Shopify leta 2020: Kaj pravijo ocene kupcev Shopify?

Predstavite uvod

Shopify Featured Image


Če iščete enega najlažjih načinov za začetek e-trgovine, ne iščite več kot Shopify.

Shopify je vodilno spletno mesto za gostovanje e-trgovine na ključ. Ponuja vse potrebne storitve, vključno z registracijo domen, gostovanjem spletnih strani, upravljanjem vsebine in obdelavo plačil. Nove stranke dobijo 14-dnevno brezplačno preskusno različico
.

E-poslovanje je izključno Shopifyjeva osredotočenost. Medtem ko je načeloma mogoče platformo uporabljati za ustvarjanje drugih vrst spletnih mest, so druga podjetja (in njihove storitve) bolj smiselna, če prodaja preko spleta ni vaš glavni namen.

O Shopifyju

Prva spletna trgovina Shopify zgrajena je bila lastna. Podjetje se je začelo pred več kot desetletjem in prodajalo opremo za deskanje na snegu neposredno potrošnikom, namesto da bi se ukvarjalo s posredniki ali se odločilo za tržnice.

Tako digitalni kot opekarski srednji možje, ki so takrat obstajali, niso bili v zanki.

Sčasoma se je Shopify odmaknil od svojih korenin v deskanju na snegu in začel tržiti kot brez težav platformo za podjetja, ki želijo prodajati na spletu
. Od takrat se je podjetje osredotočilo na “izboljšanje trgovine za vse.”

Kako priljubljen je Shopify?

Danes Shopify moči nad 600.000 trgovin na spletu, 1 milijon aktivnih uporabnikov in prodanih je bilo več kot 63 milijard dolarjev blaga prek trgovin, ki jih poganja Shopify
.

Podjetje Shopify se je povečalo iz petih zaposlenih v kavarni na več kot 3000 zaposlenih, ki delajo v petih ameriških pisarnah.

Nadaljevanje po pregledih uporabnikov

Shopify - kako deluje

Kako deluje Shopify

Glede na spletno mesto Shopify lahko spletno mesto ustvarite “v nekaj sekundah po prijavi.” To je malo pretiravanja, ampak postopek je gladka in preprosta.

Podjetja lahko hitro postavijo spletno mesto s standardno predlogo
ali porabijo veliko časa, da ga prilagodijo videzu, ki ga želijo. Orodja za testiranje omogočajo stranki izvajanje preskusnih transakcij, preden začne delovati v živo.

Shopify lahko gosti obstoječo domeno ali stranke lahko registrirajo domeno prek Shopify. Večina ekonomična možnost je zahtevati poddomeno spletnega mesta myshopify.com brezplačno. Stranke lahko v primarno domeno dodajo toliko poddomena, kolikor želijo.

Varnost in varnost

Varnost je eno od močnih točk Shopifyja. Če sprejemate plačila s kreditnimi karticami prek spleta, je treba upoštevati standarde PCI in Shopify izpolnjuje vse ravni skladnosti s PCI.

Vsa stran odjemalca na Shopifyju (ob predpostavki, da stranka ni izvajala vprašljivih praks) je združljiva s PCI.

Vsako spletno mesto ima SSL certifikat brez dodatnih stroškov. Vsa vsebina Shopify je šifrirana in poslana prek HTTPS, da se prepričate osebnih podatkov ni mogoče prestreči in te vsebine ni mogoče spremeniti med prevozom.

Ker je Shopify storitev v oblaku, programska oprema spletnega mesta je vedno posodobljena. Lastnikom trgovin ni treba skrbeti za varnostne kopije ali nadgradnje programske opreme.

Shopify gostovanje načrtov

Shopify Načrti

Shopify ponudbe trije različni načrti cen
med katerimi lahko izbirajo stranke. Vse vključujejo obdelavo plačil prek storitve Shopify Payments (ki strankam omogoča sprejem plačil s kreditno kartico).

Načrti višjega cenovnega razreda zaračunavajo več na mesec, če več koristi v zameno:

 • Nižje pristojbine za kreditne kartice
 • Nižje pristojbine na zunanjih plačilnih prehodih
 • Več računov osebja
 • Popusti za dostavo
 • Funkcije poročanja

Obdelava kreditnih kartic (prek Shopify Payments) je standardna funkcija in Shopify ne izračunava transakcijskih provizij za nakupe, opravljene s to storitvijo.

Sprejemanje kreditnih kartic

Stranke, ki želijo sprejeti kreditne kartice (ali dodatne oblike plačil) prek integracije tretjih oseb po lastni izbiri, lahko to storijo. Vendar Shopify oceni transakcijske provizije za to vrsto plačila.

Na voljo je več načrtov in tisti z višjimi mesečnimi stopnjami zaračunavajo manj na transakcijo.

Podjetja z zelo velikim obsegom prodaje lahko zahtevajo ponudbo za načrt podjetja Shopify Plus
. To jih dobi dodatna orodja za podporo in migracijo vendar se zavedajte, da ta možnost ni poceni.

Transakcijske pristojbine

Transakcijske pristojbine so tiste, ki jih Shopify oceni nad in po mesečnih naročninah
potreben za uporabo same platforme.

Stranke, ki sprejemajo plačila prek Shopify Payments, ne zaračunavajo nobenih transakcijskih provizij (čeprav se morate zavedati, da Shopify še vedno oceni nekaj, za kar imenuje Stopnja kartice, ki se razlikuje glede na izbrani načrt Shopify).

Slaba stran te možnosti je, da Shopify Payments deluje samo z po 6 vrstah debetnih kreditnih kartic:

 1. Visa
 2. Mastercard
 3. American Express
 4. JCB
 5. Odkrijte
 6. Diners Club

Ročni načini plačila in pristojbine

Transakcijske pristojbine ne veljajo za ročna plačilna sredstva, vključno z gotovino ob dostavi (COD), bančnimi depoziti, čeki, testnimi nalogi in osnutki naročil, označenih kot čakajoči ali plačani.

Transakcija pristojbine ne veljajo tudi za naročila na prodajnem mestu (za tiste, ki opravljajo osebne posle).

V bistvu Shopify oceni provizije za transakcije samo na podlagi naročil, ki jih posreduje Shopify in plača za uporabo prehodnega plačilnega prehoda tretjih oseb.. Pristojbine znašajo od 2,4% naročila skupaj + 0,30 USD do 2,9% celotnega naročila + 0,30 USD.

Provizije za transakcije Shopify so ponavadi na višji strani (v primerjavi s kolegi). Nekateri njeni konkurenti pravzaprav ne izračunajo nobenih plačil za transakcije.

Nadomestni načrti in možnosti nakupovanja

The Shopify Lite načrt je poceni
, načrt brez dodatkov, ki strankam omogoča prodajo na izbrani platformi (vključno s Squarespace, WordPress, Tumblr in več), medtem ko svoje izdelke prikazuje na svojih Facebook straneh.

Uporabniki lahko delijo izdelke svojih trgovin, uporabite Facebook Messenger za klepet v živo podpora, ponudite strankam, ki plačujejo, sledenje naročil, sprejemanje plačil ter ustvarjanje in pošiljanje računov.

Shopify Plus in Buy Button

The Shopify Plus načrt
obsega vse poslovne rešitve za velika podjetja in velike prodajalce.

The Shopify Buy Button strankam omogoča prikaz in prodajo izdelkov na katerem koli spletnem mestu ali blogu. To je vdelani pripomoček, ki je popolnoma prilagodljiv.

Pokukajte preizkuse, CDN in e-pošto

Stranke, ki niso prepričane, kateri načrt Shopify najbolje ustreza njihovim potrebam, lahko to odločitev začasno odložijo štirinajstdnevno preskusno obdobje
in preprosto začnite pri Shopifyju.

Omrežja za pošiljanje vsebine (CDN-ji)

Omrežja za pošiljanje vsebin (CDN) so uporabna za izboljšanje delovanja spletnih strani z vidika uporabnika. S predpomnjenjem in pošiljanjem spletnega mesta s spletnega strežnika, ki je blizu uporabniku, se spletno mesto naloži v krajšem času.

Hitro CDN povezuje Shopify z uporabniki po vsem svetu. Hiter odziv je pomemben za pridobivanje in ohranjanje strank na spletnem mestu, hitri strežniki in predpomnilniki pa uporabnikom preprečujejo, da bi morali čakati.

E-naslov

E-pošta je ena glavnih načine, kako prodajalci komunicirajo s svojimi strankami. Medtem ko Shopify ne omogoča gostovanja po e-pošti, načrt gostovanja
ki ga dobijo vsi uporabniki, ponuja neomejeno število naslovov za posredovanje.

To pomeni, da lahko kupci pošljejo e-poštni naslov, katerega domena ustreza spletni strani.

Da bi prodajalec shranil komunikacije in se odzval, bodo potrebo po nastavitvi posredovanja po e-pošti na račun, ki ga gosti tretja oseba. Aplikacije, kot sta G Suite ali Zoho Mail, zadostujejo.

Shopify - Ustvarjanje spletnega mesta za e-trgovino

Ustvarjanje spletnega mesta za e-trgovino

Navodila na spletnem mestu Shopify se začnejo s podrobnimi informacijami o načrtovanju spletne trgovine
pred postavitvijo trgovine. Ta navodila vodite uporabnika skozi vse zahtevane korake, začenši s tem, kako pridobiti ime domene za objavo spletnega mesta.

Prvi koraki po nastavitvi domene so dodajanje izdelkov in izbira tem. Nato lahko po potrebi dodate statične strani, skupaj z menijem za povezavo do njih.

Postopek začetne namestitve

Nato postopek nastavitve uporabniku omogoči izbiro načina plačila in dostave ter določi davčne zahteve. Po izdelavi spletnega mesta lahko uporabnik preizkusi in dodeli navidezne naloge, da se prepriča, ali vse deluje.

Skupno je postopek nastavitve trgovine dovolj preprost, da je potrebno malo tehničnega znanja. Način testiranja strankam omogoča, da se prepričajo, da je spletno mesto takšno, kot ga želijo pred objavo spletnega mesta.

Prilagoditev trgovine

Obstajata dva glavna načina, kako lahko stranke prilagodijo videz, občutek in vedenje svojega spletnega mesta:

 • Teme
 • Aplikacije

Poleg prosto dostopne teme in aplikacije, obstajajo premium možnosti, ki jih kupci lahko kupijo. Shopify svojim strankam omogoča tudi ustvarjanje lastnih tem in aplikacij.

Teme

Shopify svojim uporabnikom omogoča prilagajanje videza svojih spletnih strani z uporabo tem.

Shopify temeShopify tem je na stotine
na izbiro.

Stranke se lahko odločijo za uporabo ene od brezplačnih tem, ki so na voljo, ali pa se odločijo za nakup in uporabo premium možnosti.

Trenutno so na voljo več kot sto različnih tem, in stranke lahko filtrirajo možnosti, ki so na voljo na podlagi števila izdelkov, ki jih prodaja njihova trgovina, vrste poslovanja, sloga postavitve ipd.

Predloge, postavitve in oblikovanje

Tema Shopify je sestavljena iz različnih postavitev in predlog in lahko obdržite ali spremenite toliko (ali tako malo), kot želite. Vgrajen urejevalnik strankam olajša spreminjanje stvari na temo. Stranke lahko tudi napišite in uporabite svoje CSS in HTML.

Na enem spletnem mestu Shopify je lahko kar dvajset tem
nameščen, vendar je hkrati lahko objavljen in aktiven samo en (in zato prikazan obiskovalcem).

Teme za samostojno ustvarjanje

Če nobena od razpoložljivih tem ne prija nekomu, lahko zagotovo oblikuje svojo.

Razvoj tematike Shopify od razvijalca zahteva, da se pridruži partnerskemu programu Shopify, ki jim omogoča, da ustvarijo brezplačne razvojne trgovine, ki jih je mogoče uporabiti za testiranje.

Orodja za razvoj tem

Za razvoj teme lahko razvijalci uporabijo katero koli tri orodja Shopify:

 • Skrilavec: Skrilavec ima temo
  ogrodje (predloge, razdelki, začetni slogi in pomožni skripti) ter orodje ukazov, ki zbirajo tematske datoteke in sinhronizirajo lokalne datoteke v razvojni trgovini
 • Shopify Theme Kit: popolno razvojno okolje za ustvarjanje tem (ta možnost je veliko bolj prilagodljiva kot Slate)
 • Shopify spletni urejevalnik kode: spletni urejevalnik odličen za hitre popravke in predogled

Teme Shopify so razvite z uporabo šablonskega jezika, imenovanega Tekočina, an odprtokodno, Ruby jezik, ki ga je ustvarilo podjetje za nalaganje dinamičnih vsebin na strani spletnih trgovin
.

Aplikacije

Medtem ko teme spreminjajo videz trgovine, aplikacije spreminjajo vedenje trgovine.

V trgovini Shopify je na voljo veliko aplikacij. Zagotavljajo dodatno funkcionalnost na področjih, kot so trženje, prodaja, odprema in računovodstvo.

Na primer, nekdo se lahko odloči za namestitev aplikacije Shippo za pomoč pri tiskanju poštnih nalepk in na izkoristite popust pri dostavi USPS in aplikacijo Obvesti me, če je en ali več njihovih izdelkov odšel na zalogo.

Nekatere aplikacije so na voljo brezplačno, medtem ko so drugi na voljo za pavšalno ceno ali mesečno naročnino.

Ustvarjene aplikacije

Razvijalci lahko ustvarijo svoje aplikacije ali pa z razširitvami aplikacij in vdelanimi knjižnicami aplikacij razširijo obstoječo aplikacijo.

Kot tisti, ki želijo ustvariti teme, se morajo tudi razvijalci najprej pridružiti partnerskemu programu Shopify in nato ustvariti brezplačne prodajalne, ki jih je mogoče uporabiti za testiranje.

Specifikacije aplikacije po meri se lahko razlikujejo, vendar ima Shopify dostopni API, do katerega lahko aplikacija pokliče. Shopify tudi pošlje knjižnico ki pomaga razvijalcem ravnajte z avtentikacijo in avtorizacijo, težko opravilo v kodi.

Upravljanje trgovine

Shopify ponuja številne funkcije za pomoč lastnikom spletnih strani pri upravljanju vseh vidikov njihovih spletnih trgovin
.

Stranke

Shopify omogoča kupci za sledenje informacijam imajo svoje stranke, vključno z:

 • Imena in kontaktni podatki
 • Zgodovina naročil
 • Komunikacijski zapisi

Inventar

Poiščite rešitve za upravljanje zalog lahko pomaga strankam:

 • Nastavite in organizirajte svoje izdelke (vključno z različicami izdelkov, kot so barva ali velikost)
 • Vsemu prodajajo dodelite edinstvene identifikatorje
 • Sledite podrobnostim v zalogi, da boste lahko videli, kaj se prodaja dobro in kaj ne

Pošiljanje in izpolnjevanje

Ko so artikli prodani, se Shopify lahko integrira s tretjimi storitvami za pošiljanje stvari, kot so plačana poštnina ali z oblačnimi prodajalci za dostavo digitalnih datotek.

nasveti za spletno gostovanje

Zanima me Shopify?
Pridobite spletno trgovino še danes: uporabite našo posebno povezavo s popustom
da bi dobili najboljšo razpoložljivo ceno. Ne pozabite, da boste dobili 14-dnevno brezplačno preskusno različico.

Shopify Podpora in Uptime

Podpora in Uptime

Če imate težave s Shopifyjem, lahko storite več.

Stranke, ki imajo težave s storitvijo Shopify, imajo med izbiro več možnosti v zvezi s pomočjo pomoči, ki jo potrebujejo.

Čarovnik za podporo čarovnice

Prvič, Shopify ima čarovnika za podporo, v katerem lahko stranka predstavi podrobnosti glede težave.

Ta čarovnik je v bistvu domišljijski iskalnik, ki vrne dokumentacijo, ki bi se mu lahko zdela koristna. Če se ne pojavi nič koristnega ali koristnega, se stranka se lahko nato obrne na zastopnika Shopify.

Podpora v živo

Stranke lahko prek osebne pomoči zaprosijo prek elektronska pošta, telefon ali klepet v živo 24/7. Shopify spremlja vse težave in vključuje stvari, kot so podatki o stanju, tako da stranka ve, kdaj se ukvarja s svojo težavo in kaj je bilo storjeno ali kaj še ni bilo.

Končno, Shopify ponuja javno dostopne spletne forume, ki svojim strankam omogočajo, da razpravljajo o vprašanjih in prosijo za predloge.

Občasno in nedelo

Kar zadeva e-trgovino, je pomembna uptime. Navsezadnje spletno mesto, ki ni na voljo, pomeni, da kupci ne morejo kupiti izdelkov. To vprašanje je nekaj, kar neposredno vpliva na spodnji del podjetja.

Priporočite časi odziva in odzivaShopify
je neverjetno pregleden s široko paleto statističnih podatkov o uspešnosti.

Shopify obljublja svojim strankam a 99,98% podaljšek.

Stranke lahko kadar koli preverijo stanje infrastrukture Shopify in delovanje platforme.

Shopify partnerji

Program Shopify Partners sestavljajo strokovnjaki za e-trgovino, ki so sodelovali s podjetjem Shopify, da bi ponudili rešitve za stranke Shopify.

Shopify spodbuja svobodnjake in agencije, da se pridružijo programu Shopify Partners. Del programa je med drugim:

 • Dobiček dodatnih prihodkov
 • Doseganje širokega občinstva s svojim izdelkom
 • Pridobite dodaten promet svojemu podjetju
 • Popusti na izdelke za razvoj poslovanja, vodenje projektov, oblikovanje izdelkov in testiranje

Oglejte si druge možnosti

Alternativa za Shopify

Čeprav je Shopify zagotovo pomemben igralec na prizorišču platforme za e-trgovino, so na voljo še druge možnosti, ki so vredne premisleka. Tej vključujejo:

 • 3dcart
 • BigCommerce
 • Magento Commerce
 • WooCommerce

Samo za dobite predstavo o cenah, tukaj je tabela izhodiščnih cen za vsako od spodnjih možnosti:

3dcart
BigCommerceMagento CommerceWooCommerce
Najcenejši načrt (na mesec)19,00 USD29,95 USDPUI (Cena po povpraševanju)Odvisno od podaljšanja
Brezplačen preizkus?14 dni15 dniNe14 dni

3dcart

3dcart je celovita platforma za e-trgovino, ki poudarja SEO-pripravljenost vseh spletnih mest, zgrajenih z uporabo svojega izdelka.

3dcart ponudbe so bolj omejene kot Shopifyjeve, vendar zagotovo ne manjkate ničesar bistvenega za zagon vaše spletne trgovine.

Značilnosti 3dcart

Nadalje 3dcart
ne izračuna transakcijskih pristojbin in je standard s funkcijami, kot so:

 • Namenski SSL certifikati za zaščito vašega spletnega mesta
 • Funkcionalnost bloganja
 • Podpora za darilne kartice
 • Poročanje in analitika
 • Podpora za več kot 160 vrst plačilnih sredstev
 • Na voljo je več tem (brezplačno)

3dcart proti Shopify

V bistvu je 3dcart bolj prilagodljiva možnost, medtem ko je Shopify bolj razširljiva možnost.

BigCommerce

BigCommerce je glavni konkurent Shopifyja. Podjetje se dobro zaveda, da podpira le del spletnih trgovin, ki jih Shopify počne. Teži k pridobiti tržni delež z zagotavljanjem večje vrednosti (podjetje ponuja strankam več funkcij z nižjimi stroški).

Shopify BigCommerceBigCommerce ima nekaj impresivnih statističnih podatkov.

Nekateri od največji izbranci so se odločili za BigCommerce nad Shopify vključujejo:

 • Brez transakcijskih stroškov
 • Več domačih funkcij, ki ne zahtevajo dodajanja dodatnih programov
 • Boljši sistem kataloga izdelkov

Kjer se zdi, da BigCommerce zaostaja za Shopifyjem, pravi javno dostopna mnenja, je v službi za stranke in tržni pomoči.

Magento Commerce

Magento Commerce je prilagodljiva platforma za e-poslovanje, ki je na voljo z brezplačno različico odprtokodne različice in plačljivo izdajo v oblaku.

The največja uporaba Magento (poleg tega, da je brezplačna, če ste se odločili za odprtokodno različico), je tudi to popolnoma prilagodljiv. Ne glede na to, kaj ima stranka, kaj hoče, lahko razvijalci to funkcijo zgodijo.

Po drugi strani je takšna prilagodljivost lahko problematična za nekoga, ki nima tehničnih znanj, potrebnih za upravljanje tako zapletene platforme.

Magento Commerce je močan in bogat s funkcijami, vendar vstati in teči ni lahka rešitev, prav tako ni enostavno upravljati in vzdrževati.

WooCommerce

Za tiste, ki jih zanima gradnja trgovine za e-trgovino s platformo WordPress, razmislite o WooCommerce.

WooCommerce je odprtokodna platforma za e-poslovanje zgrajena izključno za uporabnike WordPress-a, in je popolnoma prilagodljiv.

WooCommerce je razširljiv, prilagodljiv in močan. Mislimo, da zaseda sredino med Shopifyjem (zelo enostaven za uporabo, nekatere omejitve glede tega, kaj lahko naredite zaradi same platforme) in Magento (super razširljiv in prilagodljiv, vendar potrebuje pomoč razvijalca).

Shopify Pregled

Prednosti in slabosti Shopify

Ko smo preučili osnove Shopifyja, kakšne so prednosti in slabosti te platforme za e-trgovino?

Prednosti

 • Shopify naredi veliko stvari prav, zato je dobra izbira za podjetja, ki želijo vzpostaviti trdno spletno mesto za e-trgovino
  vendar ga ne želite graditi iz nič.
 • Podjetja lahko postavijo vse, kar je potrebno za spletno prodajo, ne da bi potrebovali znanje programiranja ali spletnega oblikovanja. Vsi koraki so dobro razloženi. Na voljo je veliko možnosti za prilagoditev, da bi spletno mesto izgledalo izrazito in profesionalno. Z 99,98% uptime in brez omejitve pasovne širine razpoložljivost ne bo težava.
 • Funkcije gostovanja pomagajo pri zagotavljanju širokega dosega. Vse teme
  so mobilni in internacionalizirani. Optimizacija iskalnikov je vgrajena v vsako spletno mesto.
 • Trgovina z aplikacijami ponuja številne dodatne funkcije za uspešnejše spletno poslovanje.

Slabosti

Nobena storitev ni idealna za vse in Nekateri vidiki Shopifyja lahko preprečijo, da bi bil najboljša izbira podjetja.

 • Ponuja manjšo prilagodljivost kot spletno mesto z lastnim upravljanjem. Podjetja, ki želijo najširšo paleto možnosti, bodo morda želela porabiti potreben denar za razvoj po meri s CMS.
 • Ni dobrega načina, da izvozite spletno mesto in ga premaknete kam drugam. Tekoči jezik se zunaj Shopifyja ne uporablja pogosto, zato ga bo treba na novo napisati. Podjetje, ki se pozneje želi preseliti v sistem za upravljanje vsebin, bo imelo kar nekaj dela.
 • Checkout preusmeri iz lastne domene trgovca, da preverite shopify.com. Nekateri so na forumih izrazili zaskrbljenost, da lahko videnje spremembe domene prestraši kupce tako, kot bodo plačevali.

nasveti za spletno gostovanje

Zanima me Shopify?
Svojo spletno trgovino lahko ustvarite že danes. Uporabite našo edinstveno povezavo s popustom
da bi dobili najboljšo razpoložljivo ceno. Ne pozabite, da boste dobili 14-dnevno brezplačno preskusno različico.

Povzetek

Ciljni trg Shopify je malo do srednje veliko podjetje, ki želi e-trgovino na ključ
. Temu trgu zelo dobro služi. Shopify omogoča prilagoditev svojega izdelka prek tem in aplikacij.

Druge storitve gostovanja in platforme za elektronsko poslovanje omogočajo večji nadzor nad spletnim mestom, vendar zahtevajo več razvojnih in vzdrževalnih del. Shopify ponuja zelo dobro izkušnjo v e-trgovini za razumne stroške in malo truda.

Oglejte si pogosta vprašanja

 • Ali Shopify zagotavlja gostovanje?

  Shopify ponuja gostovanje v e-trgovini za vse svoje račune. Odvisno od načrta lahko uporabite svoje ime domene ali poddomene shopify.com. Če vas zanima gostovanje spletnega mesta, ki ni Shopify, vam bo verjetno boljše od drugega gostitelja. Če pa želite zagnati spletno mesto, ki temelji na Shopifyju, vam Shopify nudi vsa potrebna orodja.

 • Kaj je spletno mesto za e-trgovino?

  Spletno mesto za e-trgovino je virtualna trgovina na internetu. Običajno spletna mesta za e-trgovino vsebujejo vrsto izdelkov, nakupovalno košarico, funkcijo plačila in način plačila prek spletnega mesta.

 • Kako ustvarim spletno trgovino?

  Če želite ustvariti trgovino za e-trgovino, boste morali izbrati platformo. Shopify je le ena od možnosti, obstajajo pa tudi druge, na primer Magento. Ko imate postavljeno platformo, lahko ustvarite izdelke, dodate fotografije in določite cene.

 • Ali Shopify ponuja brezplačno preskusno različico svojih načrtov?

  Shopify ponuja svojim strankam 14-dnevno brezplačno preskusno različico, v kateri lahko stranke delajo s Shopifyjevim vmesnikom in si ogledajo različne funkcije. Za to brezplačno preskusno obdobje ni potrebno, da vnesete podatke o svoji kreditni kartici.

 • Katere varnostne funkcije izvaja Shopify?

  Shopify implementira 256-bitni SSL certifikat za zagotovitev, da so finančne transakcije na vašem spletnem mestu varne. Poleg tega je Shopify skladen s PCI stopnje 1, kar pomeni, da se podatki o kreditnih karticah vaše stranke shranjujejo in obdelujejo varno.

 • Ali moram za svojo spletno trgovino kupiti SSL potrdilo?

  Vsi Shopifyjevi načrti za e-trgovino vključujejo SSL potrdilo. Če pa na svojem spletnem mestu uporabljate gumb »Nakup zdaj«, ga boste morda morali kupiti. Za več podrobnosti se obrnite na podporo strankam.

 • Kakšno podporo nudi Shopify svojim strankam?

  Stranke, ki potrebujejo pomoč pri reševanju težav s svojo trgovino, se lahko obrnejo na podjetje 24/7 po e-pošti, klepetu in telefonu. Pomoč lahko dobijo tudi, če vprašanje postavijo na forumu skupnosti ali si ogledajo različne uporabniške priročnike in vadnice v centru za pomoč Shopify. Za stranke, ki jih želijo izvedeti več o splošnih konceptih e-trgovine, na primer množično financiranje ali pošiljanje pošiljk, ima Shopify univerzo za e-trgovino.

 • Kdo je lastnik Shopifyja?

  Podjetje Shopify so ustanovili Tobias Lütke, Daniel Weinand in Scott Lake. Tobias Lütke je generalni direktor in je bil prvotni razvijalec projekta. Družba je leta 2015 kotirala na newyorški borzi.

 • Koliko izdelkov lahko dam v svojo spletno trgovino?

  Vsi načrti Shopify omogočajo, da na svoje spletno mesto za e-trgovino postavite neomejeno število izdelkov.

 • Ali Shopify dovoljuje, da izdelke dodajam na svoje obstoječe spletno mesto?

  Da, izdelke lahko na vaše obstoječe spletno mesto dodate s pomanjšano storitvijo. Ta načrt, imenovan Shopify Lite, vsebuje JavaScript in HTML kodo, ki jo lahko dodate neposredno na svojem spletnem mestu. Stroški te storitve so nominalni.

 • Ali je mogoče uporabiti Shopify za napajanje spletne trgovine na spletnih straneh družbenih medijev?

  Da, Shopify lahko uporabite za ustvarjanje lastne trgovine na več spletnih mestih družbenih medijev, vključno s Twitterjem, Facebookom in Pinterestom. Na Facebooku lahko na primer predstavite izdelke in dodate možnost za nakup izdelkov na poslovni strani vašega Facebook računa.

 • Ali Shopify ponuja način prodaje različnih različic izdelka?

  Shopify je bil zasnovan z različicami izdelkov. Če imate na voljo izdelek v treh barvah, šestih velikostih in dveh materialih, vam bo Shopify omogočil ustvarjanje seznama izdelkov, ki vključuje vse te različice.

 • Ali lahko v svojo spletno trgovino vključim popuste ali promocije?

  Da, za vse načrte Shopify lahko ustvarite različne kode za popust. Če pa želite podariti fizične ali digitalne darilne kartice, morate imeti načrte Shopify ali Advanced Shopify.

 • Ali so teme Shopify brezplačne?

  Ne, niso vse teme Shopify brezplačne. Od več kot 100 tem pa je 6 brezplačnih tem, ki jih lahko uporabite za spletno mesto trgovine.

 • Ali moram kupiti ime domene pri Shopify?

  Ne. Ime domene lahko kupite prek Shopifyja ali od drugega gostitelja.

 • Ali je mogoče ustvariti spletno trgovino, ki vsebuje tudi blog s Shopifyjem?

  Shopify vam ne daje samo orodij, ki jih potrebujete za izdelavo nakupovalne košarice in vmesnika za ogled izdelkov, ampak tudi popoln sistem za upravljanje vsebine. CMS vam omogoča, da ustvarite namenski blog, pa tudi statične strani, ki jih dodate v svojo spletno trgovino.

 • Ali lahko prejemam plačila s kreditno kartico?

  Da. Shopify poleg lastnega prehoda za plačila podpira široko paleto drugih prehodov, kot sta Authorize.net in PayPal. Če pa se odločite za uporabo zunanjega prehoda, boste zaračunali dodatne transakcijske provizije.

 • Ali Shopify podpira povezovanje osebne prodaje s prodajo v spletnih trgovinah?

  Shopify ponuja rešitev na prodajnem mestu (POS), ki omogoča prodajo v spletu in osebno vse iz enega računa. Dobite celo brezplačni čitalnik kartic, da osebno sprejmete kreditne kartice s svojo najljubšo mobilno napravo.

 • Kupci v moji trgovini morajo ustvariti račun, da dokončajo postopek nakupa?

  Shopify kupcem omogoča ustvarjanje računov, vendar to ni potrebno.

 • Ali lahko sestavim temo po meri ali naj me oblikovalec oblikuje?

  Če imate veščine, lahko sestavite svojo temo ali spremenite eno, kupljeno v tematski trgovini. Če želite pomoč, ima Shopify orodje za iskanje, s katerim boste našli strokovnjaka Shopify, ki ustreza vašemu projektu in proračunu. Če želite spremeniti, morate izbrati načrt, ki vam omogoča popoln dostop do datotek predloge, če želite uporabiti temo po meri..

 • Ali so teme Shopify odzivne?

  Vse teme Shopify so odzivne, kar pomeni, da bodo kupci videli ustrezen vmesnik, ne glede na to, ali uporabljajo računalnik, tablični računalnik ali telefon.

 • Ali ima Shopify funkcije za podporo več jezikov?

  Če prodajate strankam, ki ne govorijo angleško, ponuja Shopify orodja in vtičnike, potrebne za prevajanje strani in izdelkov vaše spletne trgovine v različne jezike.

 • Ali Shopify zagotavlja podatke o nakupih?

  Shopify vam ponuja integrirano nadzorno ploščo, ki vključuje širok nabor statistik, ki vključujejo število prodaje in prometa. Lahko dobite tudi poročila o različnih izdelkih, ki jih prodajate, in razumete, kateri izdelki prodajo največ. Poročila omogočajo tudi vpogled v obiskovalce vašega spletnega mesta, na primer od kod so prišli ali kako so našli vašo trgovino.

 • Kaj so Shopify plačila?

  Shopify plačila je Shopifyjev lastni plačilni prehod. Če ga uporabljate, boste lahko takoj začeli sprejemati kreditne kartice v svoji trgovini, ne da bi vzpostavili račune pri ponudnikih za obdelavo plačil tretjih oseb.

 • Kako vzpostavite spletno trgovino?

  Spletno trgovino lahko nastavite tako, da izberete gostovano platformo, kot je Shopify, ali namestite programsko opremo na svoj račun za spletno gostovanje. Na primer, WordPress lahko uporabite s pomočjo vtičnika za e-trgovino ali s skriptom namenske nakupovalne košarice za vaš strežnik Windows ali Linux.

 • Kaj je Shopify UK?

  Shopify ima spletno mesto v Veliki Britaniji na naslovu www.shopify.co.uk. Podjetje ima 22 različnih regionalnih spletnih strani, vključno z možnostmi za ZDA, Indonezijo, Irsko, Indijo, Francijo in Kanado.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map