Sedo parkiranje domen v letu 2020: Kaj pravijo ocene strank za parkiranje domen Sedo?

Sedo – trg domen

Sedo.com je eden največjih trgov z domenskimi imeni na internetu, ki omogoča povprečno 3.500 prodaj domenskih imen vsak mesec.


Po številkah

Aktivnosti na trgu Sedo so impresivne.

 • Več kot 6 milijonov USD mesečnega obsega prodaje
 • Več kot 2 milijona uporabnikov
 • Na voljo je več kot 18.000.000 domen

Prodaja domen s Sedo

Sedo ponuja več možnosti za prodajo domenskih imen.

Kupite zdaj – fiksna cena

Najbolj preprost način prodaje domene v podjetju Sedo je določitev cene “kupi zdaj”. Tako potencialni kupci natančno vedo, kaj iščete, če želite dobiti ime domene.

Nekateri so zaskrbljeni, da bodo na tej način prenizko ocenili svojo domeno in raje uporabijo funkcijo “Naredi ponudbo” (glej spodaj). To je ponavadi napačna pot.

Kupci ponavadi podcenjujejo – to je univerzalno dejstvo, ker vsi vedno iščejo kupčijo. Z nastavitvijo lastne cene “Nakup zdaj” lahko določite premijo na vrednosti svoje domene.

Če vas skrbi, da bo manj ljudi želelo kupiti domeno zaradi na videz “fiksne” cene, ne bodite – “Kupite zdaj” je na domenah Sedo 3-krat večja verjetnost, da bodo kupljene od domen “Naredi ponudbo”. Večina kupcev domen „Nakup zdaj“ vidi kot lažje pridobiti; vedo, kaj se od njih zahteva in ali so pripravljeni plačati. Ta poenostavitev močno pospeši postopek prodaje domene.

Dati ponudbo

Bolj zapleten pristop – vendar tisti, ki lahko prinese večjo donosnost, zlasti pri redkih ali premium domenah – je možnost “daj ponudbo”.

S tem načinom prodaje so imena domen navedena v zbirki podatkov Sedo brez fiksne cene, temveč gumb “Naredi ponudbo”, ki potencialnim kupcem omogoča, da vas kontaktirajo s svojo ponudbo.

To je daljši in bolj zapleten postopek.

Neposredna dražba

Če želite pridobiti najvišjo možno ceno za ime domene, lahko sprožite neposredno dražbo.

Z neposredno dražbo Sedo navede ime vaše domene na svoji domači strani in v ustreznih rezultatih iskanja. Lahko določite svojo najnižjo (rezervno) ceno. Dražbe trajajo teden dni.

Sedo zaračuna nepovratno pristojbino za izvajanje dražb – plačate jo predčasno, če se vaša domena ne prodaja. Zaradi tega in omejenega časovnega okvira dražb je ta možnost verjetno le dobra ideja s premium domenskimi imeni, za katere obstaja velika verjetnost, da se bodo prodali.

Dražbe na trgu

Te različne možnosti lahko dejansko združite v storitev, ki Sedo kliče “Marketplace Auction.” Deluje tako: Ko prejmete ponudbo na domeni, lahko nato začnete dražbo. Obstoječa ponudba postane najnižja (rezervna) cena.

Če ne prispejo druge (višje) ponudbe, vam je še vedno zagotovljena prodaja, vendar obstaja možnost, da dobite višjo ponudbo in zaslužite še več.

Posredniške storitve

Posamezne domene, ki izpolnjujejo pogoje (to so visoko premium domenska imena) so upravičene do specializiranih posredniških storitev. S tem pristopom strokovnjaki za domene Sedo aktivno tržijo vaše ime domene aktivnim strankam vlagateljev. Večina domenskih imen ne bo upravičena do te storitve, vendar je morda najboljša možnost za zelo redka imena domen.

Sedo MLS

Vsa imena domen, registrirana za prodajo na spletni strani Sedo.com, so na voljo tudi veliki mreži registratorjev prek sistema, ki ga imenujejo SedoMLS (storitev večkratnih seznamov). Ta storitev navaja seznam vaših domen na več kot 650 spletnih mestih za registracijo domen.

Videti je, da še nimamo recenzij za parkiranje domen Sedo.

Nakup domen s Sedo

Če želite kupiti domeno, vam Sedo to zelo olajša. Imajo zanesljivo orodje za iskanje, ki vam omogoča, da poiščete želeno ime, pa tudi na stotine ali tisoče alternativnih imen domen. Če domena, ki jo iščete, ni bila registrirana, jo lahko takoj registrirate iz rezultatov iskanja. Če ni na seznamu s Sedo, lahko prosite posrednika, ki vam pomaga dokončati prodajo. Če ste aktivni vlagatelj, ki želi razširiti svoj portfelj z mnogimi premium imeni domen, vam pri tem lahko pomaga tudi strokovnjak podjetja Sedo.

Viri

Sedo je tudi visokokakovosten ponudnik pomembnih informacij o domeni.

Ker obdelajo toliko transakcij z imeni domen, imajo edinstven pogled na trende v cenah domenskih imen. Kupci, prodajalci in vlagatelji domenskih imen lahko brskajo po svojih javnih statistikah, v katerih so natančno navedeni povprečni in najvišji podatki o prodaji za vsak TLD, pa tudi številke obsega prodaje in drugi podatki.

Ohranijo obsežno knjižnico informacij o domenah, vključno s članki o domenskem pravu. Na voljo imajo tudi strokovnjake za domensko industrijo, ki lahko odgovarjajo na vprašanja.

Povzetek

Sedo je ena največjih trgov z domenskimi imeni. Vsakdo, ki se resno ukvarja z industrijo domenskih imen, bi bilo pametno porabiti nekaj časa za raziskovanje njihovih storitev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map