Hetzner Online leta 2020: Kaj pravijo Hetznerjeve spletne ocene strank?

Hetznerjev uvod

Hetzner je nemško gostiteljsko podjetje s sedežem v Gunzenhausenu na Bavarskem. Gostitelj ponuja skupno gostovanje, namenske strežnike, virtualne zasebne strežnike (VPS), kolokacijo, pa tudi upravljane strežnike in druge storitve.


Hetzner se je začel kot družinsko podjetje. Zdaj je korporacija z okoli 200 zaposlenimi s polnim delovnim časom, vendar ji še vedno predseduje njen ustanovitelj Martin Hetzner. Podjetje je začelo poslovati leta 1997 in trenutno upravlja dva parka podatkovnih centrov v Falkensteinu, Vogtlandu in Nürnbergu. Sedež podjetja je Gunzenhausen, Bavarska.

Sredi leta 2015 je svetovni tržni delež družbe Hetzner znašal 1,28, kar pomeni za Amazon Web Services, vendar pred SoftLayerjem.

Storitve & Specializacije

V skupni rabi

Hetzner ponuja štiri različne načrte gostovanja v skupni rabi, začenši z načrtom z eno domeno z 2 GB prostora za shranjevanje. Naslednji trije načrti ponujajo 5, 10 in 20 domen z 10 GB, 25 GB in 50 GB prostora za shranjevanje. Ti načrti so tudi z neomejeno pasovno širino. Podjetje ne ponuja popolnoma neomejeno ?? načrti ?? vsi njeni skupni načrti imajo jasne omejitve shranjevanja.

Namenski

Ena izmed Hetznerjevih posebnosti so namenski strežniki in ponujajo več kot ducat različnih načrtov, med katerimi lahko izbirate. Načrt vhodne ravni vsebuje en sam naslov iPV4 in podmrežo IPv6, skupaj z 960Gbps teoretične pasovne širine.

Zdi se, da strežniki temeljijo izključno na Intelovih procesorjih, vendar paketi vhodne ravni temeljijo na namiznih procesorjih serije Intel Core in ne čipov Xeon. Na drugi strani spektra Hetzner ponuja številne strežnike Dell PowerEdge, ki temeljijo na šestjedrnih in oktarskih procesorjih Xeon, z do 128 GB pomnilnika DDR4.

Hetzner ponuja tudi tri navidezne zasebne strežniške načrte, začenši s cenovno enojedrno ponudbo z 1 GB pomnilnika in 25 GB trdega diska. Podjetje ponuja tudi šest upravljanih strežnikov, ki temeljijo na procesorjih Intel Core in Intel Xeon. Trdni pomnilnik je na voljo na upravljanih strežnikih, kar pa ne velja za virtualne strežnike.

Kolokacija

Hetzner poleg tradicionalnega gostovanja ponuja tudi storitve kolokacije. Izbirate lahko med tremi različnimi stopnjami (1/3 stojala skozi polno stojalo z naprednim hlajenjem napajanja). Hetzner ponuja tudi storitve registracije domen ter prodaja SSL in potrdila (Thawte in RapidSSL).

Hetznerjeva infrastruktura

Hetzner poleg evropskih centrov podatkov, ki se nahajajo v Falkensteinu in Nürnbergu v Nemčiji, upravlja tudi s podatkovnimi centri v Midrandu in Cape Townu v Južni Afriki. Te objekte upravlja njegova južnoafriška podružnica.

Večina Hetznerjevih podatkovnih centrov je zasnovanih in upravljanih znotraj podjetja. Njihovi objekti uporabljajo več odvečnih povezav, vključno z optičnimi vlakni do Nürnberga in Frankfurta. Hetznerjevi evropski podatkovni centri so prav tako povezani z Deutscher Commercial Internet Exchange (DE-CIX) prek povezav 200Gbps..

Družba je zavezana uporabi obnovljivih virov energije in se za oskrbo svojih podatkovnih centrov zanaša na hidroelektrarno.

Obračunavanje, podpora in storitve za stranke

Čeprav se Hetzner nahaja v Nemčiji, nudijo podporo in tehnično dokumentacijo v nemškem in angleškem jeziku.

Hetzner se opira na več oblik podpore. Podpora po e-pošti je na voljo prek avtomatiziranega podpornega robota ali prek konsoleH. Na voljo je tudi tradicionalna e-poštna podpora. Kar zadeva telefonsko podporo, podjetje navaja več kot deset različnih številk, vse v Nemčiji. Uporabljajo se lahko za neposreden stik z določenimi oddelki, kot so računovodstvo, registrator domene, upravljana pisarniška strežnica ali namenski strežniki v različnih podatkovnih centrih.

Čeprav je odločitev, da naštejete veliko različnih številk in uporabnikom omogoča stik z različnimi oddelki, vsekakor dobra ideja, morate imeti v mislih, da številke niso brezplačne in da jih je večina na voljo le v času uradnih ur v Nemčiji. Podatkovni centri so edina izjema, dosegljivi so lahko vsak dan, sedem dni v tednu.

Na voljo so številne možnosti plačila in obračunski cikli. Ni vam treba zavezati dolgoročnega načrta, tudi če želite dobiti namenski strežnik.

Varnost & Nadzor strežnika

Hetzner ne nudi tradicionalnega jamstva za čas, vendar glede na neodvisne vire je družba v zadnjih petih letih znašala 99,99%.

Povzetek

Medtem ko Hetzner ponuja več različnih storitev, se večina osredotoča na ponudbo namenskih strežnikov. Čeprav je Hetzner ponudnik strežnika, ki je namenjen proračunu, ponuja številne privlačne načrte, še posebej, če ste na trgu za cenovno dostopen in majhen strežnik.

Omeniti velja tudi, da Hetzner v večini svojih načrtov uporablja relativno svežo strojno opremo. Shranjevanje SSD je možnost na vseh namenskih strežnikih. To je morda Hetznerjeva največja prodajna točka; vam ni treba porabiti bogastva, da bi dobili najnovejšo tehnologijo, saj ponujajo najnovejšo strojno opremo v vseh načrtih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map