Intervju z Jasonom Cohenom iz podjetja WP Engine

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino. Jason Cohen iz WP Engine
Jason Cohen iz WP Engine.


Jason Cohen je ustanovitelj in direktor organizacije WP Engine.

Kot uspešen serijski podjetnik ima znanje tako v poslovnem kot tehničnem vidiku spletnega gostovanja.

Z njim smo imeli kratek intervju o WP Engine in samem WordPressu; razvoj programske opreme in upravljanje velikih projektov; in celo svoje mnenje o pereči problematiki Vojne zvezd proti Zvezdni poti.

WP Engine in WordPress

WhoIsHostingThis: Ko ste zagnali WP Engine, ste bili eden prvih gostiteljev, ki se je osredotočil zgolj na trg WordPress. Seveda je bilo veliko gostiteljev, ki jih morate slediti po vaših stopinjah. Je to vplivalo na strategijo WP Engine? Kako se WP Engine razlikuje od te konkurence?

Jason Cohen: Številni udeleženci v prostoru potrjujejo velikost trga in povpraševanje, ki ga ustvarijo. Vendar ne porabimo veliko časa za razmišljanje o tekmecih.

Nikoli ni pametno graditi strategije na tem, “kaj počnejo konkurenti.” Eden od razlogov je, da imajo podjetja različne cilje, različne motivacije, različne količine kapitala za delo, drugačen tim itd. Zato tisto, kar je dobro za eno podjetje, ni nujno dobro za drugo.

Kot največje podjetje v vesolju (že večkrat) bi morali imeti najboljši vpogled v to, kaj trg potrebuje, pa tudi največ virov za izpolnitev teh potreb. Zato razmišljamo o tem, kaj je najboljše za naše kupce in kam verjamemo, da je trg usmerjen – v nasprotju s pogledom v vzvratno ogledalo, kaj počnejo konkurenti.

WIHT: Ali lahko poveste o okolju uprizoritve WP Engine? Mislim, da je to fantastično orodje; ali lahko pojasnite, kako to koristi WordPress uporabnikom?

JC: V WP Engine smo ustvarili orodje z enim klikom, ki vam omogoča, da ustvarite klon svojega spletnega mesta v živo, ki ga je mogoče enostavno ustvariti za preizkušanje vtičnikov, tem, prilagojene kode in vseh drugih sprememb, ki jih želite vnesti.

To vam omogoča, da na svojem spletnem mestu izvedete vse vrste kreativnih sprememb, brez strahu, da bi vplivali na spletno mesto v živo. Po spremembi prizoriščnega spletnega mesta vam naše orodje omogoča, da te spremembe pritisnete na spletno mesto v živo s klikom le nekaj gumbov.

WIHT: Kaj ima prihodnost za gostovanje v WordPressu?

JC: V zadnjem času opažamo, da WordPress pridobiva na veljavi v podjetniškem prostoru. Podjetniški uporabniki zahtevajo varnost, razširljivost, hitrost in storitev. Odličen gostitelj ponuja vse te fronte.

Moč WordPressa izhaja iz njegove sposobnosti prilagajanja. Podjetja ne želijo enotnega pristopa; želijo si, da bi spletna stran izgledala in se počutila točno tako, kot si želijo. V tem se odlikuje WordPress. Podjetniške stranke zahtevajo tudi drugačno raven tehnične podpore in storitev za stranke. Mi v WP Engine smo razvili pristop z belimi rokavicami za poslovne stranke, ki prinaša veliko zadovoljstvo strank in pomaga še bolj pokazati prednosti WordPressa.

WP Engine je z našimi napori pomembno prispeval k uveljavljanju samega WordPressa kot platforme, ki jo je mogoče zanesljivo uporabiti v različnih poslovnih scenarijih. Udeleženi smo bili pri uvajanju ali popularizaciji funkcij platforme, ki so postale ključne značilnosti gostovanja, vključno z urejanjem spletnega mesta (kot že omenjamo zgoraj), integracijo z orodji za potek dela razvijalcev in naprednimi strategijami predpomnjenja. Z nedavnim zagonom naše storitve za uspešnost strani WP Engine dodaja plast, ki bo verjetno še naprej razvijala pričakovanja strank glede upravljane ponudbe WordPress. Performance Intelligence za spletna mesta, med katerimi je Page Performance prvi izdelek, bo področje nenehnih naložb za nas.

Razvoj in upravljanje programske opreme

WIHT: Kakšno razvojno okolje uporabljate?

JC: Pri WP Engine uporabljamo različne jezike. Python je naša rešitev, če ni znotraj samega WordPress-a, vendar imamo Erlang, Java in ja, tudi Ruby-on-Rails. Pri WP Engine izberemo pravo orodje za delo; spet uporabimo Ruby on Rails za naš uporabniški portal in je super!

Dandanes obstajajo tudi vse stvari DevOps, ki so dovolj zapletene, da so v bistvu tudi jeziki, kot so Ansible, Docker Universe, Hadoop Universe in drugi, ki jih uporabljamo.

WIHT: Zdi se, da se je vaše razmišljanje nekoliko razvilo – prav tako tudi jeziki. Leta 2011 ste napisali močno obrambo Jave pred napadi ljubiteljev Rubyja in Pythona.

JC: Še vedno stojim za tem člankom. Če bi moral upravljati skupino 100 razvijalcev, ki delajo na eni bazi kod, bi raje uporabil Java nad Railsom. V tirnicah je to praktično nemogoče; pri Javi je težko, toda v resnici obstajajo takšne ekipe po vsem svetu, ki delujejo zelo dobro.

WIHT: Zdi se, da vsako leto obstaja nov “vroči” jezik, čeprav jezik ni nikoli bistveno drugačen od jezikov, ki se že pogosto uporabljajo. Ali to vpliva na vaš razvoj?

JC: Ne strinjam se, da se jeziki bistveno ne razlikujejo. Seveda je res, da bi lahko napisali večino programske opreme v katerem koli jeziku, vendar je pri tem veliko razlik v izkušnjah, npr. Hitrost v1.0, kako enostavno vzdrževanje, kako verjetno je, da koda pravilno deluje v petih let, ali lahko skupina 50 razvijalcev dela na njej, kako enostavna je namestitev, razpoložljivost knjižnic in še več.

WIHT: Torej ne mislite, da so programiranje modrosti slaba stvar?

JC: Na leto obstaja več kot en jezik, in to je v redu. Dobro je, da raziskujemo različne ideje; pogosto boljši se podajo v zrele jezike. Na primer, Python-ove razumevanja so posnemali drugi, Ruby-jeva zapora tudi, Javascript in CSS pa sta postala praktična v obsegu z izumi SASS in TypeScript ter njihovimi brati. Node.js je spremenil, kaj lahko Javascript. Go se je izkazal za pomembnega, saj daje vse več stvari (npr. Dockerja) in zagotovo ni modrosti. Žirija morda še vedno ni na RUST-u, vendar je zanimivo. To so dobre stvari!

WIHT: Čeprav je odprtokodno kodo mogoče upravljati na kakršen koli način, je njena narava ponavadi bolj anarhistična kot tradicionalni pristopi k razvoju od zgoraj navzdol, kot bi morda razpravljali v mesecu Mythical Man Month; kjer so določene skupine pisale nove operacijske sisteme za idiosinkratsko strojno opremo …

JC: Sodobnega odprtokodnega procesa ne morete primerjati s 40-letnim podjetniškim procesom. Bolje bi bilo primerjati to s sodobnim procesom zaprtega izvora.

WIHT: Kakšni so kompromisi med projekti odprtega in zaprtega izvora?

JC: Če se ljudje lotijo ​​nekega projekta, mu daje moč, ker lahko nove ideje uspevajo in vstopajo, s čimer se inovacije nadaljujejo tudi mimo zrelosti. Toda v mnogih projektih z odprtim kodom ni organizacije, ki bi si lahko prizadevala za 90% potrebnega dela, potrebnega za uspešen program, medtem ko ga je mogoče preprosto pooblastiti z zaprtokodnim programom.

WIHT: Ko govorimo o odprtokodnem razvoju, se ponavadi osredotočamo na njegove pozitivne učinke. Ali menite, da je revolucija odprtega koda (zaradi pomanjkanja boljše besede) povzročila slabšo kakovost kode? Ali pa veliko število oči izravnava negativne vidike?

JC: V obeh primerih so nove spremembe težko, tvegane in zahtevne, ko imate uspešno in široko uporabljeno kodno bazo. To zagotovo velja za WordPress in Drupal, vendar enako za Linux, MySQL in SQLite in druge. Mislim, da ne morete reči, da je “odprtokodna programska oprema slabše kakovosti.”

Zagotovo so projekti, ki sem jih pravkar našteval, višje kakovosti (v smislu napak, zmogljivosti in varnosti) kot skoraj kateri koli projekt zaprtega izvora, deloma zato, ker je toliko ljudi delalo na njem.

Obstaja veliko sranje odprtega vira “police na policah”, vendar je to samo zato, ker se projekti izvajajo na prostem. Če bi pogledali strgane projekte zaprtega izvora, bi bili boljši? Včasih pritisnejo, tudi ko jih je treba odložiti!

WIHT: Konkurenca MySQL je velika, tudi s strani svojih podružnic. Kako se vam zdi prihodnost MySQL-a?

JC: MySQL ostaja eno najbolj zmogljivih, stabilnih in najmočnejših orodij na svetu. Tam so Percona, Marija, in zdaj so stvari, kot je Aurora, ki so vse navdušujoče. (Percona uporabljamo pri WP Engine.) Seveda to ne pomeni, da je MySQL vedno najboljša izbira! Toda MySQL ni sestavni del naše skladbe, ki nas sploh skrbi.

Zabavne stvari

WIHT: Prvi računalnik?

JC: TI 99 / 4A s 16kb RAM-a

WIHT: Prvi program / scenarij, ki ste ga napisali (jezik, namen, starost)?

JC: TI BASIC – tekstovna igra (npr. “Pojdi proti severu”)

WIHT: Prvo ime domene, ki ste ga registrirali? Kdaj in zakaj?

JC: FastScheduler.com – orodje, ki sem ga naredil na fakulteti za vpis v razrede, ki so še bili na voljo, in izpolnjevanje urnika glede na vaše mnenje je optimalno.

WIHT: Zvezdne poti ali Vojne zvezd?

JC: Oboje, ampak če moram izbrati, Trek.

WIHT: Ste serijski podjetnik, zagonski kupec, investitor in starš – očitno tvegate. Ali kateri od vaših hobijev ustreza temu? Nebo potapljanje? Planinarenje? Vožnja s skuterji?

JC: Včasih sem letel z letali, ampak ne; Svoje tveganje rezerviram za pisarno, zato je domače življenje ukrojeno v primerjavi. (PS: biti starš je najbolj tvegano v naboru stvari, ki jih omenjate. Na primer, to je edino, za katerega se ne morete odločiti, da bi nehal biti.)

Radi bi se zahvalili Jasonu Cohenu za njegov čas in vpogled. Oglejte si spletno mesto WP Engine
za več informacij o njihovem upravljanem WordPress gostovanju in sledite Jasonu na Twitterju @asmartbear.

WP motor

WhoIsHostThis ponuja obsežno zbirko informacij o WP Engine na naši strani z ocenami gostovanja: strokovno mnenje, na desetine pregledov strank, pogosta vprašanja, načrti, funkcije in več.

Slike, ki jih uporablja dovoljenje WP Engine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me