občutljivih informacij, so bili v devetdesetih letih predlagani in sprejeti šifrirni vrednostni papirji.

Ker je internet rasel, se je komunikacija uporabnikov povečala, prav tako pa tudi potencial za prisluškovanje. Netscape je leta 1994 zasnoval koncept, znan kot sloj zaščitene vtičnice (SSL), ki je šifrirni protokol, ki ščiti podatke uporabnikov pred nepooblaščenimi tretjimi osebami. SSL je dejansko ovoj za aplikacijski sloj – to je najbolj abstrahiran nivo internetnega protokola.

S SSL in pozneje tudi z varnostjo transportnega sloja (TLS) ⁠- tokovi podatkov se šifrirajo in jih ni mogoče prebrati brez dešifrirnih ključev. Običajno se uporablja za spletna mesta, ki zahtevajo občutljive uporabniške podatke prek protokola Hypertext Transfer Protocol (HTTP) ⁠ – vendar se enaka načela lahko uporabljajo za FTP ⁠ – kar pomeni, da se datoteke lahko pošiljajo z enega mesta za shranjevanje na drugo, ne da bi bila tretja oseba sposoben vedeti, katere datoteke se prenašajo. FTPS je preprosto različica FTP, ki za varnost uporablja TLS in SSL.

Varne različice FTP vključujejo FTPS, Implicit SSL in FTPS Explicit SSL. V implicitnem načinu je varnost vzpostavljena in vzpostavljena, preden se zgodi prenos podatkov. Če se odjemalec poskuša povezati brez šifriranja SSL, strežnik zahtevo zavrne. Vendar eksplicitni način omogoča odjemalcu in strežniku pogajanja o ravni varnosti. Strežnik lahko sprejme tako šifrirane kot nezašifrirane zahteve.

FTPS v aplikacijah

FTP lahko nakaže bodisi način za pošiljanje datotek bodisi program, ki izvaja dejansko pošiljanje. Sam protokol je eno najstarejših načinov pošiljanja in dostopa do datotek po internetu in še vedno morate dostopati do strežnika FTP za nalaganje datotek ali nalaganje datotek s spletnega mesta. To je še posebej koristno za spletne skrbnike, ki ne uporabljajo sistema za upravljanje vsebin (CMS).

Večina spletnih gostiteljev bo omogočila dostop do FTP – kar je na splošno preveč varen FTPS dostop. Zelo redko je mogoče najti gostitelja, ki ga ne podpira – razen če uporabljata drugačno, a podobno tehnologijo, kot sta protokol WebDAV ali Secure Shell (SSH).

Pomembno je upoštevati, da FTPS nima nobene zveze s popolnoma drugačnim sistemom za prenos datotek, SSH protokolom za prenos datotek (SFTP). Več podjetij ponuja brezplačne in komercialne različice varnih odjemalcev FTP, ki jih lahko namestite lokalno in uporabite za prenos datotek.

Najbolj priljubljene stranke vključujejo FileZilla, Transmit in CyberDuck. Do pravilne nastavitve lahko dostopate tudi do FTP-ja prek programa Windows Explorer. Datoteke lahko pogosto odvzamemo s FTP odjemalca v mapo – in obratno.

Običajno je urejanje datotek na lokalnem trdem disku in nato posodobljen HTML ali vsebino potisnite na spletni strežnik prek FTP.

Kakšna je razlika med Anonymous FTP in FTPS?

Anonimni FTP je sistem protokolov za prenos datotek, ki uporabnikom omogoča nalaganje datotek prek običajnega dostopa do FTP, ne da bi potrebovali varno uporabniško ime in geslo. V tem sistemu bo vsak uporabnik imel FTP račun in dostop do vašega spletnega mesta. Glede na današnja spletna mesta z veliko količino in široko paleto vprašanj glede varnosti anonimni FTP ni zelo praktična aplikacija za prenos datotek.

Za primerjavo, FTPS je skoraj ravno nasprotje Anonymous FTP. FTPS je varnostna razširitev protokola za prenos datotek in preprečuje posege, ko se podatki pošiljajo prek javnega omrežja. Skoraj vsi ponudniki gostovanja spletnih strani svojim strankam omogočajo dostop do neke vrste FTP – večina danes ne ponuja Anonymous FTP, vendar tudi FTPS ni vedno potreben način prenosa datotek. Preden začnete nalagati in nalagati datoteke prek FTP, se posvetujte s ponudnikom gostovanja, če niste prepričani, kakšen dostop imajo uporabniki do vašega strežnika..

FTPS in FTP sta tako stara – ali sta še pomembna?

Ceste in mostovi so zelo star koncept, vendar jih še vedno uporabljamo. V prejšnjem stoletju se je človeštvo naučilo ustvariti asfalt, upravljati z jeklenimi nosilci ⁠ – in na splošno narediti mostove varnejše.

Mostove so naredili tudi manj nagnjeni k propadu in postavili ovire na dresih na avtoceste, da bi bili bolj varni. Ta analogija velja za informacijsko supercesto prav tako enostavno ⁠ – protokol za prenos datotek obstaja dlje kot operacijski sistem z grafičnim vmesnikom. Kljub temu koncepti osrednje mreže ostajajo v uporabi.

Ali je FTPS edini način za varno pošiljanje datotek?

Ne, na voljo je veliko možnosti, vendar je vsaka v celoti odvisna od razpoložljivega operacijskega sistema in / ali vrste strežnika, ki ga upravlja vaš spletni strežnik. FTP deluje v več operacijskih sistemih relativno enostavno.

WebDAV je večinoma usmerjen na Microsofta, SSH protokol za prenos datotek (SFTP) uses – uporablja SSH ⁠ – ki je vgrajen v Linux, vendar za delovanje v sistemu Windows potrebuje posebno konfiguracijo. AtomPub in CMIS ponujata podobno funkcionalnost, vendar na splošno potrebujejo večjo količino konfiguracije – in se uporabljajo za globoko infrastrukturo.

Kdo uporablja SFTP?

Kdorkoli! Skoraj vsi spletni gostitelji imajo FTP in mnogi omogočajo varen prenos. Ne pozabite vprašati svojega ponudnika, ali je TLS / SSL del gostiteljskega načrta. Večina sodobnih gostiteljev bi morala reči da.

Druge funkcije v strežniški administraciji

 • Dostop do dnevnikov
 • mapa
 • Video
 • Anonimni FTP
 • Cron Jobs
 • SSH dostop

spletne ponudbe gostovanja

Potrebujete resno gostovanje v FTPS?
Tekoči splet je na naših nedavnih hitrostnih in hitrostnih preizkusih dosegel izjemno dobro oceno. Trenutno lahko naši bralci prihranijo do 50% pri načrtih tekočih spletnih VPS. Uporabite to posebno povezavo za popust
da se dogovori.

Pogosta vprašanja FTPS

 • Ali je FTPS isto kot protokol za prenos datotek (FTP)?

  Ime je podobno, a ideja je drugačna. FTPS je varnostna razširitev na FTP. Uporablja se kot varnostni ukrep za zaščito pred posegi, ko se informacije prenašajo po internetu.

 • Kako enostavno je izvajanje FTPS prek mojega gostovalnega načrta?

  Odvisno je od gostiteljske družbe, ki jo uporabljate. Medtem ko nekateri omogočajo dostop do FTPS, drugi to prepovedujejo.

  Še vedno lahko imate dostop do FTP, vendar ne do dodatne varnostne razširitve. Če je to pomembno za vas, morate pred prijavo to funkcijo preveriti pri vašem ponudniku gostovanja.

 • Ali je FTPS res potreben?

  Na to vprašanje ni pravilen ali napačen odgovor, toda tukaj je tisto, kar morate vedeti: to je bilo razvito, da je varnejše prenašati informacije po internetu.

  Ni nujno, saj nekatera podjetja, ki gostijo ponudbo, ne nudijo podpore, vendar koristi tega ne zanikajo z varnostnega vidika..

 • Katera so druga imena za FTPS?

  Morda niste seznanjeni s FTPS, vendar bi lahko v nekem trenutku naletel na katero od njegovih drugih imen. Znan je tudi pod imenom FTP over SSL (Secure Sockets Layer). Drugi izrazi vključujejo FTPES, FTP prek TLS, FTP / SSL in FTP Secure.

 • Obstajajo načini, kako izkoristiti FTPS, če jih gostiteljsko podjetje ne ponudi?

  Najlažji način izkoriščanja FTPS je iskanje ponudnika gostovanja, ki omogoča dostop do FTPS.

  Če to ni mogoče, je treba razmisliti o drugih podjetjih. Dodaja še en korak v postopek, vendar se običajno uporabljajo odjemalci, kot sta FileZilla in CyberDuck.

 • Je SFTP isto kot FTPS?

  Čeprav sta na nek način podobna, SFTP in FTPS nista enaka. To so najpogosteje uporabljeni protokoli za varen prenos FTP, vendar niso identični.

 • Kakšna je razlika med eksplicitnim in implicitnim FTPS?

  Tudi ime “eksplicitni” pove vse. To pomeni, da mora odjemalec izrecno zahtevati varnost od strežnika FTPS.

  Implicitni FTPS je drugačen v tem, da pogajanja niso dovoljena. Stranka mora strežnik izzvati s sporočilom ClientHello. Če strežnik FTPS tega ne prejme, se povezava takoj prekine.

 • Ali morajo strežniki FTPS predložiti potrdilo javnega ključa?

  Da. Te lahko ustvarite z uporabo orodij, vključno z OpenSSL, vendar ne omejeno nanje.

 • Kateri so razlogi, da se mnogi ljudje odpravijo na FTP zaradi uporabe FTPS?

  Za prenos podatkov prek FTPS ni potrebe, vendar je veliko razlogov za spremembo iz navadnega FTP. Pred vsem pa so gesla in podatki nešifrirani s FTP.

  Skupaj s tem se strežniki FTP pogosto napadajo skozi “zadnja vrata”. Ko se to zgodi, lahko napad dlje časa ostane neprepoznan.

 • Ali obstajajo situacije, ko je v redu prezreti FTPS, namesto da se odločite za navaden FTP?

  Ko gre za spletno varnost, večina ljudi verjame v idejo, da je “bolje biti varen kot žal”.

  Včasih je FTP dovolj, na primer, ko je vse na strežniku nastavljeno za skupno rabo. Poleg tega bi to lahko bilo smiselno, če omrežna vrata ali požarni zid niso potrebni.

 • Kaj uporabniki menijo, da so glavne prednosti FTPS?

  Glavna prednost je varnost, druge pa vključujejo: uporabljajo jo milijoni, komunikacija, ki jo lahko berejo ljudje, prenose datotek iz strežnika v strežnik in podpora, ki jo nudijo številni komunikacijski okviri.

 • Ali obstajajo pomanjkljivosti uporabe FTPS?

  Enako kot vse varnostne razširitve ali aplikacije, se morate zavedati prednosti in slabosti.

  Na splošno je FTPS sposoben varnega prenosa podatkov. Zavedati se je treba pomanjkljivosti, ki lahko vključujejo: pomanjkanje enotne oblike seznama imenikov, nekateri FTP strežniki ne podpirajo SSL / TLS in potrebuje sekundarni kanal DATA.

  Za nekatere so te pomanjkljivosti dovolj, da jih prestrašijo pred FTPS in proti drugi možnosti. Drugi se zavedajo, da je kljub zaznanim pomanjkljivostim to še vedno najboljši način za varen in varen prenos podatkov po internetu.

 • Katerih je nekaj najboljših gostovalnih podjetij, ki ponujajo FTPS dostop?

  Dobro je preveriti dostop do FTPS pri katerem koli gostitelju, ki ga razmišljate, nekaj najboljših pa je: Site5, DreamHost, Small Orange, DailyRazor, HostDeal, 1 & 1 in BlueFur.

 • Ali je dostop do FTPS enak od enega gostitelja do drugega?

  Pri prehodu iz enega ponudnika gostovanja v drugega lahko pride do manjših razlik, vendar osnove dostopa do FTPS ostajajo enake. V svoji najpreprostejši obliki je to vedno varnostna razširitev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map